Basic Kit (Arduino compatible)

Basic Kit (Arduino compatible)

Basic Kit (Arduino compatible)

Το Planitek είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για όποιον επιθυμεί να εισαχθεί στο χώρο του Arduino και των αυτοματισμών. Παρέχονται πολλά βασικά ηλεκτρονικά στοιχεία, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πλήθος εκπαιδευτικών αλλά και πρακτικών εφαρμογών καθώς και η καινοτόμα ηλεκτρονική πλατφόρμα γνωστή ως Robotale.
Το Planitek είναι κατάλληλο για πλήθος εφαρμογών, που μπορεί να ενδιαφέρουν μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικούς, τεχνικούς, σχεδιαστές και χομπίστες.

88,00 €

Προσωρινά Εξαντλημένο (Αναμένεται)

Προσωρινά Εξαντλημένο (Αναμένεται)

Συνήθως αποστέλλεται σε 3-14 μέρες.
Στην περίπτωση αυτή υπάρχει τη συγκεκριμένη στιγμή μηδενική διαθεσιμότητα των ειδών αυτών τα οποία κρατάμε συνήθως σε στοκ. Πολύ πιθανόν όμως τα είδη αυτά να είναι διαθέσιμα στα κέντρα διανομής στην Ευρώπη των κατασκευαστών με τους οποίους συνεργαζόμαστε ή και των λοιπών προμηθευτών μας και έτσι μπορούμε άμεσα να αναπληρώσουμε ένα προϊόν που έχει εξαντληθεί. Αν γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι ο χρόνος παράδοσης για προσωρινά εξαντλημένα προϊόντα υπερβαίνει τις 14 ημέρες, τότε ο εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης θα αναγράφεται ξεχωριστά και επάνω από την ένδειξη «ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ» Σε κάθε περίπτωση, αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα θα σας ειδοποιήσουμε με e-mail ή τηλεφωνικά.

Διαθεσιμότητα: Σε απόθεμα
SKU
OKY-0001
ARDUINO, BASIC COMPATIBLE KIT
Αποκλειστικά από το ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ Θεσσαλονίκης


Τι είναι το Robotale (Arduino-Compatle);
Το Robotale, όπως και όλες οι πλακέτες τύπου Arduino, λειτουργεί χάρη σε έναν μικροελεγκτή. Ως μικροελεγκτή μπορούμε να φανταστούμε ένα μικρό επεξεργαστή (όπως αυτός που τρέχει στον υπολογιστή μας), ο οποίος όμως είναι ικανός να λειτουργεί με ελάχιστα ηλεκτρονικά παρελκόμενα. Η κυρίως πλακέτα είναι ο εγκέφαλος. Τα εξαρτήματα και οι αισθητήρες είναι τα εργαλεία και τα αισθητήρια όργανα που χρειάζεται ο εγκέφαλος, για να επιδράσει και να αντιληφθεί το περιβάλλον γύρω του, και ο προγραμματισμός του μικροελεγκτή είναι οι αναλυτικές οδηγίες που δίνουμε εμείς στον εγκέφαλο, ώστε να ξέρει πως να δράσει σε κάθε περίπτωση. Με τους κατάλληλους αισθητήρες και τις αντίστοιχες ηλεκτρονικές διατάξεις η ηλεκτρονική πλακέτα Robotale μπορεί να αλληλεπιδρά με το περιβάλλον της (λαμβάνοντας διαφόρων ειδών σήματα, τα οποία μεταφράζει σε ηλεκτρικά σήματα) και φυσικά να αντιδρά όπως την έχει προγραμματίσει ο χρήστης. Τα projects μπορεί να μην απαιτούν χρήση Η/Υ (stand-alone), ή μπορούν να επικοινωνούν με λογισμικά (Processing, .NET, Flash κλπ).
 

Τι μπορώ να κάνω με το Planitek KIT;

Το παρόν kit είναι ένα χρησιμότατο εργαλείο για όποιον επιθυμεί να εισαχθεί στο χώρο του Arduino και των αυτοματισμών. Παρέχονται πολλά βασικά ηλεκτρονικά στοιχεία, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πλήθος εκπαιδευτικών αλλά και πρακτικών εφαρμογών. Θέτει τις βάσεις και τις θεμελιώδεις αρχές, στις οποίες στηρίζονται όλες οι εφαρμογές, από την πιο απλή μέχρι την πιο σύνθετη. Ξεκινώντας από απλά εκπαιδευτικά projects του τύπου «αναβοσβήνω λαμπάκια» και μελετώντας σταδιακά δεν είναι δύσκολο, ακόμα και για τον αρχάριο, να προχωρήσει σε πιο περίπλοκα projects, όπως η κατασκευή ρομπότ ή άλλων αυτοματισμών. Ανάλογα με τα παρελκόμενα κυκλώματα που θα προσαρμόσετε στο Robotale, μπορείτε να του δώσετε τις αντίστοιχες δυνατότητες. Αν του συνδέσετε ένα μικρόφωνο, θα μπορεί να ακούει ήχους, αν του συνδέσετε ένα buzzer, θα μπορεί να παίζει μουσική, με έναν ή περισσότερους κινητήρες θα μπορούσε να κάνει οποιαδήποτε κίνηση, με ένα θερμίστορ θα μπορούσε να μετρήσει τη θερμοκρασία. Είναι τόσες πολλές οι εφαρμογές, που ίσως δεν είναι υπερβολικό να πούμε ότι βασιζόμενοι στο Planitek ΚΙΤ μπορείτε να υλοποιήσετε οποιαδήποτε εφαρμογή!
Είναι αξιοθαύμαστο το πως μια απλή πλατφόρμα μπορεί να είναι τόσο λειτουργική και ευέλικτη, ώστε να μπορούν να τη χρησιμοποιούν την ίδια στιγμή και με την ίδια ευκολία οι μαθητές και οι δάσκαλοι στα σχολεία, οι καθημερινοί άνθρωποι στις δουλειές τους, οι καλλιτέχνες στα έργα τους και οι επιστήμονες στην έρευνα τους! Αξίζει, πραγματικά, για τον καθένα να επενδύσει λίγο χρόνο στη βασική εκμάθηση και αμέσως μετά να αφήσει ελεύθερη τη φαντασία του σε ένα νέο πλαίσιο, όπου ο άυλος κόσμος του λογισμικού έχει μια ιδιαίτερη σχέση αλληλεπίδρασης με τον υλικό καθημερινό κόσμο μας.

 

 boy electronic parts
 girl with  microchip


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

01     Robotale (Arduino–Compatibe)
02.    Ράστερ 830 οπών
03.    Κουτί αποθήκευσης
04.    Κόκκινα leds (τεμ. 5)
05.    Κίτρινα leds (τεμ. 5)
06.    Πράσινα leds (τεμ. 5)
07.    Αντιστάτες 220 Ohm (τεμ. 8)
08.    Αντιστάτες 1 kOhm (τεμ. 5)

 09.    Αντιστάτες 10 kOhm (τεμ. 5)
10.    Πιεζοηλεκτρικό ηχείο (buzzer)

 11.    Παθητικό πιεζοηλεκτρικό ηχείο (passive buzzer)
12.    Μπουτόν (τεμ. 6)

 13.    Ψηφιακές οθόνες ενός ψηφίου (τεμ. 2)
14.    Μπαταριοθήκη (6 μπαταρίες ΑΑ)
15.    Ψηφιακή οθόνη τεσσάρων ψηφίων
16.    Διακόπτες μπίλιας (αισθητήρες πτώσης) (τεμ. 2)
17.    Φωτοαντιστάσεις (τεμ. 3)
18.    Ροοστάτης (μεταβαλλόμενη αντίσταση)

 19.    Αισθητήρας φλόγας
20.    Δέκτης υπερύθρων

21.    Αισθητήρας θερμοκρασίας LM35
22.    Ολοκληρωμένο κύκλωμα 74H595
23.    Led τριών χρωμάτων (RGB)
24.    Πίνακας led 8x8
25.    Σειρά 20 θηλυκών pins
26.    Καλώδιο USB
27.    Καλώδια σύνδεσης (γέφυρες) (τεμ. 30)

28.    Καλώδιο σύνδεσης 1m

29.    Τηλεχειριστήριο υπερύθρων
30.    Εγχειρίδιο Χρήσης στα ελληνικά
 

 

 electronic components 

 

 


 

Δείτε παρακάτω στα συνημμένα αρχεία τις φωτογραφίες των εξαρτημάτων, τις οδηγίες χρήσης και τα πρώτα πέντε projects που μπορείτε να πραγματοποιήσετε με το Planitek.
Για περισσότερα projects και πληροφορίες στείλτε μας email στο [email protected]


Περισσότερες Πληροφορίες
Barcode OKY-0001
Χαρτοκιβώτιο 1 210 x 150 x 50 mm ( 0.4 Kg )

Μικροελεγκτής: ATmega2560
Τάση λειτουργίας: 5V
Τάση εισόδου (συνιστώμενη): 7-12V
Τάση εισόδου (οριακή): 6-20V
Ψηφιακές θύρες Εισόδου/Εξόδου: 54 (15 PWM)
Αναλογικές θύρες εισόδου: 16
Ρεύμα συνέχουν τάσης ανά θύρα Εισόδου/Εξόδου: 20 mA
Ρεύμα συνέχουν τάσης για την θύρα των 3.3V: 50 mA
Μνήμη Flash: 256 KB (8 KB bootloader)
SRAM: 8 KB
EEPROM: 4 KB
Συχνότητα Επεξεργαστή: 16 MHz


Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν αξιολογήσεις. Παρακαλώ, συνδεθείτε ή δημιουργήστε ένα λογαριασμό
Σχετικά Προϊόντα: