NEQ6 SYΝSCAN 45 PRO, Equatorial Mount GoTo Zoom

SKYWATCHER

NEQ6 SYΝSCAN 45 PRO, Equatorial Mount GoTo

# SKNEQ6-SYNSCAN4

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Για εσάς τους ερασιτέχνες αστρονόμους που θέλετε να έχετε πλήρη έλεγχο της ισημερινής σας στήριξης και ταυτόχρονα την ευκολία που σας παρέχει ένα ακριβές σύστημα αυτόματης πλοήγησης GO TO, η ΝEQ6 SkyScan 45 είναι η στήριξη που ψάχνετε.

Διαθέσιμο με Προπαραγγελία
1.649,00 €

Όλες οι παραγγελίες που δεχόμαστε μέχρι τις 15:00 και αφορούν προϊόντα που βρίσκονται στην αποθήκη μας, διεκπεραιώνονται την ίδια μέρα

Άρτια εκπαιδευμένο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό, είναι στη διάθεσή σας ανά πάσα στιγμή, για να λύσει τις απορίες και τους προβληματισμούς σας σχετικά με τον εξοπλισμό σας.

Σε περίπτωση που δεν μείνετε ικανοποιημένος/η από το προϊόν που παραλάβατε, μπορείτε να το επιστρέψετε εντός 14 ημερών από την ημερομηνία παραλαβής του.

Εμπειρία που εμπιστεύεστε . Το Πλανητάριο ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής ειδών αστρονομίας στα Βαλκάνια

Περιγραφή


 NEQ6 Sky Scan45 PRO Series - Ισημερινή Στήριξη Ρομποτική


Η στήριξη EQ6 της Skywatcher , εξαιρετικά στιβαρή, είναι  η πρώτη στο είδος της, χάρη στον πρωτότυπο σχεδιασμό της. Είναι ένα όργανο ακριβείας, με ικανότητα αντοχής μεγάλου βάρους αλλά ταυτόχρονα πολύ οικονομικό.

Η νέα έκδοση ΝEQ6 Sky Scan45 Pro με σύστημα GOTO κατασκευάστηκε για εσάς τους ερασιτέχνες αστρονόμους που θέλετε να έχετε πλήρη έλεγχο της ισημερινής σας στήριξης και ταυτόχρονα την ευκολία που σας  παρέχει ένα ακριβές σύστημα αυτόματης πλοήγησης.

Η ΝEQ6 Sky Scan Pro είναι σχεδιασμένη τόσο για τον αρχάριο χρήστη, όσο και για τον προχωρημένο αστροφωτογράφο. Ο μεν πρώτος, με το εύχρηστο χειριστήριο, μετατρέπει εύκολα την πλοήγησή του στα θαυμάσια αντικείμενα του νυχτερινού ουρανού σαν μια βόλτα στο πάρκο. Ο δεύτερος θα βρει μια σταθερή πλατφόρμα, ακόμα και για μεγάλο  οπτικό σωλήνα, για να αποθανατίσει  την ομορφιά  του βαθέως ουρανού!

Το χειριστήριο επιτρέπει να στοχεύετε σε κάποιο συγκεκριμένο αντικείμενο ή να κάνετε τουρ του ουρανού μόνο με το άγγιγμα  ενός κουμπιού. Το μενού του είναι φιλικό προς το χρήστη και δίνει τη δυνατότητα πλοήγησης σε πάνω από 40.000 ουράνια αντικείμενα που υπάρχουν καταχωρημένα στην βάση δεδομένων.  Ακόμα κι ένας άπειρος αστρονόμος μπορεί να μάθει την πληθώρα των χαρακτηριστικών του συστήματος σε λίγες μόνο παρατηρήσεις. Η ΝEQ6 Sky Scan PRO περιλαμβάνει χαρακτηριστικά που ακόμα και οι πιο έμπειροι αστρονόμοι θα εκτιμήσουν.

Μερικά από τα κύρια χαρακτηριστικά της στήριξης είναι:

 • Η ακρίβεια στον εντοπισμό του στόχου φθάνει το 1 λεπτό του τόξου, κάτι που βελτιώνεται με ειδικό λογισμικό.
 • Τα μοτέρ λειτουργούν υπό βηματική γωνία 1.8° και σε 64 μικρό-βήματα.
 • Ταχύτητα πλοήγησης: 3.4°/sec (800X).
 • Διαθέτει υποδοχή για auto guider, απαραίτητη στην αστροφωτογράφηση μεγάλης διάρκειας.
 • Η ταχύτητα οδήγησης του μοτέρ μπορεί να επιλεγεί ανάμεσα από 0.25X, 0.50X, 0.75X ή 1X.
 • Η βάση δεδομένων περιέχει ολόκληρο τον κατάλογο του Messier, καθώς και τους καταλόγους NGC και IC.
 • Οι κραδασμοί μειώνονται στο ελάχιστο, πράγμα που προσδίδει σταθερότητα στην φωτογράφηση μεγάλης διάρκειας.
 • Διόρθωση περιοδικού σφάλματος του μοτέρ (PEC).
 • Διόρθωση περιοδικού σφάλματος “PEC” -  Periodic Error Correction : Το περιοδικό σφάλμα δημιουργείται σε επαναληπτικές περιστροφικές κινήσεις όπως είναι η  κίνηση του μειωτήρα, η περιστροφή του ατέρμονα καθώς και η περιστροφή της «κορώνας»- γρανάζι της Ο.Α. ή της Απόκλισης.  Εξαιτίας των κατασκευαστικών μικροσφαλμάτων των γραναζιών (πχ μικροαπόκλιση του κέντρου του γραναζιού από το πραγματικό κέντρο) η τελική κίνηση ενός γραναζιού τείνει να μην έχει σταθερή ταχύτητα αλλά περιοδικά να αυξάνεται και κατόπιν να ελαττώνεται, έχοντας σαν αποτέλεσμα, το άστρο που παρατηρούμε από το προσοφθάλμιο να μην παραμένει σταθερό και ακίνητο αλλά να παλινδρομεί κατά τη διεύθυνση Ανατολής-Δύσης. Αυτή η παλινδρόμηση μπορεί να εξαλειφθεί με την διαδικασία PEC –Periodic Error Correction, η οποία καθιστά  το άστρο πλήρως ακίνητο, βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα της αστροφωτογράφησης (δημιουργεί αστέρια στο CCD ως διακριτούς κύκλους και όχι ελλείψεις ή γραμμές).  Η χρησιμοποίηση της λειτουργίας PEC είναι μια διαδικασία που αποτελείται από δύο βήματα. Πρώτα οδηγείτε για τουλάχιστον 5 ½ λεπτά (ο χρόνος που χρειάζεται το γρανάζι  για να κάνει μια πλήρη περιστροφή) για να σταθεροποιήσετε τον αστέρι-οδηγό στο κέντρο του σταυρονήματος. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, το σύστημα καταγράφει τις διορθώσεις που κάνετε. Το δεύτερο βήμα είναι να γίνει αναπαραγωγή των διορθώσεων  που κάνατε κατά τη διάρκεια της φάσης καταγραφής. Λάβετε υπόψη ότι το PEC είναι ένα χαρακτηριστικό που αφορά μόνο τον προχωρημένο αστροφωτογράφο και  απαιτεί  προσεκτική οδήγηση σε συνδυασμό με πολική ευθυγράμμιση ακριβείας με τη μέθοδο διολίσθησης αστέρα στον ισημερινό.
 • Η κεφαλή της ισημερινής στήριξης έχει άσπρο φινίρισμα. Ο άξονας του αντίβαρου, από ανοξείδωτο ατσάλι, πολύ έξυπνα τοποθετημένος μέσα στο μέταλλο της κεφαλής, αναδιπλώνεται από την κεφαλή της στήριξης προς τα κάτω με το σφίξιμο ενός μοχλού.
 • Η πολική διόπτρα σκόπευσης μαζί με το προσοφθάλμιο εστίασης βρίσκεται ενσωματωμένη μέσα στον πολικό άξονα της στήριξης, ενώ πλέον διαθέτει και φωτισμό για πιο εύκολη χρήση.
 • Και οι δυο άξονες του τηλεσκοπίου έχουν μεγάλους μοχλούς για κλείδωμα με το χέρι.
 • Η μεταλλική βάση στο πάνω μέρος της στήριξης διαθέτει υποδοχή για ράβδους (dovetail) 45mm, τύπου VIXEN αλλά και 75mm (3"), τύπου LOSMANDY. Στη συσκευασία περιλαμβάνεται και μία ράβδος 45mm η οποία κλειδώνει με ασφάλεια με δύο μεταλλικές βίδες και έτσι μπορεί να συγκρατεί με σταθερότητα όλους τους σωλήνες των τηλεσκοπίων.
 • Υπάρχουν κύκλοι θέσεων και στους δύο άξονες, σε μεγάλο ευδιάκριτο μέγεθος.
 • Ο τρίποδας είναι φτιαγμένος από ανοξείδωτο ατσάλι (διαμέτρου 2 ιντσών) και σωληνοειδή πόδια που τον κάνουν πολύ σταθερό. Υπάρχει και δίσκος για τοποθέτηση αξεσουάρ που προσθέτει στη σταθερότητα της στήριξης.
 • Η στήριξη ΝEQ6 είναι σχεδιασμένη να σηκώνει βάρος τηλεσκοπίου ή άλλου εξοπλισμού μέχρι 25 κιλά! Με μεγάλη ευκολία θα σήκωνε διοπτρικά τηλεσκόπια 8 ιντσών, νευτώνεια 12 ιντσών ή καταδιοπτρικά Schmidt Cassegrain  μέχρι 14 ιντσών! 

 


Τεχνικά χαρακτηριστικά:

 • Λειτουργεί με ρεύμα: 12 VDC 2Amp
 • Τύπος μοτέρ: Μικρο-βηματικό 1.8°
 • Ανάλυση: 0,144 δευτ. τόξου (ή 9024000 stes/rev)
 • Ταχύτητες πλοήγησης: 2X, 8X, 16X, 32X, 64X, 400X, 500X, 600X, 800X, λόγος του γραναζιού: 705
 • Κινήσεις του μοτέρ: αστρική, σεληνιακή, ηλιακή
 • Λειτουργίες παρακολούθησης: Δύο αξόνων, Κατά Ορθή Αναφορά
 • Τρόποι αρχικής ευθυγράμμισης: Με ένα αστέρι, με δύο αστέρια, με τρία αστέρια.
 • Συνολικό ύψος τρίποδα: 85-147cm
 • Βάρος τρίποδα:7.5Kgs
 • Διάμετρος του άξονα του αντίβαρου:1.8cm
 • Βάρος της στήριξης: 16Kgs
 • Ύψος της στήριξης: 41cm
 • Αντίβαρα: Δύο, από 5.1 Kgs το καθένα
 • Συνολικό βάρος (χωρίς τα αντίβαρα): 23,5 Kgs

 Φωτογραφία: Πολυζώης Κωνσταντίνος με φόντο το Αστεροσκοπείο Κρυονερίου. Διοπτρικό τηλεσκόπιο SkyWatcher 150/1200 και στήριξη EQ6 PRO SkyScan

 


Ο Δίας στις  6-7 Οκτωβρίου 2010 - Λευκωσία, από τον Αγάπιο Ηλία.
Οπτικός σωλήνας Celestron C 9.25, στήριξη SkyWtacher NEQ6 SkyScan και webcam Philips.


Κράτα το

Επιπλέον Πληροφορίες

Χαρτοκιβώτιο 1 530 x 230 x 530 mm (20 Kg )
Χαρτοκιβώτιο 2 270 x 180 x 1160 mm (22 Kg )

Βίντεο

Προαιρετικά Αξεσουάρ

Σxετικά Προϊόντα

Αξιολογήσεις

Γράψτε τη δική σας αξιολόγηση

Μόνο εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να υποβάλλουν αξιολόγηση. Παρακαλούμε, Συνδεθείτε ή Εγγραφείτε

Νέα Προϊόντα

Φόρμα Αιτήματος Τιμής

Με την αποστολή του αιτήματος τιμής δηλώνετε ότι συμφωνείτε πως το ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ Θεσσαλονίκης μπορεί να συλλέξει τα στοιχεία σας μέσω αυτής της φόρμας.