STARSENSE EXPLORER™ DX 102AZ

STARSENSE EXPLORER™ DX 102AZ

STARSENSE EXPLORER™ DX 102AZ

CELESTRON

Με το StarSense Explorer η Celestron έχει επανεφεύρει το χειροκίνητο τηλεσκόπιο, καθώς είναι το πρώτο τηλεσκόπιο που χρησιμοποιεί το smartphone σας για να αναλύσει τον νυχτερινό ουρανό και να υπολογίσει τη θέση του σε πραγματικό χρόνο.
499,00 €

Προσωρινά Εξαντλημένο (Αναμένεται)

Προσωρινά Εξαντλημένο (Αναμένεται)

Συνήθως αποστέλλεται σε 3-14 μέρες.
Στην περίπτωση αυτή υπάρχει τη συγκεκριμένη στιγμή μηδενική διαθεσιμότητα των ειδών αυτών τα οποία κρατάμε συνήθως σε στοκ. Πολύ πιθανόν όμως τα είδη αυτά να είναι διαθέσιμα στα κέντρα διανομής στην Ευρώπη των κατασκευαστών με τους οποίους συνεργαζόμαστε ή και των λοιπών προμηθευτών μας και έτσι μπορούμε άμεσα να αναπληρώσουμε ένα προϊόν που έχει εξαντληθεί. Αν γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι ο χρόνος παράδοσης για προσωρινά εξαντλημένα προϊόντα υπερβαίνει τις 14 ημέρες, τότε ο εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης θα αναγράφεται ξεχωριστά και επάνω από την ένδειξη «ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ» Σε κάθε περίπτωση, αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα θα σας ειδοποιήσουμε με e-mail ή τηλεφωνικά.

Διαθεσιμότητα: Σε απόθεμα
SKU
CE22460

STARSENSE EXPLORER™ DX 102AZ 

Διοπτρικό Τηλεσκόπιο Celestron StarSense Explorer™ DX 102AZ Προσανατολιζόμενο από Εφαρμογή Smartphone

Με το StarSense Explorer – το πρώτο τηλεσκόπιο που χρησιμοποιεί το smartphone σας για να αναλύσει τον ουρανό και να υπολογίσει τον προσανατολισμό του σε πραγματικό χρόνο – η Celestron επαναπροσδιορίζει το χειροκίνητο τηλεσκόπιο. Το StarSense Explorer είναι ιδανικό για αρχάριους ερασιτέχνες αστρονόμους, καθώς η εφαρμογή είναι φιλική προς τον χρήστη και διαθέτει λεπτομερές εκπαιδευτικό υλικό (tutorial). Θα νιώσετε σαν να έχετε τον δικό σας προσωπικό ξεναγό για τον νυχτερινό ουρανό.

Τοποθετήστε, εκκινήστε, εξερευνήστε

Ξεχάστε περίπλοκους αστρικούς χάρτες, ανακριβείς εφαρμογές πλανηταριακού τύπου και ακριβές αυτοματοποιημένες στηρίξεις. Με τα τηλεσκόπια Celestron StarSense Explorer η εύρεση ουράνιων αντικειμένων είναι πιο εύκολη, γρήγορη και ακριβής παρά ποτέ. Μέσα σε λίγα λεπτά αφότου στήσετε το τηλεσκόπιο θα περιηγείστε στον ουρανό με αυτοπεποίθηση.

Τοποθετήστε το smartphone σας στην ειδική βάση που βρίσκεται πάνω στον οπτικό σωλήνα και εκκινήστε την εφαρμογή StarSense Explorer. Μόλις το smartphone ευθυγραμμιστεί με το τηλεσκόπιο, μια διαδικασία που διαρκεί μόνο δύο λεπτά, το StarSense Explorer δημιουργεί μια λίστα με τα ουράνια αντικείμενα που είναι θεατά (πάνω από τον ορίζοντα) τη στιγμή εκείνη. Μόλις επιλέξετε το αντικείμενο που θέλετε, εμφανίζονται στην οθόνη βέλη, που σας δείχνουν προς τα πού να στρέψετε το τηλεσκόπιο. Όταν το αντικείμενο είναι έτοιμο για παρατήρηση, το στόχαστρο γίνεται πράσινο.

Συμβατότητα με smartphone

Το StarSense Explorer λειτουργεί με τα περισσότερα σύγχρονα smartphones, μεταξύ των οποίων το iPhone 6 και τα περισσότερα μοντέλα κατασκευής από το 2016 και μετά που τρέχουν Android 7.1.2. Για πλήρη λίστα συμβατότητας κάντε κλικ εδώ.

 Τεχνολογία αναγνώρισης του ουρανού StarSense Sky (αναμένεται η πατέντα)

Το StarSense Explorer χρησιμοποιεί τεχνολογία για την οποία έχει κατατεθεί αίτημα πατέντας και το smartphone σας, για να προσδιορίσει με ακρίβεια πού στοχεύει το τηλεσκόπιό σας στον νυχτερινό ουρανό. Ένας αλγόριθμος LISA, σαν αυτούς που χρησιμοποιούν οι δορυφόροι εν τροχιά για να διορθώνουν τον προσανατολισμό τους, βοηθάει την εφαρμογή να αντιστοιχίσει διατάξεις αστεριών που εντοπίζει στον ουρανό με τα αποθηκευμένα δεδομένα που διαθέτει στη βάση της. 

Υπάρχουν κι άλλες αστρονομικές εφαρμογές που ισχυρίζονται ότι μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε αντικείμενα στον ουρανό, αλλά εκείνες στηρίζονται αποκλειστικά στα γυροσκόπια και τα επιταχυνσιόμετρα του τηλεφώνου, τα οποία ωστόσο δεν είναι τόσο ακριβή όσο η τεχνολογία LISA. Καμία άλλη εφαρμογή δεν μπορεί να σας πει με ακρίβεια πότε ο στόχος σας είναι κεντραρισμένος στο οπτικό πεδίο του προσοφθαλμίου σας.

Υψηλής ποιότητας αλταζιμουθιακή στήριξη με μικρομετρική κίνηση

Πρόκειται για μια εξαιρετικά σταθερή αλταζιμουθιακή στήριξη, που παρέχει μια γερή βάση έδρασης για τον οπτικό σωλήνα του Explorer DX. Απελευθερώνοντας τα φρένα των αξόνων μπορείτε να στρέψετε τον σωλήνα χοντρικά προς τον στόχο, ενώ κατόπιν τα χειριστήρια μικρομετρικής κίνησης σε αμφότερους τους άξονες σάς βοηθούν να τον φέρετε στο κέντρο του οπτικού πεδίου. Καθώς τα ουράνια αντικείμενα μετατοπίζονται στον ουρανό (στην πραγματικότητα, βέβαια, είναι η Γη που περιστρέφεται), μπορείτε να τα παρακολουθείτε στρέφοντας αυτά τα χειριστήρια. Η στήριξη πατάει σε έναν τρίποδα με ρυθμιζόμενο ύψος. 

Όμορφες εικόνες με οπτικά υψηλής ποιότητας

Με αντικειμενικό φακό 102 mm, αυτό το τηλεσκόπιο έχει αρκετά μεγάλη φωτοσυλλεκτική ικανότητα για να αναδείξει εντυπωσιακές λεπτομέρειες ουράνιων αντικειμένων. Μπορείτε να αναμένετε ευκρινή και λαμπρά είδωλα των τεσσάρων γαλιλαϊκών δορυφόρων, των νεφικών ζωνών και της Μεγάλης Κόκκινης Κηλίδας του Δία, των δορυφόρων του Κρόνου, του τραπεζίου του Νεφελώματος του Ωρίωνα και του πανέμορφου αστρικού σμήνους Πλειάδες. Οι επιστρώσεις XLT της Celestron βελτιώνουν την οπτική διαπερατότητα και έτσι αναβαθμίζουν ακόμα περισσότερο την ποιότητα της εικόνας. Το τηλεσκόπιο διαθέτει, επίσης, ένα ανορθωτικό διαγώνιο 90 μοιρών, το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατά τη διάρκεια της ημέρας για την παρατήρηση πτηνών, άγριας ζωής, τοπίων κ.λπ.

 Κατάλληλο και για σκοτεινούς ουρανούς αλλά και για αστικά περιβάλλοντα

Ακόμα και αν ζείτε σε πόλη, όπου ο ουρανός πάσχει από φωτορρύπανση, το StarSense Explorer είναι αρκετά εξελιγμένο ώστε να μπορεί να ξεχωρίσει τον Δία, τον Κρόνο, την Αφροδίτη, το Νεφέλωμα του Ωρίωνα, διπλούς αστέρες, και μερικά ακόμα από τα πιο γνωστά ουράνια αντικείμενα.

Αλλά αν μπορείτε να μεταφέρετε το τηλεσκόπιο σε μια κάπως πιο σκοτεινή τοποθεσία, θα μπορέσετε να δείτε περισσότερα αντικείμενα. Με αυτό το 4-ιντσο διοπτρικό τηλεσκόπιο κάτω από έναν σχετικά σκοτεινό ουρανό, ο γαλαξίας της Ανδρομέδας, το ανοιχτό αστρικό σμήνος του Ηρακλή και πολλά άλλα αξιοθέατα θα είναι στη διάθεσή σας.

Ολόκληρο το σύστημα του τηλεσκοπίου έχει βάρος περίπου 6,5 kg, επομένως είναι απολύτως φορητό και μπορείτε πολύ εύκολα να το πάρετε μαζί σας την επόμενη φορά που θα πάτε για κατασκήνωση ή απλά σε μια μακρινή σκοτεινή τοποθεσία.

Όσα χρειάζεστε για να ξεκινήσετε αμέσως παρατηρήσεις

Όταν ανοίξετε τη συσκευασία του καινούριου σας StarSense Explorer DX, θα βρείτε:

  • Διοπτρικό οπτικό σωλήνα 102 mm
  • Βάση για το smartphone σας
  • Ένα προσοφθάλμιο χαμηλής μεγέθυνσης (25 mm) και ένα υψηλής μεγέθυνσης (10 mm)
  • Ερευνητή StarPointer κόκκινης κουκίδας, ιδανικό για χρήση του τηλεσκοπίου κατά τη διάρκεια της ημέρας ή χωρίς τη χρήση της εφαρμογής StarSense Explorer
  • Αλταζιμουθιακή στήριξη με χειριστήρια μικρομετρικής κίνησης
  • Τρίποδα κανονικού ύψους με δίσκο παρελκομένων, για να τα έχετε όλα σε τάξη

 

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Οπτικός σωλήνας

 

Οπτική σχεδίαση

Διοπτρικό

Διάμετρος αντικειμενικού φακού

102 mm

Εστιακή απόσταση

660 mm

Εστιακός λόγος

f/6.5

Εστιακή απόσταση προσοφθαλμίου 1

25 mm

Μεγέθυνση προσοφθαλμίου 1

26x

Εστιακή απόσταση προσοφθαλμίου 2

10 mm

Μεγέθυνση προσοφθαλμίου 2

66x

Φακός Barlow

Δεν περιλαμβάνεται

Ερευνητής

StarPointer™, κόκκινης κουκίδας

Διαγώνιο

Ανορθωτικό 90° (1,25 ιντσών)

Υλικό οπτικού σωλήνα

Αλουμίνιο

Μέγιστη ωφέλιμη μεγέθυνση

240x

Ελάχιστη ωφέλιμη μεγέθυνση

15x

Οριακό αστρικό μέγεθος

12.5

Διακριτική ικανότητα (Rayleigh)

1.37 δευτερόλεπτα της μοίρας

Διακριτική ικανότητα (Dawes)

1.14 δευτερόλεπτα της μοίρας

Φωτοσυλλεκτική ικανότητα (σε σχέση με το ανθρώπινο μάτι):

212x

Οπτικές επιστρώσεις

Οπτικά από γυαλί με πλήρεις επιστρώσεις XLT

Μήκος οπτικού σωλήνα

813 mm

Διάμετρος οπτικού σωλήνα

118 mm

Βάρος οπτικού σωλήνα

2.26 kg

Dovetail

CG-5 Dovetail Bar

Στήριξη

 

Τύπος στήριξης

Χειροκίνητη αλταζιμουθιακή

Τρίποδας

Από αλουμίνιο, μέγιστο ύψος 1244 mm

Δίσκος παρελκομένων

Ναι

Βάρος τρίποδα

4.17 kg

GPS

Χρησιμοποιείται το GPS του smartphone

Συμβατότητα dovetail

CG-5 Dovetail bar

Διαδικασίες ευθυγράμμισης

Χρήση της εφαρμογής StarSense Explorer

Λογισμικό

StarSense Explorer app | SkyPortal app | Celestron Starry Night Basic Edition Software

Συνολικό βάρος του συστήματος

6.44 kg

Περιλαμβάνονται στη συσκευασία

Οπτικός σωλήνας | Στήριξη/τρίποδας (συναρμολογημένος) | Προσοφθάλμια 25mm & 10mm  |  Ανορθωτικό διαγώνιο | Ερευνητής StarPointer | Δίσκος παρελκομένων | Βάση για το smartphone

Σημαντικό: Κάντε έλεγχο συμβατότητας της εφαρμογής με τη συσκευή σας ΕΔΩ

Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Καθ.Βάρος (γρ.) 5170
Οπτικός Σχεδιασμός Διοπτρικό Αχρωματικό
Διάμετρος (mm) 102
Εστιακή Απόσταση - F (mm) 660
Εστιακός Λόγος (f/) 6.5
Στήριξη Αλταζιμουθιακή
Ερευνητής Κόκκινης Κουκίδας (Star Pointer)
Προσοφθάλμιο 25mm (26x) & 10mm (66x)
Χαρτοκιβώτιο 1 950 x 419 x 225 mm ( 5.17 Kg )

Στην συσκευασία περιλαμβάνονται:

Σωλήνας τηλεσκοπίου
Στήριξη/τρίποδας (συναρμολογημένα)
Προσοφθάλμια 25mm & 10mm
Ερευνητής StarPointer
Ανορθωτικό διαγώνιο 

Δίσκος παρελκομένων
Βάση για το smartphone
Οδηγίες χρήσης στα ελληνικά

Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν αξιολογήσεις. Παρακαλώ, συνδεθείτε ή δημιουργήστε ένα λογαριασμό
Σχετικά Προϊόντα:
Προαιρετικά Αξεσουάρ: