ULTIMATE POWERBOX V2

ULTIMATE POWERBOX V2

ULTIMATE POWERBOX V2

PEGASUS

Το Ultimate Powerbox v2 (για συντομία, UPBV2) είναι ο διάδοχος του δημοφιλούς Ultimate Powerbox. Μας ζητήσατε περισσότερα χαρακτηριστικά, τηρήσαμε την υπόσχεσή μας!
609,00 €

Προσωρινά Εξαντλημένο (Αναμένεται)

Προσωρινά Εξαντλημένο (Αναμένεται)

Συνήθως αποστέλλεται σε 3-14 μέρες.
Στην περίπτωση αυτή υπάρχει τη συγκεκριμένη στιγμή μηδενική διαθεσιμότητα των ειδών αυτών τα οποία κρατάμε συνήθως σε στοκ. Πολύ πιθανόν όμως τα είδη αυτά να είναι διαθέσιμα στα κέντρα διανομής στην Ευρώπη των κατασκευαστών με τους οποίους συνεργαζόμαστε ή και των λοιπών προμηθευτών μας και έτσι μπορούμε άμεσα να αναπληρώσουμε ένα προϊόν που έχει εξαντληθεί. Αν γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι ο χρόνος παράδοσης για προσωρινά εξαντλημένα προϊόντα υπερβαίνει τις 14 ημέρες, τότε ο εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης θα αναγράφεται ξεχωριστά και επάνω από την ένδειξη «ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ» Σε κάθε περίπτωση, αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα θα σας ειδοποιήσουμε με e-mail ή τηλεφωνικά.

Διαθεσιμότητα: Σε απόθεμα
SKU
PEG-0032

ULTIMATE POWERBOX V2

 

Το UltimatePowerboxv2 (για συντομία, UPBV2) είναι ο διάδοχος του δημοφιλούς UltimatePowerbox. Μας ζητήσατε περισσότερα χαρακτηριστικά, τηρήσαμε την υπόσχεσή μας!

Στην νέα αυτή έκδοση έχουν προστεθεί: ένας διανομέας USB 3.1 ώστε να μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε οποιαδήποτε θύρα USB, περισσότερες έξοδοι, περισσότεροι θερμαντήρες δρόσου, μια νέα πλακέτα βηματικού μοτέρ που είναι συμβατή με οποιοδήποτε βηματικό μοτέρ κυκλοφορεί σε καταστήματα αστρονομικού εξοπλισμού, καθώς επίσης και θύρες επέκτασης για μελλοντικές συσκευές που θα επικοινωνούν με την πλακέτα UPBv2!

Εάν έχετε κουραστεί με την μεταφορά πολυάριθμων μονάδων τροφοδοσίας, καθώς και με την διαχείριση μπερδεμένων καλωδίων, το UltimatePowerboxv2, μια καλά μελετημένη μονάδα ελέγχου ισχύος, αποτελεί την ιδανική λύση για εσάς. Η ιδέα σχεδιασμού της μονάδας αυτής είναι να εσωκλείεται σε ένα περίβλημα που υποστηρίζει αρκετά Ampere. 

Κανένα καλώδιο δεν εμποδίζει την περιστροφή της στήριξης και του τηλεσκοπίου σας. Μόνο το καλώδιο της τροφοδοσίας και ένα καλώδιο USB συνδέονται στη μονάδα UltimatePowerbox από την οποία διακλαδίζονται τα υπόλοιπα καλώδια άλλων συσκευών.

 

Με μια ματιά:

 • 4 έξοδοι τάσης 12V.
 • Τρία κανάλια PWM για θερμαντήρες δρόσου/flatpanel/σύστημα ψύξης.
 • USB 3.1 υπερυψηλής ταχύτητας, 5 Gbit/s διανομέας IndustrialGradePowered με διαθέσιμες τέσσερεις θύρες USB 3.1 και δύο θύρες USB 2 (συνολικά 6 θύρες).
 • Πλακέτα μονοπολικού/διπολικού βηματικού μοτέρ (συμβατή με οποιοδήποτε βηματικό μοτέρ κυκλοφορεί σε καταστήματα αστρονομικού εξοπλισμού).
 • Έξοδος 3Amps ρυθμιζόμενης μεταβλητής τάσης.
 • Έξοδος 12V/ πάνταενεργοποιημένη.
 • Καταγραφή τιμών ισχύος και συνθηκών περιβάλλοντος.
 • Με μικρό μέγεθος και πολλές δυνατότητες!

Εάν χειρίζεστε απομακρυσμένα κάποιο αστεροσκοπείο ή ασχολείστε με υψηλού επιπέδου φωτογράφιση, πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα λατρέψετε αυτή τη συσκευή!


Σταθερή υποδοχή εισόδου

Η μεγάλη και στερεά DC υποδοχή εισόδου εξασφαλίζει τη σταθερότητα του καλωδίου τροφοδοσίας στη θέση του. Η υποδοχή αυτή είναι επιλεγμένη έτσι ώστε να σας παρέχει όλη την απαιτούμενη ισχύ, χωρίς πτώσεις τάσης.


Στη συσκευασία περιλαμβάνεται καλώδιο τροφοδοσίας DC


Συνολικό ρεύμα 20A 

Η πλακέτα είναι σχεδιασμένη για να υποστηρίζει συνολικό ρεύμα εισόδου έως και 20 Ampere.

*Σημειώστε ότι για να λάβετε την συνολική ισχύ της μονάδας UltimatePowerboxv2 απαιτείται εξωτερική πηγή ενέργειας (μπαταρία ή PSU).


4 έξοδοι τάσης 12VDC για τον εξοπλισμό σας

Τέσσερα ισχυρά τρανζίστορ SmartMosfet παρέχουν τάση για τον πολύτιμο εξοπλισμό σας. Σε κάθε θύρα υπάρχει προστασία ενάντια σε βραχυκύκλωμα και υπερφόρτωση, μειώνοντας την ισχύ και αναφέροντας το συμβάν στο λογισμικό σας. Κάθε τρανζίστορ μπορεί να παρέχει ρεύμα μέχρι 7 Amps.

Οι μεταλλικές, υψηλής ποιότητας υποδοχές εξόδου εξασφαλίζουν την παροχή ρεύματος που χρειάζεστε, καθώς και τη σταθεροποίηση των καλωδίων επέκτασης στη θέση τους. 


Ενσωματωμένο βολτόμετρο και αμπερόμετρο

Ένα βολτόμετρο και ένα αμπερόμετρο ακριβείας (μπορεί να μετρήσει ρεύμα μέχρι 30 Α) μετράει και προβάλλει σε πραγματικό χρόνο το ρεύμα εισόδου. Αν η τάση είναι μεγαλύτερη από 14.5 V, το ρεύμα κόβεται αυτόματα, για να προστατευτεί ο εξοπλισμός σας. 


Μετρητές ρεύματος

Σε κάθε έξοδο 12V και σε κάθε κανάλι θερμαντήρα δρόσου υπάρχει ανεξάρτητος εσωτερικός ψηφιακός μετρητής ρεύματος. Μέσω του λογισμικού, μπορείτε να γνωρίζετε την κατανάλωση ισχύος σε κάθε θύρα.


Αυτόνομο λογισμικό

Μέσω του σύγχρονου λογισμικού της εταιρείας PegasusAstro μπορείτε να έχετε υπό έλεγχο όλες τις λειτουργίες της μονάδας UltimatePowerboxv2. Λάβετε μετρήσεις, προβάλετε και μεγεθύνετε γραφήματα, ονομάστε τις εξόδους, ρυθμίστε κάθε λειτουργία της μονάδας UltimatePowerboxv2 γρήγορα και εύκολα. 


Διανομέας με 4 θύρες USB 3.1 και 2 θύρες USB 2

Η πλακέτα USB 3.1 εξασφαλίζει ότι ο διανομέας USB θα λειτουργεί άψογα σε θερμοκρασίες από -40οC έως 80οC.

Κάθε μια από τις θύρες USB μπορεί να ενεργοποιηθεί ή να απενεργοποιηθεί μέσα από το λογισμικό. Κόλλησε μια από τη συσκευές σας κατά τη διάρκεια μιας ψυχρής νύχτας και χρειάστηκε να την αποσυνδέσετε από την πρίζα; Κανένα πρόβλημα! Απλώς εντοπίστε τη θύρα που αντιστοιχεί στη συσκευή και κάντε κλικ στην σχετική επιλογή ON/OFF του λογισμικού ώστε να επανέλθει η συσκευή σας. Τόσο απλό!

Στο πίσω μέρος του UPBv2 εντοπίζονται:

-4 θύρες USB 3.1 υπερυψηλής ταχύτητας

-2 θύρες USB 2 υψηλής ταχύτητας

Κάθε θύρα διαθέτει προστασία ενάντια σε βραχυκύκλωμα και υπερφόρτωση και μπορεί να παρέχει ρεύμα μέχρι 2.5 Amps. 


Ενσωματωμένη πλακέτα βηματικού μοτέρ

Η ενσωματωμένη πλακέτα βηματικού μοτέρ είναι υπεύθυνη για την ακριβή κίνηση του εστιαστή. Η πλακέτα μπορεί να οδηγήσει το μοτέρ PegasusMotor ή οποιοδήποτε άλλο βηματικό μοτέρ (μονοπολικό ή διπολικό) κυκλοφορεί στην αγορά, όπως π.χ. Rigel, Robofocus, MoonlightMotor.

Βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε το κατάλληλο καλώδιο για το μοτέρ σας. Κάθε κατασκευαστής έχει το δικό του pinout. Επικοινωνήστε με την εταιρεία PegasusAstro για οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον τύπο του μοτέρ σας.


Συμβατά βηματικά μοτέρ

 • PegasusMFK: Απαιτείται καλώδιο straightnetwork RJ45 σε RJ45.
 • Robofocus: Απαιτείται καλώδιο RJ45 σε DB9.
 • Moonlite: Απαιτείται καλώδιο RJ45 σε DB9.
 • Lakeside: Απαιτείται καλώδιο RJ45 σε DB9.
 • StarlightHSM 20,30,35: Απαιτείται καλώδιο με custompinout RJ45 σε RJ45.
 • StarlightMSM 20,30,35: Απαιτείται καλώδιο straightnetwork RJ12 σε RJ12.
 • Rigel nStep: Απαιτείται straight network RJ12 σε RJ12.

Η αντιστάθμιση backlash μπορεί να ενεργοποιηθεί, να απενεργοποιηθεί και να ρυθμιστεί μέσω του λογισμικού. Επίσης, είναι διαθέσιμος ο πλήρης οδηγός ASCOM6.


Τρία κανάλια εξόδου PWM

Τρία κανάλια διαμόρφωσης εύρους παλμών (PWM) είναι υπεύθυνα για την παροχή ενέργειας σε θερμαντήρες δρόσου/flatpanel/σύστημα ψύξης. Περιορίστε με αυτόν τον τρόπο την υγρασία που θολώνει τον εξοπλισμό σας και καταστρέφει τις κατά τ’ άλλα καθαρές νύχτες. Μπορείτε να χειριστείτε τα κανάλια αυτά εξ αποστάσεως, από τον υπολογιστή σας, χρησιμοποιώντας το λογισμικό που παρέχεται.


Έξοδος ρυθμιζόμενης μεταβλητής τάσης

Διατίθεται ρυθμιζόμενη έξοδος που μπορεί να παρέχει ρεύμα έως 3 Amps. Μπορείτε να ρυθμίσετε την τάση στο εύρος από 3V έως 12V και να αποθηκεύσετε την επιλογή σας αυτή στη μνήμη της πλακέτας. Έτσι, κάθε φορά που θα γίνεται εκκίνηση του UPBv2, η συγκεκριμένη θύρα θα είναι ρυθμισμένη στην τάση που επιλέξατε.


Έξοδος 12V/ πάντα ενεργοποιημένη

Η έξοδος 12 V δεν είναι ρυθμιζόμενη και μπορεί να παρέχει ρεύμα έως 8 Amps. Σε συνδυασμό με τις τέσσερεις εξόδους 12V που διαθέτει το UPBv2, έχετε μια επιπλέον θύρα για σύνδεση επιπρόσθετου εξοπλισμού. Η συγκεκριμένη θύρα είναι πάντοτε ενεργοποιημένη.


Θύρα επέκτασης (EXT)

Το UltimatePowerboxv2 διαθέτει θύρα επέκτασης RJ12 για μελλοντικές συσκευές και προσφέρει συνδεσιμότητα με όλα τα προϊόντα της εταιρείας PegasusAstro που κυκλοφορούν ή πρόκειται να κυκλοφορήσουν. Όλες οι συνδεδεμένες συσκευές μπορούν να ελεγχθούν μέσω του λογισμικού UPB (ASCOM/INDI/Standalone).


Αυτόματη ρύθμιση των εξόδων PWM (έξοδοι δρόσου)

Το firmware μπορεί να ρυθμίσει τις εξόδους PWM λαμβάνοντας υπόψη την ένδειξη του αισθητήρα σημείου δρόσου του περιβάλλοντος. Απλά κάντε κλικ στο “Auto” και αφήστε το τροφοδοτικό UltimatePowerboxv2 να αποφασίσει πότε είναι ώρα να ανάψει και να ρυθμίσει με ακρίβεια τους θερμαντήρες δρόσου.

Σημείωση: Μπορείτε να επιλέξετε ποια έξοδος δρόσου ελέγχεται μέσω της λειτουργίας “AutoDew”.


Πλήρης υποστήριξη του ASCOM 6

Το τροφοδοτικό UltimatePowerboxv2 υποστηρίζει πλήρως το ASCOM6. Σε συνδυασμό με το βασικό πρόγραμμα, που λειτουργεί σαν server, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους πιο πρόσφατους οδηγούς ASCOM 6.3, που παρέχονται, για να:

 • Να ελέγξετε το βηματικό μοτέρ (Εστιαστής ASCOM).
 • Να περάσετε συνθήκες περιβάλλοντος σε υποστηριζόμενο λογισμικό (π.χ. Sequence Generator Pro / MaximDL ) (παρατηρησιακές συνθήκες ASCOM).
 • Να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε όλες τις εξόδους 12 V (διακόπτες ASCOM).

 

Υποστήριξη του INDI (σε εξέλιξη)

Το τροφοδοτικό Ultimate Powerbox v2 υποστηρίζει INDI. Ορισμένες λειτουργίες δεν είναι ακόμα διαθέσιμες, αλλά θα υπάρξει υποστήριξη και αυτών το συντομότερο δυνατόν.

Υπάρχουν δύο διαφορετικές εφαρμογές που υποστηρίζουν Linux/OSX.

Indigo: http://www.indigo-astronomy.org
Indilib: https://indilib.org/devices/auxiliary/pegasus-ultimate-power-box.html


Εξωτερικοί βραχίονες που επιτρέπουν την προσάρτηση ράβδου Losmandy/Vixen

Παρέχεται ένα προαιρετικό ζεύγος βραχιόνων για την προσάρτηση της μονάδας UltimatePowerboxv2 σε ράβδο Losmandy 3’’ ή ράβδο Vixen. Και οι δύο βραχίονες μπορούν να βιδωθούν στην πλαϊνή πλευρά της πλακέτας και να «πιάσουν» στο τηλεσκόπιό σας.


Φωτεινές ενδείξεις LED για την τάση και για βλάβες

Το λαμπάκι LED αναβοσβήνει με διάφορους τρόπους για να σας προειδοποιήσει σχετικά με σημαντικά προβλήματα της τάσης (π.χ. υψηλότερη ή χαμηλότερη τάση). Το λαμπάκι έχει χαμηλή φωτεινότητα, αλλά αν σας ενοχλεί μπορείτε να το σβήσετε μέσω του λογισμικού.


Περιλαμβάνονται καλώδια ρεύματος

Στη συσκευασία περιλαμβάνονται τέσσερα καλώδια ρεύματος 2.1 mm προς 2.1 mm αρσενικά, μήκους 1 m. Το πάχος τους είναι κατάλληλο, ώστε να μπορούν να υποστηρίζουν ρεύμα μέχρι 6 Amps.


Εξωτερικός αισθητήρας περιβαλλοντικών συνθηκών

Στη συσκευασία περιλαμβάνεται επίσης εξωτερικός αισθητήρας θερμοκρασίας και σχετικής υγρασίας περιβάλλοντος. Έτσι, μπορείτε να γνωρίζετε με ακρίβεια τις περιβαλλοντικές συνθήκες στην τοποθεσία σας. Το λογισμικό προβάλλει τις μετρήσεις της θερμοκρασίας, της υγρασίας και του σημείου δρόσου.


Γραφήματα με δυνατότητα μεγέθυνσης και εξαγωγής για τις τιμές της ισχύος και των συνθηκών περιβάλλοντος

Το λογισμικό που παρέχεται καταγράφει τις τιμές της τάσης και του ρεύματος, καθώς και τις τιμές που αφορούν τις περιβαλλοντικές συνθήκες, όπως η θερμοκρασία και η σχετική υγρασία. Μπορείτε να μεγεθύνετε όλα τα γραφήματα που σχεδιάζει το λογισμικό, καθώς και να τα εξάγετε σε μορφή εικόνας τύπου png ή να λάβετε τα δεδομένα σ&a

Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Καθ.Βάρος (γρ.) 400

Εγγύηση

Η συσκευή καθώς και ο αισθητήρας που περιλαμβάνεται καλύπτονται από εγγύηση 2 ετών.

Μικρές διαστάσεις και βάρος

Το κουτί του UltimatePowerboxv2 είναι από αλουμίνιο που έχει υποστεί ανοδίωση, είναι μικρών διαστάσεων και φιλοξενεί την ηλεκτρονική πλακέτα. Οι διαστάσεις του είναι 12cmx 10cmx 3cm και το βάρος του 400 g.

Διαστάσεις: 12cm x 10cm x 3cm (4.72 inch x 4.06 inch x 1.2 inch). 

Στη συσκευασία περιλαμβάνονται:

 • Ultimate Powerbox v2
 • Αισθητήρας θερμοκρασίας/υγρασίας
 • Τέσσερα καλώδια ρεύματος DC 2.1 προς 2.1 αρσενικά (μήκους 1m)
 • Καλώδιο DC (2m) για αναπτήρα αυτοκινήτου (με ασφάλεια 10A)
 • Καλώδιο USB 3 TypeB (μήκους 1.8 m)


Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν αξιολογήσεις. Παρακαλώ, συνδεθείτε ή δημιουργήστε ένα λογαριασμό
Προαιρετικά: