MPCC Mark III (Multi Purpose Coma Corrector) Zoom

BAADER PLANETARIUM

MPCC Mark III (Multi Purpose Coma Corrector)

# BA-2458400A

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Ο νέος διορθωτής κόμης της Baader για οπτική παρατήρηση και για αστροφωτογράφηση ακόμα και με τηλεσκόπια f/3.5. Ο μόνος διορθωτής κόμης που δεν επηρεάζει την εστιακή απόσταση.

Διαθέσιμο
174,00 €

Όλες οι παραγγελίες που δεχόμαστε μέχρι τις 15:00 και αφορούν προϊόντα που βρίσκονται στην αποθήκη μας, διεκπεραιώνονται την ίδια μέρα

Άρτια εκπαιδευμένο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό, είναι στη διάθεσή σας ανά πάσα στιγμή, για να λύσει τις απορίες και τους προβληματισμούς σας σχετικά με τον εξοπλισμό σας.

Σε περίπτωση που δεν μείνετε ικανοποιημένος/η από το προϊόν που παραλάβατε, μπορείτε να το επιστρέψετε εντός 14 ημερών από την ημερομηνία παραλαβής του.

Εμπειρία που εμπιστεύεστε . Το Πλανητάριο ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής ειδών αστρονομίας στα Βαλκάνια

Περιγραφή

Διορθωτής Κόμης MPCC


Ο MPCC Mark III της Baader είναι ο μοναδικός διορθωτής κόμης που δεν επηρεάζει την εστιακή απόσταση, συνεπώς ούτε τον εστιακό λόγο, του τηλεσκοπίου.

Τα μεγάλα και “γρήγορα” παραβολικά κάτοπτρα είναι εξαιρετικά για την απεικόνιση αντικειμένων του βαθέως ουρανού, γιατί προσφέρουν μεγάλο πεδίο και επιτρέπουν μικρούς χρόνους έκθεσης. Αυτό όμως έχει ως αντίτιμο αυτά τα κάτοπτρα να εμφανίζουν σφάλμα κόμης και, σε μικρότερο βαθμό, αστιγματισμό. Η κόμη κάνει τα αστέρια που δεν είναι στο κέντρο του πεδίου να φαίνονται σαν κομήτες, με αποτέλεσμα η περιφέρεια του πεδίου να μην μπορεί να αξιοποιηθεί. Πολλές εταιρίες προσφέρουν διάφορα συστήματα φακών σαν λύση για την καταπολέμηση της κόμης, τα περισσότερα, όμως, έχουν ως μειονέκτημα την αύξηση της εστιακής απόστασης και του εστιακού λόγου, κατά συνέπεια τον περιορισμό του πεδίου. Ένα οπτικό σύστημα f/4 γίνεται, με τέτοιους φακούς, f/4.5 περίπου.

Ο Πολλαπλών Χρήσεων Διορθωτής Κόμης MPCC Mark III εξαλείφει την κόμη σε ολόκληρο το φωτογραφικό πεδίο, χωρίς να επηρεάζει την εστιακή απόσταση. Ένα οπτικό σύστημα f/4 θα παραμείνει f/4!

Ο κατοχυρωμένος οπτικός σχεδιασμός εφαρμόζει πολλαπλές ευρυζωνικές επιστρώσεις Phantom Group™ της Baader σε όλες τις διεπαφές αέρος-γυαλιού. Αυτή η επεξεργασία προσφέρει την υψηλότερη διαπερατότητα με το χαμηλότερο ποσοστό σκέδασης και ανάκλασης σε μια πολύ ευρεία περιοχή του φάσματος, από την υπεριώδη ως την κοντινή υπέρυθρη ακτινοβολία. Ο αρχικός MPCC ήταν σχεδιασμένος για εστιακούς λόγους από f/4.5 ως f/6. Ο νέος Mark III δουλεύει άψογα με εστιακούς λόγους έως f/3.5. Τα αστέρια παραμένουν σημειακά, με μέγεθος 12μm, σε όλο το πεδίο και η οπτική χρήση γίνεται ευκολότερη με το αρσενικό σπείρωμα 2” (Μ48) στην πλευρά που τοποθετείται το προσοφθάλμιο.

Ο MPCC III έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να είναι ο πιο συνεργάσιμος διορθωτής κόμης στην αγορά. Προσαρμόζεται σε κάθε εστιαστή 2” και δέχεται τροχούς φίλτρων και off axis guiders διάφορων κατασκευαστών.

Χαρακτηριστικά MPCC Mark III:
•    Καμία αλλαγή στην εστιακή απόσταση και στο πεδίο (ένα Νευτώνειο f/4 θα παραμείνει f/4)
•    Νέο σύστημα φακών – σχεδιασμένο για να μη βινιετάρει το πεδίο ακόμα και με εστιακούς λόγους ως f/3.5
•    Μέγιστη ευκρίνεια σε όλο το πεδίο
•    Δέχεται φωτογραφικούς ή οπτικούς αντάπτορες T-2(M42x0.75) και/ή 2"(M48x0.75)
•    Κολάρο 2" αφαιρούμενο για αύξηση του backfocus
•    Για φωτογραφική και οπτική χρήση
•    Εύχρηστος
•    Εξαιρετικός λόγος τιμής προς απόδοση
•    Πολλαπλές επιστρώσεις Phantom Group™ για μέγιστη διαπερατότητα και εξάλειψη των ανακλάσεων, από το υπεριώδες ως το κοντινό υπέρυθρο
•    Μπορεί, με προαιρετικό αντάπτορα, να συνδεθεί κατευθείαν με το προστατευτικό T-ring Baader CANON EOS
•    44mm καθαρής διαμέτρου όταν χρησιμοποιείται το σπείρωμα φίλτρου M48 (2”) ή το προστατευτικό T-ring με προαιρετικό αντάπτορα


Επιπλέον Πληροφορίες

Προαιρετικά Αξεσουάρ

Σxετικά Προϊόντα

Αξιολογήσεις

Γράψτε τη δική σας αξιολόγηση

Μόνο εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να υποβάλλουν αξιολόγηση. Παρακαλούμε, Συνδεθείτε ή Εγγραφείτε

Φόρμα Αιτήματος Τιμής

Με την αποστολή του αιτήματος τιμής δηλώνετε ότι συμφωνείτε πως το ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ Θεσσαλονίκης μπορεί να συλλέξει τα στοιχεία σας μέσω αυτής της φόρμας.