ΥΓΡΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ Optical Wonder Fluid Zoom

BAADER PLANETARIUM

ΥΓΡΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ Optical Wonder Fluid

# BA-2905007

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Το Optical Wonder Fluid της Baader Planetarium είναι ένα από τα καλύτερα υγρά καθαριστικά φακών που έχουμε βρει!

Δείτε ΕΔΩ το φυλλάδιο μικροσκοπίων, μεγεθυντικών φακών & αξεσουάρ μικροσκοπίων

Άμεσα διαθέσιμο
15,00 €

Όλες οι παραγγελίες που δεχόμαστε μέχρι τις 15:00 και αφορούν προϊόντα που βρίσκονται στην αποθήκη μας, διεκπεραιώνονται την ίδια μέρα

Άρτια εκπαιδευμένο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό, είναι στη διάθεσή σας ανά πάσα στιγμή, για να λύσει τις απορίες και τους προβληματισμούς σας σχετικά με τον εξοπλισμό σας.

Σε περίπτωση που δεν μείνετε ικανοποιημένος/η από το προϊόν που παραλάβατε, μπορείτε να το επιστρέψετε εντός 14 ημερών από την ημερομηνία παραλαβής του.

Εμπειρία που εμπιστεύεστε . Το Πλανητάριο ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής ειδών αστρονομίας στα Βαλκάνια

Περιγραφή

ΥΓΡΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ Optical Wonder Fluid


Το Optical Wonder Fluid
της Baader Planetarium είναι ένα από τα καλύτερα υγρά καθαριστικά φακών που έχουμε βρει. Κάνει πολύ καλή δουλειά στον καθαρισμό ελαίων και οργανικών ρύπων από δύστροπες επιστρώσεις, ενώ δεν αφήνει σχεδόν κανένα υπόλειμμα. Πέραν του ότι είναι ένα θαυμάσιο καθαριστικό, το Wonder Fluid έχει επίσης μοναδικές ιδιότητες. Τα συστατικά του Wonder Fluid έχουν επιλεγεί ώστε να αποτρέπουν την ανάπτυξη εκείνων των μυκήτων, οι οποίοι έχει αποδειχτεί ότι καταστρέφουν (κυριολεκτικά τρώνε) τις επιστρώσεις των φακών. Έχουμε δει με τα μάτια μας τα αποτελέσματα τέτοιου είδους καταστροφών σε ακριβά αποχρωματικά διοπτρικά τηλεσκόπια και υποδεχόμαστε με χαρά τα πρόσθετα μέτρα προστασίας που προσφέρει το Wonder Fluid.

Χρησιμοποιούμε το Wonder Fluid για την πλειονότητα των καθαριστικών μας αναγκών στην επιχείρησή μας καθώς και στο πεδίο της παρατήρησης, σε προσοφθάλμια, πρίσματα, αντικειμενικούς διοπτρικών και διηλεκτρικά κάτοπτρα. (Σημείωση: Ο καθαρισμός των κατόπτρων με παραδοσιακές επιστρώσεις απαιτεί μια πολύ διαφορετική διαδικασία και τη χρήση απλά νερού και απορρυπαντικού – όχι καθαριστικά και πανάκια φακών). Διαπιστώσαμε ότι το Wonder Fluid είναι το καλύτερο γενικό καθαριστικό φακών για τους σκοπούς μας. Αφήνει εξαιρετικά μικρό υπόλειμμα και καθαρίζει γρήγορα χωρίς τις υπερβολικές διαδικασίες που απαιτούν κάποια καθαριστικά, ενώ εκτιμούμε ιδιαίτερα και τις αντιβακτηριακές του ιδιότητες.


Το πανάκι καθαρισμού Optical Wonder Cloth της Baader συμπληρώνει το Wonder Fluid. Το πανάκι της Baader είναι φτιαγμένο από λεπτότερες μικροΐνες (microfiber) σε σχέση με τα τυπικά πανάκια για φακούς που πωλούνται στα καταστήματα οπτικών ή φωτογραφικών ειδών. Χρησιμοποιήστε το σε συνδυασμό με το Wonder Fluid, για να διατηρείτε τις επιφάνειες των φακών καθαρές και λειτουργικές σαν καινούριες.


Γενικές Οδηγίες- διαπιστώσεις για το καθάρισμα των οπτικών:

Ο καθαρισμός των οπτικών είναι μια από τις δυσκολίες αυτού του χόμπι. Καθένας πρέπει να μάθει μόνος του σε αυτό το θέμα. Για παράδειγμα, πρέπει να βρει το καθαριστικό διάλυμα που τον εξυπηρετεί. Μέσα στα χρόνια έχουμε δοκιμάσει τα περισσότερα καθαριστικά φακών της αγοράς, μεταξύ των οποίων μερικά που φίλοι και κατασκευαστές μας τα συνέστησαν ως τα καλύτερα ή έλεγαν ότι δεν αφήνουν υπολείμματα, αλλά διαπιστώσαμε ότι τα περισσότερα υπολείπονται. Πολύ λίγα ανταποκρίθηκαν στα «ιδιότροπα» γούστα μας (μερικά ονομαστά και ακριβά “high tech” καθαριστικά αποδείχτηκαν αποτυχίες). Προσπαθούμε να διατηρούμε τα οπτικά μας σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση – καθαρά και χωρίς ορατά υπολείμματα ή αποχρωματισμούς, ακόμα και κάτω από λαμπρό φως υπό διάφορες γωνίες. Οι σύγχρονες επιστρώσεις είναι αμείλικτες όσον αφορά την ικανότητά τους να προδίδουν την παρουσία των παραμικρών ποσοτήτων ρύπων.

Τελικά, βρήκαμε μόνο μία λύση που δίνει καθάρισμα χωρίς καθόλου υπολείμματα – ακετόνη φωτομετρικού βαθμού ή αλκοόλη. Με τη χρήση αυτών των καθαρότατων διαλυτών χρειάζεται προσοχή και εξάσκηση για να πετύχετε μια άσπιλη επιφάνεια εντελώς απαλλαγμένη από τον παραμικρό αποχρωματισμό. Οι επιπτώσεις αυτών των αποχρωματισμών στη χρήση είναι αμελητέες, συνεπώς συνιστούμε να αποφεύγετε το υπερβολικό καθάρισμα, στην προσπάθειά σας να απαλείψετε κάθε ίχνος. Γενικά, συνιστούμε στους περισσότερους ερασιτέχνες να επιλέξουν λιγότερο επιθετικά καθαριστικά, ειδικά από τη στιγμή που υπάρχουν τώρα εξαιρετικές εναλλακτικές  λύσεις, όπως το Wonder Fluid.

Επιπλέον Πληροφορίες

Σxετικά Προϊόντα

Αξιολογήσεις

Γράψτε τη δική σας αξιολόγηση

Μόνο εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να υποβάλλουν αξιολόγηση. Παρακαλούμε, Συνδεθείτε ή Εγγραφείτε

Νέα Προϊόντα

Φόρμα Αιτήματος Τιμής

Με την αποστολή του αιτήματος τιμής δηλώνετε ότι συμφωνείτε πως το ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ Θεσσαλονίκης μπορεί να συλλέξει τα στοιχεία σας μέσω αυτής της φόρμας.