Φίλτρο νεφελωμάτων Optolong L-eXtreme 1.25’’ Zoom

TS-OPTICS

Φίλτρο νεφελωμάτων Optolong L-eXtreme 1.25’’

# TSL-EXTREME1

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Το L-eXtreme φίλτρο διπλής ζώνης συχνοτήτων δίνει τη δυνατότητα φωτογράφισης νεφελωμάτων με οξεία αντίθεση, κάνοντας τη φωτορύπανση να μην αποτελεί πρόβλημα.
Εξαντλημένο Προσωρινά
249,00 €

Όλες οι παραγγελίες που δεχόμαστε μέχρι τις 15:00 και αφορούν προϊόντα που βρίσκονται στην αποθήκη μας, διεκπεραιώνονται την ίδια μέρα

Άρτια εκπαιδευμένο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό, είναι στη διάθεσή σας ανά πάσα στιγμή, για να λύσει τις απορίες και τους προβληματισμούς σας σχετικά με τον εξοπλισμό σας.

Σε περίπτωση που δεν μείνετε ικανοποιημένος/η από το προϊόν που παραλάβατε, μπορείτε να το επιστρέψετε εντός 14 ημερών από την ημερομηνία παραλαβής του.

Εμπειρία που εμπιστεύεστε . Το Πλανητάριο ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής ειδών αστρονομίας στα Βαλκάνια

Περιγραφή

Φίλτρο νεφελωμάτων Optolong L-eXtreme 1.25’’

Το L-eXtreme φίλτρο διπλής ζώνης συχνοτήτων δίνει τη δυνατότητα φωτογράφισης νεφελωμάτων με οξεία αντίθεση, κάνοντας τη φωτορύπανση να μην αποτελεί πρόβλημα.

  • Το πλαίσιο του φίλτρου 1.25’’ χαμηλού προφίλ είναι κατάλληλο για συρταρωτές θήκες φίλτρων (filter drawer) και τροχούς φίλτρων με σπείρωμα Μ48 x 0.75.
  • Το φίλτρο έχει πολύ στενό εύρος ζώνης μόλις 7 nm επιτρέποντας να διέρχονται μόνο οι γραμμές Ηα και Ο-ΙΙΙ και παρέχοντας έτσι υψηλά επίπεδα αντίθεσης.
  • Η μείωση της φωτορύπανσης επιτρέπει την επιτυχή φωτογράφιση αντικειμένων βαθέως ουρανού ακόμα και σε τοποθεσίες κοντά σε πόλεις.
  • Το φίλτρο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάμερες έγχρωμες και μονοχρωματικές.
  • Κατάλληλο για φωτογράφιση περιοχών που εκπέμπουν στη γραμμή Ηα, καθώς και πλανητικών νεφελωμάτων.
  • Αποστέλλεται σε ασφαλή πλαστική συσκευασία.

Η εξάπλωση και ανάπτυξη των πόλεων και η συνακόλουθη φωτορύπανση αποτελούν ένα διαρκώς οξυνόμενο πρόβλημα για τους αστροφωτογράφους. Μια λύση στο πρόβλημα είναι η χρήση μονοχρωματικών (mono) και Smart Watch (SW) καμερών μαζί με φίλτρα νεφελωμάτων στενής ζώνης. Αυτό βέβαια κοστίζει τόσο σε χρήμα όσο και σε χρόνο έκθεσης.

Τα φίλτρα L-eXtreme της Optolong επιτρέπουν τη χρήση έγχρωμων καμερών όπως SLR ή αστροκαμερών, εξοικονομώντας σας χρήματα και χρόνο. Πρόκειται για φίλτρα διπλής ζώνης συχνοτήτων τα οποία είναι κατασκευασμένα αποκλειστικά για έγχρωμες κάμερες. Οι φασματικές γραμμές, όπως Ηα, Ηβ του υδρογόνου και Ο-ΙΙΙ του οξυγόνου, στις οποίες εκπέμπουν τα νεφελώματα μπορούν να διέρχονται από αυτά τα φίλτρα σχεδόν ανεμπόδιστα. Όλα τα υπόλοιπα μήκη κύματος αποκόπτονται. Τα φίλτρα αυτά αποτελούν μια πραγματική εναλλακτική λύση στη στενού εύρους φωτογράφιση νεφελωμάτων με μονοχρωματική κάμερα.

Τα φίλτρα L-eXtreme της Optolong αποδίδει ακόμα καλύτερη αντίθεση σε σχέση με τα φίλτρα L-eNhance. Η διάδοση φωτός διαμέσου του φίλτρου είναι ακόμα πιο περιορισμένη και επιτρέπεται να διέρχονται μόνο οι γραμμές Ηα και Ο-ΙΙΙ του υδρογόνου και του οξυγόνου, αντίστοιχα. Το αποτέλεσμα είναι ακόμα πιο οξεία αντίθεση για βέλτιστη ανάδειξη των λεπτομερειών.


Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Διάμετρος φίλτρου: 1.25’’
Ύψος πλαισίου: 5 mm χωρίς το εξωτερικό σπείρωμα, 7 mm με το Μ28.5 εξωτερικό σπείρωμα
Υπόστρωμα: Υψηλής ποιότητας γυαλί Schott
Επιφάνεια: Οπτικά στιλβωμένη
Επίστρωση: Πολυεπιστρωμένο
Τύπος: Διπλής ζώνης συχνοτήτων
Πάχος: 2 mm


Χαρακτηριστικά Προϊόντος

Διάμετρος (mm) 31.8

Επιπλέον Πληροφορίες

Στη συσκευασία περιλαμβάνονται


• Φίλτρο Optolong L-eXtreme
• Πλαστικό κουτί μεταφοράς και αποθήκευσης

Σxετικά Προϊόντα

Αξιολογήσεις

Γράψτε τη δική σας αξιολόγηση

Μόνο εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να υποβάλλουν αξιολόγηση. Παρακαλούμε, Συνδεθείτε ή Εγγραφείτε

Φόρμα Αιτήματος Τιμής

Με την αποστολή του αιτήματος τιμής δηλώνετε ότι συμφωνείτε πως το ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ Θεσσαλονίκης μπορεί να συλλέξει τα στοιχεία σας μέσω αυτής της φόρμας.