ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ

ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ

ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ

Το βιβλίο αυτό είναι μια γιορτή του ανθρώπινου πνεύματος εξερεύνησης. Είναι ένα μεγαλειώδες ταξίδι στα πιο μακρινά βασίλεια που μπορούμε να φανταστούμε. Προετοιμαστείτε για μια μεγάλη περιπέτεια. Edward G. Gibson Αστροναύτης, Skylab 4
33,00 €

Καταργημένο

Καταργημένο

Δεν αποστέλλεται.
Kαταργημένα είναι τα προϊόντα των οποίων ο κατασκευαστής έχει σταματήσει την παραγωγή τους. Συνήθως το μοντέλο αυτό θα έχει αντικατασταθεί από κάποιο καινούργιο.

Διαθεσιμότητα: Σε απόθεμα
SKU
9608681057

 

“Το Σύμπαν και Πέρα Από Αυτό”
του Terence Dickinson


Το βιβλίο απευθύνεται σε:

·        αρχάριους και προχωρημένους ερασιτέχνες αστρονόμους
·        το γενικό αναγνώστη
·        μαθητές από 12 ετών και πάνω

 


ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΔΟΤΗ

 

Ενώ συνεχίζεται η επιτυχημένη πορεία της ελληνικής έκδοσης του NightWatch και έχοντας καταγράψει τον ενθουσιασμό με τον οποίο το υποδέχτηκαν οι ερασιτέχνες αστρονόμοι, είμαστε στην ευχάριστη θέση να παραδώσουμε στο ελληνικό κοινό ένα ακόμα βιβλίο του Terence Dickinson, το Universe and Beyond. Πρόκειται ίσως για το πιο δημοφιλές έργο του, έχοντας τυπώσει περισσότερα από 1.000.000 αντίτυπα στην αμερικάνικη ήπειρο, διπλάσια από όσα το NightWatch. Αυτό δεν ξενίζει, αν σκεφτεί κανείς ότι το NightWatch είναι ένας οδηγός για την αστρονομική παρατήρηση, άρα ενδιαφέρει κυρίως τους ερασιτέχνες αστρονόμους· ενώ το The Universe and Beyond είναι ένα συναρπαστικό ανάγνωσμα που φέρνει σε πρώτο πλάνο το άγνωστο, το ασυνήθιστο και το μακρινό, στοιχεία που συνθέτουν τη γοητεία του Σύμπαντος και κεντρίζουν κάθε αναγνώστη – όχι μόνο το ειδικό κοινό.

Με ιδιαίτερη χαρά παρουσιάζουμε την Τέταρτη Έκδοση του βιβλίου ταυτόχρονα με την κυκλοφορία του στην αμερικάνικη ήπειρο. Η τέταρτη έκδοση περιλαμβάνει τις νέες εξελίξεις στο χώρο της αστρονομίας και της διαστημικής μέχρι και το 2004. Έτσι, θα διαβάσετε για τα ευρήματα του Spirit και του Opportunity και θα απολαύσετε εκπληκτικά πανοράματα από τοπία στον Αρη, θα θαυμάσετε το πιο λεπτομερές πορτρέτο του Δία που έγινε ποτέ, καμωμένο από φωτογραφίες που τράβηξε το διαστημόπλοιο Cassini, και θα ενημερωθείτε σχετικά με τη Sedna, το νέο σώμα που ανακαλύφθηκε στις παρυφές του ηλιακού μας συστήματος. Δέκα χιλιάδες γαλαξίες στριμώχνονται σε μια απειροελάχιστη επιφάνεια ουρανού στο Hubble Ultra Deep Field (2004), την πιο βαθιά ενδοσκόπηση που έγινε ποτέ στο Σύμπαν, η οποία κάνει το (προγενέστερο) Hubble Deep Field να μοιάζει με ασαφές μακρινό πλάνο! Το συγκλονιστικό HUDF συμπεριλαμβάνεται στην παρούσα έκδοση, απλωμένο σε τέσσερις ολοσέλιδες εικόνες.

Το βιβλίο αυτό είναι ένα ταξίδι στο χώρο και στο χρόνο. Πρώτος σταθμός, οι πλανήτες και οι δορυφόροι του ηλιακού μας συστήματος. Ένα εκπληκτικό ψηφιδωτό από τα ευρήματα των διαστημικών αποστολών ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια μας. Επόμενος, οι αστέρες του Γαλαξία μας. Από τους κόκκινους νάνους μέχρι τις μαύρες τρύπες, εξοικειωνόμαστε με τους τύπους και τα εξελικτικά στάδια των αστέρων και αφηνόμαστε να μας συναρπάσει η μαγεία της ανακάλυψης πλανητών σε άλλους ήλιους. Κατόπιν εγκαταλείπουμε τη δική μας αστρική κοινότητα – το Γαλαξία – και σαλπάρουμε για τον απέραντο ωκεανό των γαλαξιών. Φτάνουμε στις εσχατιές του χώρου, για να διαπιστώσουμε ότι εκεί κρύβεται η αρχή του χρόνου, και κοντοστεκόμαστε για να αφουγκραστούμε τη Μεγάλη Έκρηξη.

Αυτό είναι το Σύμπαν και αυτό είναι ένα θαυμάσιο βιβλίο για το Σύμπαν – και πέρα από αυτό. Πέρα, σε άλλα σύμπαντα, εξελισσόμενα μέσα σε ανεξάρτητες χωροχρονικές φυσαλίδες, που προέκυψαν ένα κλάσμα του δευτερολέπτου μετά τη Μεγάλη Έκρηξη, όπως εικάζει η θεωρία του «πληθωριστικού Σύμπαντος». Πέρα, στο χώρο των πιθανοτήτων, εκεί όπου το ζήτημα της εξωγήινης ζωής έχει τη θέση του και απαιτεί, ως φυσική δυνατότητα, μια ψύχραιμη και μεθοδική εξέταση, χωρίς φανφάρες και υπερβολές, από έναν καλοπροαίρετο μα ταυτόχρονα δύσπιστο ερευνητή, όπως είναι ο Dickinson. Πέρα, τέλος, σε μια στοχαστική κατάδυση στην ψυχή και το νου, στις διαδικασίες σύλληψης της ομορφιάς και διαμόρφωσης του συλλογικού ασυνείδητου από την εικόνα και την πληροφορία.

Έχουμε τη βεβαιότητα ότι το The Universe and Beyond θα αγαπηθεί, όπως αγαπήθηκε το NightWatch. Πιστεύουμε ότι και στη χώρα μας, όπως σε τόσες άλλες, ο Terence Dickinson έχει πια ένα κοινό που τον γνωρίζει και τον τιμά. Ας υποδεχτούμε το πιο πολυδιαβασμένο βιβλίο του. 

 

 
ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΑΘΗΓΗΤΗ κ. ΣΤΑΥΡΟ ΑΥΓΟΛΟΥΠΗ 

Θεωρώ πως με το βιβλίο αυτό, The Universe and Beyond, ο συγγραφέας του έχει σημειώσει μια μεγάλη νίκη. Κατορθώνει με έναν εκπληκτικά επιδέξιο χειρισμό των αστρονομικών γνώσεων, που κατέχουν οι λίγοι, να δώσει ένα έργο υψηλής αισθητικής, που αγγίζει τους πολλούς.

Πετυχαίνει με αυτόν τον τρόπο έναν από τους πιο ευγενικούς στόχους της επιστήμης. Μετατρέπει, δηλαδή, το βιβλίο αυτό σε ένα επιτυχημένο όχημα της γνώσης. Βέβαια, τη γνώση που έχουμε σχετικά με το Σύμπαν μπορούμε να τη βρούμε και σε πολλά άλλα βιβλία. Εκείνο, όμως, που κάνει το συγκεκριμένο βιβλίο ξεχωριστό είναι ο τρόπος που ο συγγραφέας βιώνει τη γνώση και ο τρόπος που γράφει για να τη μεταδώσει.

Όταν διαβάζεις τον Dickinson, σου δημιουργείται η εντύπωση πως έχεις δίπλα σου όχι μόνο έναν καλό γνώστη του αντικειμένου, αλλά ταυτόχρονα έναν παιδικό σου φίλο που, γεμάτος ενθουσιασμό από τη θαυμάσια συλλογή του, θέλει να μοιραστεί μαζί σου όλη τη χαρά της γνώσης. Διακρίνει κανείς ξεκάθαρα την προσωπική κατάπληξη του συγγραφέα μπροστά στο θαυμαστό Σύμπαν και την απόφασή του να συνεπάρει τους αναγνώστες του δανείζοντάς τους τη ματιά του. Αυτή η διάθεση του Dickinson να απευθύνεται στο νου περνώντας από την καρδιά, συνδυασμένη με το χάρισμα της γραφής, είναι που κάνει τη διαφορά σε αυτό το βιβλίο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η παρούσα ελληνική έκδοση είναι ενημερωμένη με εικόνες και στοιχεία από τις πιο πρόσφατες διαστημικές αποστολές, που πραγματοποιήθηκαν μέχρι και τα μέσα του 2004. Η κυκλοφορία της ελληνικής έκδοσης ταυτόχρονα με την τέταρτη αμερικάνικη έκδοση είναι ένα σπάνιο δώρο για τον Έλληνα αναγνώστη.

Η μετάφραση και απόδοση στα ελληνικά από τον κ. Σίμο Οικονομίδη, παλιό μου φοιτητή στις προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές του, είναι ιδιαίτερα επιτυχής και αξιέπαινη. Είναι πολύ ευχάριστο που το ελληνικό αναγνωστικό κοινό, μέσα από τη σοβαρή αυτή δουλειά, έχει στη διάθεσή του ένα ακόμα βιβλίο του Terence Dickinson.   

Σταύρος Αυγολούπης
Αναπληρωτής Καθηγητής του Τομέα
Αστροφυσικής, Αστρονομίας και Μηχανικής
του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

 

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

1. ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ

   

  
Εισαγωγή – Κοσμικές Διαστάσεις – Συνοπτική Παρουσίαση του Σύμπαντος  


2. ΓΕΙΤΟΝΙΚΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ


Προέλευση των Πλανητών-Γιατί ο Αρης και η Αφροδίτη είναι διαφορετικοί απο τη Γη;-Εξευρεύνηση της επιφάνειας του Αρη-Προβλήματα με την οικόσφαιρα-Ερμής

 

3. ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩN


Δίας ο Κολοσσός- Η ζωή σε ατμόσφαιρα υδρογόνου-Ο Κρόνος και οι δακτύλιοί του-Ουρανός και Ποσειδώνας

 

 

4. ΠΑΓΩΜΕΝΟΙ ΚΟΣΜΟΙ 


Οι κρατήρες στον Πάγο της Καλλιστώς – Τα Αυλάκια του Γανυμήδη – Ο Ωκεανός της Ευρώπης – Τα Ηφαίστεια της Ιώς – Οι Παγετώνες του Τιτάνα – Τρίτωνας, Πλούτωνας και Κομήτες – Η Ζώνη Kuiper, ο Sedna και το Νέφος Oort

   

5. ΚΟΣΜΙΚΟΙ ΚΛΙΒΑΝΟΙ    


Κοντινοί Αστέρες – Πλανήτες Αλλων Αστέρων – Κόκκινοι Νάνοι, Καφέ Νάνοι – Θάνατος Ενός Αστέρα – Υπερκαινοφανείς – Μαύρες Τρύπες


6. ΓΑΛΑΞΙΕΣ  

   
Προέλευση Γαλαξιών-Συγκρούσεις Γαλαξιών-Quasars και Γιγάντιες Μαύρες Τρύπες


7. ΣΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΑΒΥΣΣΟΥ

 
Το Διαστελλόμενο (και Επιταχυνόμενο) Σύμπαν – Το Αίνιγμα της Σκοτεινής Ύλης  και της Σκοτεινής Ενέργειας – Προέλευση του Σύμπαντος – Κοσμικός Πληθωρισμός – άλλα Σύμπαντα  


 8. ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΞΩΓΗΙΝΩΝ

 
Υπολογισμός των Πιθανοτήτων – Γνωρίζουν Για Μας; – Περί των UFO – Θα κάνουμε
επαφή; 

9. Η ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ


Φωτιά ή Πάγος; – Η Τελευταία Ερώτηση του Asimov – Στοχασμοί Πάνω στο Σύμπαν

 

 

10. ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ 21Ο ΑΙΩΝΑ  

 

Ένας Γίγαντας 100 Μέτρων;


11. ΣΤΟΧΑΣΜΟΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ 

 

 

 

 


Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
  

Το ενδιαφέρον του Terence Dickinson για την αστρονομία ξεκινάει στην ηλικία των 5 ετών με τη θέαση ενός λαμπρού διάττοντα αστέρα. Μετά από δεκαετή θητεία ως μέλος του αστρονομικού επιτελείου δύο πλανηταρίων στις δεκαετίες του 1960 και του 1970, αφιερώθηκε αποκλειστικά στη συγγραφή και την αρθρογραφία, πάντα με αντικείμενο την αστρονομία. Έχει γυρίσει όλη την υφήλιο για να επισκεφτεί τα μεγαλύτερα αστεροσκοπεία του κόσμου, τα οποία ενέπνευσαν πολλές από τις ιδέες για αυτό το βιβλίο. Εκτός από τα 15 βιβλία που έχει συγγράψει, γράφει μια εβδομαδιαία στήλη αστρονομίας για την The Toronto Star, τη μεγαλύτερη εφημερίδα του Καναδά, και είναι αρχισυντάκτης του καναδικού περιοδικού SkyNews.

Μεταξύ των πολυάριθμων βραβείων του συγκαταλέγονται: το Βραβείο Παιδικού Βιβλίου της Χρονιάς από την Ακαδημία Επιστημών της Νέας Υόρκης, το Βραβείο Klumpke-Roberts από την Αστρονομική Εταιρία του Ειρηνικού, για εξέχουσα συνεισφορά στη μετάδοση της αστρονομίας στο κοινό, η διάκριση της Τάξης του Καναδά και ένα τιμής ένεκεν Διδακτορικό Δίπλωμα (Ph.D.) από το Πανεπιστήμιο Trent, Peterborough, Ontario (Καναδάς). Ο αστεροειδής 5272 Dickinson φέρει το όνομά του. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ 

«Στο "The Universe and Beyond" περιλαμβάνονται θέματα όπως κοσμολογία, σκοτεινή ύλη, εξωγήινη ζωή, UFO και η τελική μοίρα του σύμπαντος... Πλούσια εικονογραφημένο με αστροφωτογραφίες, καλλιτεχνικές απεικονίσεις και διαγράμματα.»
- Astronomy 

«Ο Terence Dickinson παρουσιάζει την πιο πρόσφατη γνώση και θεωρία σχετικά με το σύμπαν σε κατανοητή μορφή... Γεμάτο πληροφορία, φωτογραφίες, επεξηγηματικά γραφικά και καλλιτεχνικές απεικονίσεις.»
- Washington Post 

«Μια γλαφυρή περιήγηση στη σύγχρονη αστρονομία»
– Mercury, το περιοδικό της Αστρονομικής Εταιρίας του Ειρηνικού  

«Το "The Universe and Beyond" αποτελεί ένα καλό τεκμήριο της άποψης ότι τα επιστημονικά βιβλία μπορούν να είναι συναρπαστικά.»
– Santa Cruz Sentinel  

«Η γραφή του Dickinson όχι μόνο αιχμαλωτίζει το ενδιαφέρον του αναγνώστη, οι περιγραφικές του αρετές συναγωνίζονται το μεγαλείο του θέματος.»
– Chronicle-Herald του Halifax   

«Το εντυπωσιακό αυτό βιβλίο δίνει μια άριστη συνοπτική εικόνα του ουρανού στο γενικό αναγνώστη. Εκείνο που το ξεχωρίζει από μια πληθώρα άλλων βιβλίων αυτού του είδους είναι το ζωντανό και περιεκτικό κείμενο και δεκάδες εκπληκτικές φωτογραφίες και απεικονίσεις. Είναι απόλαυση να το διαβάζει κανείς και χάρμα οφθαλμών.»
- Robert A. Seal  American Reference Book Annual  

«Aριστο, ευκολοδιάβαστο βιβλίο σχετικά με τις διάφορες πτυχές του σύμπαντος. Με θαυμάσιες φωτογραφίες και απεικονίσεις. Εκ των ων ουκ άνευ για οποιονδήποτε έχει ενδιαφέρον στην αστρονομία. Τόσο φανταστικό, ώστε θα εμπνεύσει και όσους ΔΕΝ έχουν ενδιαφέρον. Κατάλληλο και για παιδιά Δημοτικού (για τις φωτογραφίες) και πάνω.»
- Ανώνυμος αναγνώστης, Νήσος Σαν Χουάν, Ουάσινγκτον  

 


 


Περισσότερες Πληροφορίες
Καθ.Βάρος (γρ.) 1020
Barcode 9789608681057
Βιβλιοδεσία Μαλακό εξώφυλλο
Συγγραφέας TERENCE DICKINSON
Εκτύπωση Έγχρωμη
Κωδικός ISBN 960-86810-5-7
Γλώσσα Ελληνικά
Αριθμός σελίδων 182
Εκδοτικός οίκος ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ Θεσσαλονίκης
Διαστάσεις (mm) 265 x 265
Μετάφραση ΣΙΜΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Έτος Έκδοσης 2004
Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν αξιολογήσεις. Παρακαλώ, συνδεθείτε ή δημιουργήστε ένα λογαριασμό
Σχετικά Προϊόντα: