STARSENSE EXPLORER™ DX 5

STARSENSE EXPLORER™ DX 5"

STARSENSE EXPLORER™ DX 5"

CELESTRON

Με το StarSense Explorer η Celestron έχει επανεφεύρει το χειροκίνητο τηλεσκόπιο, καθώς είναι το πρώτο τηλεσκόπιο που χρησιμοποιεί το smartphone σας για να αναλύσει τον νυχτερινό ουρανό και να υπολογίσει τη θέση του σε πραγματικό χρόνο
699,00 €

Νέες παραλαβές αναμένονται: 1 Σεπ 2021 - 15 Σεπ 2021

Προσωρινά Εξαντλημένο (Αναμένεται)

Προσωρινά Εξαντλημένο (Αναμένεται)

Συνήθως αποστέλλεται σε 3-14 μέρες.
Στην περίπτωση αυτή υπάρχει τη συγκεκριμένη στιγμή μηδενική διαθεσιμότητα των ειδών αυτών τα οποία κρατάμε συνήθως σε στοκ. Πολύ πιθανόν όμως τα είδη αυτά να είναι διαθέσιμα στα κέντρα διανομής στην Ευρώπη των κατασκευαστών με τους οποίους συνεργαζόμαστε ή και των λοιπών προμηθευτών μας και έτσι μπορούμε άμεσα να αναπληρώσουμε ένα προϊόν που έχει εξαντληθεί. Αν γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι ο χρόνος παράδοσης για προσωρινά εξαντλημένα προϊόντα υπερβαίνει τις 14 ημέρες, τότε ο εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης θα αναγράφεται ξεχωριστά και επάνω από την ένδειξη «ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ» Σε κάθε περίπτωση, αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα θα σας ειδοποιήσουμε με e-mail ή τηλεφωνικά.

Διαθεσιμότητα: Σε απόθεμα
SKU
CE22462

STARSENSE EXPLORER™ DX 5" 

  Με μια ματιά:

  • Εκμεταλλευτείτε τις δυνατότητες του smartphone σας και αφήστε το να σας ξεναγήσει στον νυχτερινό ουρανό. – Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία στη χρήση τηλεσκοπίων.
  • Βραβευμένη τεχνολογία αναγνώρισης του ουρανού StarSense – εκκρεμεί πατέντα. Χρησιμοποιεί το smartphone σας για να αναλύσει τον νυχτερινό ουρανό και να προσδιορίσει τη θέση του σε πραγματικό χρόνο.
  • Η εφαρμογή StarSense Explorer δημιουργεί αυτόματα μια λίστα αντικειμένων που είναι ορατά την εκάστοτε χρονική στιγμή. Παρατηρήστε πλανήτες, λαμπρά νεφελώματα και γαλαξίες, αστρικά σμήνη και διπλά αστρικά συστήματα ακόμα και μέσα στην πόλη. Ή ακόμα, μπορείτε να μεταφέρετε το τηλεσκόπιό σας σε σκοτεινές τοποθεσίες για να παρατηρήσετε αμυδρά αντικείμενα βαθέως ουρανού.
  • Χειροκίνητη αλταζιμουθιακή στήριξη με δυνατότητα λεπτής ρύθμισης των δύο αξόνων, που σε συνεργασία με τα βέλη που εμφανίζονται στην οθόνη, διευκολύνουν την στόχευση προς το αντικείμενο που θέλετε να παρατηρήσετε. Μόλις ο στόχος γίνει πράσινος, είστε έτοιμοι και μπορείτε να παρατηρήσετε από το προσοφθάλμιο.
  • Οπτικός σωλήνας 5’’ με οπτικό σχεδιασμό Schmidt-Cassegrain και επιστρώσεις StarBright XLT που προσφέρουν εξαιρετική φωτοσυλλεκτική ικανότητα για να παρατηρήσετε όλα τα γνωστά ουράνια αντικείμενα.
  • Περιλαμβάνονται προσοφθάλμια 25mm και 10mm, βάση για smartphone, ερευνητής StarPointer κόκκινης κουκίδας (σε περίπτωση που θέλετε να χρησιμοποιήσετε το τηλεσκόπιο χωρίς τη χρήση smartphone), ανορθωτικό διαγώνιο και στιβαρός τρίποδας (συναρμολογημένος).

  Με το StarSense Explorer η Celestron έχει επανεφεύρει το χειροκίνητο τηλεσκόπιο, καθώς είναι το πρώτο τηλεσκόπιο που χρησιμοποιεί το smartphone σας για να αναλύσει τον νυχτερινό ουρανό και να υπολογίσει τη θέση του σε πραγματικό χρόνο. Το StarSense Explorer είναι ιδανικό για αρχάριους, χάρη στο φιλικό προφίλ της εφαρμογής και τις αναλυτικές οδηγίες. Είναι σαν να έχετε τον προσωπικό σας ξεναγό στον νυχτερινό ουρανό.

  Τοποθετήστε το κινητό, εκκινήστε την εφαρμογή, εξερευνήστε τον ουρανό

  Αφήστε στην άκρη τους πολύπλοκους αστρικούς χάρτες, τις ανακριβείς εφαρμογές πλανηταριακού τύπου και τις αυτοματοποιημένες στηρίξεις. Με το StarSense Explorer ο εντοπισμός των αντικειμένων γίνεται πιο εύκολος, γρήγορος και ακριβής παρά ποτέ. Μέσα σε λίγα λεπτά από τη στιγμή που θα στήσετε το τηλεσκόπιο, θα περιηγείστε στον ουρανό με αυτοπεποίθηση. Απλά τοποθετήστε το κινητό σας τηλέφωνο στην ειδική υποδοχή του StarSense και εκκινήστε την εφαρμογή StarSense Explorer. Αφού ευθυγραμμίσετε το τηλέφωνό σας με τα οπτικά το τηλεσκοπίου (μια σύντομη διαδικασία που διαρκεί 2 λεπτά), το StarSense Explorer δημιουργεί μια λίστα ουράνιων αντικειμένων που είναι θεατά εκείνη τη στιγμή. Επιλέξτε κάποιο, και στην οθόνη εμφανίζονται βέλη, που σας κατευθύνουν προς τα πού να στρέψετε το τηλεσκόπιο. Όταν το αντικείμενο είναι έτοιμο για παρατήρηση, το στόχαστρο γίνεται πράσινο.

  Συμβατότητα με smartphone

  Το StarSense Explorer συνεργάζεται με τα περισσότερα σύγχρονα smartphones, μεταξύ των οποίων τα iPhone από το 6 και πάνω καθώς και τα περισσότερα κινητά που τρέχουν Android 7.1.2 ή μεταγενέστερο και έχουν κατασκευαστεί μετά το 2016.

  Σημαντικό: Κάντε έλεγχο συμβατότητας της εφαρμογής με τη συσκευή σας ΕΔΩ

  Τεχνολογία αναγνώρισης του ουρανού StarSense – εκκρεμεί πατέντα
  Το StarSense χρησιμοποιεί τεχνολογία για την οποία έχει υποβληθεί αίτηση πατέντας και η οποία, σε συνεργασία με το κινητό σας, προσδιορίζει με ακρίβεια πού στοχεύει το τηλεσκόπιό σας στον νυχτερινό ουρανό. Ένας ειδικός αλγόριθμος, Lost in Space Algorithm (LISA), σαν αυτούς που χρησιμοποιούν οι δορυφόροι σε τροχιά για να βρίσκουν τον προσανατολισμό τους, βοηθάει την εφαρμογή να αντιστοιχίζει διατάξεις αστεριών που εντοπίζει στον ουρανό με την εσωτερική βάση δεδομένων της.

  Υπάρχουν κι άλλες εφαρμογές αστρονομίας που ισχυρίζονται ότι μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε αντικείμενα στον ουρανό, αλλά στηρίζονται αποκλειστικά στα γυροσκόπια και τα επιταχυνσιόμετρα του τηλεφώνου, που δεν παρέχουν τόσο μεγάλη ακρίβεια όση η τεχνολογία LISA. Καμία άλλη εφαρμογή δεν μπορεί να σας πει με ακρίβεια πότε ο στόχος σας βρίσκεται μέσα στο οπτικό πεδίο του προσοφθαλμίου σας.

  Στιβαρή αλταζιμουθιακή στήριξη

  Η εξαιρετικά σταθερή αλταζιμουθιακή στήριξη του StarSense Explorer DX κάνει εύκολη την κίνηση του τηλεσκοπίου για την εύρεση του στόχου. Μια ροδέλα λεπτής ρύθμισης του ύψους, σας επιτρέπει να διορθώσετε με ακρίβεια τη στόχευση του τηλεσκοπίου και να ακολουθείτε τον στόχο, που φαίνεται να μετατοπίζεται στον ουρανό (στην πραγματικότητα η φαινόμενη μετατόπιση οφείλεται στην περιστροφή της Γης γύρω από τον άξονά της). Το όλο σύστημα εδράζεται πάνω σε έναν ρυθμιζόμενο τρίποδα πλήρους ύψους.

  Εκπληκτικές εικόνες με τα οπτικά υψηλής ποιότητας

  Με μεγάλο οπτικό σωλήνα (5”) και με οπτικό σχεδιασμό Schmidt-Cassegrain ο οποίος είναι δοκιμασμένος για πάνω από 50 χρόνια, αυτό το τηλεσκόπιο έχει αρκετά μεγάλη φωτοσυλλεκτική ικανότητα για να εμφανίζει λεπτομέρειες των ουράνιων αντικειμένων, παραμένοντας ταυτόχρονα συμπαγές και ελαφρύ. Μπορείτε να περιμένετε λαμπρά και ευκρινή είδωλα των τεσσάρων μεγάλων δορυφόρων του Δία, των νεφικών ζωνών του και της Μεγάλης Κόκκινης Κηλίδας, των δακτυλίων του Κρόνου, του τραπεζίου στο Νεφέλωμα του Ωρίωνα και του πανέμορφου ανοιχτού αστρικού σμήνους των Πλειάδων.

  Όλες οι επιφάνειες των οπτικών φέρουν επίστρωση StarBright XLT, για αυξημένη αντίθεση και εξαιρετική διάδοση του φωτός για φωτεινές εικόνες αντικειμένων βαθέως ουρανού. Θα έχετε τη δυνατότητα να παρατηρήσετε λεπτομέρειες της Σελήνης και των πλανητών, καθώς και αμυδρούς γαλαξίες και νεφελώματα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις επιστρώσεις StarBright XLT, δείτε εδώ.

  Κατάλληλο και για την πόλη και για σκοτεινούς ουρανούς

  Ακόμα και αν ζείτε σε αστική περιοχή με έντονη φωτορρύπανση, το StarSense Explorer είναι αρκετά εξελιγμένο ώστε να μπορεί να εντοπίσει τον Δία, τον Κρόνο, την Αφροδίτη, το Νεφέλωμα του Ωρίωνα, διπλούς αστέρες και μερικά ακόμα από τα πιο γνωστά ουράνια αντικείμενα.

  Αλλά αν μπορείτε να μεταφέρετε το τηλεσκόπιο σε μια πιο σκοτεινή τοποθεσία, περισσότερα αντικείμενα θα είναι ορατά. Με αυτό το νευτώνειο τηλεσκόπιο των 5 ιντσών σε μια σχετικά σκοτεινή τοποθεσία μπορείτε εύκολα να δείτε τον γαλαξία της Ανδρομέδας, τον ανοιχτό αστρικό σμήνος του Ηρακλή και πολλά άλλα. 

  Τεχνικά Χαρακτηριστικά

  Οπτικός σωλήνας

  Οπτικός σχεδιασμός

  Schmidt-Cassegrain

  Διάμετρος αντικειμενικού φακού

  125 mm (5’’)

  Εστιακή απόσταση

  1250 mm

  Εστιακός λόγος

  f/10

  Εστιακή απόσταση προσοφθαλμίου 1

  25 mm

  Μεγέθυνση προσοφθαλμίου 1

  50x

  Εστιακή απόσταση προσοφθαλμίου 2

  10 mm

  Μεγέθυνση προσοφθαλμίου 2

  125x

  Φακός Barlow

  Δεν περιλαμβάνεται

  Ερευνητής

  StarPointer™, κόκκινης κουκίδας

  Διαγώνιο

  Ανορθωτικό 90° (1,25 ιντσών)

  Υλικό οπτικού σωλήνα

  Αλουμίνιο

  Μέγιστη ωφέλιμη μεγέθυνση

  295x

  Ελάχιστη ωφέλιμη μεγέθυνση

  18x

  Οριακό αστρικό μέγεθος

  13

  Διακριτική ικανότητα (Rayleigh)

  1.11 δευτερόλεπτα της μοίρας

  Διακριτική ικανότητα (Dawes)

  0.93 δευτερόλεπτα της μοίρας

  Φωτοσυλλεκτική ικανότητα (σε σχέση με το ανθρώπινο μάτι):

  329x

  Παρεμπόδιση από το δευτερεύον κάτοπτρο

  51 mm

  Παρεμπόδιση από το δευτερεύον κάτοπτρο κατά διάμετρο

  16.6%

  Παρεμπόδιση από το δευτερεύον κάτοπτρο κατά εμβαδό

  40%

  Οπτικές επιστρώσεις

  StarBright XLT

  Μήκος οπτικού σωλήνα

  330 mm

  Διάμετρος οπτικού σωλήνα

  171.45 mm

  Βάρος οπτικού σωλήνα

  2.26 kg

  Dovetail

  CG-5 Dovetail Bar

  Στήριξη

  Τύπος στήριξης

  Χειροκίνητη αλταζιμουθιακή

  Τρίποδας

  Αλουμινίου, μέγιστο ύψος 1320.8 mm

  Διάμετρος ποδιών τρίποδα

  31.75 mm

  Δίσκος παρελκομένων

  Ναι

  Βάρος τρίποδα

  1.72 kg

  Ταχύτητες περιστροφής

  Χειροκίνητα

  GPS

  Χρησιμοποιείται το GPS του smartphone

  Συμβατότητα dovetail

  CG-5

  Απαιτήσεις τροφοδοσίας

  Καμία (Συστήνεται, ωστόσο, το PowerTank, για να μένει το κινητό φορτισμένο ενώ τρέχει την εφαρμογή)

  Διαδικασίες ευθυγράμμισης

  Χρήση της εφαρμογής StarSense Explorer

  Λογισμικό

  StarSense Explorer app | SkyPortal app | Celestron Starry Night Basic Edition

  Συνολικό βάρος του συστήματος

  4.08 kg

   

  ΠΡΟΣΟΧΗ!

  • Μην κοιτάζετε ποτέ απευθείας τον Ήλιο με γυμνό οφθαλμό ή με τηλεσκόπιο (εκτός εάν χρησιμοποιείτε το κατάλληλο ηλιακό φίλτρο). Κινδυνεύετε από μόνιμη και μη αναστρέψιμη βλάβη των οφθαλμών σας.
  • Μη χρησιμοποιείτε ποτέ το τηλεσκόπιο για να προβάλλετε το είδωλο του Ήλιου σε κάποια επιφάνεια. Η εσωτερική συσσώρευση θερμότητας μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο τηλεσκόπιο, καθώς και στα προσαρτήματά του.
  • Μην αφήνετε ποτέ το τηλεσκόπιό σας χωρίς επίβλεψη όταν παρευρίσκονται παιδιά ή ενήλικοι οι οποίοι δεν είναι εξοικειωμένοι με τη σωστή διαδικασία χειρισμού του τηλεσκοπίου σας.

   

  Βραβεία & Κριτικές

  • Χρυσό βραβείο Edison, στον τομέα Consumer Electronics & Information Technology”, στην κατηγορία “Learning Technologies” (2020).

  «Η Celestron πήρε το χρυσό! Ανάμεσα σε πάνω από 3 χιλιάδες συμμετοχές παγκοσμίως, το StarSense Explorer κατέκτησε το χρυσό βραβείο Edison στην κατηγορία “Learning Technologies”. Το StarSense Explorer έχει φέρει πραγματική επανάσταση στην ερασιτεχνική αστρονομία».

  • Βραβείο καινοτομίας IHS Markit ShowStoppers CES (2020).
  • Χρυσό βραβείο σχεδιασμού IDA στην κατηγορία “Education/Teaching Aids” (2019).
  • Αργυρό βραβείο σχεδιασμού IDA στην κατηγορία “Education/Self learning device” (2019).
  • «Είναι μια ακαταμάχητη πρόταση για ερασιτέχνες και άλλους αστρονόμους. Αποκτήστε τις δυνατότητες ενός επαγγελματικού τηλεσκοπίου, με κόστος λιγότερο από $500» (NEWSWEEK).
  • «Εάν είστε και εσείς κυνηγός αστεριών και έχετε χρησιμοποιήσει για το σκοπό αυτό χαμηλού κόστους τηλεσκόπιο, θα εκτιμήσετε τα νέα τηλεσκόπια StarSense Explorer της Celestron» (WIRED).
  • «Ένα από τα αγαπημένα μου προϊόντα, το οποίο χρησιμοποιεί την απλούστερη τεχνολογία για να επιτύχει το σκοπό του» (POPULAR SCIENCE).
  Τεχνικά Χαρακτηριστικά
  Καθ.Βάρος (γρ.) 4080
  Availability Text Νέες παραλαβές αναμένονται: 1 Σεπ 2021 - 15 Σεπ 2021
  Οπτικός Σχεδιασμός Καταδιοπτρικό Schimdt-Cassegrain
  Διάμετρος (mm) 125
  Εστιακή Απόσταση - F (mm) 1250
  Εστιακός Λόγος (f/) 10
  Στήριξη Αλταζιμουθιακή
  Ερευνητής Κόκκινης Κουκίδας (Star Pointer)
  Μέγιστη Ωφέλιμη Μεγέθυνση (x) 295
  Μέγιστο Φαινόμενο Μέγεθος Αστέρα 13
  Προσοφθάλμιο 25mm (50x) & 10mm (125x)

  Στη συσκευασία περιλαμβάνονται:

  • Οπτικός σωλήνας
  • Στήριξη/τρίποδας (συναρμολογημένος)
  • Προσοφθάλμια 25mm & 10mm 
  • Ανορθωτικό διαγώνιο
  • Ερευνητής StarPointer
  • Δίσκος παρελκομένων
  • Βάση για smartphone
  Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
  Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν αξιολογήσεις. Παρακαλώ, συνδεθείτε ή δημιουργήστε ένα λογαριασμό
  Σχετικά Προϊόντα:
  Προαιρετικά Αξεσουάρ: