Χειριστήριο SkyWatcher Synscan V4 Zoom

SKYWATCHER

Χειριστήριο SkyWatcher Synscan V4

# SKHAND4

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Εάν έχετε τη στήριξη HEQ5 pro Syntrek ή την EQ6 Syntrek της SkyWatcher, και θέλετε να την αναβαθμίσετε, ώστε να διαθέτει όλες τις δυνατότητες που παρέχει το σύστημα καθοδήγησης και παρακολούθησης SynScan, έχετε τη δυνατότητα να αποκτήσετε το χειριστήριο SynScan V4.

Προσωρινά Εξαντλημένο (Αναμένεται)
199,00 €

Όλες οι παραγγελίες που δεχόμαστε μέχρι τις 15:00 και αφορούν προϊόντα που βρίσκονται στην αποθήκη μας, διεκπεραιώνονται την ίδια μέρα

Άρτια εκπαιδευμένο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό, είναι στη διάθεσή σας ανά πάσα στιγμή, για να λύσει τις απορίες και τους προβληματισμούς σας σχετικά με τον εξοπλισμό σας.

Σε περίπτωση που δεν μείνετε ικανοποιημένος/η από το προϊόν που παραλάβατε, μπορείτε να το επιστρέψετε εντός 14 ημερών από την ημερομηνία παραλαβής του.

Εμπειρία που εμπιστεύεστε . Το Πλανητάριο ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής ειδών αστρονομίας στα Βαλκάνια

Περιγραφή

Χειριστήριο SkyWatcher Synscan V4

Εάν έχετε τη στήριξη HEQ5 pro Syntrek ή την EQ6 Syntrek της SkyWatcher, και θέλετε να την αναβαθμίσετε, ώστε να διαθέτει όλες τις δυνατότητες που παρέχει το σύστημα καθοδήγησης και παρακολούθησης SynScan, έχετε τη δυνατότητα να αποκτήσετε το χειριστήριο SynScan V4.

To SynScan V4 διαθέτει firmware αναβαθμίσιμο μέσω internet, βελτιωμένη ακρίβεια σκόπευσης (PAE) και τη δυνατότητα να αποθηκεύει δεδομένα αστρικών ευθυγραμμίσεων. Επίσης, δέχεται ποντίκι GPS. 

Μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά του SynScan V.4:

 

 • Μέθοδοι ευθυγράμμισης: με ένα αστέρι, με δύο αστέρια, με τρία αστέρια
 • Ακρίβεια σκόπευσης: έως 1 δευτερόλεπτο της μοίρας
 • Βάση δεδομένων: 40.000 και πλέον αντικείμενα, μεταξύ των οποίων όλα τα αντικείμενα των καταλόγων Messier, NGC, IC και Caldwell
 • Διόρθωση του backlash
 • Συνεργάζεται με ισημερινές και αλταζιμουθιακές στηρίξεις της SkyWatcher
 • Ενδείξεις σε 12 γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά κ.α.)
 • Κορυφαία συμβατότητα με PC: συμβατό με ASCOT και με το πρωτόκολλο NexStar-5i
 • Χειριστήριο αναβαθμίσιμο μέσω internet
 • Μέγιστη ταχύτητα περιστροφής: 3,4°/sec
 • Τροφοδοσία: μέσω της στήριξης
 • Διόρθωση περιοδικού σφάλματος “PEC” -  Periodic Error Correction: Το περιοδικό σφάλμα δημιουργείται σε επαναληπτικές περιστροφικές κινήσεις, όπως είναι η  κίνηση του μειωτήρα, η περιστροφή του ατέρμονα καθώς και η περιστροφή του γραναζιού της Ο.Α. ή της Απόκλισης. Εξαιτίας των κατασκευαστικών μικροσφαλμάτων των γραναζιών (π.χ. μικροαπόκλιση του κέντρου του γραναζιού από το πραγματικό κέντρο), η τελική κίνηση ενός γραναζιού τείνει να μην έχει σταθερή ταχύτητα, αλλά κυμαινόμενη, με αποτέλεσμα το άστρο που παρατηρούμε στο προσοφθάλμιο να μην παραμένει σταθερό και ακίνητο, αλλά να παλινδρομεί κατά τη διεύθυνση ανατολής-δύσης. Αυτή η παλινδρόμηση μπορεί να εξαλειφθεί με την διαδικασία PEC (Periodic Error Correction), η οποία καθιστά  το άστρο πλήρως ακίνητο, βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα της αστροφωτογράφησης (αποδίδει στη CCD τα αστέρια ως κύκλους και όχι ως ελλείψεις ή γραμμές). Η εφαρμογή της λειτουργίας PEC είναι μια διαδικασία που αποτελείται από δύο βήματα: πρώτα οδηγείτε για τουλάχιστον 5½ λεπτά (ο χρόνος που χρειάζεται το γρανάζι για να κάνει μια πλήρη περιστροφή), ώστε να σταθεροποιήσετε το αστέρι-οδηγό στο κέντρο του σταυρονήματος. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, το σύστημα καταγράφει τις διορθώσεις που κάνετε. Το δεύτερο βήμα είναι να γίνει αναπαραγωγή των διορθώσεων που κάνατε κατά τη διάρκεια της φάσης καταγραφής. Λάβετε υπόψη ότι το PEC είναι μια λειτουργία που αφορά μόνο τον προχωρημένο αστροφωτογράφο και  απαιτεί προσεκτική οδήγηση σε συνδυασμό με πολική ευθυγράμμιση ακριβείας με τη μέθοδο διολίσθησης αστέρα στον ισημερινό.

Επιπλέον Πληροφορίες

Τα καλώδια για σύνδεση με τις στηρίξεις HEQ5, NEQ6 ή AZ (μοντέλα Syntrek ή PRO) διατίθενται ανεξάρτητα.

Προαιρετικά Αξεσουάρ

Σxετικά Προϊόντα

Αξιολογήσεις

Γράψτε τη δική σας αξιολόγηση

Μόνο εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να υποβάλλουν αξιολόγηση. Παρακαλούμε, Συνδεθείτε ή Εγγραφείτε

Νέα Προϊόντα

Φόρμα Αιτήματος Τιμής

Με την αποστολή του αιτήματος τιμής δηλώνετε ότι συμφωνείτε πως το ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ Θεσσαλονίκης μπορεί να συλλέξει τα στοιχεία σας μέσω αυτής της φόρμας.