STARSENSE EXPLORER LT 127AZ

STARSENSE EXPLORER LT 127AZ

STARSENSE EXPLORER LT 127AZ

CELESTRON

Με το StarSense Explorer η Celestron έχει επανεφεύρει το χειροκίνητο τηλεσκόπιο, καθώς είναι το πρώτο τηλεσκόπιο που χρησιμοποιεί το smartphone σας για να αναλύσει τον νυχτερινό ουρανό και να υπολογίσει τη θέση του σε πραγματικό χρόνο. 

299,00 €

Νέες παραλαβές αναμένονται: 1 Σεπ 2021 - 15 Σεπ 2021

Προσωρινά Εξαντλημένο (Αναμένεται)

Προσωρινά Εξαντλημένο (Αναμένεται)

Συνήθως αποστέλλεται σε 3-14 μέρες.
Στην περίπτωση αυτή υπάρχει τη συγκεκριμένη στιγμή μηδενική διαθεσιμότητα των ειδών αυτών τα οποία κρατάμε συνήθως σε στοκ. Πολύ πιθανόν όμως τα είδη αυτά να είναι διαθέσιμα στα κέντρα διανομής στην Ευρώπη των κατασκευαστών με τους οποίους συνεργαζόμαστε ή και των λοιπών προμηθευτών μας και έτσι μπορούμε άμεσα να αναπληρώσουμε ένα προϊόν που έχει εξαντληθεί. Αν γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι ο χρόνος παράδοσης για προσωρινά εξαντλημένα προϊόντα υπερβαίνει τις 14 ημέρες, τότε ο εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης θα αναγράφεται ξεχωριστά και επάνω από την ένδειξη «ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ» Σε κάθε περίπτωση, αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα θα σας ειδοποιήσουμε με e-mail ή τηλεφωνικά.

Διαθεσιμότητα: Σε απόθεμα
SKU
CE22453

ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ STARSENSE EXPLORER LT 127AZ 

Με το StarSense Explorer η Celestron έχει επανεφεύρει το χειροκίνητο τηλεσκόπιο, καθώς είναι το πρώτο τηλεσκόπιο που χρησιμοποιεί το smartphone σας για να αναλύσει τον νυχτερινό ουρανό και να υπολογίσει τη θέση του σε πραγματικό χρόνο. Το StarSense Explorer είναι ιδανικό για αρχάριους, χάρη στο φιλικό προφίλ της εφαρμογής και τις αναλυτικές οδηγίες. Είναι σαν να έχετε τον προσωπικό σας ξεναγό στον νυχτερινό ουρανό. 

Τοποθετήστε το κινητό, εκκινήστε την εφαρμογή, εξερευνήστε τον ουρανό
Αφήστε στην άκρη τους πολύπλοκους αστρικούς χάρτες, τις ανακριβείς εφαρμογές πλανηταριακού τύπου και τις αυτοματοποιημένες στηρίξεις. Με το StarSense Explorer ο εντοπισμός των αντικειμένων γίνεται πιο εύκολος, γρήγορος και ακριβής παρά ποτέ. Μέσα σε λίγα λεπτά από τη στιγμή που θα στήσετε το τηλεσκόπιο, θα περιηγείστε στον ουρανό με αυτοπεποίθηση. Απλά τοποθετήστε το κινητό σας τηλέφωνο στην ειδική υποδοχή του StarSense και εκκινήστε την εφαρμογή StarSense Explorer. Αφού ευθυγραμμίσετε το τηλέφωνό σας με τα οπτικά το τηλεσκοπίου (μια σύντομη διαδικασία που διαρκεί 2 λεπτά), το StarSense Explorer δημιουργεί μια λίστα ουράνιων αντικειμένων που είναι θεατά εκείνη τη στιγμή. Επιλέξτε κάποιο, και στην οθόνη εμφανίζονται βέλη, που σας κατευθύνουν προς τα πού να στρέψετε το τηλεσκόπιο. Όταν το αντικείμενο είναι έτοιμο για παρατήρηση, το στόχαστρο γίνεται πράσινο.

Συμβατότητα με smartphone
Το StarSense Explorer συνεργάζεται με τα περισσότερα σύγχρονα smartphones, μεταξύ των οποίων τα iPhone από το 6 και πάνω καθώς και τα περισσότερα κινητά που τρέχουν Android 7.1.2 ή μεταγενέστερο και έχουν κατασκευαστεί μετά το 2016.

Τεχνολογία αναγνώρισης του ουρανού StarSense – εκκρεμεί πατέντα
Το StarSense χρησιμοποιεί τεχνολογία για την οποία έχει υποβληθεί αίτηση πατέντας και η οποία, σε συνεργασία με το κινητό σας, προσδιορίζει με ακρίβεια πού στοχεύει το τηλεσκόπιό σας στον νυχτερινό ουρανό. Ένας ειδικός αλγόριθμος, Lost in Space Algorithm (LISA), σαν αυτούς που χρησιμοποιούν οι δορυφόροι σε τροχιά για να βρίσκουν τον προσανατολισμό τους, βοηθάει την εφαρμογή να αντιστοιχίζει διατάξεις αστεριών που εντοπίζει στον ουρανό με την εσωτερική βάση δεδομένων της.
Υπάρχουν κι άλλες εφαρμογές αστρονομίας που ισχυρίζονται ότι μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε αντικείμενα στον ουρανό, αλλά στηρίζονται αποκλειστικά στα γυροσκόπια και τα επιταχυνσιόμετρα του τηλεφώνου, που δεν παρέχουν τόσο μεγάλη ακρίβεια όση η τεχνολογία LISA. Καμία άλλη εφαρμογή δεν μπορεί να σας πει με ακρίβεια πότε ο στόχος σας βρίσκεται μέσα στο οπτικό πεδίο του προσοφθαλμίου σας.

Στιβαρή αλταζιμουθιακή στήριξη
Η απλή αλταζιμουθιακή στήριξη του StarSense Explorer LT κάνει εύκολη την κίνηση του τηλεσκοπίου για την εύρεση του στόχου. Μια ροδέλα λεπτής ρύθμισης του ύψους, σας επιτρέπει να διορθώσετε με ακρίβεια τη στόχευση του τηλεσκοπίου και να ακολουθείτε τον στόχο, που φαίνεται να μετατοπίζεται στον ουρανό (στην πραγματικότητα η φαινόμενη μετατόπιση οφείλεται στην περιστροφή της Γης γύρω από τον άξονά της). Το όλο σύστημα εδράζεται πάνω σε έναν ρυθμιζόμενο τρίποδα πλήρους ύψους.

Εκπληκτικές εικόνες με τα οπτικά υψηλής ποιότητας
Με πρωτεύον κάτοπτρο 127mm (5”), αυτό το τηλεσκόπιο έχει αρκετά μεγάλη φωτοσυλλεκτική ικανότητα για να εμφανίζει λεπτομέρειες στους δίσκους των πλανητών. Μπορείτε να περιμένετε λαμπρά και ευκρινή είδωλα των τεσσάρων μεγάλων δορυφόρων του Δία, των νεφικών ζωνών του και της Μεγάλης Κόκκινης Κηλίδας, των δακτυλίων του Κρόνου, του τραπεζίου στο Νεφέλωμα του Ωρίωνα και του πανέμορφου ανοιχτού αστρικού σμήνους των Πλειάδων.

Κατάλληλο και για την πόλη και για σκοτεινούς ουρανούς
Ακόμα και αν ζείτε σε αστική περιοχή με έντονη φωτορρύπανση, το StarSense Explorer είναι αρκετά εξελιγμένο ώστε να μπορεί να εντοπίσει τον Δία, τον Κρόνο, την Αφροδίτη, το Νεφέλωμα του Ωρίωνα, διπλούς αστέρες και μερικά ακόμα από τα πιο γνωστά ουράνια αντικείμενα.
Αλλά αν μπορείτε να μεταφέρετε το τηλεσκόπιο σε μια πιο σκοτεινή τοποθεσία, περισσότερα αντικείμενα θα είναι θεατά. Με αυτό το νευτώνειο τηλεσκόπιο των 5 ιντσών σε μια σχετικά σκοτεινή τοποθεσία μπορείτε εύκολα να δείτε τον γαλαξία της Ανδρομέδας, τον ανοιχτό αστρικό σμήνος του Ηρακλή και πολλά άλλα.
Το όλο πακέτο του τηλεσκοπίου έχει βάρος κάτι παραπάνω από 5 kg, επομένως είναι απολύτως φορητό και μπορείτε πολύ εύκολα να το πάρετε μαζί σας στην κατασκήνωση ή σε μια μακρινή τοποθεσία παρατήρησης.

Όλα όσα χρειάζεστε για να κάνετε άμεσα παρατηρήσεις
Όταν θα ανοίξετε τη συσκευασία του καινούριου σας StarSense Explorer LT, θα βρείτε:
• Τον οπτικό σωλήνα του νευτώνειου κατοπτρικού τηλεσκοπίου 127 mm
• Την υποδοχή του StarSense για το κινητό σας
• Δύο προσοφθάλμια, ένα χαμηλής μεγέθυνσης (25 mm) και ένα υψηλής μεγέθυνσης (10 mm)
• Έναν φακό Barlow 2x, για να διπλασιάζετε τη μεγέθυνση κάθε προσοφθαλμίου
• Έναν ερευνητή κόκκινης κουκίδας StarPointer, που είναι ιδανικός για χρήση του τηλεσκοπίου στη διάρκεια της μέρας ή χωρίς την εφαρμογή StarSense
• Αλταζιμουθιακή στήριξη με χειριστήριο αργής κίνησης
• Τρίποδα πλήρους ύψους με δίσκο παρελκομένων, για να τα έχετε όλα τακτοποιημένα και οργανωμένα


Χαρακτηριστικά:

Φακός Barlow: 2x (1.25")
Οπτικός σωλήνας: Από ατσάλι
Ελάχιστη ωφέλιμη μεγέθυνση: 18x
Οριακό αστρικό μέγεθος: 13
Διακριτική ικανότητας (Rayleigh): 1.1 δευτερόλεπτα της μοίρας
Διακριτική ικανότητας (Dawes): .91 δευτερόλεπτα της μοίρας
Φωτοσυλλεκτική ικανότητα (σε σύγκριση με το ανθρώπινο μάτι): 329x
Παρεμπόδιση από το δευτερεύον κάτοπτρο: 41mm (1.6")
Παρεμπόδιση από το δευτερεύον κάτοπτρο κατά διάμετρο: 32%
Παρεμπόδιση από το δευτερεύον κάτοπτρο κατά επιφάνεια: 10%
Οπτικές επιστρώσεις: Γυάλινα κάτοπτρα με επιστρώσεις αλουμινίου και διοξειδίου του πυριτίου (SiO₂)
Μήκος οπτικού σωλήνα: 457.2mm
Διάμετρος οπτικού σωλήνα: 165.1mm
Βάρος οπτικού σωλήνα: 3.44 kg
Dovetail: Όχι
Τρίποδας: Από αλουμίνιο, μέγιστο ύψος 132 cm (μαζί με τη στήριξη)
Διάμετρος ποδιών του τρίποδα: 3.175 cm
Δίσκος παρελκομένων: Ναι
Βάρος τρίποδα: 1.72 kg
Ταχύτητες περιστροφής: Χειροκίνητα
GPS: Το GPS του κινητού του χρήστη
Συμβατότητα με dovetail:CG-5 Dovetail bar
Απαιτήσεις ρεύματος: Καμία (Συστήνεται, ωστόσο, το PowerTank, για να μένει το κινητό φορτισμένο ενώ τρέχει την εφαρμογή)
Διαδικασίες ευθυγράμμισης: Απλά χρησιμοποιείτε την εφαρμογή StarSense Explorer
Λογισμικό: StarSense Explorer app | SkyPortal app | Celestron Starry Night Basic Edition Software

Σημαντικό: Κάντε έλεγχο συμβατότητας της εφαρμογής με τη συσκευή σας ΕΔΩ

Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Καθ.Βάρος (γρ.) 9150
Availability Text Νέες παραλαβές αναμένονται: 1 Σεπ 2021 - 15 Σεπ 2021
Οπτικός Σχεδιασμός Κατοπτρικό Newtonian (Νευτώνιο)
Διάμετρος (mm) 127
Εστιακή Απόσταση - F (mm) 1000
Εστιακός Λόγος (f/) 7.87
Στήριξη Αλταζιμουθιακή
Ερευνητής Κόκκινης Κουκίδας (Star Pointer)
Μέγιστη Ωφέλιμη Μεγέθυνση (x) 300
Προσοφθάλμιο 25mm (40x) & 10mm (100x)
Χαρτοκιβώτιο 1 870 x 260 x 510 mm ( 9.15 Kg )

Στην συσκευασία περιλαμβάνονται:

Σωλήνας τηλεσκοπίου
Στήριξη/τρίποδας (συναρμολογημένα)
Προσοφθάλμια 25mm & 10mm
Φακός Barlow 2x
Ερευνητής StarPointer
Δίσκος παρελκομένων
Υποδοχή κινητού
Οδηγίες χρήσης στα ελληνικά

Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν αξιολογήσεις. Παρακαλώ, συνδεθείτε ή δημιουργήστε ένα λογαριασμό
Σχετικά Προϊόντα:
Προαιρετικά Αξεσουάρ: