Πολική διόπτρα QHY PoleMaster (χωρίς αντάπτορα) Zoom

QHY

Πολική διόπτρα QHY PoleMaster (χωρίς αντάπτορα)

# QHY-POLEMASTER

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Η πολική διόπτρα PoleMaster της εταιρείας QHYCCD αποτελεί μια νέα λύση σε ένα παλιό πρόβλημα. Ακολουθώντας μερικά απλά βήματα, μπορείτε να επιτύχετε τέλεια πολική ευθυγράμμιση μέσα σε λίγα μόλις λεπτά, με ακρίβεια που φτάνει τα 30 δευτερόλεπτα της μοίρας!
Άμεσα διαθέσιμο
299,00 €

Όλες οι παραγγελίες που δεχόμαστε μέχρι τις 15:00 και αφορούν προϊόντα που βρίσκονται στην αποθήκη μας, διεκπεραιώνονται την ίδια μέρα

Άρτια εκπαιδευμένο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό, είναι στη διάθεσή σας ανά πάσα στιγμή, για να λύσει τις απορίες και τους προβληματισμούς σας σχετικά με τον εξοπλισμό σας.

Σε περίπτωση που δεν μείνετε ικανοποιημένος/η από το προϊόν που παραλάβατε, μπορείτε να το επιστρέψετε εντός 14 ημερών από την ημερομηνία παραλαβής του.

Εμπειρία που εμπιστεύεστε . Το Πλανητάριο ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής ειδών αστρονομίας στα Βαλκάνια

Περιγραφή

Πολική διόπτρα QHY PoleMaster (χωρίς αντάπτορα)

 Η πολική διόπτρα PoleMaster της εταιρείας QHYCCD αποτελεί μια νέα λύση σε ένα παλιό πρόβλημα. Ακολουθώντας μερικά απλά βήματα, μπορείτε να επιτύχετε τέλεια πολική ευθυγράμμιση μέσα σε λίγα μόλις λεπτά, με ακρίβεια που φτάνει τα 30 δευτερόλεπτα της μοίρας!

«Πιστεύουμε ότι η εταιρεία QHYCCD προσφέρει ένα εξαιρετικό προϊόν, το οποίο διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό την διαδικασία της πολικής ευθυγράμμισης. Η ακρίβεια του PoleMaster κάνει την πολική ευθυγράμμιση να μοιάζει πιο πολύ με ευχάριστη διαδικασία, παρά με δουλειά» - Pete Lawrence για το περιοδικό “BBC Sky at Night”, Σεπτέμβριος 2016

Πώς λειτουργεί;

Η πολική ευθυγράμμιση ακούγεται να είναι αρκετά απλή. Εφόσον εντοπίσετε που βρίσκεται ο βόρειος πόλος, και άρα εντοπίσετε τον άξονα περιστροφής της Γης, θα πρέπει να ευθυγραμμίσετε ως προς αυτόν τον άξονα του τηλεσκοπίου σας. Το PoleMaster προκειμένου να παρακολουθεί την πολική περιοχή σε πραγματικό χρόνο, χρησιμοποιεί μια ευαίσθητη κάμερα ευρέος πεδίου κατά μήκος του άξονα της ορθής αναφοράς. Καταφέρνει όχι μόνο να εντοπίσει τον πολικό αστέρα, αλλά και άλλους αμυδρούς αστέρες στην τριγύρω περιοχή. Εντοπίζοντας τις θέσεις των αστέρων αυτών, το PoleMaster προσδιορίζει με ακρίβεια τη θέση του βόρειου πόλου και στη συνέχεια, τη συγκρίνει με τον άξονα της ορθής αναφοράς του τηλεσκοπίου. Η πολική ευθυγράμμιση ανάγεται πλέον σε μια απλή μετατόπιση του άξονα του τηλεσκοπίου, ώστε να συμπίπτει με τον άξονα περιστροφής της Γης. Εύκολο! 

Με μια ματιά:

  • Ταχύτητα και ευκολία: Δεν χρειάζεται να μετακινήσετε το τηλεσκόπιό σας σε συγκεκριμένη περιοχή για να είναι καθαρό το πεδίο της πολικής διόπτρας. Δεν χρειάζεται να γονατίζετε ή να καταπονείτε τον αυχένα σας για να παρατηρήσετε μέσα από την πολική διόπτρα. Ούτε απαιτούνται συνθήκες πλήρους σκότους. Απαλλαγείτε από την ανάγκη ισοπέδωσης της στήριξης και από την ανάγκη ρύθμισης της ημερομηνίας και ώρας προκειμένου να προσδιορίσετε την τρέχουσα θέση του πολικού αστέρα.

  • Ακρίβεια: Η ευαίσθητη κάμερα του PoleMaster προσφέρει ακρίβεια που είναι αδύνατον να επιτευχθεί με γυμνό οφθαλμό. Η ανάλυση της κάμερας είναι περίπου 30 δευτερόλεπτα της μοίρας, πράγμα που σημαίνει ότι η πολική ευθυγράμμιση μέσω του PoleMaster θα έχει ακρίβεια της τάξης των 30 δευτερολέπτων της μοίρας.

  • Ευρύ οπτικό πεδίο: Το ευρύ οπτικό πεδίο 11x8 μοιρών διευκολύνει τον εντοπισμό αμυδρών αστέρων της πολικής περιοχής του πολικού αστέρα.  

  • Εύκολη εγκατάσταση: Το PoleMaster προσαρτάται εύκολα σε οποιαδήποτε ισημερινή στήριξη με ειδικούς αντάπτορες στήριξης, ακόμα και σε στηρίξεις χωρίς πολική διόπτρα.

  • Έλεγχος και ρύθμιση πολικής ευθυγράμμισης σε πραγματικό χρόνο: Με τη χρήση του PoleMaster μπορείτε να ελέγχετε την πολική ευθυγράμμιση σε πραγματικό χρόνο. Εάν η ευθυγράμμιση δεν είναι ικανοποιητική, μπορείτε ανά πάσα στιγμή να τη διορθώσετε, χωρίς να πρέπει να επαναλάβετε τη διαδικασία από την αρχή.

  • Δεν χρειάζεται ευθυγράμμιση τριών αστέρων: Εφόσον έχετε πραγματοποιήσει πολική ευθυγράμμιση, μπορείτε να κάνετε ευθυγράμμιση ενός αστέρα, εξοικονομώντας χρόνο.

  • Ο τέλειος σύντροφος για μια στήριξη ενός άξονα: Όταν χρησιμοποιείτε στήριξη ενός άξονα (άξονας ορθής αναφοράς μόνο), η ακριβής πολική ευθυγράμμιση θα ελαχιστοποιήσει την ολίσθηση κατ’ απόκλιση, και συνεπώς, θα βελτιώσει κατά πολύ την απόδοση της στήριξής σας.

 

Τεχνικά Χαρακτηριστικά και διαστάσεις

 

Σχεδιάγραμμα – Πολική διόπτρα PoleMaster (χωρίς αντάπτορα): Εμπρόσθια, οπίσθια όψη και διαστάσεις

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Ανάλυση

Περίπου 30 δευτερόλεπτα της μοίρας

Μέθοδος προσάρτησης

Στήριξη του αντάπτορα με 3 βίδες τύπου Μ3

Συνδεσιμότητα

Mini USB 2.0

Λογισμικό

QHYCCD PoleMaster Software

Χονδρική ακρίβεια

Περίπου 5 λεπτά της μοίρας

Υψηλή ακρίβεια

max 30 δευτερόλεπτα της μοίρας

Βάρος

70 gr

Διαστάσεις

Συμβουλευτείτε το σχεδιάγραμμα

Κατανάλωση ενέργειας

Περίπου 0.35 W/70 mA

Επιπλέον Πληροφορίες

Στη συσκευασία περιλαμβάνονται:

  • Πολική διόπτρα QHY PoleMaster
  • Προστατευτικό καπάκι φακού
  • Καλώδιο USB

Προαιρετικά Αξεσουάρ

Αξιολογήσεις

Γράψτε τη δική σας αξιολόγηση

Μόνο εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να υποβάλλουν αξιολόγηση. Παρακαλούμε, Συνδεθείτε ή Εγγραφείτε

Νέα Προϊόντα

Φόρμα Αιτήματος Τιμής

Με την αποστολή του αιτήματος τιμής δηλώνετε ότι συμφωνείτε πως το ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ Θεσσαλονίκης μπορεί να συλλέξει τα στοιχεία σας μέσω αυτής της φόρμας.