DELOS 17.3mm, Ø 31,8mm Zoom

TELEVUE

DELOS 17.3mm, Ø 31,8mm

# TVEDL-17.3

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Έρωτας μέσα από την πρώτη "ματιά", με το νέο προσοφθάλμιο Delos της TeleVue
Προσωρινά Εξαντλημένο (Αναμένεται)

Όλες οι παραγγελίες που δεχόμαστε μέχρι τις 15:00 και αφορούν προϊόντα που βρίσκονται στην αποθήκη μας, διεκπεραιώνονται την ίδια μέρα

Άρτια εκπαιδευμένο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό, είναι στη διάθεσή σας ανά πάσα στιγμή, για να λύσει τις απορίες και τους προβληματισμούς σας σχετικά με τον εξοπλισμό σας.

Σε περίπτωση που δεν μείνετε ικανοποιημένος/η από το προϊόν που παραλάβατε, μπορείτε να το επιστρέψετε εντός 14 ημερών από την ημερομηνία παραλαβής του.

Εμπειρία που εμπιστεύεστε . Το Πλανητάριο ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής ειδών αστρονομίας στα Βαλκάνια

ΠεριγραφήDELOS 17,3mm, Ø 31,8mm


Προσοφθάλμιο DELOS: Έρωτας μέσα από την πρώτη "ματιά"

Η TeleVue παρουσιάζει στο Texas Star Party 2012 και στο NorthEast Astronomy Forum 2012, 5 προσθήκες προσοφθαλμίων (3.5mm, 4.5mm, 8mm, 12mm, 14mm) στην σειρά προσοφθαλμίων Delos. Μεσαία έως μικρή εστιακή απόσταση, 20mm eyerelief και φαινόμενο πεδίο 72 μοιρών χαρακτηρίζουν τα προσοφθάλμια  Delos.

Όλη η γνώση που αποκτήθηκε κατασκευάζοντας την εκπληκτικά επιτυχή σειρά Ethos εφαρμόστηκε και στην ανάπτυξη αυτής της νέας σειράς Delos, από τον οπτικό της TeleVue, Paul Dellechiaie. Ο ιθύνων νους της TeleVue, Al Nagler, γνωστός φιλέλληνας, ονόμασε τη σειρά Delos, από το όνομα του ελληνικού νησιού στο οποίο γεννήθηκε ο Απόλλωνας, θεός του φωτός.

Ο σχεδιασμός και η απόδοση του Delos παραπέμπουν σε ένα Ethos, μικρότερου πεδίου. Ελαττώνοντας το πεδίο στις 72ο έγινε πιο εύκολη η αύξηση του eyerelief και ο έλεγχος των αποκλίσεων της κόρης εξόδου και όλα αυτά, χωρίς να προκύψει ένα πολύ μεγάλο προσοφθάλμιο. Έχοντας σαν σημείο αναφοράς τα πρότυπα απόδοσης του Ethos, ο σχεδιασμός του Delos πέτυχε οξύτητα σε όλο το πεδίο, χρωματική ουδετερότητα και οπτική τελειότητα στην παραμόρφωση πεδίου, κατά την ανασύσταση των ειδώλων. Η ποιότητα της εικόνας βελτιώθηκε με την προσθήκη υάλου με πολλαπλές επιστρώσεις και αντιανακλαστικές επιφάνειες σε όλο το προσοφθάλμιο. Επιπρόσθετα, αυξήθηκε το contrast και δημιουργήθηκε ένα νέο, ρυθμιζόμενου ύψους, σύστημα  προστατευτικών παρεκταμάτων που κλειδώνουν σε οποιαδήποτε θέση.

Ο προσοφθάλμιος φακός του Delos διαθέτει ένα ικανοποιητικό άνοιγμα διαμέτρου 35mm, αποτρέποντας την ανάκλαση του διάχυτου φωτός στην πρώτη επιφάνεια και την εισαγωγή του άσχετου, εξωτερικού φωτός στο μάτι, με αποτέλεσμα να ενδυναμώνεται και να ενισχύεται περισσότερο το contrast. Με το ολισθαίνον παρέκταμα ο κάθε παρατηρητής βρίσκει την πλέον κατάλληλη απόσταση ματιού-προσοφθαλμίου που του αρμόζει. Επιπλέον, τα σημάδια πάνω στο σώμα του προσοφθαλμίου αποτελούν οδηγούς αναφοράς για άμεση τοποθέτηση στην επιθυμητή θέση. Το παρέκταμα, επίσης μπορεί να περιστρέφεται για τους χρήστες Dioptrx.

Το προσοφθάλμιο είναι ομοεστιακό (parfocal) με όλα τα προσοφθάλμια 1 ¼’’ της TeleVue και διαθέτει σπείρωμα για φίλτρα 1 ¼’’ (31,8mm).

Χαρακτηριστικά Προϊόντος

Καθ.Βάρος (γρ.) 410
Διάμετρος (mm) 31.8
Eye Relief (mm) 20
Διάμετρος κάννης 1,1/4" (31,8mm)
Εστιακή απόσταση 17.3
Φαινόμενο πεδίο (FOVº) 72

Επιπλέον Πληροφορίες

Field stop: 21.2mm

Σxετικά Προϊόντα

Αξιολογήσεις

Γράψτε τη δική σας αξιολόγηση

Μόνο εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να υποβάλλουν αξιολόγηση. Παρακαλούμε, Συνδεθείτε ή Εγγραφείτε

Νέα Προϊόντα

Φόρμα Αιτήματος Τιμής

Με την αποστολή του αιτήματος τιμής δηλώνετε ότι συμφωνείτε πως το ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ Θεσσαλονίκης μπορεί να συλλέξει τα στοιχεία σας μέσω αυτής της φόρμας.