Οδηγητικό Τηλεσκόπιο TS-Optics 50 mm & Ερευνητής 1.25’’ Zoom

TELESKOP SERVICE

Οδηγητικό Τηλεσκόπιο TS-Optics 50 mm & Ερευνητής 1.25’’

# TSL501

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Το οδηγητικό αυτό τηλεσκόπιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως ερευνητής. Με αυτό, μπορείτε να εστιάσετε εύκολα σε συνδυασμό με οποιαδήποτε CCD κάμερα και συστήματα αυτοματοποιημένης οδήγησης.

Διαθέσιμο με Προπαραγγελία
99,00 €

Όλες οι παραγγελίες που δεχόμαστε μέχρι τις 15:00 και αφορούν προϊόντα που βρίσκονται στην αποθήκη μας, διεκπεραιώνονται την ίδια μέρα

Άρτια εκπαιδευμένο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό, είναι στη διάθεσή σας ανά πάσα στιγμή, για να λύσει τις απορίες και τους προβληματισμούς σας σχετικά με τον εξοπλισμό σας.

Σε περίπτωση που δεν μείνετε ικανοποιημένος/η από το προϊόν που παραλάβατε, μπορείτε να το επιστρέψετε εντός 14 ημερών από την ημερομηνία παραλαβής του.

Εμπειρία που εμπιστεύεστε . Το Πλανητάριο ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής ειδών αστρονομίας στα Βαλκάνια

Περιγραφή

Οδηγητικό Τηλεσκόπιο TS-Optics 50 mm & Ερευνητής με υποδοχή 1.25’’


Το οδηγητικό αυτό τηλεσκόπιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως ερευνητής. Με αυτό, μπορείτε να εστιάσετε εύκολα σε συνδυασμό με οποιαδήποτε CCD κάμερα και συστήματα αυτοματοποιημένης οδήγησης.

• Διάμετρος 50 mm / εστιακή απόσταση 162 mm.
• Με βάρος μόλις 450 g (μαζί με τον βραχίονα), το οδηγητικό αυτό τηλεσκόπιο δεν είναι βαρύτερο απ’ ότι ένας ερευνητής 50 mm.
• Το οδηγητικό τηλεσκόπιο αυτό είναι συμβατό με όλες τις τυπικές βάσεις για ερευνητή. Αφαιρέστε τον ερευνητή, τοποθετήστε στη θέση του το οδηγητικό τηλεσκόπιο και είστε έτοιμοι. 
• Εστιάστε περιστρέφοντας τον αντικειμενικό φακό.
• Το σημείο εστίασης βρίσκεται 20 mm πίσω από την υποδοχή διαμέτρου 1.25’’. Αυτός ο χώρος είναι επαρκής για όλα τα οδηγητικά τηλεσκόπια.
• Το όργανο αυτό συνοδεύεται από ρυθμιζόμενο βραχίονα, ώστε να μπορείτε πάντοτε να εντοπίζετε τον κατάλληλο αστέρα-οδηγό.
• Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως ερευνητής σε ευθεία θέαση χρησιμοποιώντας προσοφθάλμια 1.25’’.
• Περιλαμβάνονται αξεσουάρ όπως βραχίονας, παρεστιακός (parfocal) δακτύλιος, ξεχωριστή βάση.

 

Οδηγητικό Τηλεσκόπιο για Αστροφωτογραφία

Το παρόν οδηγητικό τηλεσκόπιο έχει βάρος τυπικού ερευνητή και είναι συμβατό με όργανα των εταιρειών Skywatcher, Vixen, GSO, TS-Optics κλπ. Με κατάλληλο σύστημα αυτοματοποιημένης οδήγησης μπορείτε να στοχεύσετε τηλεσκόπια διαμέτρου έως 200 mm και εστιακής απόστασης 1500 mm. Το όργανο αυτό αποτελεί τη βέλτιστη λύση για κάθε ερασιτέχνη αστρονόμο που είτε δεν επιθυμεί να δουλέψει με έναν off-axis guider, είτε δεν μπορεί να το κάνει αυτό λόγω περιορισμένου χώρου, αλλά και επειδή η στήριξη του τηλεσκοπίου που διαθέτει δεν δύναται να υποστηρίξει μεγάλα οδηγητικά τηλεσκόπια. 

Χάρη στην εύκολη ρύθμιση του παρόντος οδηγητικού τηλεσκοπίου, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε συνδυασμό ακόμα και με συστήματα αυτοματοποιημένης οδήγησης που δεν έχουν καλή ευαισθησία. Έτσι, μπορείτε πάντοτε να τοποθετήσετε έναν επαρκώς λαμπρό αστέρα ακριβώς στο κέντρο του οπτικού σας πεδίου. Λόγω του μεγάλου οπτικού πεδίου του οργάνου, θα μπορείτε πάντοτε να εντοπίσετε εντός αυτού τον κατάλληλο αστέρα.

 

Προσάρτηση του οδηγητικού τηλεσκοπίου

Το σημείο εστίασης του οδηγητικού τηλεσκοπίου TS-Optics 50 mm βρίσκεται σε τέτοια απόσταση πίσω από την υποδοχή διαμέτρου 1.25’’ και σας επιτρέπει να εστιάσετε με οποιοδήποτε από τα δημοφιλή συστήματα οδήγησης όπως τα M-Gen και τα ZWO, χωρίς προβλήματα.

• Προσάρτηση συστήματος οδήγησης με σύνδεσμο τύπου Τ2
Τα περισσότερα συστήματα οδήγησης για την προσάρτησή τους περιλαμβάνουν αντάπτορα από Τ2 σε 1.25’’. Απλώς τοποθετήστε την κάμερα στο άνοιγμα διαμέτρου 1.25’’ και εστιάστε μετατοπίζοντας. Ο παρεστιακός δακτύλιος (parfocal ring) σταθεροποιεί τη θέση μέγιστης ευκρίνειας. Συνεπώς, η εστίαση θα χρειαστεί να γίνει μόνο μία φορά.
• Προσάρτηση συστήματος οδήγησης με σύνδεσμο τύπου C-mount
Για την προσάρτηση τέτοιου είδους συστημάτων οδήγησης, θα χρειαστείτε αντάπτορα τύπου TS1-C. Η διαδικασία είναι ίδια όπως αυτή που περιγράφεται παραπάνω για σύνδεσμο τύπου Τ2.
• Προσάρτηση συστήματος οδήγησης με σπείρωμα M28/1.25’’
Τα σύγχρονα συστήματα οδήγησης όπως το ASI120Mini διαθέτουν ένα πλαίσιο διαμέτρου 1.25’’ με σπείρωμα. Στην περίπτωση αυτή, θα χρειαστείτε αντάπτορα τύπου TSVF1. Και πάλι, η διαδικασία είναι ίδια όπως αυτή που περιγράφεται παραπάνω για σύνδεσμο τύπου Τ2.

 

Εστίαση του συστήματος οδήγησης

Θα χρειαστεί να εστιάσετε μόνο μια φορά, και από εκεί και έπειτα, αρκεί μόνο να προσαρτήσετε το σύστημα οδήγησης στο οδηγητικό τηλεσκόπιο και είστε έτοιμοι. Για την παράλληλη ρύθμιση του συστήματος οδήγησης και του οδηγητικού τηλεσκοπίου, η διαδικασία έχει ως εξής:

• Τοποθετήστε την κάννη διαμέτρου 1.25’’ στο σύστημα οδήγησης.
• Σπρώξτε χαλαρά τον παρεστιακό δακτύλιο (parfocal ring) κατά μήκος της κάννης 1.25’’.
• Τοποθετήστε το σύστημα οδήγησης στο οδηγητικό τηλεσκόπιο και εστιάστε μετατοπίζοντας.
• Εάν χρειαστεί, μπορείτε να ρυθμίσετε την ευκρίνεια με περισσότερη ακρίβεια, απλώς περιστρέφοντας τον αντικειμενικό φακό. Σταθεροποιήστε κλειδώνοντας με τον σπειροειδή δακτύλιο.
• Εάν η ευκρίνεια σας ικανοποιεί, μετατοπίστε τον παρεστιακό δακτύλιο μέχρι τέλους, και ασφαλίστε βιδώνοντας. 

Είστε έτοιμοι! Τώρα, έχετε ρυθμίσει το σύστημα αυτοματοποιημένης οδήγησης στο οδηγητικό σας τηλεσκόπιο. Μελλοντικά, το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να προσαρτήσετε το σύστημα στο οδηγητικό τηλεσκόπιο και να ξεκινήσετε αμέσως!

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Αντικειμενικός φακός : 2 στοιχείων, αχρωματικός, διαχωρισμένoς με αέρα (airspaced)
Διάμετρος: 50 mm
Εστιακή απόσταση: 162 mm
Επίστρωση: Πλήρως επιστρωμένο
Σημείο εστίασης: 20 mm πίσω από την υποδοχή διαμέτρου 1.25’’


Χαρακτηριστικά Προϊόντος

Καθ.Βάρος (γρ.) 450

Επιπλέον Πληροφορίες

Στη συσκευασία περιλαμβάνονται:


• Ερευνητής 50mm
• Ρυθμιζόμενος βραχίονας
• Πρόσθετη βάση τύπου dovetail για εύκολη εγκατάσταση
• Πλάκα προσαρμογέα
• Παρεστιακός δακτύλιος 1.25’’ (parfocal ring) με κλειδί Allen

Προαιρετικά Αξεσουάρ

Σxετικά Προϊόντα

Αξιολογήσεις

Γράψτε τη δική σας αξιολόγηση

Μόνο εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να υποβάλλουν αξιολόγηση. Παρακαλούμε, Συνδεθείτε ή Εγγραφείτε

Νέα Προϊόντα

Φόρμα Αιτήματος Τιμής

Με την αποστολή του αιτήματος τιμής δηλώνετε ότι συμφωνείτε πως το ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ Θεσσαλονίκης μπορεί να συλλέξει τα στοιχεία σας μέσω αυτής της φόρμας.