CONTRAST BOOSTER Ø 31,8mm Zoom

BAADER PLANETARIUM

CONTRAST BOOSTER Ø 31,8mm

# BA-2458360

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Πολύ περισσότερο από ένα απλό φίλτρο minus-violet, βασισμένο στο δημοφιλές φίλτρο σελήνης Moon&Skyglow, το φίλτρο Contrast-Booster προσφέρει βελτίωση του κοντράστ και μείωση της θαμπάδας του ουρανού στο μέγιστο δυνατό επίπεδο που μπορεί να επιτευχθεί με ένα φίλτρο.
Διαθέσιμο
83,00 €

Όλες οι παραγγελίες που δεχόμαστε μέχρι τις 16:00 και αφορούν προϊόντα που βρίσκονται στην αποθήκη μας, διεκπεραιώνονται την ίδια μέρα

Άρτια εκπαιδευμένο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό, είναι στη διάθεσή σας ανά πάσα στιγμή, για να λύσει τις απορίες και τους προβληματισμούς σας σχετικά με τον εξοπλισμό σας.

Σε περίπτωση που δεν μείνετε ικανοποιημένος/η από το προϊόν που παραλάβατε, μπορείτε να το επιστρέψετε εντός 14 ημερών από την ημερομηνία παραλαβής του.

Εμπειρία που εμπιστεύεστε . Το Πλανητάριο ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής ειδών αστρονομίας στα Βαλκάνια

Περιγραφή

Baader Contrast- Booster, 31.8mm (1 1/4")


Πολύ περισσότερο από ένα απλό φίλτρο minus-violet,  βασισμένο στο δημοφιλές φίλτρο σελήνης Moon & Skyglow, το φίλτρο Contrast-Booster προσφέρει βελτίωση του κοντράστ και μείωση της θαμπάδας του ουρανού στο μέγιστο δυνατό επίπεδο που μπορεί να επιτευχθεί με  ένα φίλτρο. Το φίλτρο αυτό δεν προσφέρει μόνο σημαντική βελτίωση στο κοντράστ για τους πλανήτες ή τη σελήνη, αλλά είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να εξαφανίζει ολοκληρωτικά το ενοχλητικό μπλε χρώμα  που βγαίνει από τα αχρωματικά διοπτρικά τηλεσκόπια, το οποίο και καταστρέφει την διακριτική ικανότητα και το κοντράστ. Οι λεπτομέρειες στο κοντράστ και στα χρώματα γίνονται πιο εμφανείς αποκαλύπτοντας  παράλληλα όλες τις δυνατότητες ανάλυσης που έχει το τηλεσκόπιο σας.

Το Contrast-Booster συνδυάζει ένα ειδικό κράμα γυαλιού από νεοδύμιο μαζί με μια προσεχτικά σχεδιασμένη 23 επιστρώσεων διηλεκτρική διαπερατότητα από τη μια όψη και με μια 7 επιπέδων εξαιρετικά χαμηλής αντι- ανακλαστικής  επίστρωσης στην άλλη όψη. Γίνεται δραστικό φιλτράρισμα στα αφεστιασμένα μπλε μήκη κύματος, με αποτέλεσμα να προσδίδεται μια ελαφρά κίτρινη χροιά στα αντικείμενα (φανερά λιγότερο από ένα τυπικό κίτρινο φίλτρο). Ειδικές επιστρώσεις επιτρέπουν πάνω από 95% μετάδοση κατά μήκος των κυρίων μερών του ορατού φάσματος (συμπεριλαμβανομένου και του  H-Alpha). Το αποτέλεσμα είναι να έχουμε ένα φίλτρο που διατηρεί τα χρώματα και τις χρωματικές αντιθέσεις σε δύσκολα αντικείμενα όπως ο Δίας, χωρίς να έχουμε μεγάλη απώλεια της φωτεινότητας του αντικειμένου. Οι γραμμές με τα νέφη στον Δία όχι μόνο διατηρούν την κόκκινη απόχρωσή τους, αλλά γίνονται πιο έντονα στο κοντράστ. Επιτέλους γίνεται εύκολη η επισήμανση της μεγάλης ερυθράς κηλίδας. Οι πλανήτες και λεπτομέρειες στην επιφάνεια της σελήνης γίνονται πιο διακριτά με φόντο έναν κατάμαυρο ουρανό. Το Contrast-Booster είναι απαραίτητο στην ηλιακή παρατήρηση (μαζί με το  ηλιακό φίλτρο Baader- Astro Solar). 

Πολλοί ερασιτέχνες έχουν ανακαλύψει ότι το φίλτρο αυτό βοηθάει πολύ και στην παρατήρηση του Άρη!  Η εικόνα του πλανήτη μέσα από όλα τα τηλεσκόπια (συμπεριλαμβανομένων των κατοπτρικών και των αποχρωματικών) βελτιώνεται από το φιλτράρισμα στο RGB και στο μπλοκάρισμα του μπλε.  

Σε συνδυασμό με το φίλτρο Baader UV-IR-Cut, το  Contrast-Booster αποτελεί το ιδανικό φίλτρο για φωτογράφηση με ψηφιακή μηχανή. Αντί να επιβαρύνεται ο χρήστης με το έξτρα κόστος της αγοράς υπέρυθρου φίλτρου (χρειάζεται μόνο για την ψηφιακή φωτογράφηση), το Contrast Booster έχει βελτιστοποιηθεί για την οπτική χρήση. Για την ψηφιακή φωτογράφηση αρκεί απλά να προστεθεί το Baader UV-IR-Cut Filter, όταν χρειάζεται.  Οι λειασμένες επιφάνειες επακριβώς στο μήκος κύματος ¼ εγγυώνται την οξύτητα και το κοντράστ των εικόνων. Τα φίλτρα είναι διαθέσιμα και στα δύο μεγέθη των 1.1/4" και 2".

Το βασικό υπόστρωμα είναι από ειδικό γυαλί από νεοδύμιο, σχεδιασμένο με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά μετάδοσης, φτιαγμένο αποκλειστικά για την Baader Planetarium.

"Το φίλτρο  contrast booster αναμφισβήτητα αφαιρεί την μωβ χροιά από το 6" f/8 διοπτρικό μου τηλεσκόπιο στα φωτεινά αστέρια και στη σελήνη. Προσδίδει μια «ζεστή» κιτρινωπή απόχρωση και στα δύο. Γρήγορα το συνήθισα όταν παρατηρούσα το φεγγάρι και δε μου δημιούργησε κάποιο πρόβλημα. Το δοκίμασα στον Άρη. Τα σκούρα σημεία στην επιφάνειά του ξεχώρισαν καλύτερα. Η ποιότητα του γυαλιού είναι εξαιρετική.
Κάποια άλλα φίλτρα που έχω χρησιμοποιήσει έκαναν πιο «μαλακή» την εικόνα, μειώνοντας έτσι τις λεπτομέρειες. Όχι όμως με το φίλτρο της  Baader.  Με λίγα λόγια, μια αξιόλογη προσθήκη στα αξεσουάρ παρατήρησής μου, και  σε μια πολύ καλή τιμή.”  Pat Abbott

"Απλά ήθελα να σας πω ότι το φίλτρο  Contrast Booster είναι ένα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ προϊόν. Κατά πολύ το καλύτερο φίλτρο που χρησιμοποίησα για τον Άρη. Περιμένω ανυπόμονα να το χρησιμοποιήσω στον Δία και στον Κρόνο. Με βοήθησε επίσης στη φωτογράφηση του Άρη με την webcam."  Gordon Dayton


 

 

Χαρακτηριστικά Προϊόντος

Διάμετρος (mm) 31.8

Επιπλέον Πληροφορίες

Σxετικά Προϊόντα

 • CONTRAST BOOSTER Ø 50,8mm
  BAADER PLANETARIUM

  CONTRAST BOOSTER Ø 50,8mm

  133,00 €
  ή από 8,05 € /μήνα
 • MOON & SKYGLOW, Ø31.8mm (1 1/4″)
  BAADER PLANETARIUM

  MOON & SKYGLOW, Ø31.8mm (1 1/4″)

  ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

  Τιμή: 84,00 €

  Τιμή προσφοράς: 67,20 €

  ή από 5,08 € /μήνα
 • SEMI-APO, Ø31.8mm (1 1/4″)
  BAADER PLANETARIUM

  SEMI-APO, Ø31.8mm (1 1/4″)

  ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

  Τιμή: 85,00 €

  Τιμή προσφοράς: 68,00 €

  ή από 5,14 € /μήνα
  1 Αξιολόγηση(εις)

Αξιολογήσεις

Γράψτε τη δική σας αξιολόγηση

Μόνο εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να υποβάλλουν αξιολόγηση. Παρακαλούμε, Συνδεθείτε ή Εγγραφείτε

Φόρμα Αιτήματος Τιμής

Με την αποστολή του αιτήματος τιμής δηλώνετε ότι συμφωνείτε πως το ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ Θεσσαλονίκης μπορεί να συλλέξει τα στοιχεία σας μέσω αυτής της φόρμας.