Μοτέρ ορθής αναφοράς για την ισημερινή στήριξη CG-2 και CG-3

Μοτέρ ορθής αναφοράς για την ισημερινή στήριξη CG-2 και CG-3

Μοτέρ ορθής αναφοράς για την ισημερινή στήριξη CG-2 και CG-3

CELESTRON

Σχεδιασμένο να αντισταθμίζει την κίνηση της Γης, εγκαταστήστε το μοτέρ στα τηλεσκόπια ισημερινής στήριξης AstroMaster EQ ή PowerSeeker EQ και παρακολουθήστε τα αστέρια!
54,00 €

Προσωρινά Εξαντλημένο (Αναμένεται)

Προσωρινά Εξαντλημένο (Αναμένεται)

Συνήθως αποστέλλεται σε 3-14 μέρες.
Στην περίπτωση αυτή υπάρχει τη συγκεκριμένη στιγμή μηδενική διαθεσιμότητα των ειδών αυτών τα οποία κρατάμε συνήθως σε στοκ. Πολύ πιθανόν όμως τα είδη αυτά να είναι διαθέσιμα στα κέντρα διανομής στην Ευρώπη των κατασκευαστών με τους οποίους συνεργαζόμαστε ή και των λοιπών προμηθευτών μας και έτσι μπορούμε άμεσα να αναπληρώσουμε ένα προϊόν που έχει εξαντληθεί. Αν γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι ο χρόνος παράδοσης για προσωρινά εξαντλημένα προϊόντα υπερβαίνει τις 14 ημέρες, τότε ο εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης θα αναγράφεται ξεχωριστά και επάνω από την ένδειξη «ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ» Σε κάθε περίπτωση, αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα θα σας ειδοποιήσουμε με e-mail ή τηλεφωνικά.

Διαθεσιμότητα: Σε απόθεμα
SKU
CE93514

Μοτέρ ορθής αναφοράς για την ισημερινή στήριξη CG-2 και CG-3

Εγκαταστήστε το μοτέρ ορθής αναφοράς σε τηλεσκόπια ισημερινής στήριξης CelestronAstroMaster ή PowerSeeker ή σε οποιοδήποτε τηλεσκόπιο διαθέτει μια από τις ισημερινές στηρίξεις CG-2 ή CG-3 της Celestron. Η εγκατάσταση του μοτέρ είναι εύκολη και η χρήση του αντισταθμίζει την περιστροφή της Γης. Έτσι, το τηλεσκόπιο μπορεί να παρακολουθεί την φαινόμενη τροχιά των αστέρων από την ανατολή ως τη δύση τους. Όταν η πολική ευθυγράμμιση της στήριξης έχει πραγματοποιηθεί σωστά και το μοτέρ ορθής αναφοράς είναι εγκατεστημένο, το μόνο που θα χρειαστεί να κάνει ο παρατηρητής είναι να ρυθμίζει κάπου-κάπου την απόκλιση, ώστε να διατηρείται το παρατηρούμενο αντικείμενο εντός του οπτικού πεδίου του προσοφθαλμίου για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

 

Το μοτέρ παρακολούθησης μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε βόρειο και νότιο ημισφαίριο και λειτουργεί με μια μπαταρία 9V, απαλλάσσοντάς σας έτσι από τα καλώδια. Εάν αλλάξετε ημισφαίριο, θα πρέπει να αντιστραφεί η φορά περιστροφής του μοτέρ. Για να το κάνετε αυτό, απλώς αλλάξτε τη θέση του διακόπτη N/S (N: βόρειο ημισφαίριο, S: νότιο). Επίσης, εύκολη είναι και η αλλαγή της ταχύτητας του μοτέρ. Ακριβώς κάτω από την κόκκινη λυχνία που δείχνει την κατάσταση λειτουργίας, υπάρχει ένας κοχλίας ρύθμισης της ταχύτητας. Περιστρέψτε τον προς τα δεξιά ή τα αριστερά για να επιταχύνετε ή να επιβραδύνετε, αντίστοιχα, την περιστροφή του μοτέρ. Υπάρχει δυνατότητα λοιπόν, να ρυθμίσετε την ταχύτητα περιστροφής του μοτέρ ανάλογα με το αντικείμενο που θέλετε να παρατηρήσετε. Για παράδειγμα, τα αντικείμενα του ηλιακού συστήματος, όπως ο Ήλιος και η Σελήνη, κινούνται με διαφορετικές ταχύτητες στον ουράνιο θόλο σε σύγκριση με τα αντικείμενα βαθέως ουρανού.

 

Σχέση μετάδοσης: 228:1
Ταχύτητα περιστροφής του άξονα: 9,5 στοφές/ώρα
Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν αξιολογήσεις. Παρακαλώ, συνδεθείτε ή δημιουργήστε ένα λογαριασμό