ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ ΔΙΟΠΤΡΙΚΟ 70/700 SKYWATCHER + ΦΙΛΤΡΟ ΗΛΙΟΥ (AOFS70) + ΦΙΛΤΡΟ ΣΕΛΗΝΗΣ (AO7300) + Η ΣΕΛΗΝΗ Zoom

ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ ΔΙΟΠΤΡΙΚΟ 70/700 SKYWATCHER + ΦΙΛΤΡΟ ΗΛΙΟΥ (AOFS70) + ΦΙΛΤΡΟ ΣΕΛΗΝΗΣ (AO7300) + Η ΣΕΛΗΝΗ

# PL74

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

SUPER ΠΡΟΣΦΟΡΑ!!! 50€ ΕΚΠΤΩΣΗ!!! Τιμή πακέτου από 226€ μόνο 176€
Άμεσα διαθέσιμο

Τιμή: 226,00 €

Τιμή προσφοράς: 176,00 €

Όλες οι παραγγελίες που δεχόμαστε μέχρι τις 16:00 και αφορούν προϊόντα που βρίσκονται στην αποθήκη μας, διεκπεραιώνονται την ίδια μέρα

Άρτια εκπαιδευμένο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό, είναι στη διάθεσή σας ανά πάσα στιγμή, για να λύσει τις απορίες και τους προβληματισμούς σας σχετικά με τον εξοπλισμό σας.

Σε περίπτωση που δεν μείνετε ικανοποιημένος/η από το προϊόν που παραλάβατε, μπορείτε να το επιστρέψετε εντός 7 ημερών από την ημερομηνία παραλαβής του.

Εμπειρία που εμπιστεύεστε . Το Πλανητάριο ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής ειδών αστρονομίας στα Βαλκάνια

Περιγραφή


SkyWatcher 70/700 AZ2

Δεν υπάρχει παιδί που δεν μαγεύτηκε απ' τον έναστρο ουρανό. Πόσοι από μας δεν πέρασαν ώρες μετρώντας τ' αστέρια, γεμάτοι απορία και δέος για τον μυστήριο κόσμο εκεί ψηλά! Πόσοι δεν ονειρευτήκαμε να τον φτάσουμε! "Όταν μεγαλώσω θα γίνω αστροναύτης", ακουγόταν συχνά απ' τα παιδικά στόματα. Κάπου στη διαδρομή, όμως, τα παιδικά όνειρα ξεχάστηκαν.


Όταν εφευρέθηκε το τηλεσκόπιο, το 1608, ο Γαλιλαίος ξεκίνησε ένα ταξίδι εξερεύνησης του σύμπαντος, στο οποίο τον ακολούθησαν κατόπιν χιλιάδες λάτρεις του ουρανού. Το δικό του τηλεσκόπιο ήταν μια πρωτόγονη διόπτρα, που έδινε περίπου 30 μεγεθύνσεις, μικρότερη και οπτικά πολύ υποδεέστερη ακόμη κι απ' τα παιδικά τηλεσκόπια του σήμερα. Ωστόσο, οι εικόνες που του αποκάλυψε ήταν γι’  αυτόν εκθαμβωτικές. Στο ημερολόγιο του γράφει, ύστερα απ' τις πρώτες νύχτες κατάπληξης: "Χρωστάω άπειρη ευγνωμοσύνη στο Θεό, που δείχτηκε τόσο καλός ώστε να κάνει εμένα τον πρώτο παρατηρητή των θαυμάτων που ήταν κρυμμένα στο σκοτάδι όλους τους προηγούμενους αιώνες."


Η σύγχρονη βιομηχανία τηλεσκοπίων έχει εξελίξει τις αρχικές οπτικές κατασκευές του Γαλιλαίου και του Νεύτωνα (εφευρέτη του κατοπτρικού τηλεσκοπίου) σε τεχνικά επιτεύγματα. Ένα απ' τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα εργοστάσια κατασκευής οπτικών στον κόσμο, η Synta (SkyWatcher), παράγει  εδώ και χρόνια, τηλεσκόπια υψηλών προδιαγραφών, εξαιρετικής οπτικής ποιότητας, προσιτά στον καθένα.
Σε σχέση με το κλασικό μοντέλο των 60mm, το SK 707 AZ είναι πιο φωτεινό κατά 36%. 'Ετσι μπορείτε να παρατηρήσετε με πολύ καλή ευκρίνεια τη Σελήνη, τον ήλιο με την προσθήκη του κατάλληλου φίλτρου (προαιρετικό αξεσουάρ) ή τους πλανήτες.


sk707 close up

Η Αλταζιμουθιακή του στήριξη (κίνηση κατά ύψος και κατά αζιμούθιο) μας δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε με μεγάλη ευχέρεια και επίγειες παρατηρήσεις.

Το διοπτρικό αυτό τηλεσκόπιο διαθέτει πολυεπιστρωμένο αντικειμενικό φακό, οπτικό σωλήνα από αλουμίνιο διαστάσεων 7x66,5cm, προσυναρμολογημένο τρίποδα (ύψους 67-119cm) για γρήγορο στήσιμο, με δίσκο για την τοποθέτηση των αξεσουάρ και κοχλία μικρομετρικών, διορθωτικών κινήσεων καθ΄ύψος. Είναι ελαφρύ (ο σωλήνας ζυγίζει μόλις 1,5kg) και απόλυτα φορητό που μπορεί κανείς να το πάρει οπουδήποτε μαζί του.
 


Συνδυάστε το με τα ειδικά φίλτρα AstroSolar Baader  με τα οποία μπορείτε να παρατηρήσετε και να φωτογραφήσετε την ηλιακή δραστηριότητα με απόλυτη ασφάλεια.

 

 

 

 

Φωτογραφία Ηλιακής Έκλειψης με τηλεκόπιο SkyWatcher7 07AZ2,  με 2X Barlow,
φωτογραφικό ηλιακό φίλτρο, διάφραγμα f/22, ταχύτητα 1/125 sec, και φιλμ Motophoto 100 ISO print film.
Courtesy of Peter Roth, Gifts from the Earth, Toronto, ONΦίλτρο Ηλίου για τηλεσκόπια 70mm


Τα ηλιακά φίλτρα στερεώνονται στο πρόσθιο μέρος του τηλεσκοπίου και μειώνουν την ηλιακή ακτινοβολία σε επίπεδα ασφαλή και κατάλληλα για άμεση παρατήρηση του ήλιου.

Στην αγορά διατίθενται φίλτρα από μεμβράνη ασφαλείας Baader Astro Solar™, από γυαλί, Mylar ή πολυμερές. Τα πρώτα όμως είναι πολύ ανώτερα από τα υπόλοιπα διότι παρέχουν εικόνες πιο λαμπρές, πιο ευκρινείς και με μεγαλύτερο κοντράστ.

Αυτά τα φίλτρα Ηλίου είναι φτιαγμένα από μεμβράνη ασφαλείας Baader Astro Solar™. Η μεμβράνη αυτή είναι προσεκτικά προσαρμοσμένη σε ανθεκτικό πλαίσιο από ABS ή ελαστικό που δε σπάει έτσι ώστε να εφαρμόζεται σωστά στο μροστινό μέρος του οπτικού σωλήνα του τηλεσκοπίου σας.

Η μεμβράνη Astro Solar™ είναι εντελώς ασφαλής και ανθεκτική (δε σπάει όπως το γυαλί, αν πέσει κάτω). Έχει διαβάθμιση ND-5, που σημαίνει ότι το φιλμ επιτρέπει τη διέλευση ποσοστού 1/100.000 του ορατού φωτός (.001%), ενώ ανακλά (μπλοκάρει) το 99,999% του ανεπιθύμητου φωτός. Απορροφά την υπεριώδη ακτινοβολία και ανακλά την υπέρυθρη,   οπότε είναι μη διαπερατό από αυτές τις ακτινοβολίες. Είναι καθαρή, ομογενής, με οπτικές επιδόσεις εφάμιλλες των κορυφαίων φίλτρων από παραλληλεπίπεδο γυαλί - στα όρια της περίθλασης! Οι αμφίπλευρες μεταλλικές επιστρώσεις έχουν ομοιόμορφη πυκνότητα και καλή χρωματική ισορροπία σε όλο το πεδίο, εξασφαλίζοντας είδωλα εξαιρετικής ευκρίνειας από άκρη σε άκρη. Ο Ήλιος παρουσιάζεται με το «πραγματικό» του χρώμα – ουδέτερο λευκό, όχι μπλε ή πορτοκαλί – και ο ουρανός γύρω από το ηλιακό χείλος είναι κατάμαυρος. Με αυτά τα φίλτρα μπορείτε να δείτε λεπτομέρειες στις ηλιακές κηλίδες, λαμπρούς πυρσούς κοντά στο χείλος και τους κόκκους στη φωτόσφαιρα. Η επιφάνεια του Ήλιου μεταβάλλεται συνεχώς, οπότε η παρατήρηση είναι πάντα ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική. Ακόμα και τηλεσκόπια μικρής διαμέτρου μπορούν να παρακολουθήσουν αυτά τα χαρακτηριστικά.

Η μεμβράνη Baader Astro Solar™ έχει χαρακτηριστεί, από τη γερμανική Εθνική Υπηρεσία Προτύπων για την ασφάλεια των ματιών, ασφαλής για απευθείας ηλιακή παρατήρηση.

Με τη χρήση αυτού του φίλτρου είναι δυνατή και η φωτογράφηση.


SkyWatcher Φιλτρο Σελήνης, 31.8mm (1 1/4")

Η σελήνη είναι ένας εύκολος στόχος για όλα τα τηλεσκόπια, αλλά ταυτόχρονα είναι και πολύ θεαματική. Το φίλτρο Σελήνης μειώνει τη λαμπρότητά της όταν είναι κοντά στη φάση της Πανσέληνου, αυξάνοντας την αντίθεση (contrast), οπότε γίνεται πιο άνετη η παρακολούθηση των περισσότερων λεπτομερειών της επιφάνειάς της: όρη, κρατήρες, σκιές βουνών κ.λ.π..  Βιδώνει σε προσοφθάλμια 31,8mm.
 
 
ΣΕΛΗΝΗ,
οδηγός για την παρατήρηση και τη φωτογράφηση
του Peter Grego
Μετάφραση: Σίμος Οικονομίδης (Φυσικός Msc.)Ακολουθήστε τη Σελήνη καθώς γεμίζει και αδειάζει στη διάρκεια ενός σεληνιακού μήνα και βρείτε το δρόμο σας στην εντυπωσιακή, γεμάτη κρατήρες επιφάνειά της. Ο οδηγός παρατήρησης της Σελήνης έχει ένα εκτενές ημερολόγιο το οποίο σας πληροφορεί ποια χαρακτηριστικά μπορείτε να αναζητήσετε και πού, κάθε μέρα.

Το κείμενο συνοδεύεται από λεπτομερείς χάρτες, που σας δίνουν τη δυνατότητα να προγραμματίσετε τις δικές σας σεληνιακές εξερευνήσεις με τηλεσκόπιο ή κιάλια. Τα έγχρωμα σχήματα, οι εκπληκτικές κοντινές φωτογραφίες και το απλό και κατανοητό κείμενο σας βοηθούν να καταλάβετε το πώς σχηματίστηκαν τα χαρακτηριστικά της σεληνιακής επιφάνειας και το γιατί έχουν αυτήν την όψη.

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ


Ο Peter Grego είναι τακτικός παρατηρητής του ουρανού από το 1976 και άρχισε να μελετάει τη Σελήνη από το 1982. Κάνει τις παρατηρήσεις του με μια ποικιλία τηλεσκοπίων, από ένα Maksutov 127 mm έως ένα Νευτώνιο 300 mm. Το ενδιαφέρον του εστιάζεται κυρίως στη Σελήνη και στους λαμπρούς πλανήτες, αλλά μερικές φορές του αρέσει να «πηγαίνει στα βαθιά», όταν η Σελήνη απουσιάζει από τον ουρανό.
Ο Grego είναι Διευθυντής του Τομέα Σελήνης της Εταιρίας Λαϊκής Αστρονομίας (SPA) της Βρετανίας από το 1984. Εκδίδει τρία αστρονομικά έντυπα, το Luna (περιοδικό του Τομέα Σελήνης της Εταιρίας Λαϊκής Αστρονομίας), το SPA News Circulars και το περιοδικό Popular Astronomy. Επιπλέον, γράφει και εικονογραφεί τη μηνιαία στήλη "MoonWatch" στο περιοδικό Astronomy Now. Ο Grego είναι μέλος της Βρετανικής Αστρονομικής Εταιρίας και της Βασιλικής Αστρονομικής Εταιρίας.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

1.Σεληνιακή γεωλογία και τα χαρακτηριστικά της Σελήνης

 Οι κρατήρες της Σελήνης, Μεγαλύτεροι κρατήρες – οι περιτοιχισμένες πεδιάδες, Λεκάνες πρόσκρουσης και οι θάλασσες, Η γέννηση της Σελήνης, Οροσειρές και κορυφές, Πτυχώσεις στο θαλάσσιο τοπίο, Θόλοι, Ρηγματώδης Σελήνη, Αυλάκια

2. Η Σελήνη στο διάστημα

Η τροχιά της Σελήνης, Χρόνος και παλίρροια, Η ψευδαίσθηση της Σελήνης, Ακολουθώντας τη Σελήνη στον ουρανό, Σεληνιακή Λίκνιση

Σκιόφως, Σεληνόφως

3. Ο εξοπλισμός του παρατηρητή της Σελήνης

    

Κιάλια, Τηλεσκόπια όλων των σχημάτων και μεγεθών, «Σοβαρά » τηλεσκόπια, Η διακριτική ικανότητα, Προσοφθάλμια, Στηρίξεις τηλεσκοπίων,
Προσωπικοί υπολογιστές και προγράμματα για τη Σελήνη

4. Παρατήρηση της Σελήνης

Παρατήρηση του νεότερου από 24 ώρες σεληνιακού μηνίσκου, Δύο ημερών, Τριών ημερών, Τεσσάρων ημερών, Πέντε ημερών, Έξι ημερών, Επτά ημερών, Οκτώ ημερών, Εννέα ημερών, Δέκα ημερών, Έντεκα ημερών, Δώδεκα ημερών, Δεκατριών ημερών, Δεκατεσσάρων ημερών – Πανσέληνος, Δεκαπέντε ημερών, Δεκαέξι ημερών, Δεκαεπτά ημερών, Δεκαοχτώ ημερών, Δεκαεννέα ημερών, Είκοσι ημερών, Είκοσι μίας ημερών, Είκοσι δύο ημερών, Είκοσι τριών ημερών, Είκοσι τεσσάρων ημερών, Είκοσι πέντε ημερών, Είκοσι έξι ημερών, Είκοσι επτά ημερών

5. Καταγραφή των παρατηρήσεων

 

Συμβατική φωτογράφηση, Ψηφιακή απεικόνιση, Σκιαγράφηση της Σελήνης


6. Εκλείψεις και επιπροσθήσεις

Ηλιακές εκλείψεις, Σεληνιακές εκλείψεις, Παρατήρηση σεληνιακών εκλείψεων, Σεληνιακές επιπροσθήσεις

7. Η Σελήνη της διαστημικής εποχής

 Σοβιετικές σεληνιακές βολίδες, Σεληνιακές βολίδες των Ηνωμένων Πολιτειών, Με πύραυλο στη Σελήνη, Επιστροφή στη Σελήνη

 

 
 
 

Πρόσθετα Χαρακτηριστικά

Αξιολογήσεις

Γράψτε τη δική σας αξιολόγηση

Μόνο εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να υποβάλλουν αξιολόγηση. Παρακαλούμε, Συνδεθείτε ή Εγγραφείτε

Φόρμα Αιτήματος Τιμής