ΣΦΙΓΚΤΗΡΑΣ ΠΡΟΣΟΦΘΑΛΜΙΟΥ, CLICK LOCK, M42/1,25″ Zoom

BAADER PLANETARIUM

ΣΦΙΓΚΤΗΡΑΣ ΠΡΟΣΟΦΘΑΛΜΙΟΥ, CLICK LOCK, M42/1,25″

# BA-2458100

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Από τη στιγμή που θα δοκιμάσετε ένα, δεν θα θέλετε ποτέ ξανά να επιστρέψετε στις απλές βίδες πίεσης ούτε στους μπρούτζινους δακτυλίους σύσφιξης!
Άμεσα διαθέσιμο
79,00 €

Όλες οι παραγγελίες που δεχόμαστε μέχρι τις 15:00 και αφορούν προϊόντα που βρίσκονται στην αποθήκη μας, διεκπεραιώνονται την ίδια μέρα

Άρτια εκπαιδευμένο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό, είναι στη διάθεσή σας ανά πάσα στιγμή, για να λύσει τις απορίες και τους προβληματισμούς σας σχετικά με τον εξοπλισμό σας.

Σε περίπτωση που δεν μείνετε ικανοποιημένος/η από το προϊόν που παραλάβατε, μπορείτε να το επιστρέψετε εντός 14 ημερών από την ημερομηνία παραλαβής του.

Εμπειρία που εμπιστεύεστε . Το Πλανητάριο ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής ειδών αστρονομίας στα Βαλκάνια

Περιγραφή

Κουμπωτό (με κλικ) κολάρο προσοφθαλμίου 1¼″/Τ-2 (Αντάπτορας Προσοφθαλμίου Click Lock)


Το ΝΕΟ Κουμπωτό Κολάρο Προσοφθαλμίου (#T2-08) από την Baader Planetarium είναι ένας κουμπωτός υποδοχέας προσοφθαλμίων που σας δίνει τη δυνατότητα να εισάγετε τα προσοφθάλμιά σας ή τα τυπικά σας αξεσουάρ 1¼″ οπουδήποτε μέσα στο Σύστημα ASTRO T-2™ ή για να αντικαταστήσετε τον βασικό υποδοχέα που παρέχεται με το τηλεσκόπιο. Το Κουμπωτό κολάρο ακολουθεί μια εντελώς νέα προσέγγιση στους υποδοχείς προσοφθαλμίων. Από τη στιγμή που θα δοκιμάσετε ένα, δεν θα θέλετε ποτέ ξανά να επιστρέψετε στις απλές βίδες πίεσης ούτε στους μπρούτζινους δακτυλίους σύσφιξης! Με μια μικρή στρέψη του εξωτερικού δακτυλίου δύο  ειδικοί μη-παραμορφωτικοί κύλινδροι έρχονται σε επαφή με το προσοφθάλμιο και το μαγκώνουν σφιχτά στον υποδοχέα. Η τριών σημείων δράση του κολάρου δεν αφήνει περιθώριο για ταλαντεύσεις του προσοφθαλμίου που είναι κοινές σε κολάρα μίας βίδας ή σε υποδοχείς τύπου Takahashi με δακτυλίους ασφάλισης. Η απουσία προεξέχουσας βίδας ασφάλισης αποκλείει επίσης μία από τις εκνευριστικές ενοχλήσεις των συνήθων υποδοχέων – τέρμα πια οι ελιγμοί για να αποφύγετε τη σύγκρουση της μύτης σας με μια άβολα τοποθετημένη βίδα.

Ο υποδοχέας είναι κατασκευασμένος με ακρίβεια, ώστε τα προσοφθάλμιά σας να ταιριάζουν σ’ αυτόν με τον ελάχιστο δυνατό τζόγο, με αποτέλεσμα μια σφιχτή σύνδεση ακριβείας, που διατηρεί το προσοφθάλμιό σας σωστά κεντραρισμένο πάνω στον οπτικό άξονα. Το μεγάλο μήκος επαφής των έκκεντρων κυλίνδρων καθιστά αυτόν τον υποδοχέα συμβατό με όλες τις αυλακωμένες κάνες προσοφθαλμίων, γεφυρώνοντας το κενό. Τέρμα τα προβλήματα συνταιριάσματος ή οι δυσκολίες απασφάλισης από την αυλακιά. Η σταθερότητα της ασφάλισης με τους έκκεντρους κυλίνδρους καθιστά τις αυλακωμένες κάνες παρωχημένες. Στην πρόσθια πλευρά (είσοδο) το κολάρο προσοφθαλμίου έχει εσωτερικό σπείρωμα Τ-2, για να συνδέεται με τα άλλα στοιχεία του συστήματος Τ-2. Στη έξοδο η Baader έχει προσθέσει δύο μοναδικές και χρήσιμες δυνατότητες. Το άκρο του υποδοχέα είναι στην ουσία ένα ρυθμιζόμενο κολάρο μικρο-εστίασης, με διαδρομή 6,5 mm. Σας επιτρέπει να μεταβάλλετε και να ρυθμίζετε με ακρίβεια το συνολικό ύψος του κολάρου, ώστε να μπορείτε να κάνετε μικρές μετατροπές της εστίασης ή του ύψους για να συνδέετε άλλα εξαρτήματα. Επιπλέον, αυτός ο δακτύλιος αφαιρείται και αποκαλύπτει ένα εξωτερικό σπείρωμα Τ-2. Συνδέοντας σωλήνες προέκτασης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κολάρο ως σύστημα εξωεστιακής προβολής (χρησιμοποιώντας προσοφθάλμια με εξωτερική διάμετρο το πολύ έως 37 mm).

Το Κουμπωτό Κολάρο Προσοφθαλμίου αποτελεί ανώτερο υποκατάστατο των βασικών υποδοχέων προσοφθαλμίου που διατίθενται με τα δημοφιλή τηλεσκόπια. Οι κάτοχοι τηλεσκοπίων Takahashi θα διαπιστώσουν ότι το Κολάρο Προσοφθαλμίου Deluxe είναι πολύ ανώτερο από τον βασικό υποδοχέα προσοφθαλμίου της Takahashi, ο οποίος είναι απογοητευτικός στη χρήση (και μάλιστα επιτρέπει ταλαντεύσεις του προσοφθαλμίου, πράγμα πολύ κακό για τη χρήση του ερευνητή).  Υπάρχει ποικιλία σε βιδωτούς προσαρμογείς που ταιριάζουν με το δικό σας τηλεσκόπιο.

Το Κουμπωτό Κολάρο Προσοφθαλμίου είναι επίσης απαραίτητο συστατικό στοιχείο σε πολλές συνήθεις διατάξεις του Συστήματος Astro T-2, όπως το Διαγώνιο Ακριβείας Amici και ως parfocal υποδοχέας προσοφθαλμίου για εστίαση της CCD με τον Alan Gee Mark II Telecompressor. Μπορεί να βρείτε και άλλες χρήσεις, σε δικής σας έμπνευσης διατάξεις του συστήματος Τ-2.

Επιπλέον Πληροφορίες

Σxετικά Προϊόντα

Αξιολογήσεις

Γράψτε τη δική σας αξιολόγηση

Μόνο εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να υποβάλλουν αξιολόγηση. Παρακαλούμε, Συνδεθείτε ή Εγγραφείτε

Νέα Προϊόντα

Φόρμα Αιτήματος Τιμής

Με την αποστολή του αιτήματος τιμής δηλώνετε ότι συμφωνείτε πως το ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ Θεσσαλονίκης μπορεί να συλλέξει τα στοιχεία σας μέσω αυτής της φόρμας.