ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΡΑΔΙΟΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ Zoom

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΡΑΔΙΟΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

# 9789608904972

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Η «Εισαγωγή στη Ραδιοαστρονομία» έρχεται να καλύψει ένα κενό στην ελληνική βιβλιογραφία. Ανοίγει στον αναγνώστη το ραδιοφωνικό παράθυρο και τον εισάγει σε έναν κόσμο που, αν και αόρατος για το ανθρώπινο μάτι, είναι πλούσιος σε πληροφορία. Αρκεί να χρησιμοποιήσουμε τα κατάλληλα «μάτια» για να τον «διαβάσουμε». Ένα βιβλίο για τη βιβλιοθήκη κάθε ερασιτέχνη αστρονόμου.
Άμεσα διαθέσιμο
17,00 €

Όλες οι παραγγελίες που δεχόμαστε μέχρι τις 15:00 και αφορούν προϊόντα που βρίσκονται στην αποθήκη μας, διεκπεραιώνονται την ίδια μέρα

Άρτια εκπαιδευμένο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό, είναι στη διάθεσή σας ανά πάσα στιγμή, για να λύσει τις απορίες και τους προβληματισμούς σας σχετικά με τον εξοπλισμό σας.

Σε περίπτωση που δεν μείνετε ικανοποιημένος/η από το προϊόν που παραλάβατε, μπορείτε να το επιστρέψετε εντός 14 ημερών από την ημερομηνία παραλαβής του.

Εμπειρία που εμπιστεύεστε . Το Πλανητάριο ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής ειδών αστρονομίας στα Βαλκάνια

ΠεριγραφήΕισαγωγή στη Ραδιοαστρονομία
Τα μυστικά ενός κόσμου που δεν φαίνεται
του Γιάννη Σειραδάκη, καθηγητή Αστρονομίας του Α.Π.Θ.Το βιβλίο «Εισαγωγή στη Ραδιοαστρονομία» του γνωστού και βραβευμένου (Ευρωπαϊκό Βραβείο Έρευνας Descartes 2005) καθηγητή Αστρονομίας του ΑΠΘ Γιάννη Σειραδάκη έρχεται να καλύψει ένα κενό στην ελληνική βιβλιογραφία. Ενώ η Αστρονομία της οπτικής περιοχής του φάσματος καλύπτεται ικανοποιητικά από τη βιβλιογραφία, η Αστρονομία σε άλλες φασματικές περιοχές (ραδιοφωνική, υπέρυθρη, υπεριώδη, ακτίνες Χ, ακτίνες γ) καλύπτεται ανεπαρκώς έως καθόλου. Η «Εισαγωγή στη Ραδιοαστρονομία» ανοίγει στον αναγνώστη το ραδιοφωνικό παράθυρο και τον εισάγει σε έναν κόσμο που, αν και αόρατος για το ανθρώπινο μάτι, είναι πλούσιος σε πληροφορία. Αρκεί να χρησιμοποιήσουμε τα κατάλληλα «μάτια» για να τον «διαβάσουμε». Στη Ραδιοαστρονομία τα «μάτια» μας είναι οι γιγάντιες παραβολικές κεραίες.


Η «Εισαγωγή στη Ραδιοαστρονομία» είναι ένα βιβλίο με μεγάλη πυκνότητα πληροφορίας. Ο αναγνώστης θα αποκομίσει πολύτιμη γνώση. Από το βιβλίο δεν λείπουν εξισώσεις και διαγράμματα, αφού απευθύνεται πρωτίστως σε τεταρτοετείς φοιτητές της Φυσικής. Για τον λόγο αυτό ίσως να δυσκολέψει τον ανυποψίαστο αναγνώστη, αλλά, για τον ίδιο λόγο, είναι ένα ακόμα χρησιμότερο εργαλείο για τον υποψιασμένο.

Γλώσσα λιτή και σαφής, κατατοπιστικά σχήματα και αναλυτικοί πίνακες συμπληρώνουν ένα άρτιο σύνολο. Εκτιμούμε ότι η «Εισαγωγή στη Ραδιοαστρονομία» κερδίζει δικαιωματικά μια θέση στη βιβλιοθήκη κάθε ερασιτέχνη αστρονόμου και, γενικότερα, κάθε λάτρη της Αστρονομίας.


Περιεχόμενα

1.    Εισαγωγή
2.    Ραδιοτηλεσκόπια
3.    Εκπομπή ραδιοκυμάτων από το ηλιακό σύστημα
4.    Ο ουρανός σε ραδιοφωνικά μήκη κύματος
5.    Το κέντρο του γαλαξία μας
6.    Υπολείμματα υπερκαινοφανών αστέρων
7.    Περιοχές ιονισμένου υδρογόνου
8.    Παρατηρήσεις ουδέτερου υδρογόνου στη γραμμή των 21 cm
9.    Νέφη μοριακών ενώσεων


Χαρακτηριστικά Προϊόντος

Βιβλιοδεσία Χαρτόδετο
Συγγραφέας ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΙΡΑΔΑΚΗΣ
Εκτύπωση Ασπρόμαυρη
Κωδικός ISBN 978-960-89049-7-2
Γλώσσα Ελληνικά
Αριθμός σελίδων 192
Εκδοτικός οίκος ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ Θεσσαλονίκης
Διαστάσεις (mm) 170x240
Έτος Έκδοσης 2009

Επιπλέον Πληροφορίες

Αξιολογήσεις

Γράψτε τη δική σας αξιολόγηση

Μόνο εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να υποβάλλουν αξιολόγηση. Παρακαλούμε, Συνδεθείτε ή Εγγραφείτε

Νέα Προϊόντα

Φόρμα Αιτήματος Τιμής

Με την αποστολή του αιτήματος τιμής δηλώνετε ότι συμφωνείτε πως το ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ Θεσσαλονίκης μπορεί να συλλέξει τα στοιχεία σας μέσω αυτής της φόρμας.