Τεχνητό αστέρι για ευθυγράμμιση τηλεσκοπίων Zoom

TS-OPTICS

Τεχνητό αστέρι για ευθυγράμμιση τηλεσκοπίων

# TSSTAR

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Αυτό το τεχνητό αστέρι σάς δίνει τη δυνατότητα να ελέγξετε το τηλεσκόπιό σας και επίσης να το ευθυγραμμίσετε τέλεια. Έτσι δεν θα ξοδεύετε τις ξάστερες νύχτες για αυτές τις εργασίες, αλλά θα τις έχετε όλες δικές σας για παρατηρήσεις με το τηλεσκόπιό σας.

Άμεσα διαθέσιμο
84,00 €

Όλες οι παραγγελίες που δεχόμαστε μέχρι τις 15:00 και αφορούν προϊόντα που βρίσκονται στην αποθήκη μας, διεκπεραιώνονται την ίδια μέρα

Άρτια εκπαιδευμένο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό, είναι στη διάθεσή σας ανά πάσα στιγμή, για να λύσει τις απορίες και τους προβληματισμούς σας σχετικά με τον εξοπλισμό σας.

Σε περίπτωση που δεν μείνετε ικανοποιημένος/η από το προϊόν που παραλάβατε, μπορείτε να το επιστρέψετε εντός 14 ημερών από την ημερομηνία παραλαβής του.

Εμπειρία που εμπιστεύεστε . Το Πλανητάριο ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής ειδών αστρονομίας στα Βαλκάνια

Περιγραφή

Τεχνητό αστέρι για ευθυγράμμιση τηλεσκοπίων 

Αυτό το τεχνητό αστέρι σάς δίνει τη δυνατότητα να ελέγξετε το τηλεσκόπιό σας και επίσης να το ευθυγραμμίσετε τέλεια. Έτσι δεν θα ξοδεύετε τις ξάστερες νύχτες για αυτές τις εργασίες, αλλά θα τις έχετε όλες δικές σας για παρατηρήσεις με το τηλεσκόπιό σας.

Ο στόχος είναι: Ποτέ ξανά ευθυγράμμιση τη νύχτα – με το TS Star1 έχετε πάντα ένα αστέρι για ευθυγράμμιση και έλεγχο.
Με αυτόν τον τρόπο η ευθυγράμμιση του τηλεσκοπίου είναι πολύ πιο ακριβής από ό,τι με ένα φυσικό αστέρι τη νύχτα, καθώς η διαδικασία γίνεται σε εσωτερικό χώρο, επομένως δεν έχετε να αντιμετωπίσετε τις ατμοσφαιρικές διαταραχές. Επιπλέον, είναι πάντα ρίσκο να χρησιμοποιείτε εργαλεία μπροστά από τα οπτικά στο σκοτάδι. Μπορεί κάτι να σας πέσει και να προκληθεί ζημιά στα οπτικά.

Πρακτική συμβουλή από την Teleskop-Service

Για να ευθυγραμμίσετε ένα τηλεσκόπιο ή για να βρείτε οπτικά σφάλματα, όπως αστιγματισμό ή κόμη, το μόνο που χρειάζεστε είναι μια μικρή απόσταση ανάμεσα στον τηλεσκόπιο και στο τεχνητό αστέρι. Σε αυτές τις περιπτώσεις, εξαιτίας του εκτεταμένου εστιακού επιπέδου, ενδέχεται να χρειαστείτε σωλήνες προέκτασης, για να εστιάσετε. Η TS διαθέτει σωλήνες προέκτασης διαφόρων μηκών. 

Το σφάλμα της σφαιρικής εκτροπής είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί με τη χρήση τεχνητού αστεριού. Πρέπει να τοποθετήσετε το αστέρι σε πολύ μεγαλύτερη απόσταση από το τηλεσκόπιο. Προτείνεται απόσταση σε μέτρα ίση με το ένα τρίτο της διαμέτρου του τηλεσκοπίου σε χιλιοστά. Για παράδειγμα, αν το τηλεσκόπιο έχει διάμετρο 200 mm, τότε πρέπει να το τοποθετήσετε το τεχνητό αστέρι σε απόσταση τουλάχιστον 66 m από το τηλεσκόπιο. Εδώ συστήνεται η χρήση φυσικού αστέρα.

Επιπλέον Πληροφορίες

 

Διάμετρος οπής

22 µm

Φως

Ουδέτερο λευκό (LED)

Τροφοδοσία

2 μπαταρίες 1.5 V AA

Λαμπρότητα

Ρυθμιζόμενη και διακόπτης off

Περίβλημα

Αλουμινένιο

Σύνδεση σε τρίποδα

Σύνδεση σε φωτογραφικό τρίποδα μέσω φωτογραφικού σπειρώματος 1/4"

 

Η συσκευασία περιέχει:

• Τεχνητό αστέρι
• Προέκταση 1/4"
• Πλαστικό κουτί

Αξιολογήσεις

Γράψτε τη δική σας αξιολόγηση

Μόνο εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να υποβάλλουν αξιολόγηση. Παρακαλούμε, Συνδεθείτε ή Εγγραφείτε

Νέα Προϊόντα

Φόρμα Αιτήματος Τιμής

Με την αποστολή του αιτήματος τιμής δηλώνετε ότι συμφωνείτε πως το ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ Θεσσαλονίκης μπορεί να συλλέξει τα στοιχεία σας μέσω αυτής της φόρμας.