*Προσθέστε το τηλεσκόπιό σας στο καλάθι και επιλέξτε το βιβλίο μέσα από το καλάθι σας. 

DOBSONIAN TRUSS 130mm Heritage Zoom

SKYWATCHER

DOBSONIAN TRUSS 130mm Heritage

# SKDOBP130

Η SkyWatcher πάλι πρωτοπορεί, με την κατασκευή ενός εντελώς νέου μοντέλου τηλεσκοπίου τύπου Dobson : το αναδιπλούμενο truss tube, με διάμετρο κατόπτρου 130mm.

Προσωρινά Εξαντλημένο (Αναμένεται)
259,00 €

Όλες οι παραγγελίες που δεχόμαστε μέχρι τις 15:00 και αφορούν προϊόντα που βρίσκονται στην αποθήκη μας, διεκπεραιώνονται την ίδια μέρα

Άρτια εκπαιδευμένο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό, είναι στη διάθεσή σας ανά πάσα στιγμή, για να λύσει τις απορίες και τους προβληματισμούς σας σχετικά με τον εξοπλισμό σας.

Σε περίπτωση που δεν μείνετε ικανοποιημένος/η από το προϊόν που παραλάβατε, μπορείτε να το επιστρέψετε εντός 14 ημερών από την ημερομηνία παραλαβής του.

Εμπειρία που εμπιστεύεστε . Το Πλανητάριο ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής ειδών αστρονομίας στα Βαλκάνια

Περιγραφή

 
Dobsonian Truss 130mm
 

Ένας Δαυίδ που αψηφά τους Γολιάθ!

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα ενός πολεμιστή μεσαίου αναστήματος στη μάχη εναντίον ενός γίγαντα; Δεν χρειάζεται πολλή σκέψη: ταχύτητα κι ευελιξία. Αν ο πολεμιστής τυχαίνει να είναι και έξυπνος, τότε ακόμα καλύτερα – με την εξυπνάδα νίκησε ο Δαυίδ τον Γολιάθ και ο Οδυσσέας τον Κύκλωπα Πολύφημο.

Απέναντι στα θηριώδη τηλεσκόπια των 12, 14 ή 16 ιντσών, το SkyWatcher Dobsonian Truss 130mm αντιτάσσει φορητότητα και ευελιξία. Επιπλέον, είναι και έξυπνο: χάρη στον σωλήνα τύπου truss, συμπτύσσεται, για να μεταφέρεται με ακόμα μεγαλύτερη ευκολία και ασφάλεια.

Το κάτοπτρο των 130 mm συλλέγει αρκετό φως, ώστε να σας χαρίσει εικόνες και στιγμές που θα θυμάστε.

Η στήριξη Dobson είναι συνώνυμη της ευκολίας χρήσης. Στήνεται πολύ εύκολα και γρήγορα, ενώ ο χειρισμός της είναι απλούστατος.
Η SkyWatcher πάλι πρωτοπορεί, με την κατασκευή ενός εντελώς νέου μοντέλου τηλεσκοπίου τύπου Dobson: το αναδιπλούμενο truss tube, με διάμετρο κατόπτρου 130mm!

Το κατοπτρικό τηλεσκόπιο τύπου Dobson σχεδιάστηκε έτσι ώστε ο οπτικός σωλήνας να αναδιπλώνεται με τη βοήθεια δύο ράβδων ολίσθησης. Έτσι, οι λάτρεις του είδους αλλά και όσοι δεν διαθέτουν αρκετό χώρο ή γερή μέση, έχουν ένα κλασικής διαμέτρου, compact επιτραπέζιο τηλεσκόπιο, με μέγιστο ύψος σε πλήρη έκταση, μόνο 79cm που μεταφέρεται πανεύκολα.

Ο οπτικός σωλήνας προσαρτάται στο βραχίονα της ξύλινης βάσης με τη βοήθεια ράβδου dovetail και κινείται καθ’ ύψος με το χαλάρωμα ενός κοχλία, ενώ ολόκληρo το σύστημα βάση-σωλήνας περιστρέφεται κατά αζιμούθιο. Ο εστιαστής δέχεται προσοφθάλμια 1 ¼’’. Για τον εύκολο εντοπισμό των ουράνιων αντικειμένων περιλαμβάνεται ερευνητής κόκκινης κουκίδας (red dot finder).

Χαρακτηριστικά Προϊόντος

Καθ.Βάρος (γρ.) 6500
Οπτικός Σχεδιασμός Κατοπτρικό Newtonian (Νευτώνιο)
Διάμετρος (mm) 130
Εστιακή Απόσταση - F (mm) 650
Εστιακός Λόγος (f/) 5
Στήριξη Dobson αλταζιμουθιακή
Ερευνητής Κόκκινης Κουκίδας (Star Pointer)
Μέγιστη Ωφέλιμη Μεγέθυνση (x) 260
Προσοφθάλμιο LE 10mm WA (65x) & LE 25mm (26x), Ø31.8mm

Επιπλέον Πληροφορίες

Χαρτοκιβώτιο 1 530 x 400 x 400 mm (8 Kg )
  • Διάμετρος βάσης: 32cm
  • Μέγιστο ύψος: 79cm
  • Ελάχιστο ύψος: 54cm

Βίντεο

Προαιρετικά Αξεσουάρ

Σxετικά Προϊόντα

Αξιολογήσεις

Μοναδικές εικόνες για την τιμή του!Review by ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Βαθμολογία
Ένα εξαιρετικό τηλεσκόπιο, μεγάλη λεπτομέρεια στον Κρόνο, τον Δία ακόμα και τον Άρη, σε πιο σκοτεινά μέρη βέβαια μπορείς να κυνηγήσεις νεφελώματα (λίγο θολά και αδύναμα για αυτή την διάμετρο του καθρέπτη αλλά εντυπωσιακά) και γαλαξίες. Η Σελήνη εννοείται πως θα προσφέρει εντυπωσιακές εικόνες.

Συστήνεται 10000% για το πρώτο τηλεσκόπιο ενός αρχάριου καθώς είναι και εύκολο στην μεταφορά του! Καλύτερα να έχεις ένα μικρό τηλεσκόπιο που θα το χρησιμοποιείς παρά ένα μεγάλο που θα πιάνει αράχνες στην ντουλάπα.

Μπορεί να δεχθεί πολλές μετατροπές και υπάρχουν πολλές συζητήσεις σε πολλά Φόρουμ Ελληνικά και ξένα!

Προτείνεται ένα laser collimator για γρήγορες ευθυγραμίσεις πριν από κάθε χρήση

Προσωπικά το συνδύασα με ένα προσοφθάλμιο Baader Zoom Mark IV και ένα Barlow 3x, και είναι σαν να έχω πάρα πολλά πολλά προσοφθάλμια!

Καθαρούς Ουρανούς να έχετε! (Αναρτήθηκε στις 20/07/2018)

Γράψτε τη δική σας αξιολόγηση

Μόνο εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να υποβάλλουν αξιολόγηση. Παρακαλούμε, Συνδεθείτε ή Εγγραφείτε

Νέα Προϊόντα

Φόρμα Αιτήματος Τιμής

Με την αποστολή του αιτήματος τιμής δηλώνετε ότι συμφωνείτε πως το ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ Θεσσαλονίκης μπορεί να συλλέξει τα στοιχεία σας μέσω αυτής της φόρμας.