SEMI-APO, Ø31.8mm (1 1/4″) Zoom

BAADER PLANETARIUM

SEMI-APO, Ø31.8mm (1 1/4″)

# BA-2458398
Το φίλτρο Semi-APO είναι στην πραγματικότητα το πιο προηγμένο στον κόσμο φίλτρο τύπου 'minus-violet' (απαλοιφής του μωβ χρωματισμού), από όλες τις απόψεις.
Άμεσα διαθέσιμο
85,00 €

Όλες οι παραγγελίες που δεχόμαστε μέχρι τις 15:00 και αφορούν προϊόντα που βρίσκονται στην αποθήκη μας, διεκπεραιώνονται την ίδια μέρα

Άρτια εκπαιδευμένο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό, είναι στη διάθεσή σας ανά πάσα στιγμή, για να λύσει τις απορίες και τους προβληματισμούς σας σχετικά με τον εξοπλισμό σας.

Σε περίπτωση που δεν μείνετε ικανοποιημένος/η από το προϊόν που παραλάβατε, μπορείτε να το επιστρέψετε εντός 14 ημερών από την ημερομηνία παραλαβής του.

Εμπειρία που εμπιστεύεστε . Το Πλανητάριο ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής ειδών αστρονομίας στα Βαλκάνια

Περιγραφή

ΦΙΛΤΡΟ SEMI - APO, 31.8mm (1 1/4")

Αυτή είναι η νεώτερη προσθήκη φίλτρων της Baader για αυτούς που έχουν αχρωματικά τηλεσκόπια.  Το ημι-αποχρωματικό  φίλτρο ( Semi-APO) προσφέρει,  όπως και το όνομά του υπονοεί, μια εξαιρετικά ουδέτερη εικόνα καθώς κόβει τον περισσότερο από τον ενοχλητικό μωβ χρωματισμό που εμφανίζεται σε όλα τα αχρωματικά τηλεσκόπια και ο οποίος  «κλέβει» ένα ποσοστό αντίθεσης από την εικόνα του ειδώλου.  Το φίλτρο αυτό ( Semi-APO) συνδυάζει μια πιο αποτελεσματική επίστρωση απάλειψης του μωβ χρωματισμού μαζί με ένα υπόστρωμα νεοδύμιου όπως αυτό που έχει το φίλτρο Moon & Skyglow.  Το αποτέλεσμα είναι παρόμοιο σε απόδοση με το φίλτρο Fringe Killer αλλά με ελαφρώς περισσότερη μείωση του μωβ χρώματος και σε οικονομικότερη τιμή.  

Το φίλτρο Semi-APO απολαμβάνει όλων των ευεργετημάτων που χαρακτηρίζουν τα παγκοσμίου φήμης φίλτρα της Baader. Το φίλτρο Semi-APO είναι στην πραγματικότητα το πιο προηγμένο στον κόσμο φίλτρο τύπου minus-violet (απαλοιφής του μωβ χρωματισμού), από όλες τις απόψεις. Η υψηλή απόδοσή του και ο ουδέτερος χρωματισμός του το κάνουν να είναι πρακτικά αόρατο κατά την χρήση ενώ κάνουν σχεδόν ολοκληρωτικά τον μωβ χρωματισμό να εξαφανίζεται!  Τα αποτελέσματα στην οξύτητα, κοντράστ και αισθητική είναι αξιοσημείωτα, ακόμα και με μικρά διοπτρικά τηλεσκόπια. Η βελτίωση στο RGB του υποστρώματος του νεοδυμίου ουσιαστικά αυξάνει το κοντράστ των χρωμάτων, ιδιαίτερα σε ό,τι  αφορά τον Δία και τον Άρη. 

Ως επιπλέον πλεονέκτημα, το φίλτρο Semi-APO έχει επίσης αποδειχθεί ότι είναι το καλύτερο φίλτρο για τον Άρη που έχουμε χρησιμοποιήσει με όλα τα τηλεσκόπια, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων Dobsonian, SCT και αποχρωματικών.  Οι μοναδικές ιδιότητες που προκύπτουν από το συνδυασμό της εξασθένισης του μπλε μήκους κύματος του Fringe Killer (εξασθένιση – όχι  συνολική εξάλειψη), μαζί με τις επιλεγμένες ζώνες συχνότητας RGB του νεοδυμίου,  έχουν ως αποτέλεσμα μια σημαντική αύξηση αντίθεσης των χαρακτηριστικών γνωρισμάτων του Άρη.  Η εικόνα διατηρεί το φυσικό  χρωματισμό και τη φωτεινότητά της, και οι λειασμένες οπτικές επιφάνειες διατηρούν εξ’ ολοκλήρου την οξύτητα της  εικόνας σε αντίθεση με φίλτρα άλλων κατασκευαστών.

Η υψηλή ποιότητα των φίλτρων της Baader Planetarium  επιτρέπει τη χρήση τους αρκετά μπροστά από το εστιακό επίπεδο χωρίς την υποβάθμιση εικόνας (π.χ. , για φωτογραφικές μηχανές ή δυοφθάλμια )   Η εφαρμογή των διάσημων επιστρώσεων UV/IR Cut της Baader στο φίλτρο Semi-APO, έχει ως αποτέλεσμα το να αποβάλλονται τα μήκη κύματος στο υπεριώδες και στο υπέρυθρο ( UV /  IR ) και να το καθιστούν ιδανικό για φωτογράφηση υψηλής ανάλυσης με τις  Webcams, τις  DSLR, και τις CCD κάμερες.  Η υψηλή μετάδοση και η μείωση του μωβ χρωματισμού βοηθούν πολύ τόσο στην πλανητική όσο και στην βαθέως ουρανού φωτογράφηση.

Επιπλέον Πληροφορίες

Σxετικά Προϊόντα

Αξιολογήσεις

Baaber semi apo filterReview by Γιώργος Ταμβάκης Βόλος
Βαθμολογία
Η δοκιμή έγινε με το διοπτρικό αχρωματικο τηλεσκόπιο Bresser AR152S/760 με εστιακό λόγο 5,προσοφθάλμιο Baaber Morpheus 17 και διαγώνιο skywatcher dielectric 2''.Η τοποθέτηση του φίλτρου ,απαλειψε πλήρως οποιαδήποτε χρωματικό σφάλμα και βιολετί απόχρωση εξωτερικά της Αφροδίτης.Εδωσε αντίθεση και ζωντάνια στον πλανήτη με ωραιότατη απεικόνιση της φάσης της.Στον Δία και τον Κρονο τα αποτελέσματα ήταν θετικά καθώς απέδωσε καλή αντιθεση χωρίς να παρατηρηθεί μείωση φωτεινότητας.Εντυπωσιακο το φίλτρο ήταν στην παρακολούθηση του Άρη καθώς μείωσε σχεδόν απόλυτα κάθε χρωματικό σφάλμα του τηλεσκοπίου στην περιφέρεια του πλανήτη και περιέγραψε καλύτερα τις χρωματικές αντιθέσεις στην επιφάνεια του.Στη Σελήνη που βρίσκονταν σε φάση 65%,ο περιορισμός του χρωματικού σφάλματος και οι ενοχλητικές μωβ και κίτρινες διαθλάσεις στην περίμετρο της,ήταν μετρίου αποτελέσματος και απλά κάνει αποδεκτή την παρατήρηση της, χωρίς να μπορεί ικανοποιητικά να εξαλείψει το παραπάνω φαινόμενο.Εν τέλει το αποτέλεσμα στην παρατήρηση των πλανητών είναι θετικό και από την άποψη αυτή αξίζει η αγορά του καθώς ένα αχρωματικο τηλεσκόπιο μπορεί συν τα άλλα πλεονεκτήματα που έχει να χρησιμοποιηθεί άνετα στην πλανητική παρακολούθηση. (Αναρτήθηκε στις 21/09/2018)

Γράψτε τη δική σας αξιολόγηση

Μόνο εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να υποβάλλουν αξιολόγηση. Παρακαλούμε, Συνδεθείτε ή Εγγραφείτε

Φόρμα Αιτήματος Τιμής

Με την αποστολή του αιτήματος τιμής δηλώνετε ότι συμφωνείτε πως το ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ Θεσσαλονίκης μπορεί να συλλέξει τα στοιχεία σας μέσω αυτής της φόρμας.