MOON & SKYGLOW, Ø50.8mm(2″) Zoom

BAADER PLANETARIUM

MOON & SKYGLOW, Ø50.8mm(2″)

# BA-2458334A

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Το φίλτρο Moon & Skyglow (Νεοδυμίου) της Baader Planetarium φέρνει μια εξ ολοκλήρου μοναδική προσέγγιση στη βελτίωση του κοντράστ των πλανητών και της μείωσης της φωτορύπανσης
Άμεσα διαθέσιμο
136,00 €

Όλες οι παραγγελίες που δεχόμαστε μέχρι τις 15:00 και αφορούν προϊόντα που βρίσκονται στην αποθήκη μας, διεκπεραιώνονται την ίδια μέρα

Άρτια εκπαιδευμένο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό, είναι στη διάθεσή σας ανά πάσα στιγμή, για να λύσει τις απορίες και τους προβληματισμούς σας σχετικά με τον εξοπλισμό σας.

Σε περίπτωση που δεν μείνετε ικανοποιημένος/η από το προϊόν που παραλάβατε, μπορείτε να το επιστρέψετε εντός 14 ημερών από την ημερομηνία παραλαβής του.

Εμπειρία που εμπιστεύεστε . Το Πλανητάριο ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής ειδών αστρονομίας στα Βαλκάνια

Περιγραφή

MOON & SKYGLOW, 50.8mm (2")


Το φίλτρο Moon & Skyglow (Νεοδυμίου) της  Baader Planetarium  φέρνει μια εξ ολοκλήρου μοναδική προσέγγιση στη βελτίωση του κοντράστ των πλανητών και της μείωσης της φωτορύπανσης. Βασισμένη σε  προηγούμενη έρευνα από την  Carl Zeiss, η Baader έχει σχεδιάσει  ένα νέο φίλτρο που  χρησιμοποιεί γυαλί από Νεοδύμιο το οποίο φιλτράρει  μερικά συγκεκριμένα μήκη κύματος από τις λάμπες πυρακτώσεως  στις κολώνες της Δ.Ε.Η. καθώς επίσης και από την  λάμψη της σελήνης.  Τα μοναδικά φασματικά χαρακτηριστικά του νεοδυμίου επίσης  ενισχύουν τις αντιθέσεις χρώματος  με την απομόνωση των κόκκινων, πράσινων, και μπλε περιοχών (το αποκαλούμενο «βελτίωση του RGB»).  Το αποτέλεσμα είναι ένα φίλτρο που αφήνει τα φυσικά χρώματα συνήθως άθικτα, αλλά σημαντικά  βελτιωμένα.


Η θέαση των πλανητών και της σελήνης είναι καλύτερη σε όλα τα τηλεσκόπια, κατοπτρικά, διοπτρικά (αποχρωματικά ή αχρωματικά). Η Μεγάλη Ερυθρά Κηλίδα του Δία και τα κατακόκκινα χρώματα των ζωνών του είναι φανερά βελτιωμένα, και το κοντράστ των χαρακτηριστικών στην επιφάνεια του Άρη είναι σημαντικά ενισχυμένα. Το υπόβαθρο του ουρανού είναι σκοτεινότερο και αναδεικνύονται μικρές λεπτομέρειες. Η υψηλή αποδοτικότητα του φίλτρου διατηρεί τη φωτεινότητα της εικόνας, και πολλοί γαλαξίες,  Νεφελώματα και Σφαιρωτά αστρικά σμήνη φαίνονται καλύτερα εξαιτίας της μείωσης της επίδρασης της φωτορύπανσης.  Για μία εμπράγματος κριτική του φίλτρου Moon & Skyglow, επισκεφτείτε την παράγραφο που αναφέρεται στα αξεσουάρ στον δικτυακό τόπο: www.cloudynights.com.

Η υψηλή ποιότητα των φίλτρων της Baader Planetarium επιτρέπει την τοποθέτηση πολλαπλών φίλτρων το ένα πίσω από το άλλο (stacking)  χωρίς την υποβάθμιση της εικόνας.  Οι κάτοχοι αχρωματικών τηλεσκοπίων θα δουν ότι ο συνδυασμός του φίλτρου Moon & Skyglow με το νέο φίλτρο Fringe Killer είναι ιδανικός για την παρατήρηση πλανητών. Ο υψηλός ρυθμός απόδοσης του φωτός και ο φυσικός χρωματισμός θα κάνουν τα αχρωματικά να αποδίδουν πιο πολύ σαν αποχρωματικά. Μια ολοκληρωμένη έκδοση είναι τώρα διαθέσιμη, το φίλτρο  Semi-APO

Το υπόστρωμα του φίλτρου είναι ένα ειδικό κράμα μετάλλου νεοδυμίου, σχεδιασμένο  για τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά μετάδοσης, και φτιάχνεται μόνο για την Baader Planetarium.  Εκτός από τα  μοναδικά φασματικά χαρακτηριστικά, αντίθετα από τα περισσότερα φίλτρα, οι επιφάνειες του  Moon & Skyglow  είναι οπτικά λειασμένες έτσι ώστε να προσφέρουν την καλύτερα δυνατή οξύτητα εικόνας και κοντράστ. .

Οι παρακάτω εικόνες καταδεικνύουν τη μεγάλη βελτίωση αντίθεσης στον Άρη. Η εικόνα στα αριστερά λήφθηκε χωρίς φίλτρο,  ενώ η εικόνα στα δεξιά λήφθηκε κατευθείαν με το φίλτρο Moon & Skyglow.  Η εικόνα από το  Moon & Skyglow   παρουσιάζει σημαντικά υψηλότερη αντίθεση και χαρακτηριστικά της  επιφάνειας  είναι μόλις ορατά χωρίς το φίλτρο.  Και οι δύο εικόνες λήφθηκαν με τον ίδιο τρόπο,  χωρίς οποιαδήποτε αύξηση του κοντράστ,  και δείχνουν  μια πολύ καλή ιδέα της βελτίωσης στο κοντράστ των πλανητών  που  φαίνεται οπτικά.  Το  Moon & Skyglow είναι πάντοτε στα τηλεσκόπιά μας όταν κάνουμε  παρατήρηση των πλανητών και της σελήνης.

 

Η φωτογραφία  είναι του  Jeremy Summers.  Η λήψη έγινε τονΝοέμβριο του 2005 με ένα τηλεσκόπιο  8" SCT και την  Canon A510 ψηφιακή μηχανή σε κατάσταση λήψης video
(τα αρχεία τύπου raw προστέθηκαν (stacked) με το πρόγραμμα  Registax, χωρίς καμμία επεξεργασία ).

Επιπλέον Πληροφορίες

Σxετικά Προϊόντα

Αξιολογήσεις

Γράψτε τη δική σας αξιολόγηση

Μόνο εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να υποβάλλουν αξιολόγηση. Παρακαλούμε, Συνδεθείτε ή Εγγραφείτε

Νέα Προϊόντα

Φόρμα Αιτήματος Τιμής

Με την αποστολή του αιτήματος τιμής δηλώνετε ότι συμφωνείτε πως το ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ Θεσσαλονίκης μπορεί να συλλέξει τα στοιχεία σας μέσω αυτής της φόρμας.