ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ ‘’ΠΕΡΙΠΟΛΕΑΣ’’ Zoom

ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ ‘’ΠΕΡΙΠΟΛΕΑΣ’’

# PL-00007

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Το Ραδιοτηλεσκόπιο “Περιπολέας” (Patrol Radio Telescope) είναι ένα “Ραδιοτηλεσκόπιο Ολικής Ισχύος”. Σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από την Icarus Optomechanics, με σκοπό την διάδοση της Ραδιοαστρονομίας στους ερασιτέχνες αστρονόμους που θέλουν να εμπλουτίσουν και να εξελίξουν περαιτέρω τις γνώσεις τους, στους ραδιοερασιτέχνες, στους μαθητές, καθώς και στο ευρύ κοινό.

Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
649,00 €

Όλες οι παραγγελίες που δεχόμαστε μέχρι τις 15:00 και αφορούν προϊόντα που βρίσκονται στην αποθήκη μας, διεκπεραιώνονται την ίδια μέρα

Άρτια εκπαιδευμένο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό, είναι στη διάθεσή σας ανά πάσα στιγμή, για να λύσει τις απορίες και τους προβληματισμούς σας σχετικά με τον εξοπλισμό σας.

Σε περίπτωση που δεν μείνετε ικανοποιημένος/η από το προϊόν που παραλάβατε, μπορείτε να το επιστρέψετε εντός 14 ημερών από την ημερομηνία παραλαβής του.

Εμπειρία που εμπιστεύεστε . Το Πλανητάριο ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής ειδών αστρονομίας στα Βαλκάνια

Περιγραφή

ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ ‘’ΠΕΡΙΠΟΛΕΑΣ’’

Δείτε τον ουρανό και τη Γη με "άλλα μάτια"...


Το Ραδιοτηλεσκόπιο “Περιπολέας” (Patrol Radio Telescope) είναι ένα “Ραδιοτηλεσκόπιο Ολικής Ισχύος”. Σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από την Icarus Optomechanics, με σκοπό την διάδοση της Ραδιοαστρονομίας στους ερασιτέχνες αστρονόμους που θέλουν να εμπλουτίσουν και να εξελίξουν περαιτέρω τις γνώσεις τους, στους ραδιοερασιτέχνες, στους μαθητές, καθώς και στο ευρύ κοινό.

Το Ραδιοτηλεσκόπιο “Περιπολέας” μπορεί να προσαρμοστεί σε οποιαδήποτε αστρονομική στήριξη, ισημερινή ή αλταζιμουθιακή, με τον ίδιο τρόπο που προσαρμόζεται ένα οπτικό τηλεσκόπιο. Η καταγραφή των ραδιοσημάτων επιτυγχάνεται με τη σύνδεση του ενισχυτή του ραδιοτηλεσκοπίου σε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Με το Ραδιοτηλεσκόπιο “Περιπολέας”  μπορείτε:

  • Να καταγράψετε τα ραδιοκύματα που εκπέμπει ο ήλιος
  • Να εντοπίσετε και να καταγράψετε τα ραδιοκύματα που εκπέμπει ακόμα και η Νέα Σελήνη. ακόμα και την ημέρα, ακόμα και με συννεφιά
  • Να σαρώσετε τον ουρανό και να βρείτε τη θέση των Γεωστατικών τηλεπικοινωνιακών Δορυφόρων, από το σήμα που εκπέμπουν
  • Να ανιχνεύσετε τις ραδιοεκπομπές που προέρχονται από ανθρώπινη δραστηριότητα, δηλ. από τη χρήση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, όπως κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ηλεκτρονικοί λαμπτήρες, ηλεκτρικοί κινητήρες κτλ.
  • Να καταγράψτε τους ραδιοθορύβους μακρινών καταιγίδων και των αστραπών τους (Προσοχή! Όχι κατά τη διάρκεια τοπικών έντονων καιρικών φαινομένων)

Μία τυπική λήψη ενός σήματος δύο διαφορετικών πηγών ραδιοκυμάτων. Συγκριτικό γράφημα του ραδιοήλιου σε αντιπαραβολή με την ένταση του ραδιοσήματος του γεωστατικού δορυφόρου Astra satellite.
Ταυτόχρονη λήψη σήματος στα ραδιοκύματα, μέσω ραδιοτηλεσκοπίου, του Ηλίου και της Νέας Σελήνης, κατά τη διάρκεια της μερικής έκλειψης Ηλίου της 20ης Μαρτίου 2015 από τη Θεσσαλονίκη. Η διαφορά στην ένταση του σήματος είναι εμφανής.

Σημείωση: Διατίθεται κατόπιν παραγγελίας και με κάτοπτρο μεγαλύτερης διαμέτρου

*Αναλυτική περιγραφή για τα ραδιοτηλεσκόπια αλλά και για το ραδιοτηλεσκόπιο "Περιπολέας" θα βρείτε ΕΔΩ

Επιπλέον Πληροφορίες

Περιλαμβάνονται:

- “Off axis” παραβολικό μεταλλικό κάτοπτρο, διαμέτρου 80cm.

- Πλήρως αποσυναρμολογούμενη βάση κατόπτρου, για ευκολία στη μεταφορά και τη συναρμολόγηση. Μπάρα σύνδεσης στη στήριξη Dove Tail 45 (Vixen, Sky Watcher).

- Δέκτης LNB: 10 GHz (9-11GHz).

-  ‘’Οπλισμένο’’ καλώδιο μεταφοράς σήματος από το LNB στον ενισχυτή, μήκους 3 μέτρων, με παροχή των αντιστοίχων ακροδεκτών (βυσμάτων).

- Αναλογικός ενισχυτής χαμηλού θορύβου, με ρύθμιση ακριβείας του Gain (ενίσχυση).  Έξοδος ενισχυτή (ενισχυμένο σήμα), βύσμα μικροφώνου τύπου Jack 3.5mm stereo.

- Καλώδιο stereo jack 3.5mm, μήκος 1.5m.

- Εξωτερική κάρτα ήχου USB (plague and play) - δεν απαιτείται εγκατάσταση προγράμματος.

- Τροφοδοτικό συνεχούς 12V με βύσμα σύνδεσης 2.3mm,  “+” εσωτερικό.

- Περιλαμβάνονται οδηγίες συναρμολόγησης - χρήσης στα ελληνικά

Δεν περιλαμβάνονται:

Το αντίβαρο ισορρόπησης της διάταξης, η ισημερινή στήριξη και ο τρίποδας.

Σxετικά Προϊόντα

Αξιολογήσεις

Γράψτε τη δική σας αξιολόγηση

Μόνο εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να υποβάλλουν αξιολόγηση. Παρακαλούμε, Συνδεθείτε ή Εγγραφείτε

Φόρμα Αιτήματος Τιμής

Με την αποστολή του αιτήματος τιμής δηλώνετε ότι συμφωνείτε πως το ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ Θεσσαλονίκης μπορεί να συλλέξει τα στοιχεία σας μέσω αυτής της φόρμας.