INSPIRE 70AZ

INSPIRE 70AZ

INSPIRE 70AZ

Το πιο ελαφρύ τηλεσκόπιο της σειράς Inspire έχει ένα σύνολο χαρακτηριστικών πρωτοφανές για τηλεσκόπια εισαγωγικού επιπέδου: στιβαρό τρίποδα από ανοξείδωτο ατσάλι με ενσωματωμένο πτυσσόμενο δίσκο παρελκομένων, ενσωματωμένο σύστημα συγκράτησης smartphone, ενσωματωμένο φακό LED κόκκινου φωτός, μεγάλο ερευνητή με προβαλλόμενο σταυρόνημα, οπτικά που αποδίδουν ανορθωμένα είδωλα και εστιαστή με μικρόμετρο, για εύκολη επιστροφή σε ορισμένο σημείο εστίασης.

269,00 €

Καταργημένο

Καταργημένο

Δεν αποστέλλεται.
Kαταργημένα είναι τα προϊόντα των οποίων ο κατασκευαστής έχει σταματήσει την παραγωγή τους. Συνήθως το μοντέλο αυτό θα έχει αντικατασταθεί από κάποιο καινούργιο.

Διαθεσιμότητα: Σε απόθεμα
SKU
CE22401

Inspire 70AZ 

Το πιο ελαφρύ τηλεσκόπιο της σειράς Inspire! Tο Inspire 70AZ απευθύνεται στον αρχάριο ερασιτέχνη αστρονόμο. Μεταφέρεται και αποθηκεύεται πολύ εύκολα. Έχει ένα σύνολο χαρακτηριστικών πρωτοφανές για τηλεσκόπια εισαγωγικού επιπέδου: πλήρως επιστρωμένα οπτικά από γυαλί, σταθερή αλταζιμουθιακή στήριξη με μοναδική ασύμμετρη σχεδίαση, στιβαρό τρίποδα από ανοξείδωτο ατσάλι με ενσωματωμένο πτυσσόμενο δίσκο παρελκομένων, ενσωματωμένο σύστημα συγκράτησης smartphone, ενσωματωμένο φακό LED κόκκινου φωτός, μεγάλο ερευνητή με προβαλλόμενο σταυρόνημα, οπτικά που αποδίδουν ανορθωμένα είδωλα και εστιαστή με μικρόμετρο, για εύκολη επιστροφή σε ορισμένο σημείο εστίασης. 

Το Inspire στήνεται πιο εύκολα από κάθε τηλεσκόπιο στην κατηγορία του. Απλά ανοίγετε τα πόδια του τρίποδα, στρέφετε τη ροδέλα σταθεροποίησης στον δίσκο παρελκομένων και τοποθετείτε τον σωλήνα στη βάση τύπου dovetail. Είστε ήδη έτοιμοι για παρατήρηση! 

Το κάλυμμα του αντικειμενικού φακού έχει ενσωματωμένο σύστημα συγκράτησης smartphone. Τοποθετείτε το smartphone σας πάνω στην ελαστική, υψηλής τριβής, επιφάνεια της εξωτερικής πλευρά του καλύμματος, έτσι ώστε η κάμερα να βλέπει μέσα στο «παράθυρο» που διαθέτει το κάλυμμά – (αφού αφαιρέσετε την τάπα του «παραθύρου»). Ασφαλίστε το smartphone στη θέση αυτή με τα ρυθμιζόμενα λάστιχα που διαθέτει για αυτόν τον σκοπό το κάλυμμα. Στην εσωτερική πλευρά του καλύμματος υπάρχει προεξοχή που προσαρμόζεται στον εστιαστή (αντί προσοφθαλμίου), όπου και ασφαλίζεται με τη βοήθεια δύο βιδών. Είστε τώρα έτοιμοι να αποτυπώσετε εικόνες υψηλής μεγέθυνσης μέσα από το τηλεσκόπιο. 

Η στήριξη έχει ενσωματωμένο έναν φακό LED κόκκινου φωτός. Ανάψτε τον φακό, αν θέλετε να φωτίσετε τον δίσκο παρελκομένων με ένα απαλό κόκκινο φως. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποσπάσετε τον φακό από τη στήριξη, για να φωτίσετε τις σελίδες ενός βιβλίου ή ό,τι άλλο χρειάζεστε. 

Το μικρόμετρο του εστιαστή είναι μια αριθμημένη κλίμακα που δείχνει τη θέση του εστιαστή. Δίνει, έτσι, τη δυνατότητα γρήγορης επιστροφής σε ορισμένο σημείο (αριθμό) εστίασης, για συγκεκριμένους στόχους, όπως η φωλιά ενός πτηνού, το άπειρο, κ.λπ.

  • Στήνεται πιο εύκολα από κάθε τηλεσκόπιο στην κατηγορία του. Διαθέτει πτυσσόμενο δίσκο παρελκομένων, οπότε απλά ανοίγετε τα πόδια του τρίποδα, στρέφετε τη ροδέλα σταθεροποίησης και είστε έτοιμοι.
  • Επαναστατική καινούρια σχεδίαση: Το κάλυμμα του αντικειμενικού φακού έχει ενσωματωμένο σύστημα συγκράτησης smartphone, τέλειο για τον εκκολαπτόμενο αστροφωτογράφο. Εξάλλου, η ασύμμετρη σχεδίαση της στήριξης έχει μικρό βάρος και εξαιρετική σταθερότητα. Τα οπτικά παρέχουν ανορθωμένα είδωλα, που σημαίνει ότι το τηλεσκόπιο είναι έτοιμο και για επίγεια χρήση.
  • Φακός LED κόκκινου φωτός: Τοποθετημένος στο κέντρο της κεφαλής της στήριξης, ο φακός μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φωτιστεί απαλά ο δίσκος παρελκομένων ή μπορεί να αποσπαστεί, για να χρησιμοποιηθεί ως φακός χειρός.
  • Εστιαστής με μικρόμετρο: Επιτρέπει γρήγορη επιστροφή σε ορισμένο σημείο εστίασης για συγκεκριμένους στόχους (φωλιές πτηνών, εστίαση στο άπειρο, κ.ά.)
Περισσότερες Πληροφορίες
Καθ.Βάρος (γρ.) 5350
Barcode 050234224017
Οπτικός Σχεδιασμός Διοπτρικό Αχρωματικό
Διάμετρος (mm) 70
Εστιακή Απόσταση - F (mm) 700
Εστιακός Λόγος (f/) 10
Στήριξη Αλταζιμουθιακή
Ερευνητής Κόκκινης Κουκίδας (Star Pointer)
Μέγιστη Ωφέλιμη Μεγέθυνση (x) 140
Προσοφθάλμιο Kellner 20mm (35x) & 10mm (70x)
Χαρτοκιβώτιο 1 895 x 425 x 245 mm ( 8.93 Kg )

Φωτοσυλλεκτική ικανότητα: 100x του γυμνού ανθρώπινου οφθαλμού
Οριακό αστρικό μέγεθος: 11.7
Χαμηλότερη ωφέλιμη μεγέθυνση: 10x
Οπτικές επιστρώσεις: Οπτικά από γυαλί, πλήρως επιστρωμένα 
Άλλα παρελκόμενα: SkyPortal app
Διακριτική ικανότητα: Rayleigh: 1.99 arc seconds / Dawes Limit: 1.66 arc seconds
Διαγώνιο: 90 μοιρών, 1.25", δίνει ανορθωμένο είδωλο

Στη συσκευασία περιλαμβάνονται:

Τρίποδας: Ατσάλινος, διάμετρος ποδιών 1.25", μέγιστο ύψος 120 cm
Οπτικός σωλήνας 70mm
Στήριξη με τρίποδα και πτυσσόμενο δίσκο παρελκομένων
Κόκκινος φακός LED
Ανορθωτικό διαγώνιο 90 μοιρών
Δύο προσοφθάλμια Kellner 20mm (35x) & 10mm (70x)
Ερευνητής StarPointer Pro
Δωρεάν download του SkyPortal
Οδηγίες χρήσης στα ελληνικά

2 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση

Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν αξιολογήσεις. Παρακαλώ, συνδεθείτε ή δημιουργήστε ένα λογαριασμό
Σχετικά Προϊόντα:
Προαιρετικά Αξεσουάρ: