MPCC Mark III (Multi Purpose Coma Corrector)

MPCC Mark III (Multi Purpose Coma Corrector)

MPCC Mark III (Multi Purpose Coma Corrector)

BAADER PLANETARIUM

Ο νέος διορθωτής κόμης της Baader για οπτική παρατήρηση και για αστροφωτογράφηση ακόμα και με τηλεσκόπια f/3.5. Ο μόνος διορθωτής κόμης που δεν επηρεάζει την εστιακή απόσταση.

196,00 €

Προσωρινά Εξαντλημένο (Αναμένεται)

Προσωρινά Εξαντλημένο (Αναμένεται)

Συνήθως αποστέλλεται σε 3-14 μέρες.
Στην περίπτωση αυτή υπάρχει τη συγκεκριμένη στιγμή μηδενική διαθεσιμότητα των ειδών αυτών τα οποία κρατάμε συνήθως σε στοκ. Πολύ πιθανόν όμως τα είδη αυτά να είναι διαθέσιμα στα κέντρα διανομής στην Ευρώπη των κατασκευαστών με τους οποίους συνεργαζόμαστε ή και των λοιπών προμηθευτών μας και έτσι μπορούμε άμεσα να αναπληρώσουμε ένα προϊόν που έχει εξαντληθεί. Αν γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι ο χρόνος παράδοσης για προσωρινά εξαντλημένα προϊόντα υπερβαίνει τις 14 ημέρες, τότε ο εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης θα αναγράφεται ξεχωριστά και επάνω από την ένδειξη «ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ» Σε κάθε περίπτωση, αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα θα σας ειδοποιήσουμε με e-mail ή τηλεφωνικά.

Διαθεσιμότητα: Σε απόθεμα
SKU
BA-2458400A
Διορθωτής Κόμης MPCC


Ο MPCC Mark III της Baader είναι ο μοναδικός διορθωτής κόμης που δεν επηρεάζει την εστιακή απόσταση, συνεπώς ούτε τον εστιακό λόγο, του τηλεσκοπίου.

Τα μεγάλα και “γρήγορα” παραβολικά κάτοπτρα είναι εξαιρετικά για την απεικόνιση αντικειμένων του βαθέως ουρανού, γιατί προσφέρουν μεγάλο πεδίο και επιτρέπουν μικρούς χρόνους έκθεσης. Αυτό όμως έχει ως αντίτιμο αυτά τα κάτοπτρα να εμφανίζουν σφάλμα κόμης και, σε μικρότερο βαθμό, αστιγματισμό. Η κόμη κάνει τα αστέρια που δεν είναι στο κέντρο του πεδίου να φαίνονται σαν κομήτες, με αποτέλεσμα η περιφέρεια του πεδίου να μην μπορεί να αξιοποιηθεί. Πολλές εταιρίες προσφέρουν διάφορα συστήματα φακών σαν λύση για την καταπολέμηση της κόμης, τα περισσότερα, όμως, έχουν ως μειονέκτημα την αύξηση της εστιακής απόστασης και του εστιακού λόγου, κατά συνέπεια τον περιορισμό του πεδίου. Ένα οπτικό σύστημα f/4 γίνεται, με τέτοιους φακούς, f/4.5 περίπου.

Ο Πολλαπλών Χρήσεων Διορθωτής Κόμης MPCC Mark III εξαλείφει την κόμη σε ολόκληρο το φωτογραφικό πεδίο, χωρίς να επηρεάζει την εστιακή απόσταση. Ένα οπτικό σύστημα f/4 θα παραμείνει f/4!

Ο κατοχυρωμένος οπτικός σχεδιασμός εφαρμόζει πολλαπλές ευρυζωνικές επιστρώσεις Phantom Group™ της Baader σε όλες τις διεπαφές αέρος-γυαλιού. Αυτή η επεξεργασία προσφέρει την υψηλότερη διαπερατότητα με το χαμηλότερο ποσοστό σκέδασης και ανάκλασης σε μια πολύ ευρεία περιοχή του φάσματος, από την υπεριώδη ως την κοντινή υπέρυθρη ακτινοβολία. Ο αρχικός MPCC ήταν σχεδιασμένος για εστιακούς λόγους από f/4.5 ως f/6. Ο νέος Mark III δουλεύει άψογα με εστιακούς λόγους έως f/3.5. Τα αστέρια παραμένουν σημειακά, με μέγεθος 12μm, σε όλο το πεδίο και η οπτική χρήση γίνεται ευκολότερη με το αρσενικό σπείρωμα 2” (Μ48) στην πλευρά που τοποθετείται το προσοφθάλμιο.

Ο MPCC III έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να είναι ο πιο συνεργάσιμος διορθωτής κόμης στην αγορά. Προσαρμόζεται σε κάθε εστιαστή 2” και δέχεται τροχούς φίλτρων και off axis guiders διάφορων κατασκευαστών.

Χαρακτηριστικά MPCC Mark III:
•    Καμία αλλαγή στην εστιακή απόσταση και στο πεδίο (ένα Νευτώνειο f/4 θα παραμείνει f/4)
•    Νέο σύστημα φακών – σχεδιασμένο για να μη βινιετάρει το πεδίο ακόμα και με εστιακούς λόγους ως f/3.5
•    Μέγιστη ευκρίνεια σε όλο το πεδίο
•    Δέχεται φωτογραφικούς ή οπτικούς αντάπτορες T-2(M42x0.75) και/ή 2"(M48x0.75)
•    Κολάρο 2" αφαιρούμενο για αύξηση του backfocus
•    Για φωτογραφική και οπτική χρήση
•    Εύχρηστος
•    Εξαιρετικός λόγος τιμής προς απόδοση
•    Πολλαπλές επιστρώσεις Phantom Group™ για μέγιστη διαπερατότητα και εξάλειψη των ανακλάσεων, από το υπεριώδες ως το κοντινό υπέρυθρο
•    Μπορεί, με προαιρετικό αντάπτορα, να συνδεθεί κατευθείαν με το προστατευτικό T-ring Baader CANON EOS
•    44mm καθαρής διαμέτρου όταν χρησιμοποιείται το σπείρωμα φίλτρου M48 (2”) ή το προστατευτικό T-ring με προαιρετικό αντάπτορα


Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν αξιολογήσεις. Παρακαλώ, συνδεθείτε ή δημιουργήστε ένα λογαριασμό