ΛEΞΙΚΟ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ, 2η έκδοση Zoom

ΛEΞΙΚΟ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ, 2η έκδοση

# 913-0040

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Ύστερα από τη μεγάλη επιτυχία της 1ης έκδοσης του «Λεξικού Αστρονομίας», κυκλοφορεί τώρα η 2η έκδοσή του με συμπλήρωμα.
Διαθέσιμο
25,00 €

Όλες οι παραγγελίες που δεχόμαστε μέχρι τις 15:00 και αφορούν προϊόντα που βρίσκονται στην αποθήκη μας, διεκπεραιώνονται την ίδια μέρα

Άρτια εκπαιδευμένο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό, είναι στη διάθεσή σας ανά πάσα στιγμή, για να λύσει τις απορίες και τους προβληματισμούς σας σχετικά με τον εξοπλισμό σας.

Σε περίπτωση που δεν μείνετε ικανοποιημένος/η από το προϊόν που παραλάβατε, μπορείτε να το επιστρέψετε εντός 14 ημερών από την ημερομηνία παραλαβής του.

Εμπειρία που εμπιστεύεστε . Το Πλανητάριο ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής ειδών αστρονομίας στα Βαλκάνια

Περιγραφή

ΛΕΞΙΚΟ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ
Κ. Μαυρομμάτη
 (2η Έκδοση)


Η 3η χιλιετία αρχισε κανονικά το 2001. Οι διάφοροι κρατούντες όμως, και κοντά σ' αυτούς το μεγάλο πλήθος του κόσμου, βιάστηκαν και γιορτάζουν την έναρξη της το έτος 2000. Κατά σύμπτωση το έτος αυτό, τυχαίνει να κυκλοφορήσει το παρόν ΛΕΞΙΚΟ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ. Είναι ίσως σημαδιακό αυτό, μια και η αστρονομία έχει ζωή όχι μόνο δυο χιλιάδων ετών μετά τη γέννηση του Χριστού, αλλά και άλλων τόσων και ίσως ακόμη περισσοτέρων πριν από τη γέννηση αυτού.
Η αστρονομία είναι μια πανάρχαια επιστήμη, η αρχαιότερη από όλες τις επιστήμες, που εμφανίστηκαν στον κόσμο και η αρχή της χάνεται στα βάθη της Ανατολής, με τις ποικίλες μυθολογικές παραδόσεις. Στην ελληνική αρχαιότητα η αστρονομία έλαβε την πλήρη επιστημονική της έκφανση, απαλλαγμένη από τα αστρολογικά και μυθολογικά της στοιχεία. Οι αρχαίοι Έλληνες αστρονόμοι, Εύδοξος, Αρίσταρχος, Αριστοτέλης, Πτολεμαίος, Ίππαρχος και τόσοι άλλοι, έθεσαν τις βάσεις της επιστημονικής μελέτης των ουρανίων φαινομένων. Πολύ γρήγορα η Αστρονομία έγινε ένα από τα τέσσερα κύρια μαθήματα για τη σωστή και άρτια εκπαίδευση των νέων της αρχαίας Ελλάδας.
Στη Βυζαντινή περίοδο αποτελούσε και πάλι μια από τις σπουδαιότερες ενασχολήσεις των νέων και κατά την Αναγέννηση πλέον έλαβε μια τόσο μεγάλη άνθηση, με την ηλιοκεντρική θεωρία και την ανακάλυψη του τηλεσκοπίου, ώστε να μπορούμε να την παρομοιάζουμε ως μια έκρηξη.
Η μεγάλη όμως έκρηξη στην πρόοδο της Αστρονομίας έγινε τον 20ό αιώνα με την τεράστια επέκταση του γνωστού μέχρι τότε σύμπαντος, την ανακάλυψη των γαλαξιών, τη θεμελίωση της θεωρίας του μπιγκ - μπαγκ, την κατάκτηση της Σελήνης και των πλανητών, τη διαστημική πλέον εποχή στα αστρονομικά όργανα και την εγκατάσταση τηλεσκοπίων έξω από τη Γη, στο διαπλανητικό χώρο.
Μια τέτοια εκρηκτική πραγματικά εξέλιξη της αστρονομίας δεν ήταν δυνατό να μην έχει κάποιο αντίστοιχο ΛΕΞΙΚΟ, στο οποίο πολύ πρόχειρα ο καθένας θα μπορούσε να βρεί τις βάσεις και τα στοιχεία της θαυμάσιας αυτής επιστήμης.
Το ΛΕΞΙΚΟ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ λοιπόν φιλοδοξεί να καλύψει ένα τόσο μεγάλο κενό στην ελληνική βιβλιογραφία και να αποτελέσει ένα καλό και γνήσιο σύμβουλο όλων εκείνων που ασχολούνται με τον έναστρο ουρανό, αλλά και εκείνων που θα ήθελαν να λύσουν μια κάποια απορία ή άγνοια τους σχετικά με τα μεγαλεία του.

  

Ύστερα από τη μεγάλη επιτυχία της 1ης έκδοσης του «Λεξικού Αστρονομίας», κυκλοφορεί τώρα η 2η έκδοσή του με συμπλήρωμα.

 

Στη νέα αυτή βελτιωμένη έκδοση ο συγγραφέας εμπλουτίζει τα περιεχόμενα με στοιχεία των πρόσφατων αστρονομικών ερευνών και παραθέτει με τη μορφή συμπληρώματος όλες τις νέες ανακαλύψεις και τα αστρονομικά νέα των τελευταίων ετών.

 

Απλό στη γραφή, ευκρινές και παραστατικό χάρη στην πληθώρα σχημάτων και φωτογραφιών που περιλαμβάνει, αποτελεί τον τέλειο οδηγό γνώσης και πληροφόρησης για το σύμπαν και την επιστήμη της αστρονομίας.


Οι κάτοχοι της 1ης έκδοσης με την αγορά του ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ μπορούν να έχουν ένα ολοκληρωμένο ΛΕΞΙΚΟ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ. 


Συγγρ.:Κων/νος Μαυρομμάτης (μαθηματικός-πρόεδρος Εταιρίας Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου)

Χαρακτηριστικά Προϊόντος

Βιβλιοδεσία Μαλακό εξώφυλλο
Συγγραφέας ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ
Εκτύπωση Ασπρόμαυρη
Κωδικός ISBN 960-88536-2-1
Γλώσσα Ελληνικά
Αριθμός σελίδων 574
Εκδοτικός οίκος ΩΡΕΣ
Διαστάσεις (mm) 170 x 240
Έτος Έκδοσης 2006

Επιπλέον Πληροφορίες

Αξιολογήσεις

Γράψτε τη δική σας αξιολόγηση

Μόνο εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να υποβάλλουν αξιολόγηση. Παρακαλούμε, Συνδεθείτε ή Εγγραφείτε

Νέα Προϊόντα

Φόρμα Αιτήματος Τιμής

Με την αποστολή του αιτήματος τιμής δηλώνετε ότι συμφωνείτε πως το ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ Θεσσαλονίκης μπορεί να συλλέξει τα στοιχεία σας μέσω αυτής της φόρμας.