FOCUS CUBE UNIVERSAL V.2

FOCUS CUBE UNIVERSAL V.2

FOCUS CUBE UNIVERSAL V.2

PEGASUS

Η εξέλιξη της τεχνολογίας στην Αστρονομία απαιτεί ένα σύστημα που να βοηθάει στην εστίαση του τηλεσκοπίου με μεγάλη ακρίβεια. Τα γρήγορα οπτικά και οι σύγχρονες κάμερες απαιτούν αυτόματη εστίαση σε μικρό χρόνο, καθώς η θερμοκρασία μπορεί να επηρεάσει την εστιακή απόσταση και να αλλάξει τη βέλτιστη θέση εστίασης.
299,00 €

Προσωρινά Εξαντλημένο (Αναμένεται)

Προσωρινά Εξαντλημένο (Αναμένεται)

Συνήθως αποστέλλεται σε 3-14 μέρες.
Στην περίπτωση αυτή υπάρχει τη συγκεκριμένη στιγμή μηδενική διαθεσιμότητα των ειδών αυτών τα οποία κρατάμε συνήθως σε στοκ. Πολύ πιθανόν όμως τα είδη αυτά να είναι διαθέσιμα στα κέντρα διανομής στην Ευρώπη των κατασκευαστών με τους οποίους συνεργαζόμαστε ή και των λοιπών προμηθευτών μας και έτσι μπορούμε άμεσα να αναπληρώσουμε ένα προϊόν που έχει εξαντληθεί. Αν γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι ο χρόνος παράδοσης για προσωρινά εξαντλημένα προϊόντα υπερβαίνει τις 14 ημέρες, τότε ο εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης θα αναγράφεται ξεχωριστά και επάνω από την ένδειξη «ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ» Σε κάθε περίπτωση, αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα θα σας ειδοποιήσουμε με e-mail ή τηλεφωνικά.

Διαθεσιμότητα: Σε απόθεμα
SKU
PEG-0024

FOCUS CUBE UNIVERSAL V.2

Εστιάστε το τηλεσκόπιό σας γρήγορα, αξιόπιστα και με ακρίβεια χρησιμοποιώντας το FocusCube 2. Η εξέλιξη της τεχνολογίας στην Αστρονομία απαιτεί ένα σύστημα που να βοηθάει στην εστίαση του τηλεσκοπίου με μεγάλη ακρίβεια. Τα γρήγορα οπτικά και οι σύγχρονες κάμερες απαιτούν αυτόματη εστίαση σε μικρό χρόνο, καθώς η θερμοκρασία μπορεί να επηρεάσει την εστιακή απόσταση και να αλλάξει τη βέλτιστη θέση εστίασης. Η συσκευή αυτόματης εστίασης Pegasus FocusCube έχει σχεδιαστεί για να ανταποκρίνεται σε όλες αυτές τις απαιτήσεις. 

 

 

Με υψηλή ποιότητα κατασκευής και σύγχρονα ηλεκτρονικά, το FocusCube μπορεί να παράσχει ψηφιακό έλεγχο ακριβείας της εστίασης μέσω ενός υπολογιστή. Η συσκευή περιλαμβάνει βηματικό μοτέρ για απόλυτη εστίαση θέσης. Τα ηλεκτρονικά και το βηματικό μοτέρ εσωκλείονται σε ένα κουτί μικρών διαστάσεων. Μη σας ξεγελάει το μέγεθός του! Αυτή η συσκευή μπορεί να σηκώσει πάνω από 6 kg φωτογραφικού εξοπλισμού, με το τηλεσκόπιο να σκοπεύει το ζενίθ! 

Το βηματικό μοτέρ διαθέτει γρανάζια που του δίνουν κίνηση ακριβείας. Τα γρανάζια έχουν πολύ μικρό τζόγο (backlash) και μεγάλη ροπή, ικανή για εστίαση σε κλίμακα μικρομέτρων! Χρειάζεστε μόνο αυτή τη συσκευή για να εστιάσετε! Προσαρτήστε το FocusCube στο τηλεσκόπιό σας (διοπτρικό ή κατοπτρικό ή Schmidt-Cassegrain), βάλτε το στην πρίζα, συνδέστε το με τον υπολογιστή μέσω του καλωδίου USB, κατεβάστε τους οδηγούς ASCOM ή άλλο, ανεξάρτητο, λογισμικό και είστε έτοιμοι!

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Το FocusCube είναι μια αυτόνομη συσκευή και περιλαμβάνει λειτουργία χειριστηρίου. Δεν περιλαμβάνεται ούτε απαιτείται άλλο χειριστήριο.
ΜΗΝ το συνδυάσετε με Χειριστήριο Εστίασης Διπλού Μοτέρ (Dual Motor Focus Controller) ή οποιοδήποτε άλλο χειριστήριο της αγοράς.
ΜΗΝ συνδέσετε αυτή τη θύρα RJ45 με τη θύρα RJ45 Stepper Output του Ultimate Powerbox. Η θύρα RJ45 στο πίσω μέρος είναι μόνο για σύνδεση χειριστηρίου ή του αισθητήρα θερμοκρασίας ο οποίος περιλαμβάνεται στη συσκευασία.

FocusCube Universal – Πλάγια όψη

  

 FocusCube Universal – Πίσω όψη   

Βηματικό μοτέρ μεγάλης ροπής και ακρίβειας

Αυτό το μονοπολικό βηματικό μοτέρ έχει δυνατά γρανάζια με πολύ μικρό τζόγο (backlash). Η γωνία στροφής ανά βήμα είναι 7,5 μοίρες, αλλά το σύστημα γραναζιών μείωσης, με σχέση μετάδοσης 1:120 μετατρέπει τη γωνία στροφής σε 0,0625 μοίρες/βήμα. Αυτό σημαίνει 5760 βήματα ανά κύκλο. Και επειδή το firmware μπορεί να εκτελέσει μισό βήμα, τελικά το μοτέρ κάνει στην ουσία διπλάσια βήματα ανά κύκλο, δηλαδή 11520 βήματα ανά κύκλο! Το αποτέλεσμα είναι ότι μπορείτε να εστιάσετε με ευκολία και εξαιρετική ακρίβεια. Το μοτέρ μπορεί να σηκώσει φορτίο έως και 6 kg με το τηλεσκόπιο να σκοπεύει στο ζενίθ! 

Βάση υψηλής συμβατότητας
Αυτή η βάση ταιριάζει με τους περισσότερους εστιαστές της αγοράς.

Βάση που ταιριάζει με τους περισσότερους εστιαστές της αγοράς 

Αισθητήρας θερμοκρασίας

Δίπλα στην υποδοχή του καλωδίου ρεύματος υπάρχει είσοδος για εξωτερικό ψηφιακό αισθητήρα θερμοκρασίας. Περιλαμβάνεται ψηφιακός αισθητήρας μήκους ενός μέτρου. Ο αισθητήρας μπορεί να τοποθετηθεί κοντά στον εστιαστή, ώστε να εμφανίζεται η ακριβής θερμοκρασία του εστιαστή / περιβάλλοντος, με τη βοήθεια του παρεχόμενου λογισμικού ή του οδηγού ASCOM (ο αισθητήρας περιλαμβάνεται πάντα). 

Θύρα επέκτασης / Χειροκίνητη εστίαση (προαιρετικό εξάρτημα)
Το FocusCube διαθέτει μια θύρα επέκτασης RJ45 στην αριστερή μεριά. Αυτή η θύρα αποτελεί είσοδο για τον αισθητήρα θερμοκρασίας. Μπορεί επίσης να συνδεθεί σε αυτήν προαιρετικό χειριστήριο για χειροκίνητο έλεγχο της εστίασης, αν κάποιος θέλει να προσθέσει αυτή τη λειτουργία. 

Υποστήριξη από ASCOM (AStronomy Common Object Model)
Η πλακέτα είναι πλήρως συμβατή με το σύγχρονο ASCOM 6.4. 

Υποστήριξη από INDI (Instrument Neutral Distributed Interface)
Το Pegasus Focuscube είναι πλήρως συμβατό με το INDI. Περιλαμβάνεται οδηγός σε libindi. Επίσημος οδηγός INDI:

http://indilib.org/devices/focusers/pegasus-dmfc.html 

Υποστήριξη από αυτόνομο πρόγραμμα

Η πλακέτα μπορεί να λαμβάνει εντολές από το αυτόνομο λογισμικό (διατίθεται μόνο για Windows). 

Περιλαμβάνονται όλα τα καλώδια

Στο πακέτο περιλαμβάνεται ένα καλώδιο USB Type B μήκους 1.8m.

Επίσης περιλαμβάνεται ένα καλώδιο ρεύματος, μήκους 1.5m, με βύσμα για αναπτήρα αυτοκινήτου. 

Περιλαμβάνονται έξι σύνδεσμοι αξόνων

Περιλαμβάνονται έξι ανθεκτικοί σύνδεσμοι αξόνων, διαφορετικών εσωτερικών διαμέτρων, έτσι ώστε να μπορείτε να επιλέξετε τον σύνδεσμο που ταιριάζει στον άξονα του εστιαστή σας. Οι διάμετροι είναι μεταξύ 3mm και 8mm. Όλοι οι σύνδεσμοι περιλαμβάνονται στη συσκευασία. 

Υποστήριξη αναβάθμισης του firmware

Το firmware της πλακέτας υποστηρίζει τον επαναπρογραμματισμό μέσω σύνδεσης USB 2.0 με χρήση λογισμικού αναβάθμισης, για μελλοντικές αναβαθμίσεις που μπορεί να διατεθούν. Τόσο το firmware όσο και το software (λογισμικό) εμπλουτίζονται τακτικά με νέα στοιχεία. 

Τεχνικά χαρακτηριστικά

  • Τάση τροφοδοσίας: 12V – 13.8V DC.
  • Συμβατότητα μοτέρ: Το βηματικό μοτέρ είναι κλεισμένο στο κουτί του.
  • Έξοδος μοτέρ: Καμία (Το βηματικό μοτέρ είναι κλεισμένο στο κουτί του)
  • Συνδεσιμότητα USB: υποδοχή USB 2.0 Type B.
  • Ανάλυση μετρήσεων αισθητήρα θερμότητας: 9-bit.
  • Πρίζα εισαγωγής ρεύματος: κυκλική 2.1mm, με κεντρικό θετικό πόλο.
  • Γωνία στροφής ανά βήμα 7.5°, που με μειωτήρα 1:120 γίνεται 0.0625°/βήμα, δίνοντας 5760 βήματα ανά κύκλο. Το firmware κόβει το βήμα στο μισό, διπλασιάζοντας τα βήματα ανά κύκλο (11520).
  • Πολύ μικρός τζόγος.
  • Θερμοκρασία λειτουργίας: -40 °C έως +80 °C.
Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Καθ.Βάρος (γρ.) 300

2 χρόνια εγγύηση
Για τη συσκευή FocusCube και τον αισθητήρα θερμοκρασίας. 

Συμπαγές μέγεθος
56 x 63 x 39 mm / Βάρος 300γρ

Στη συσκευασία περιλαμβάνονται:

FocusCube (L Universal Bracket)
Αισθητήρας θερμοκρασίας (0.6m)
Καλώδιο USB type B (1.8m)
Φορτιστής Αναπτήρα Αυτοκινήτου (3A - 1.5m
6 διαφορετικοι σύνδεσμοι αξόνων ( με διάμετρο από 3mm εως 8mm) – Universal Version 
Διαφορετικά μεγέθη βιδών και παξιμαδιών

Έχουμε εγκαταστήσει επιτυχώς το Universal L shape bracket στα:

Takahashi TSA120
Takahashi FS60
Takahashi FSQ85
Takahashi FSQ106
Skywatcher Esprit 100
Skywatcher Esprit 120
Skywatcher Esprit 150
Skywatcher PDS 130
Explore Scientific Series Refractors
Feathertouch Focuser 3”
Feathertouch Focuser 2.5’’
Vixen VC200L
Altair Wave Series Focusers
Celestron SCT C 6,8,9.25,11,14
Celestron SCT Edge 6,8,9.25,11,14
Celestron RASA 8,11
Orion ED80T


Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν αξιολογήσεις. Παρακαλώ, συνδεθείτε ή δημιουργήστε ένα λογαριασμό
Προαιρετικά: