Ηλιακό τηλεσκόπιο Ha LS50mm B400 PT

Ηλιακό τηλεσκόπιο Ha LS50mm B400 PT

Ηλιακό τηλεσκόπιο Ha LS50mm B400 PT

LUNT

Ηλιακό τηλεσκόπιο Lunt, γραμμής Ha, LS50mm, B400, με ρύθμιση πίεσης

1.399,00 €

Προσωρινά Εξαντλημένο (Αναμένεται)

Προσωρινά Εξαντλημένο (Αναμένεται)

Συνήθως αποστέλλεται σε 3-14 μέρες.
Στην περίπτωση αυτή υπάρχει τη συγκεκριμένη στιγμή μηδενική διαθεσιμότητα των ειδών αυτών τα οποία κρατάμε συνήθως σε στοκ. Πολύ πιθανόν όμως τα είδη αυτά να είναι διαθέσιμα στα κέντρα διανομής στην Ευρώπη των κατασκευαστών με τους οποίους συνεργαζόμαστε ή και των λοιπών προμηθευτών μας και έτσι μπορούμε άμεσα να αναπληρώσουμε ένα προϊόν που έχει εξαντληθεί. Αν γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι ο χρόνος παράδοσης για προσωρινά εξαντλημένα προϊόντα υπερβαίνει τις 14 ημέρες, τότε ο εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης θα αναγράφεται ξεχωριστά και επάνω από την ένδειξη «ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ» Σε κάθε περίπτωση, αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα θα σας ειδοποιήσουμε με e-mail ή τηλεφωνικά.

Διαθεσιμότητα: Σε απόθεμα
SKU
OPT-0551154

Ηλιακό τηλεσκόπιο Ha LS50mm B400 PT

To LS50THa της Lunt Solar Systems είναι το πιο φορητό ηλιακό τηλεσκόπιο της σειράς ηλιακών τηλεσκοπίων της εταιρίας. Είναι ένα πλήρως εξοπλισμένο ηλιακό τηλεσκόπιο, με τεχνολογία ρύθμισης πίεσης για την καλύτερη και πιο λεπτομερή παρατήρηση Ηλίου που έχετε κάνει.

Το ηλιακό αυτό τηλεσκόπιο είναι ένα διοπτρικό τηλεσκόπιο διαμέτρου 50mm, με εσωτερικό φίλτρο Etalon, με ρυθμιστή πίεσης και με φασματικό εύρος διέλευσης <0.75 Ångström περί τη γραμμή H-alpha του υδρογόνου. Το ηλιακό τηλεσκόπιο συνοδεύεται από ένα φίλτρο αποκοπής B400.

Η παρατήρηση του Ήλιου με ένα εξειδικευμένο τηλεσκόπιο είναι τόσο καθηλωτική, που είναι απίθανο να τη βαρεθείτε ποτέ.

Το τηλεσκόπιο μπορεί ανά πάσα στιγμή να αναβαθμιστεί σε double-stack etalon, ώστε να περιοριστεί το φασματικό εύρος διέλευσης σε <0.5 Ångström, με αποτέλεσμα την αύξηση του κοντράστ και της ευκρίνειας του ειδώλου.

Το LS50THa με τον ρυθμιστή πίεσης παρέχει τα απαραίτητα για τις πρώτες παρατηρήσεις του Ήλιου. Επίσης, χάρη στην ενσωμάτωση τεχνολογία αιχμής για την ακριβή ρύθμισή του, επιτρέπει και τη βασική έρευνα του ηλιακού δίσκου.

Η ρύθμιση Doppler (ρύθμιση πίεσης) επιτρέπει μια μετατόπιση του επιπέδου παρατήρησης από και προς τον χρήστη, προσδίδοντας έτσι την αίσθηση τρισδιάστατης παρατήρησης. Η αίσθηση αυτή είναι αμυδρή όταν παρατηρούνται προεξοχές στην περίμετρο του δίσκου, αλλά έντονη όταν παρατηρούνται νήματα και ενεργές περιοχές στην επιφάνεια του δίσκου. Εκεί ο χρήστης μπορεί να εφαρμόσει μετατόπιση Doppler από τη βάση της προεξοχής μέχρι την κορυφή της, ακολουθώντας τη δομή της. Αυτή η δυνατότητα αναβαθμίζει την ποιότητα παρατήρησης και φωτογράφισης. Επιπλέον, για τον προχωρημένο ερασιτέχνη χρησιμεύει και ως ερευνητικό εργαλείο. Η ρύθμιση πίεσης παρέχει μια τάξη μεγέθους καλύτερη εστίαση των παρατηρούμενων δομών.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Οπτικός Σχεδιασμός Διοπτρικό Αχρωματικό
Διάμετρος (mm) 50
Εστιακή Απόσταση - F (mm) 350
Εστιακός Λόγος (f/) 7

•    Σύστημα στενού φασματικού εύρους διέλευσης περί τη γραμμή Ha
•    Εσωτερικό φίλτρο Etalon με ρυθμιστή πίεσης και με φασματικό εύρος διέλευσης <0.75 Ångström
•    Περιλαμβάνει δαχτυλίδι με σπειρώματα για την προσαρμογή του σε dovetail, ελικοειδή εστιαστή και καπάκια.

•    Τύπος φίλτρου : Μονό Etalon
•    Ρυθμιστής : Πίεσης (Doppler True Tuning)
•    Φασματικό εύρος διέλευσης: <0.75 Ångström
•    Φίλτρο αποκοπής : Εσωτερικό στο διαγώνιο, B400
•    Εστιαστής : Ελικοειδής, όχι περιστροφικός
•    Τοποθέτηση : Δαχτυλίδι με σπειρώματα 1/4"
•    Χρώμα : Άσπρη πέρλα με μαύρα και κόκκινα μέρη    
•    Διαστάσεις : 58.4 x 40.6 x 22.9 cm


Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν αξιολογήσεις. Παρακαλώ, συνδεθείτε ή δημιουργήστε ένα λογαριασμό