SOLAR CONTINUUM Ø 50,8mm (2″) Zoom

BAADER PLANETARIUM

SOLAR CONTINUUM Ø 50,8mm (2″)

# BA-2458391

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Το νέο ηλιακό φίλτρο “Continuum” της Baader είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να βλέπουμε καλύτερα την κοκκίαση και τις κηλίδες του ήλιου. Με την μετάδοση μια συγκεκριμένης περιοχής του φάσματος περίπου στα 540nm, χωρίς γραμμές εκπομπής και απορρόφησης, το ηλιακό φίλτρο “Continuum” είναι σε θέση να αυξήσει την αντίθεση και να μειώσει τα προβλήματα λόγω της ατμοσφαιρικής διαταραχής.
Άμεσα διαθέσιμο
184,00 €

Όλες οι παραγγελίες που δεχόμαστε μέχρι τις 15:00 και αφορούν προϊόντα που βρίσκονται στην αποθήκη μας, διεκπεραιώνονται την ίδια μέρα

Άρτια εκπαιδευμένο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό, είναι στη διάθεσή σας ανά πάσα στιγμή, για να λύσει τις απορίες και τους προβληματισμούς σας σχετικά με τον εξοπλισμό σας.

Σε περίπτωση που δεν μείνετε ικανοποιημένος/η από το προϊόν που παραλάβατε, μπορείτε να το επιστρέψετε εντός 14 ημερών από την ημερομηνία παραλαβής του.

Εμπειρία που εμπιστεύεστε . Το Πλανητάριο ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής ειδών αστρονομίας στα Βαλκάνια

Περιγραφή

 

Ηλιακό φίλτρο “Continuum” από την Baader, 50.8mm (2")

Το νέο ηλιακό φίλτρο “Continuum” της  Baader είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε  να βλέπουμε καλύτερα την κοκκίαση και τις κηλίδες του ήλιου. Με την μετάδοση μια συγκεκριμένης περιοχής του φάσματος  περίπου στα 540nm, χωρίς γραμμές εκπομπής και απορρόφησης, το ηλιακό φίλτρο “Continuum”  είναι σε θέση να αυξήσει την αντίθεση και να μειώσει τα προβλήματα λόγω της ατμοσφαιρικής διαταραχής. Βάζοντας το φίλτρο αυτό, οι εικόνες εστιάζουν τέλεια, και η κοκκίαση γίνεται μονίμως ορατή. Διακριτές λεπτομέρειες στο όριο του seeing σταθεροποιούνται ευκολότερα και η κίνηση της εικόνας μειώνεται. 
Το ηλιακό φίλτρο “Continuum”  λειτουργεί καλά σε όλους τους τύπους τηλεσκοπίων, και για οπτική παρατήρηση και για φωτογράφηση. Οι χρήστες SCT (Schmidt Cassegrain) και αχρωματικών διοπτρικών  θα το βρούν ιδιαίτερα ευεργετικό, δεδομένου ότι αποκλείει εντελώς τα ερυθρά και γαλάζια μήκη κύματος, και εστιάζει στα μέγιστα οπτικά μήκη κύματος όπου τα οπτικά των τηλεσκοπίων είναι οξύτερα και απαλλαγμένα από χρωματικές εκτροπές. Για την ψηφιακή φωτογράφηση, συστήνουμε το φίλτρο “Continuum” να συνδυάζεται με το φίλτρο UV/IR (έτσι ώστε να κόβει εντελώς τα αφεστιασμένα μακρινά μήκη των υπέρυθρων ακτίνων).  
Το φίλτρο “Continuum”  αποτελλεί επίσης το τέλειο φίλτρο για το Star-Test (αξιολόγηση ενός τηλεσκοπίου με βάση την εικόνα που δίνει εστιάζοντας σε ένα αστέρι). Η μικρή διαπερατής ζώνη και η ολοκληρωτική παρεμπόδιση σε μεγαλύτερα και μικρότερα μήκη κύματος το καθιστούν εξαιρετικά ανώτερο από τα συνηθισμένα χρωματιστά φίλτρα πράσινου χρώματος για την πραγματοποίηση του τεστ σε διοπτρικά τηλεσκόπια με βάση τον κεντρικό σχεδιασμό μήκους κύματος (και το μέγιστο οπτικό μήκος κύματος). Μ’ αυτό το φίλτρο, μπορούν να γίνουν πιο ακριβείς αξιολογήσεις της ποιότητας των οπτικών, χωρίς τις επιδράσεις της χρωματικής και σφαιρικής εκτροπής. Επειδή το εύρος της διαπερατής ζώνης είναι 10nm, θα χρειαστείτε ένα φωτεινό αστέρι για να κάνετε το star-test με το φίλτρο “Continuum”  .
Όπως με όλα τα φίλτρα της Baader Planetarium, το φίλτρο “Continuum” κατέχει όλες τις ποιοτικές προδιαγραφές των φίλτρων Baader. Τα οπτικά και μηχανικά του μέρη είναι εξαιρετικά.

Παρακαλώ σημειώστε:   Για την ασφαλή χρήση, το ηλιακό φίλτρο “Continuum”  πρέπει  να χρησιμοποιηθεί από κοινού με ένα κυρίως ηλιακό φίλτρο (όπως το πρίσμα Herschel Wedge, ή το Baader AstroSolar). Πρέπει να τοποθετηθεί, χρονικά, αφού έχει ήδη τοπεθετηθεί το κυρίως φίλτρο, και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από μόνο του, αλλιώς μπορεί να πάθει ανεπανόρθωτη ζημιά το μάτι σας και ο εξοπλισμό σας.

Χαρακτηριστικά Προϊόντος

Διάμετρος (mm) 50.8

Επιπλέον Πληροφορίες

Σxετικά Προϊόντα

Αξιολογήσεις

Γράψτε τη δική σας αξιολόγηση

Μόνο εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να υποβάλλουν αξιολόγηση. Παρακαλούμε, Συνδεθείτε ή Εγγραφείτε

Νέα Προϊόντα

Φόρμα Αιτήματος Τιμής

Με την αποστολή του αιτήματος τιμής δηλώνετε ότι συμφωνείτε πως το ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ Θεσσαλονίκης μπορεί να συλλέξει τα στοιχεία σας μέσω αυτής της φόρμας.