Ηλιακό Φίλτρο, διαστάσεων 50 x 100 cm Zoom

BAADER PLANETARIUM

Ηλιακό Φίλτρο, διαστάσεων 50 x 100 cm

# BA-2459282

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Ηλιακό Φιλτρο υψηλής προστασίας BAADER. Παρατηρήστε και φωτογραφήστε την ηλιακή δραστηριότητα με ασφάλεια με το καλύτερο Ηλιακό φίλτρο που υπάρχει! Το Ηλιακό φίλτρο Baader με μεμβράνη Astro Solar.
Άμεσα διαθέσιμο
78,00 €

Όλες οι παραγγελίες που δεχόμαστε μέχρι τις 15:00 και αφορούν προϊόντα που βρίσκονται στην αποθήκη μας, διεκπεραιώνονται την ίδια μέρα

Άρτια εκπαιδευμένο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό, είναι στη διάθεσή σας ανά πάσα στιγμή, για να λύσει τις απορίες και τους προβληματισμούς σας σχετικά με τον εξοπλισμό σας.

Σε περίπτωση που δεν μείνετε ικανοποιημένος/η από το προϊόν που παραλάβατε, μπορείτε να το επιστρέψετε εντός 14 ημερών από την ημερομηνία παραλαβής του.

Εμπειρία που εμπιστεύεστε . Το Πλανητάριο ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής ειδών αστρονομίας στα Βαλκάνια

Περιγραφή


Baader Planetarium Astrosolar Safety Film, ND 5.0 (50x100cm)

 

Η μεμβράνη ασφαλείας Astro Solar είναι ομογενής και εφάμιλλη σε οπτική απόδοση των υψηλής ποιότητας παραλληλεπίπεδων φίλτρων γυαλιού - ελαχιστοποιεί τη διάχυση του φωτός! Οι διπλής όψεως μεταλλικές επιστρώσεις έχουν ομοιόμορφη πυκνότητα και καλή χρωματική ισορροπία σε όλη την έκταση του πεδίου, εξασφαλίζοντας ευκρινέστατα είδωλα από άκρη σε άκρη. Ο Ήλιος φαίνεται στο πραγματικό του χρώμα, ουδέτερο λευκό και όχι κυανό ή  πορτοκαλί, και ο ουρανός γύρω από τον ηλιακό δίσκο κατάμαυρος.

 

Με αυτά τα φίλτρα μπορείτε να δείτε λεπτομέρειες στις ηλιακές κηλίδες, τις λαμπρές περιοχές κοντά στο χείλος του ηλιακού δίσκου που ονομάζονατι πυρσοί, καθώς και τους κόκκους της επιφάνειας του Ήλιου. Η επιφάνεια του Ήλιου αλλάζει διαρκώς, γεγονός που κάνει την παρατήρησή του ενδιαφέρουσα και συναρπαστική. Ακόμα και μικρής διαμέτρου τηλεσκόπια μπορούν να αποδώσουν τα χαρακτηριστικά του Ήλιου.

 

Η μεμβράνη Astro Solar είναι απολύτως ασφαλής και ανθεκτική (δεν σπάει αν πέσει, όπως το γυαλί). Έχει συντελεστή απορρόφησης ND-5, το οποίο σημαίνει ότι η μεμβράνη επιτρέπει τη διέλευση 1/100.000 του ορατού φωτός (0,001%), ενώ ανακλά (μπλοκάρει) το 99,999%, που είναι ανεπιθύμητο φως. Το φίλτρο απορροφά όλη την υπεριώδη ακτινοβολία, ενώ η επίστρωση ανακλά την υπέρυθρη, καθιστώντας και τις δύο εντελώς ακίνδυνες. Για πρόσθετη εγγύηση ασφαλείας, η μεμβράνη Astro Solar έχει χαρακτηριστεί ασφαλής για άμεση ηλιακή παρατήρηση από τη Γερμανική Εθνική Υπηρεσία Σταθμών για την οφθαλμική ασφάλεια.

 

Παλαιότερα οι κατασευαστές τηλεσκοπίων κατασκεύαζαν υψηλής ποιότητας παραλληλεπίπεδα ηλιακά φίλτρα γυαλιού (διαφορετικά από τα σημερινά φίλτρα γυαλιού, που γενικά είναι χαμηλής ποιότητας και προσφέρουν φτωχό κοντράστ). Διέθεταν, ακόμα, ηλιακά φίλτρα από Mylar (ήταν τα καλύτερα μέχρι πρότινος), τα οποία όμως "υπέφεραν" από σκέδαση του φωτός και ανομοιόμορφη χρωματική διαπερατότητα. Τα πολυμερή φίλτρα όχι μόνο σκεδάζουν το φως αλλά, επιπλέον, δίνουν χαμηλή ευκρίνεια και αντίθεση (κοντράστ) λόγω του μεγάλου τους πάχους. Έτσι, έχοντας κάνει όλα αυτά και μετά από όλα αυτά τα χρόνια, προσφέρουμε τώρα τα καλύτερα ηλιακά φίλτρα που υπάρχουν για παρατήρηση.

 


Πιστοποιητικά τύπου CE, υπ’ αριθμόν:
67619-PTB-99
0001-PZA-05
από τον οργανισμό πιστοποίησης DIN CERTCO (εξουσιοδοτημένος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αρ. πρωτοκόλλου 0196)Τα φίλτρα AstroSolar BAADER συνοδεύονται από αναλυτικές οδηγίες στα ελληνικά για το πως μπορείτε να τα εφαρμόσετε μόνοι σας σε τηλεσκόπιο ή σε ένα ζευγάρι κιάλια.Δείτε εδώ πώς θα κατασκευάσετε μόνοι σας ηλιακό φίλτρο για τηλεσκόπιο ή κιάλια.

Δείτε εδώ πως να κατασκευάσετε μόνοι σας ειδικά γυαλιά έκλειψης.

Επιπλέον Πληροφορίες

Προαιρετικά Αξεσουάρ

Σxετικά Προϊόντα

Αξιολογήσεις

Γράψτε τη δική σας αξιολόγηση

Μόνο εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να υποβάλλουν αξιολόγηση. Παρακαλούμε, Συνδεθείτε ή Εγγραφείτε

Νέα Προϊόντα

Φόρμα Αιτήματος Τιμής

Με την αποστολή του αιτήματος τιμής δηλώνετε ότι συμφωνείτε πως το ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ Θεσσαλονίκης μπορεί να συλλέξει τα στοιχεία σας μέσω αυτής της φόρμας.