LCM 114

LCM 114

LCM 114

CELESTRON

Το LCM 114 έχει υπερδιπλάσια φωτοσυλλεκτική ικανότητα σε σχέση με ένα τηλεσκόπιο των 80 mm. Το LCM 114 είναι ενα ελαφρύ εύκολο στη μεταφορά τηλεσκόπιο που έρχεται με ένα πλήρως αυτοματοποιημένο ψηφιακό χειριστήριο που διαθέτει βάση δεδομένων με περισσότερα από 4.000 ουράνια αντικείμενα!

Προσωρινά Εξαντλημένο (Αναμένεται)

Προσωρινά Εξαντλημένο (Αναμένεται)

Συνήθως αποστέλλεται σε 3-14 μέρες.
Στην περίπτωση αυτή υπάρχει τη συγκεκριμένη στιγμή μηδενική διαθεσιμότητα των ειδών αυτών τα οποία κρατάμε συνήθως σε στοκ. Πολύ πιθανόν όμως τα είδη αυτά να είναι διαθέσιμα στα κέντρα διανομής στην Ευρώπη των κατασκευαστών με τους οποίους συνεργαζόμαστε ή και των λοιπών προμηθευτών μας και έτσι μπορούμε άμεσα να αναπληρώσουμε ένα προϊόν που έχει εξαντληθεί. Αν γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι ο χρόνος παράδοσης για προσωρινά εξαντλημένα προϊόντα υπερβαίνει τις 14 ημέρες, τότε ο εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης θα αναγράφεται ξεχωριστά και επάνω από την ένδειξη «ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ» Σε κάθε περίπτωση, αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα θα σας ειδοποιήσουμε με e-mail ή τηλεφωνικά.

Διαθεσιμότητα: Σε απόθεμα
SKU
CE31150


Celestron LCM 114

 


Το LCM 114 (Lightweight Computerized Mount) έχει υπερδιπλάσια φωτοσυλλεκτική ικανότητα σε σχέση με ένα τηλεσκόπιο των 80 mm. Το LCM 114 έρχεται με ένα πλήρως αυτοματοποιημένο ψηφιακό χειριστήριο που διαθέτει βάση δεδομένων με περισσότερα από 4.000 ουράνια αντικείμενα! Με τον ήδη συναρμολογημένο, ρυθμιζόμενο ατσάλινο τρίποδα, το LCM 114 στήνεται και είναι έτοιμο για χρήση μέσα σε λίγα λεπτά. Η νέα τεχνολογία ευθυγράμμισης SkyAlign και ο περιλαμβανόμενος ερευνητής Star Pointer με κόκκινο LED κάνουν την ευθυγράμμιση παιχνιδάκι.

Βραχύσωμο και ελαφρύ, αυτό το τηλεσκόπιο δίνει εικόνες αρκετά λαμπρές ώστε να διακρίνονται οι πολικοί σκούφοι του Άρη και οι νεφικές ζώνες του Δία! Δείτε τις λεπτομέρειες της σεληνιακής επιφάνειας και τους δακτυλίους του Κρόνου που φαίνονται καθαρά με αυτό το τηλεσκόπιο. Η φωτοσυλλεκτική ικανότητα του 114 LCM είναι αρκετή και για την παρατήρηση μερικών αντικειμένων του καταλόγου Messier, όπως το σφαιρωτό σμήνος στον Ηρακλή (Μ13) ή το Νεφέλωμα του Ωρίωνα (Μ42). Αρχίστε να εξερευνάτε μερικά από τα πιο αμυδρά αντικείμενα του Messier χρησιμοποιώντας την επαρκή φωτοσυλλεκτική ικανότητα του πρωτεύοντος κατόπτρου των 4,5 ιντσών (114 mm) του LCM 114.
Χάρη στη σχεδίαση τύπου Νεύτωνα, το κάτοπτρο δίνει εικόνα πλήρως χρωματικά διορθωμένη, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για αστρονομική χρήση.

 

 

Έξυπνη σχεδίαση 

Σχεδιασμένο ως προσιτό αυτοματοποιημένο τηλεσκόπιο GoTo εισαγωγικού έως μεσαίου επιπέδου, το τηλεσκόπιο 114 LCM είναι εφοδιασμένο με ενδιαφέροντα στοιχεία σχεδίασης. Με προ-συναρμολογημένο, ρυθμιζόμενο τρίποδα από ανοξείδωτο ατσάλι και πιρούνα και σωλήνα ταχείας απελευθέρωσης, το τηλεσκόπιο αυτό μπορεί να στηθεί μέσα σε λίγα λεπτά – χωρίς καν εργαλεία! Μπορείτε να δείτε λεπτομέρειες στην επιφάνεια της Σελήνης, την Αφροδίτη και τις φάσεις της, τον Άρη ως πορτοκαλί δίσκο, το Δία και τους τέσσερις μεγάλους δορυφόρους του, τον Κρόνο και τους δακτυλίους του ευδιάκριτους και πολλά άλλα!

Με τροφοδοσία από 8 μπαταρίες ΑΑ (δεν περιλαμβάνονται) ή από ένα προαιρετικό αντάπτορα τροφοδοσίας ρεύματος 12V, αυτό το GoTo αυτοματοποιημένο τηλεσκόπιο λατρεύει τα ταξίδια. Το ενσωματωμένο διαμέρισμα των μπαταριών τροφοδοτεί με ρεύμα τα υψηλής ακριβείας σερβομοτέρ εξασφαλίζοντας ομαλή λειτουργία με ελάχιστους κραδασμούς, ενώ ταυτόχρονα εξαλείφει τα προβλήματα περιτύλιξης των καλωδίων που εμφανίζονται όταν γίνεται χρήση εξωτερικών κουτιών μπαταριών. Με το εργονομικά σχεδιασμένο χειριστήριο του NexStar ο χρήστης είναι ελεύθερος να βγάλει το χειριστήριο από τη θήκη του, για να το χρησιμοποιήσει από απόσταση ή να το αφήσει στη θέση του, ώστε να έχει ελεύθερα τα χέρια του. Με το άγγιγμα ενός κουμπιού μπορείτε να επιλέξετε από τον κατάλογο των 4.000 και πλέον αντικειμένων, να αλλάξετε την ταχύτητα περιστροφής, να δείτε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με ένα αντικείμενο ή απλά να μάθετε αν ένα ορισμένο αντικείμενο είναι ορατό στον ουρανό.

 

 

Eυθυγράμμιση με τεχνολογία SkyAlign

Με τη μέθοδο ευθυγράμμισης SkyΑlign η χρήση του ρομποτικού τηλεσκοπίου είναι γρηγορότερη και ευκολότερη.
Απλώς στρέφετε το τηλεσκόπιο προς τρία λαμπρά αντικείμενα του ουρανού και το τηλεσκόπιο θα σας πει ποια είναι τα αντικείμενα αυτά. Δεν είναι απαραίτητο να γνωρίζετε τα ονόματα των αστεριών – μάλιστα, μπορείτε να επιλέξετε ακόμη και πλανήτες ή τη σελήνη! Η SkyAlign είναι η ευκολότερη μέθοδος για να ευθυγραμμίσουμε ένα ρομποτικό τηλεσκόπιο. Είναι η πλέον κατάλληλη για τους αρχάριους, ενώ παρέχει την άνεση και την ακρίβεια που απαιτούν οι πιο προχωρημένοι χρήστες.

 

 


...Έτη φωτός μπροστά!

 

Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Καθ.Βάρος (γρ.) 6800
Οπτικός Σχεδιασμός Κατοπτρικό Newtonian (Νευτώνιο)
Διάμετρος (mm) 114
Εστιακή Απόσταση - F (mm) 1000
Εστιακός Λόγος (f/) 8.77
Στήριξη Αλταζιμουθιακή Ρομποτική GoTo
Ερευνητής Κόκκινης Κουκίδας (Star Pointer)
Μέγιστη Ωφέλιμη Μεγέθυνση (x) 269
Προσοφθάλμιο 9mm (111x) & 25mm (40x), Ø31.8mm
Χαρτοκιβώτιο 1 880 x 390 x 290 mm ( 10 Kg )

 • Διαχωριστική Ικανότητα (RESOLVING POWER):1,02 arcseconds
 • Φωτοσυλλεκτική Ικανότητα 265x
 • Γωνιακό Εύρος Πεδίου:  1,6°
 • Ταχύτητες Περιστροφής: Εννέα ταχύτητες περιστροφής: 3°/sec, 2°/sec, 1°/sec, 0.64x, 32x, 16x, 8x, 4x, 2x
 • Ταχύτητες Παρακαλούθησης: Αστρική, Ηλιακή και Σεληνιακή
 • Τύποι Παρακολούθησης: Αλταζιμουθιακή, Βόρεια Ισημερινή και Νότια Ισημερινή
 • Διαδικασίες Ευθυγράμμισης: SkyAlign, Αυτόματη 2 αστέρων, 1 αστέρα, 2 αστέρων, Ηλιακού Συστήματος
 • Βάση Δεδομένων: 4.000 αντικείμενα

Αυτοματοποίηση

 • Δοκιμασμένη τεχνολογία ψηφιακού ελέγχου NexStar
 • Η βάση δεδομένων επιτρέπει στο τηλεσκόπιο να εντοπίσει περισσότερα από 4.000 ουράνια αντικείμενα
 • Το SkyAlign επιτρέπει την ευθυγράμμιση σε οποιαδήποτε τρία λαμπρά ουράνια αντικείμενα, κάνοντας τη διαδικασία της ευθυγράμμισης γρήγορη και εύκολη
 • Δυνατότητα αναβάθμισης (flash) του λογισμικού του χειριστηρίου και των μοτέρ μέσω ενημερώσεων από το internet
 • Εσωτερικό διαμέρισμα μπαταρίας, για την αποτροπή μπερδέματος του καλωδίου κατά τη διάρκεια της χρήσης
 • Βοηθητική θύρα για πρόσθετα αξεσουάρ, όπως το αξεσουάρ GPS
 • Συμβατότητα με το προαιρετικό λογισμικό ελέγχου του τηλεσκοπίου NexRemote, για προχωρημένο έλεγχο του τηλεσκοπίου σας μέσω υπολογιστή
 • CD-ROM NexStar Observers List & "The Sky", με αστρονομικό λογισμικό παρέχουν εκπαιδευτικές πληροφορίες σχετικά με τον ουρανό καθώς και εκτυπώσιμους χάρτες
 • Η στήριξη τύπου μονής πιρούνας, ο οπτικός σωλήνας και ο δίσκος των αξεσουάρ συναρμολογούνται και αποσυναρμολογούνται εύκολα και γρήγορα, χωρίς εργαλεία
Επιπλέον
 • Αναλυτικές οδηγίες στα ελληνικά
 • Εργοστασιακή εγγύηση 2 ετών
 • Συσκευασία δώρου
Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν αξιολογήσεις. Παρακαλώ, συνδεθείτε ή δημιουργήστε ένα λογαριασμό
Σχετικά Προϊόντα:
Προαιρετικά: