Maksutov MC 102/1300 AZ-EQ Avant

Maksutov MC 102/1300 AZ-EQ Avant

Maksutov MC 102/1300 AZ-EQ Avant

SKYWATCHER

Αυτό το τηλεσκόπιο είναι ιδανικός σύντροφος για ταξίδια και κατάλληλο για αστρονομία αλλά και για παρατήρηση επίγειων στόχων

419,00 €

Προσωρινά Εξαντλημένο (Αναμένεται)

Προσωρινά Εξαντλημένο (Αναμένεται)

Συνήθως αποστέλλεται σε 3-14 μέρες.
Στην περίπτωση αυτή υπάρχει τη συγκεκριμένη στιγμή μηδενική διαθεσιμότητα των ειδών αυτών τα οποία κρατάμε συνήθως σε στοκ. Πολύ πιθανόν όμως τα είδη αυτά να είναι διαθέσιμα στα κέντρα διανομής στην Ευρώπη των κατασκευαστών με τους οποίους συνεργαζόμαστε ή και των λοιπών προμηθευτών μας και έτσι μπορούμε άμεσα να αναπληρώσουμε ένα προϊόν που έχει εξαντληθεί. Αν γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι ο χρόνος παράδοσης για προσωρινά εξαντλημένα προϊόντα υπερβαίνει τις 14 ημέρες, τότε ο εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης θα αναγράφεται ξεχωριστά και επάνω από την ένδειξη «ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ» Σε κάθε περίπτωση, αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα θα σας ειδοποιήσουμε με e-mail ή τηλεφωνικά.

Διαθεσιμότητα: Σε απόθεμα
SKU
SKAVANT102M

Τηλεσκόπιο Maksutov MC 102/1300 AZ-EQ Avant 

 

Αυτό το τηλεσκόπιο είναι ιδανικός σύντροφος για ταξίδια και κατάλληλο για αστρονομία αλλά και για παρατήρηση επίγειων στόχων, όπως π.χ. άγρια φύση. Αυτό το τηλεσκόπιο είναι, επίσης, άριστο για τα πρώτα βήματα των παιδιών στην παρατήρηση του νυχτερινού ουρανού. Χάρη στην εξαιρετικά βραχύσωμη σχεδίαση, χωράει σχεδόν σε κάθε βαλίτσα. Φημίζεται για τις εικόνες πολύ υψηλού κοντράστ που αποδίδει. Το κάτοπτρο των 102 mm συλλέγει αισθητά περισσότερο φως από το κάτοπτρο των 90 mm με το οποίο είναι εξοπλισμένο το μικρότερο αδερφάκι του – η φωτοσυλλεκτική του ικανότητα είναι 212 φορές μεγαλύτερη από αυτή του ματιού (υπολογισμένη για διάμετρο κόρης 7 mm). Αν και το μήκος του σωλήνα είναι μόλις 28 cm, η εστιακή απόσταση είναι 1300 mm, με αποτέλεσμα ο εστιακός λόγος να είναι f/12.7. 

Από αστρονομική άποψη αυτό το τηλεσκόπιο έχει πολλά να δώσει: με διακριτική ικανότητα 1,13 δευτερόλεπτα της μοίρας, αναδεικνύει την ομορφιά των πλανητών. Η εξερεύνηση αντικειμένων του βαθέως ουρανού, π.χ. του Νεφελώματος του Ωρίωνα ή του Γαλαξία μας το καλοκαίρι, είναι επίσης απολαυστική. 

Επιπλέον, αυτό το τηλεσκόπιο είναι μια χαμηλού κόστους εναλλακτική λύση, αντί διόπτρας, για παρατήρηση της φύσης. Από τις κλασικές διόπτρες, μόνο όσες ανήκουν στην ανώτερη κατηγορία τιμής, δηλαδή πολλές εκατοντάδες ευρώ, περιλαμβάνουν αντάπτορες για φωτογραφική μηχανή. Αντίθετα, αυτό το τηλεσκόπιο δίνει τη δυνατότητα φωτογράφισης της φύσης. Η εστιακή απόσταση των 1300 mm σημαίνει ότι είναι δυνατή η φωτογράφιση πτηνών με χαμηλό κόστος. Το ενσωματωμένο σπείρωμα Τ-2 επιτρέπει τη σύνδεση μιας φωτογραφικής μηχανής SLR. Όσο για αστροφωτογράφιση, μπορείτε να φωτογραφίσετε τη Σελήνη, για παράδειγμα. Η εστίαση ρυθμίζεται με έναν κοχλία στο πλάι, που κινεί το πρωτεύον κάτοπτρο μπρος-πίσω. Αυτός ο τύπος μηχανισμού εστίασης παρέχει μεγάλο back focus, δίνοντας τη δυνατότητα χρήσεως πολλών προσθέτων.

Τα πλεονεκτήματα με μια ματιά:

  • Βραχύσωμο τηλεσκόπιο με μεγάλη εστιακή απόσταση και διάμετρο 102mm
  • Εικόνα υψηλού κοντράστ
  • Σύνδεση 1.25" με σπείρωμα Τ-2
  • Δυνατότητα παρατήρησης και φωτογράφισης της φύσης  

Η καλοφτιαγμένη και εύχρηστη στήριξη AZ-EQ Avant προσφέρει σταθερότητα και ακρίβεια είτε στην αλταζιμουθιακή είτε στην ισημερινή διαμόρφωση, μέσω των χειριστηρίων αργής κίνησης, ένα για κάθε άξονα. Τα χειριστήρια αργής κίνησης μπορούν πολύ βολικά να τοποθετηθούν είτε στη μία είτε στην άλλη μεριά της στήριξης. 

Χαρακτηριστικά:

Οπτικά

Διακριτική ικανότητα

1,13’’

Οριακό μέγεθος

11,8

Φωτοσυλλεκτική ικανότητα

210

Βάρος σωλήνα

2 kg

Εστιαστής

Τύπος

Εσωτερικός

Σύνδεση με προσοφθάλμιο

1,25"

Στήριξη

Τύπος

Avant

GoTo

Όχι

Μοτέρ

Όχι

Ωφέλιμο φορτίο

3 kg

Τρίποδας

Υλικό

Αλουμίνιο

Δίσκος παρελκομένων

Ναι

Ύψος

81-156 cm

Παρελκόμενα που περιλαμβάνονται

Αντίβαρα

1 kg

Ερευνητής

Κόκκινης κουκίδας

Dovetail

Τύπου Vixen

Οπτικά εκτροπής φωτός

Διαγώνιο 1.25", 90°

Γενικά

Συνολικό βάρος

7 kg

Σειρά

Avant

Πεδία εφαρμογής

Σελήνη & πλανήτες

Ναι

Νεφελώματα & γαλαξίες

Δεν συστήνεται

Παρατήρηση φύσης

Ναι

Αστροφωτογράφιση

Όχι

Ήλιος

Όχι (μόνο με κατάλληλο ηλιακό φίλτρο)

Συστήνεται για

Αρχάριους

Ναι

Προχωρημένους

Όχι

Αστεροσκοπεία

Όχι

 
 
Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Καθ.Βάρος (γρ.) 8250
Οπτικός Σχεδιασμός Καταδιοπτρικό Maksutov-Cassegrain
Διάμετρος (mm) 102
Εστιακή Απόσταση - F (mm) 1300
Εστιακός Λόγος (f/) 12,7
Στήριξη Ισημερινή
Ερευνητής Κόκκινης Κουκίδας (Star Pointer)
Μέγιστη Ωφέλιμη Μεγέθυνση (x) 204
Προσοφθάλμιο 10mm (130x) & 25mm (52x)
Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν αξιολογήσεις. Παρακαλώ, συνδεθείτε ή δημιουργήστε ένα λογαριασμό
Σχετικά Προϊόντα:
Προαιρετικά Αξεσουάρ: