Θόλος ScopeDome 4 μέτρων Zoom

SCOPEDOME

Θόλος ScopeDome 4 μέτρων

# SD-0009

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Ο θόλος ScopeDome 4M είναι κατασκευασμένος από ελάσματα πολυεστέρα-γυαλιού πάχους έως 6 mm, που παρέχουν αντοχή στις καιρικές συνθήκες και στον χρόνο, αλλά και καλή αισθητική. 

Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

Όλες οι παραγγελίες που δεχόμαστε μέχρι τις 16:00 και αφορούν προϊόντα που βρίσκονται στην αποθήκη μας, διεκπεραιώνονται την ίδια μέρα

Άρτια εκπαιδευμένο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό, είναι στη διάθεσή σας ανά πάσα στιγμή, για να λύσει τις απορίες και τους προβληματισμούς σας σχετικά με τον εξοπλισμό σας.

Σε περίπτωση που δεν μείνετε ικανοποιημένος/η από το προϊόν που παραλάβατε, μπορείτε να το επιστρέψετε εντός 14 ημερών από την ημερομηνία παραλαβής του.

Εμπειρία που εμπιστεύεστε . Το Πλανητάριο ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής ειδών αστρονομίας στα Βαλκάνια

Περιγραφή

Θόλος ScopeDome 4 μέτρων

 

Ενδεικτικές διαμορφώσεις του θόλου 4Μ

 

 

Με μοτέρ

Με μοτέρ και πόρτα

Πλήρως αυτοματοποιημένος

Πλήρως αυτοματοποιημένος με πόρτα

- Θόλος 4Μ

 

- Μοτέρ περιστροφής

- Μοτέρ θυρίδας

- Μερικό PlugAndPlay

 

- Σύστημα θέρμανσης μοτέρ

 

 

- Θόλος 4Μ

- Πόρτα

- Μοτέρ περιστροφής

- Μοτέρ θυρίδας

- Μερικό PlugAndPlay

 

- Σύστημα θέρμανσης μοτέρ

 

- Θόλος 4Μ

 

- Μοτέρ περιστροφής

- Μοτέρ θυρίδας

- Πλήρες PlugAndPlay

- Κάρτα ScopeDome USB

- Σύστημα θέρμανσης μοτέρ

- Θόλος 4Μ

- Πόρτα

- Μοτέρ περιστροφής

- Μοτέρ θυρίδας
- Πλήρες PlugAndPlay

- Κάρτα ScopeDome USB

- Σύστημα θέρμανσης μοτέρ

 

 

Στην πιο απλή διαμόρφωση ο θόλος 4Μ έρχεται σκέτος (χωρίς αυτοματοποίηση και μοτέρ).

Πάνω σε αυτή τη βάση, μπορείτε να «χτίσετε» τον δικό σας θόλο, επιλέγοντας όσα από τα παρακάτω στοιχεία εξοπλισμού επιθυμείτε:

 

Επιλογές εξοπλισμού για τον θόλο 4M

 • Πόρτα για τον θόλο 4M
 • Μοτέρ περιστροφής για τον θόλο 4Μ  (με αποκωδικοποιητή θέσης του θόλου) 
 • Μοτέρ για τη θυρίδα παρατήρησης
 • Σύστημα κάρτας ScopeDomeUSB έκδ. 2.1 με διακόπτες ορίων, αισθητήρα αρχικής θέσης, θερμόμετρα και υγρόμετρα (όλα απαραίτητα μέρη)                                                                                                                 
 • Πλήρες PlugAndPlay για τον θόλο 4M, με αδιάβροχα κουτιά και σύστημα θέρμανσης
 • §  Μερικό PlugAndPlay για τον θόλο 4M, με αδιάβροχα κουτιά και σύστημα θέρμανσης
 • Σύστημα θέρμανσης για τα μοτέρ                                                                                             
 • Αν θέλετε, αντί για λευκό, ένα άλλο χρώμα, μπορείτε να επιλέξετε από την παλέτα RAL, εκτός του μεταλλικού, με μια μικρή επιβάρυνση

 

Γενική Παρουσίαση

Ο θόλος είναι κατασκευασμένος από ελάσματα πολυεστέρα-γυαλιού πάχους έως6 mm, που παρέχουν αντοχή στις καιρικές συνθήκες και στον χρόνο, αλλά και καλή αισθητική. Επιπλέον, είναι ενισχυμένος με ειδικά κυρτά προφίλ στο εξωτερικό του και με άλλα στοιχεία στην εσωτερική του δομή. Ο θόλος αποτελείται από 8 βασικά μέρη – γεγονός που διευκολύνει τη μεταφορά και τη συναρμολόγηση πάνω σε ψηλά κτήρια.

 

Η στεγανότητα του θόλου διασφαλίζεται από την ειδική κατασκευή του, η οποία δεν επιτρέπει την εισροή νερού στο εσωτερικό του. Το μεγάλο κενό στη βάση και το λευκό χρώμα της εξωτερικής επιφάνειας εμποδίζουν την υπερθέρμανση. Η μεγάλη θυρίδα παρατήρησης, πλάτους117 cm, επιτρέπει την παρατήρηση με τηλεσκόπια διαμέτρου έως και120 cm. Η θυρίδα παρατήρησης έχει σχεδιαστεί κατά τρόπο ώστε το τηλεσκόπιο να έχει θέα και προς το ζενίθ. Η περιστροφή του θόλου γίνεται πάνω σε 16 πλαστικά καρούλια που κυλίονται πάνω σε έναν σιδηρόδρομο τοποθετημένο στη βάση.

 

Το σύστημα κίνησης του θόλου αποτελείται από δύο αθόρυβα μοτέρ που τροφοδοτούνται από το δίκτυο (230V). Το ένα εκτελεί την περιστροφή του θόλου, ενώ το άλλο το άνοιγμα και το κλείσιμο της θυρίδας παρατήρησης. Ένας ειδικός αποκωδικοποιητής τοποθετημένος σε ένα κύκλωμα του θόλου συνεργάζεται με το μοτέρ περιστροφής, που διαρκώς παρακολουθεί τη θέση της θυρίδας, και προσαρμόζει την ισχύ του μοτέρ ανάλογα με τη θέση του τηλεσκοπίου.

Η εταιρεία ScopeDome είναι ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές συμβατικών και πλήρως αυτοματοποιημένων αστρονομικών θόλων παγκοσμίως για μεμονωμένους καταναλωτές, σχολεία, κέντρα έρευνας στον τομέα της αστρονομίας και ιδρύματα που διαδίδουν τη γνώση για το σύμπαν. Οι λύσεις που χρησιμοποιεί η ScopeDome υλοποιούνται με τη χρήση της τελευταίας τεχνολογίας, διατηρώντας ένα αυστηρό καθεστώς ποιότητας. Όλοι οι θόλοι είναι χειροποίητοι με υψηλής ποιότητας πολυστρωματικό υλικό. Είναι ανθεκτικοί στις κρούσεις, ανθεκτικοί στις καιρικές συνθήκες και προστατεύονται από την ακτινοβολία UV. Επιτρέπουν τη διατήρηση υψηλής αισθητικής ποιότητας για χρόνια χρήσης. Η σταδιακή οικοδόμηση της φήμης και της επωνυμίας της εταιρείας οδήγησε, μέχρι στιγμής, στην υλοποίηση περισσότερων από 500 έργων διαφορετικών τύπων και διαμέτρων θόλων, τα οποία έχουν εγκατασταθεί στην Ευρώπη, την Αμερική, την Αφρική, την Ασία και την Αυστραλία.

Χαρακτηριστικά Προϊόντος

Καθ.Βάρος (γρ.) 800000

Επιπλέον Πληροφορίες

Xαρακτηριστικά

 • Διάμετρος του θόλου:4000 mm
 • Πλάτος θυρίδας παρατήρησης:1170 mm
 • Ύψος θόλου:2960 mm
 • Διάμετρος του δακτυλίου βάσης:3500 mm
 • Ύψος της βάσης:1100 mm
 • Πλήρως αυτοματοποιημένα συστήματα οδήγησης για την περιστροφή του θόλου και τη θυρίδα παρατήρησης
 • Βάρος:800 kg


Αξιολογήσεις

Γράψτε τη δική σας αξιολόγηση

Μόνο εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να υποβάλλουν αξιολόγηση. Παρακαλούμε, Συνδεθείτε ή Εγγραφείτε

Συνημμένα

Φόρμα Αιτήματος Τιμής

Με την αποστολή του αιτήματος τιμής δηλώνετε ότι συμφωνείτε πως το ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ Θεσσαλονίκης μπορεί να συλλέξει τα στοιχεία σας μέσω αυτής της φόρμας.