K-LINE, Φίλτρο ασβεστίου, Ø 31,8mm Zoom

BAADER PLANETARIUM

K-LINE, Φίλτρο ασβεστίου, Ø 31,8mm

# BA-2458355

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Το νέο φίλτρο ασβεστίου Κ-line από την Baader Planetarium καθιστά την απεικόνιση του ήλιου στην γραμμή Κ του ασβεστίου προσιτή στον καθένα που διαθέτει στον εξοπλισμό του ένα τηλεσκόπιο και μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή ή μία webcam.
Προσωρινά Εξαντλημένο (Αναμένεται)
310,00 €

Όλες οι παραγγελίες που δεχόμαστε μέχρι τις 15:00 και αφορούν προϊόντα που βρίσκονται στην αποθήκη μας, διεκπεραιώνονται την ίδια μέρα

Άρτια εκπαιδευμένο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό, είναι στη διάθεσή σας ανά πάσα στιγμή, για να λύσει τις απορίες και τους προβληματισμούς σας σχετικά με τον εξοπλισμό σας.

Σε περίπτωση που δεν μείνετε ικανοποιημένος/η από το προϊόν που παραλάβατε, μπορείτε να το επιστρέψετε εντός 14 ημερών από την ημερομηνία παραλαβής του.

Εμπειρία που εμπιστεύεστε . Το Πλανητάριο ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής ειδών αστρονομίας στα Βαλκάνια

Περιγραφή

Φίλτρο K-Line , στην γραμμή Κ του ασβεστίου


 -Φίλτρο Baader K-Line, 1.25"(περιλαμβάνει φύλλο 200x290mm AstroSolar ND-3.8), (#CAK-1)
Το   νέο  φίλτρο ασβεστίου Κ-line από την  Baader Planetarium καθιστά την απεικόνιση του ήλιου στην γραμμή Κ του ασβεστίου προσιτή στον καθένα που διαθέτει στον εξοπλισμό του ένα τηλεσκόπιο και μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή ή μία webcam. Αυτό το φίλτρο της Baader χρησιμοποιεί σύνθετες επιστρώσεις για να αυξήσει την διαπερατότητα σε φασματικό εύρος 8nm (80 Α) με μέγιστο διαπερατότητας στα 395nm (Ca II). Εξαιτίας αυτής της υψηλής διαπερατότητας είναι δυνατή η φωτογραφική απεικόνιση της χρωμόσφαιρας του Hλίου στη γραμμή του ασβεστίου CaK (σε ύψος 2000km από τη φωτόσφαιρα)  καθώς και των εκλάμψεων, των πυρσών, των προεξοχών. Σε αντίθεση με τα μικρά, ακριβά και αποκλειστικά φτιαγμένα  για την παρατήρηση στην γραμμή CaK τηλεσκόπια, το φίλτρο Κ-line λειτουργεί με το υπάρχον τηλεσκόπιό σας - με μικρό μέρος του κόστους. Το Baader CaK μπορεί να χρησιμοποιηθεί πρακτικά με οποιοδήποτε τηλεσκόπιο, οποιουδήποτε ανοίγματος - νευτώνειου, SCT, διοπτρικού, κ.λπ.... 
Το φίλτρο Κ-line της  Baader χρησιμοποιείται, απλά, ακριβώς όπως ένα οποιοδήποτε  φίλτρο προσαρμοζόμενο σε προσοφθάλμιο 1,25". Μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα προσοφθάλμιο για  φωτογράφηση με προβολή  ή απευθείας  πάνω στον αντάπτορα nosepiece που συνδεέι την φωτογραφική  μηχανή με το τηλεσκόπιο για φωτογράφηση κύριας εστίας.  Επιπλέον, ένα προ-φίλτρο του αντικειμενικού πρέπει να χρησιμοποιηθεί στην είσοδο του τηλεσκοπίου για να μειώσει την ενέργεια που φθάνει στο φίλτρο. Για αυτόν το λόγο, ένα φύλλο 200mm X 290mm (8x11 ιντσών) του διάσημου πλέον φωτογραφικού φίλτρου AstroSolar Baader (φωτογραφικό  ND=3.8) δίνεται μαζί με κάθε φίλτρο Κ-line. Αυτό το υλικό μπορεί να τοποθετηθεί εύκολα σε οποιοδήποτε τηλεσκόπιο χρησιμοποιώντας τις περιλαμβανόμενες οδηγίες κατασκευής.

 

Το πρίσμα  Herschel Safety Wedge Solar Prism μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως φίλτρο μείωσης της ενέργειας στην θέση του φωτογραφικού φίλτρου AstroSolar. Ο συνδυασμός αυτός θα σας δώσει τις απολύτως υψηλής ποιότητας εικόνες του ήλιου που είναι δυνατόν να βγουν στην γραμμή Κ του ασβεστίου (με την προσθήκη φίλτρου 31.8mm (1 1/4") CaK της Baader.  
Παρακαλώ σημειώστε: Το φίλτρο Κ-line της Baader προορίζεται   μόνο  για φωτογράφηση. Δεν είναι κατάλληλο για την ασφαλή οπτική παρατήρηση (τα επίπεδα του υπεριώδους (UV) μπορούν να θέσουν σε  κίνδυνο την ασφάλεια των ματιών από τις παρατεταμένες παρατηρήσεις). Λόγω της χαμηλής ευαισθησίας του ματιού και της μικρής διακριτικής του ικανότητας στα 395nm, τα ηλιακά χαρακτηριστικά γνωρίσματα στην γραμμή Κ του ασβεστίου (CaK) είναι γενικά αόρατα για τους περισσότερους παρατηρητές - ακόμη και μέσα από πανάκριβα τηλεσκόπια ειδικά φτιαγμένα για την παρατήρηση  κάτω του ενός Angstrom. Όλα αυτά τα όργανα είναι σχεδιασμένα κυρίως για φωτογράφηση.


Φωτογράφησε την Αφροδίτη!


Εκτός από την φωτογράφηση του ήλιου στην γραμμή  CaK, το φίλτρο Κ-line της  Baader προσφέρει μια άλλη συναρπαστική δυνατότητα -  την φωτογράφηση της Αφροδίτης! Το περιορισμένο εύρος της διαπερατής ζώνης στα 395nm επιτρέπει στους αστροφωτογράφους να καταγράφουν τις δομές των νεφών, με αποτελέσματα παρόμοια με το αποκλειστικά κατασκευασμένο για την φωτογράφηση της Αφροδίτης φίλτρο της Baader.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Όταν χρησιμοποιείτε το K-Line με Web Camera στην οποία είναι προσαρμοσμένο και φίλτρο υπερύθρων (UV / IR), θα πρέπει να αφαιρεθεί το φίλτρο υπερύθρων (UV/IR), γιατί τα  δύο φίλτρα (UV/IR & K-Line) δεν είναι  συμβατά μεταξύ τους.

Χαρακτηριστικά Προϊόντος

Διάμετρος (mm) 31.8

Επιπλέον Πληροφορίες

Σxετικά Προϊόντα

Αξιολογήσεις

Γράψτε τη δική σας αξιολόγηση

Μόνο εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να υποβάλλουν αξιολόγηση. Παρακαλούμε, Συνδεθείτε ή Εγγραφείτε

Νέα Προϊόντα

Φόρμα Αιτήματος Τιμής

Με την αποστολή του αιτήματος τιμής δηλώνετε ότι συμφωνείτε πως το ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ Θεσσαλονίκης μπορεί να συλλέξει τα στοιχεία σας μέσω αυτής της φόρμας.