DELOS 17.3mm, Ø 31,8mm

DELOS 17.3mm, Ø 31,8mm

DELOS 17.3mm, Ø 31,8mm

Έρωτας μέσα από την πρώτη "ματιά", με το νέο προσοφθάλμιο Delos της TeleVue

Προσωρινά Εξαντλημένο (Αναμένεται)

Προσωρινά Εξαντλημένο (Αναμένεται)

Συνήθως αποστέλλεται σε 3-14 μέρες.
Στην περίπτωση αυτή υπάρχει τη συγκεκριμένη στιγμή μηδενική διαθεσιμότητα των ειδών αυτών τα οποία κρατάμε συνήθως σε στοκ. Πολύ πιθανόν όμως τα είδη αυτά να είναι διαθέσιμα στα κέντρα διανομής στην Ευρώπη των κατασκευαστών με τους οποίους συνεργαζόμαστε ή και των λοιπών προμηθευτών μας και έτσι μπορούμε άμεσα να αναπληρώσουμε ένα προϊόν που έχει εξαντληθεί. Αν γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι ο χρόνος παράδοσης για προσωρινά εξαντλημένα προϊόντα υπερβαίνει τις 14 ημέρες, τότε ο εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης θα αναγράφεται ξεχωριστά και επάνω από την ένδειξη «ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ» Σε κάθε περίπτωση, αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα θα σας ειδοποιήσουμε με e-mail ή τηλεφωνικά.

Διαθεσιμότητα: Σε απόθεμα
SKU
TVEDL-17.3


DELOS 17,3mm, Ø 31,8mm


Προσοφθάλμιο DELOS: Έρωτας μέσα από την πρώτη "ματιά"

Η TeleVue παρουσιάζει στο Texas Star Party 2012 και στο NorthEast Astronomy Forum 2012, 5 προσθήκες προσοφθαλμίων (3.5mm, 4.5mm, 8mm, 12mm, 14mm) στην σειρά προσοφθαλμίων Delos. Μεσαία έως μικρή εστιακή απόσταση, 20mm eyerelief και φαινόμενο πεδίο 72 μοιρών χαρακτηρίζουν τα προσοφθάλμια  Delos.

Όλη η γνώση που αποκτήθηκε κατασκευάζοντας την εκπληκτικά επιτυχή σειρά Ethos εφαρμόστηκε και στην ανάπτυξη αυτής της νέας σειράς Delos, από τον οπτικό της TeleVue, Paul Dellechiaie. Ο ιθύνων νους της TeleVue, Al Nagler, γνωστός φιλέλληνας, ονόμασε τη σειρά Delos, από το όνομα του ελληνικού νησιού στο οποίο γεννήθηκε ο Απόλλωνας, θεός του φωτός.

Ο σχεδιασμός και η απόδοση του Delos παραπέμπουν σε ένα Ethos, μικρότερου πεδίου. Ελαττώνοντας το πεδίο στις 72ο έγινε πιο εύκολη η αύξηση του eyerelief και ο έλεγχος των αποκλίσεων της κόρης εξόδου και όλα αυτά, χωρίς να προκύψει ένα πολύ μεγάλο προσοφθάλμιο. Έχοντας σαν σημείο αναφοράς τα πρότυπα απόδοσης του Ethos, ο σχεδιασμός του Delos πέτυχε οξύτητα σε όλο το πεδίο, χρωματική ουδετερότητα και οπτική τελειότητα στην παραμόρφωση πεδίου, κατά την ανασύσταση των ειδώλων. Η ποιότητα της εικόνας βελτιώθηκε με την προσθήκη υάλου με πολλαπλές επιστρώσεις και αντιανακλαστικές επιφάνειες σε όλο το προσοφθάλμιο. Επιπρόσθετα, αυξήθηκε το contrast και δημιουργήθηκε ένα νέο, ρυθμιζόμενου ύψους, σύστημα  προστατευτικών παρεκταμάτων που κλειδώνουν σε οποιαδήποτε θέση.

Ο προσοφθάλμιος φακός του Delos διαθέτει ένα ικανοποιητικό άνοιγμα διαμέτρου 35mm, αποτρέποντας την ανάκλαση του διάχυτου φωτός στην πρώτη επιφάνεια και την εισαγωγή του άσχετου, εξωτερικού φωτός στο μάτι, με αποτέλεσμα να ενδυναμώνεται και να ενισχύεται περισσότερο το contrast. Με το ολισθαίνον παρέκταμα ο κάθε παρατηρητής βρίσκει την πλέον κατάλληλη απόσταση ματιού-προσοφθαλμίου που του αρμόζει. Επιπλέον, τα σημάδια πάνω στο σώμα του προσοφθαλμίου αποτελούν οδηγούς αναφοράς για άμεση τοποθέτηση στην επιθυμητή θέση. Το παρέκταμα, επίσης μπορεί να περιστρέφεται για τους χρήστες Dioptrx.

Το προσοφθάλμιο είναι ομοεστιακό (parfocal) με όλα τα προσοφθάλμια 1 ¼’’ της TeleVue και διαθέτει σπείρωμα για φίλτρα 1 ¼’’ (31,8mm).
Περισσότερες Πληροφορίες
Καθ.Βάρος (γρ.) 410
Διάμετρος (mm) 31.8
Eye Relief (mm) 20
Διάμετρος κάννης 1,1/4" (31,8mm)
Εστιακή απόσταση 17.3
Φαινόμενο πεδίο (FOVº) 72
Field stop: 21.2mm
Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν αξιολογήσεις. Παρακαλώ, συνδεθείτε ή δημιουργήστε ένα λογαριασμό