ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ ‘’ΠΕΡΙΠΟΛΕΑΣ’’ Zoom

ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ ‘’ΠΕΡΙΠΟΛΕΑΣ’’

# PL-00008

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Το ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ ‘’ΠΕΡΙΠΟΛΕΑΣ’’, είναι ένα μικρό συναρμολογούμενο και φορητό ραδιοτηλεσκόπιο, ιδανικό για χρήση και εκπαίδευση μικρών, αλλά και μεγάλων μαθητών. Σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από την Icarus Optomechanics, με σκοπό να φέρει μικρούς και μεγάλους μαθητές σε επαφή με τον κόσμο των ραδιοκυμάτων, των ηλεκτρονικών και της Ραδιοαστρονομίας.

Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
179,00 €

Όλες οι παραγγελίες που δεχόμαστε μέχρι τις 15:00 και αφορούν προϊόντα που βρίσκονται στην αποθήκη μας, διεκπεραιώνονται την ίδια μέρα

Άρτια εκπαιδευμένο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό, είναι στη διάθεσή σας ανά πάσα στιγμή, για να λύσει τις απορίες και τους προβληματισμούς σας σχετικά με τον εξοπλισμό σας.

Σε περίπτωση που δεν μείνετε ικανοποιημένος/η από το προϊόν που παραλάβατε, μπορείτε να το επιστρέψετε εντός 14 ημερών από την ημερομηνία παραλαβής του.

Εμπειρία που εμπιστεύεστε . Το Πλανητάριο ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής ειδών αστρονομίας στα Βαλκάνια

Περιγραφή

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ ‘’ΠΕΡΙΠΟΛΕΑΣ’’

…ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΚΑΙ ΤΗ ΓΗ

ΜΕ “ΑΛΛΑ ΜΑΤΙΑ”

για μικρούς, αλλά και μεγάλους μαθητές 

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ TO

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ ‘’ΠΕΡΙΠΟΛΕΑΣ’

και καταγράψτε

- Τα ραδιοκύματα που εκπέμπει ο ήλιος,

- Εντοπίστε και καταγράψτε τα ραδιοκύματα που εκπέμπει η Σελήνη ακόμα και την ημέρα, ακόμα με συννεφιά!!!

- Σαρώστε τον ουρανό και βρείτε τη θέση των Γεωστατικών τηλεπικοινωνιακών Δορυφόρων, από το σήμα που εκπέμπουν.

- Ανιχνεύστε τις ραδιοεκπομπές που προέρχονται από ανθρώπινη δραστηριότητα, δηλ. από τη χρήση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, όπως κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ηλεκτρονικοί λαμπτήρες, ηλεκτρικοί κινητήρες κτλ.

- Εντοπίστε τους ραδιοθορύβους μακρινών καταιγίδων και των αστραπών τους (Προσοχή! Πάντα με την επίβλεψη ενηλίκου και όχι κατά τη διάρκεια τοπικών έντονων καιρικών φαινομένων). 

Το ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ ‘’ΠΕΡΙΠΟΛΕΑΣ’’, είναι ένα μικρό συναρμολογούμενο και φορητό ραδιοτηλεσκόπιο, ιδανικό για χρήση και εκπαίδευση μικρών, αλλά και μεγάλων μαθητών. Σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από την Icarus Optomechanics, με σκοπό να φέρει μικρούς και μεγάλους μαθητές σε επαφή με τον κόσμο των ραδιοκυμάτων, των ηλεκτρονικών και της Ραδιοαστρονομίας.

Το κάτοπτρο του ραδιοτηλεσκοπίου εδράζεται σε δική του επιτραπέζια αλταζιμουθιακή στήριξη, καθιστώντας το ραδιοτηλεσκόπιο πολύ εύκολο στη χρήση και στη μεταφορά.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εντοπισμό επίγειων ραδιοπηγών, αλλά και των ραδιοκυμάτων που εκπέμπει ό ήλιος, η σελήνη και οι γεωστατικοί δορυφόροι, ακόμα και με συννεφιά. Ο εντοπισμός των επίγειων και των ουράνιων ραδιοπηγών γίνεται με τη χρήση ενός επιλεγμένου και κατάλληλα τροποποιημένου ραδιοεντοπιστή, το οποίο παρέχει δύο “εξόδους” σήματος:
α) η μία έξοδος κατευθύνεται σε ένα ενσωματωμένο ηχείο-βομβητή, το οποίο μετατρέπει το ενισχυμένο σήμα των ραδιοκυμάτων μιας πηγής σε ηχητικά κύματα,
β) η δεύτερη έξοδος μετατρέπει το ενισχυμένο σήμα σε τάση, η οποία οδηγείται σε ένα μικρό ενσωματωμένο βολτόμετρο με κινητή βελόνα.

Πλησιάζοντας το ραδιοτηλεσκόπιο προς μία ραδιοπηγή, η ένταση και το τονικό ύψος (οξύτητα) του ήχου που εκπέμπεται από το ηχείο-βομβητής του ραδιοεντοπιστή αρχίζει να αυξάνει και ταυτόχρονα αυξάνει και η ένδειξη της βελόνας στο ενσωματωμένο βολτόμετρο.

Επιπλέον Πληροφορίες

Περιλαμβάνεται:

- “Off axis” παραβολικό ελαφρύ μεταλλικό κάτοπτρο, διαμέτρου 42cm.

- Πλήρως αποσυναρμολογούμενη βάση κατόπτρου, για ευκολία στη μεταφορά και τη συναρμολόγηση.

- Ελαφριά ξύλινη αλταζιμουθιακή επιτραπέζια στήριξη, με ελευθερία κίνησης “πάνω-κάτω”, ”δεξιά-αριστερά”.

- Δέκτης LNB: 10 GHz (9-11GHz)

-  ‘’Οπλισμένο’’ καλώδιο μήκους 1.5m, για τη μεταφορά σήματος από το LNB στον ενισχυτή, με τους αντίστοιχους ακροδέκτες (βύσματα).

- Αναλογικός ραδιοεντοπιστής (ενισχυτής), με επιλεκτική ρύθμιση της ενίσχυσης. Διαθέτει ενσωματωμένο ηχείο και μετρητή σήματος με βελόνα ένδειξης.

- Τροποποιημένο ενισχυτή σήματος.

- Τροφοδοτικό συνεχούς ρεύματος 12V (από 220V).

- Περιλαμβάνονται οδηγίες συναρμολόγησης - χρήσης στα ελληνικά

Σxετικά Προϊόντα

Αξιολογήσεις

Γράψτε τη δική σας αξιολόγηση

Μόνο εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να υποβάλλουν αξιολόγηση. Παρακαλούμε, Συνδεθείτε ή Εγγραφείτε

Φόρμα Αιτήματος Τιμής

Με την αποστολή του αιτήματος τιμής δηλώνετε ότι συμφωνείτε πως το ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ Θεσσαλονίκης μπορεί να συλλέξει τα στοιχεία σας μέσω αυτής της φόρμας.