Μειωτής εστιακού λόγου 0.7x για EdgeHD 14’’ Zoom

CELESTRON

Μειωτής εστιακού λόγου 0.7x για EdgeHD 14’’

# CE94240

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Οι μειωτές της Celestron για EdgeHD χαρακτηρίζονται από οπτικό σύστημα 5 στοιχείων, ειδικά σχεδιασμένο ώστε να διατηρούν το επίπεδο πεδίο για το οποίο έχει βραβευτεί το οπτικό σύστημα των EdgeHD.
Διαθέσιμο με Προπαραγγελία
1.199,00 €

Όλες οι παραγγελίες που δεχόμαστε μέχρι τις 15:00 και αφορούν προϊόντα που βρίσκονται στην αποθήκη μας, διεκπεραιώνονται την ίδια μέρα

Άρτια εκπαιδευμένο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό, είναι στη διάθεσή σας ανά πάσα στιγμή, για να λύσει τις απορίες και τους προβληματισμούς σας σχετικά με τον εξοπλισμό σας.

Σε περίπτωση που δεν μείνετε ικανοποιημένος/η από το προϊόν που παραλάβατε, μπορείτε να το επιστρέψετε εντός 14 ημερών από την ημερομηνία παραλαβής του.

Εμπειρία που εμπιστεύεστε . Το Πλανητάριο ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής ειδών αστρονομίας στα Βαλκάνια

Περιγραφή


Μειωτής εστιακού λόγου 0.7x για EdgeHD 14’’ 


Οι μειωτές της Celestron για EdgeHD χαρακτηρίζονται από οπτικό σύστημα 5 στοιχείων, ειδικά σχεδιασμένο ώστε να διατηρούν το επίπεδο πεδίο για το οποίο έχει βραβευτεί το οπτικό σύστημα των EdgeHD. Σε αντίθεση με μειωτές άλλων εταιριών που κυκλοφορούν στην αγορά, ο μειωτής αυτός της Celestron για EdgeHD προσφέρει σημαντική απόσταση εστίας από τον αισθητήρα (back-focus), ώστε να μπορεί να προσαρμοστεί στο τηλεσκόπιο μια πληθώρα από αξεσουάρ απεικόνισης.

Τα υψηλού δείκτη οπτικά στοιχεία, τα οποία περιέχουν γυαλί πολύ χαμηλής διασποράς και στοιχεία από τη σπάνια γαία λανθάνιο προσφέρουν εικόνες υψηλής αντίθεσης και  ελαχιστοποιούν τη χρωματική απόκλιση. Όλες οι επιφάνειες των οπτικών που έρχονται σε επαφή με τον αέρα είναι πλήρως πολυεπιστρωμένες για βέλτιστη διάδοση του φωτός και καλύτερη απόδοση στα χρώματα, διαθέτουν δε, αμαυρωμένα άκρα ώστε να περιορίζονται οι ανεπιθύμητες εσωτερικές ανακλάσεις και να αυξάνεται η αντίθεση. Οι φακοί μεγάλης διαμέτρου, έως και 60 mm, διασφαλίζουν ότι ο βελτιστοποιημένος κύκλος απεικόνισης ειδώλου διατηρείται στα 42 mm για χρήση με μεγάλους αισθητήρες CCD.

Το μεταλλικό αλουμινένιο σώμα του μειωτή είναι κατασκευασμένο με τη βοήθεια υπολογιστή (CNC) για τη διατήρηση της ακρίβειας στις αποστάσεις και την ευθυγράμμιση των οπτικών και τα μεταλλικά καλύμματα των φακών διαθέτουν σπειρώματα ώστε να προστατεύεται καλύτερα ο μειωτής από ανεπιθύμητες σκόνες και γρατσουνιές.

Η Celestron, με την λειτουργία Fastar σε συνδυασμό με τον μειωτή 0.7x καθιστά το EdgeHD το πιο ολοκληρωμένο σύστημα απεικόνισης που διατίθεται στην αγορά σήμερα, σε αυτήν την τιμή.

Απόδοση

 • Σχεδιασμός: Οπτική διάταξη 5 στοιχείων, ειδικά σχεδιασμένη για το τηλεσκόπιο EdgeHD 14’’ ώστε να διατηρείται το επίπεδο πεδίο στην εικόνα, χαρακτηριστικό της απόδοσης του οπτικού σχεδιασμού  των EdgeHD.
 • Διατηρεί το ίδιο back-focus όπως στο λόγο f/11: Παρέχει γενναία απόσταση back-focus ώστε να μπορεί να δεχτεί πρόσθετα αξεσουάρ και μεγάλη ποικιλία από κάμερες. Επιτρέπει επίσης τη χρήση προσαρμογέων τύπου Τ που υπάρχουν για το EdgeHD, καθώς και άλλα αξεσουάρ απεικόνισης της Celestron.    
 • Full F-Stop γρηγορότερο από  f/11: Μειώνει το χρόνο έκθεσης στο μισό, χωρίς να μειώνεται η φωτεινότητα του αντικειμένου.
 • Αύξηση του οπτικού πεδίου κατά 43%: Για τη λήψη εικόνων ευρέως πεδίου για γαλαξίες και νεφελώματα.

Οπτικά

 • Οπτικά στοιχεία από λανθάνιο: στον μειωτή EdgeHD χρησιμοποιείται η σπάνια γαία λανθάνιο, το οποίο προσδίδει εικόνες υψηλής αντίθεσης και ευκρίνειας και ελαχιστοποιεί τη χρωματική απόκλιση.
 • Πλήρως πολυεπιστρωμένα οπτικά: όλες οι επιφάνειες που έρχονται σε επαφή με τον αέρα είναι πλήρως πολυεπιστρωμένες για βέλτιστη διάδοση του φωτός και χρωματική διόρθωση.
 • Μαυρισμένες άκρες φακών: όλα τα οπτικά στοιχεία έχουν αμαυρωθεί στις άκρες ώστε να αποφεύγονται οι εσωτερικές ανακλάσεις και να αυξάνεται η αντίθεση.

Σχεδιασμένο για Full-Frame αισθητήρες

 • Βιδώνει απευθείας στο σπείρωμα 3.25" του οπτικού σωλήνα EdgeHD: Μειώνει το μηχανικό βινιετάρισμα κι επιτρέπει τη χρήση full-frame αισθητήρων και οδηγών εκτός άξονα (off-axis guiders).
 • Διάμετρος: Φακός διαμέτρου 60mm, βελτιστοποιημένος για  κύκλο απεικόνισης ειδώλου 42 mm για χρήση με μεγάλους αισθητήρες CCD.

Μηχανικός σχεδιασμός

 • Μεταλλικό περίβλημα από αλουμίνιο: κατασκευασμένο με τη βοήθεια υπολογιστή (CNC) για διατήρηση της ακρίβειας στις αποστάσεις και την ευθυγράμμιση των οπτικών.
 • Μεταλλικά καλύμματα με σπειρώματα και στις δύο πλευρές των φακών: για προστασία της επένδυσής σας από ανεπιθύμητες σκόνες και γρατσουνιές!  

 Χρηστικότητα

Συμβατότητα με Fastar και απεικόνιση f/2 με προαιρετικό αξεσουάρ: Το EdgeHD είναι το πληρέστερο σύστημα απεικόνισης σε αυτήν την κατηγορία τιμής. 

Με μια ματιά:

 • Full F-Stop γρηγορότερο από  f/11: Μειώνει το χρόνο έκθεσης στο μισό, χωρίς να μειώνεται η φωτεινότητα του αντικειμένου
 • ·         Οπτικός σχεδιασμός 5 στοιχείων.
 • Διατήρηση του επίπεδου πεδίου στην εικόνα: χαρακτηριστικό της απόδοσης του οπτικού σχεδιασμού των EdgeHD.
 • Αύξηση οπτικού πεδίου κατά 43%: Για καλύτερη λήψη εικόνων ευρέως πεδίου.
 • Βιδώνει απευθείας στο σπείρωμα 3.25" του οπτικού σωλήνα EdgeHD: Μειώνει το μηχανικό βινιετάρισμα κι επιτρέπει τη χρήση full-frame αισθητήρων και οδηγών εκτός άξονα (off-axis guiders).
 • Διατηρεί το ίδιο back-focus όπως στο λόγο f/11: Παρέχει γενναία απόσταση back-focus ώστε να μπορεί να δεχτεί πρόσθετα αξεσουάρ και μεγάλη ποικιλία από κάμερες.
 • Επιτρέπει τη χρήση των υπαρχόντων προσαρμογέων τύπου Τ με ή χωρίς μειωτή.

 

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Οπτικές επιστρώσεις

Πλήρως πολυεπιστρωμένα οπτικά

Βάρος

1.47 kg

Παράγοντας μείωσης

0.7x

Πλήθος στοιχείων

5

Απόσταση εστίας από τον αισθητήρα (back-focus)

146 mm

Χαρακτηριστικά Προϊόντος

Καθ.Βάρος (γρ.) 1470

Επιπλέον Πληροφορίες

Σxετικά Προϊόντα

Αξιολογήσεις

Γράψτε τη δική σας αξιολόγηση

Μόνο εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να υποβάλλουν αξιολόγηση. Παρακαλούμε, Συνδεθείτε ή Εγγραφείτε

Νέα Προϊόντα

Φόρμα Αιτήματος Τιμής

Με την αποστολή του αιτήματος τιμής δηλώνετε ότι συμφωνείτε πως το ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ Θεσσαλονίκης μπορεί να συλλέξει τα στοιχεία σας μέσω αυτής της φόρμας.