EXPLORER-200P (EQ5 PRO SynScan™)

EXPLORER-200P (EQ5 PRO SynScan™)

EXPLORER-200P (EQ5 PRO SynScan™)

SKYWATCHER

Το τηλεσκόπιο Sky-Watcher EXPLORER-200P αποτελεί μια φανταστική επιλογή για παρατηρητές μεσαίου αλλά και υψηλού επιπέδου, ενώ ταυτόχρονα είναι κατάλληλο και για αρχάριους που θέλουν να δουν την αστρονομία σοβαρά. Πρόκειται για ένα ισχυρό τηλεσκόπιο με εξαιρετικές επιδόσεις κατά την παρατήρηση της Σελήνης, των πλανητών, νεφελωμάτων, γαλαξιών, αστρικών σμηνών, διπλών αστέρων κ.α.

1.599,00 €

Προσωρινά Εξαντλημένο (Αναμένεται)

Προσωρινά Εξαντλημένο (Αναμένεται)

Συνήθως αποστέλλεται σε 3-14 μέρες.
Στην περίπτωση αυτή υπάρχει τη συγκεκριμένη στιγμή μηδενική διαθεσιμότητα των ειδών αυτών τα οποία κρατάμε συνήθως σε στοκ. Πολύ πιθανόν όμως τα είδη αυτά να είναι διαθέσιμα στα κέντρα διανομής στην Ευρώπη των κατασκευαστών με τους οποίους συνεργαζόμαστε ή και των λοιπών προμηθευτών μας και έτσι μπορούμε άμεσα να αναπληρώσουμε ένα προϊόν που έχει εξαντληθεί. Αν γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι ο χρόνος παράδοσης για προσωρινά εξαντλημένα προϊόντα υπερβαίνει τις 14 ημέρες, τότε ο εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης θα αναγράφεται ξεχωριστά και επάνω από την ένδειξη «ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ» Σε κάθε περίπτωση, αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα θα σας ειδοποιήσουμε με e-mail ή τηλεφωνικά.

Διαθεσιμότητα: Σε απόθεμα
SKU
SKBKP2001/EQ5-SYN-A


EXPLORER-200P (EQ5 PRO SynScan™)


Το τηλεσκόπιο Sky-Watcher EXPLORER-200P αποτελεί μια φανταστική επιλογή για παρατηρητές μεσαίου αλλά και υψηλού επιπέδου, ενώ ταυτόχρονα είναι κατάλληλο και για αρχάριους που θέλουν να δουν την αστρονομία σοβαρά. Με διάμετρο 200 mm, με παραβολικά κάτοπτρα και με εξαιρετική διακριτική ικανότητα, προσφέρει δυνατότητα θέασης ακόμα και των αμυδρότερων αντικειμένων. Πρόκειται για ένα ισχυρό τηλεσκόπιο με εξαιρετικές επιδόσεις κατά την παρατήρηση της Σελήνης, των πλανητών, νεφελωμάτων, γαλαξιών, αστρικών σμηνών, διπλών αστέρων κ.α.

 

Παραβολικό πρωτεύον κάτοπτρο          

Ο οπτικός σωλήνας Explorer-200P διαθέτει υψηλής ποιότητας παραβολικό πρωτεύον κάτοπτρο για την εξάλειψη των σφαιρικών εκτροπών που παρουσιάζουν τα κατοπτρικά τηλεσκόπια με γρήγορους εστιακούς λόγους και με σφαιρικά κάτοπτρα. Τα παραβολικά κάτοπτρα λειτουργούν με τέτοιο τρόπο, ώστε οι ακτίνες του συλλεγόμενου φωτός να συγκεντρώνονται στο ίδιο σημείο εστίασης. Έτσι, η εικόνα που παράγεται είναι ευκρινής, με υψηλή αντίθεση και με ευδιάκριτες λεπτομέρειες.

 

Επιστρώσεις Sky-Watcher Deluxe

Τα περισσότερα κατοπτρικά τηλεσκόπια σήμερα έχουν μια επίστρωση αλουμινίου στην επιφάνεια του κατόπτρου και, πάνω από αυτήν, για προστασία, μια επίστρωση μονοξειδίου ή διοξειδίου του πυριτίου. Η επίστρωση διοξειδίου του πυριτίου είναι πολύ πιο ανθεκτική συγκριτικά με αυτή του μονοξειδίου, αλλά για την εφαρμογή της απαιτείται ειδικός εξοπλισμός και συνεπώς, είναι ακριβή. Οι επιστρώσεις είναι σημαντικές, γιατί προστατεύουν τα κάτοπτρα των τηλεσκοπίων, τα οποία είναι εκτεθειμένα στις ατμοσφαιρικές συνθήκες. Η φθορά της ανακλαστικής επίστρωσης οδηγεί σε ελάττωση της διακριτικής ικανότητας του τηλεσκοπίου. Όλα τα κατοπτρικά τηλεσκόπια της εταιρείας Sky-Watcher είναι πολυεπιστρωμένα με επίστρωση διοξειδίου του πυριτίου, ώστε να εξασφαλίζεται η βέλτιστη αντοχή και απόδοσή τους.   

Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Καθ.Βάρος (γρ.) 41500
Οπτικός Σχεδιασμός Κατοπτρικό Newtonian (Νευτώνιο)
Διάμετρος (mm) 200
Εστιακή Απόσταση - F (mm) 1000
Εστιακός Λόγος (f/) 5
Στήριξη EQ5 SynScan, Αυτοματοποιημένη (Ρομποτική)
Ερευνητής 9x50
Μεγέθυνση (x) 40, 80, 100, 200
Μέγιστη Ωφέλιμη Μεγέθυνση (x) 400
Προσοφθάλμιο 10 mm & 25 mm & Φακός Barlow 2x Deluxe 1.25’’
Χαρτοκιβώτιο 1 1040 x 490 x 275 mm
Χαρτοκιβώτιο 2 1020 x 370 x 440 mm
  • Εστιαστής: Dual-Fit 1.25’’/2’’
  • Πρωτεύον κάτοπτρο: παραβολικό
  • Στηρίγματα δευτερεύοντος κατόπτρου: 0.5 mm, εξαιρετικά λεπτά
  • Απευθείας σύνδεση κάμερας SLR: Ναι
  • Στήριξη: Ισημερινή ρομποτική EQ5 SynScan GOTO (απαιτεί τροφοδοσία 12V DC)
  • Ενσωματωμένα βηματικά μοτέρ
  • Ενσωματωμένος βραχίονας στήριξης του ερευνητή
  • Τρίποδας: αλουμινίου με δίσκο παρελκομένων
  • 77% μεγαλύτερη φωτοσυλλεκτική ικανότητα σε σχέση με την αντίστοιχη έκδοση 150 mm
Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν αξιολογήσεις. Παρακαλώ, συνδεθείτε ή δημιουργήστε ένα λογαριασμό
Σχετικά Προϊόντα:
Προαιρετικά: