CGEM DX, Ισημερινή Ρομποτική Στήριξη Zoom

CELESTRON

CGEM DX, Ισημερινή Ρομποτική Στήριξη

# CE91528

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Η νέα, στιβαρότερη και με μεγαλύτερο ωφέλιμο φορτίο παραλλαγή της στήριξης CGEM, η CGEM DX, θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς.

Διαθέσιμο

Όλες οι παραγγελίες που δεχόμαστε μέχρι τις 16:00 και αφορούν προϊόντα που βρίσκονται στην αποθήκη μας, διεκπεραιώνονται την ίδια μέρα

Άρτια εκπαιδευμένο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό, είναι στη διάθεσή σας ανά πάσα στιγμή, για να λύσει τις απορίες και τους προβληματισμούς σας σχετικά με τον εξοπλισμό σας.

Σε περίπτωση που δεν μείνετε ικανοποιημένος/η από το προϊόν που παραλάβατε, μπορείτε να το επιστρέψετε εντός 14 ημερών από την ημερομηνία παραλαβής του.

Εμπειρία που εμπιστεύεστε . Το Πλανητάριο ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής ειδών αστρονομίας στα Βαλκάνια

Περιγραφή

Αυτοματοποιημένη στήριξη CGEM DXΗ CGEM DX είναι μια εξέλιξη της γερμανικού τύπου ισημερινής στήριξης  CGEM της Celestron, κατάλληλη για την υποστήριξη οπτικών σωλήνων ως και 14″.

Η CGEM DX έρχεται με ένα πολύ στιβαρό τρίποδο με διάμετρο ποδιού 2.75″, κάτι που δίνει την δυνατότητα σε αυτή την στήριξη να μπορεί να σηκώσει οπτικούς σωλήνες μέχρι 14″ SC, βάρος 23 κιλών, και να κινείται με ταχύτητα 5ο το δευτερόλεπτο.
 
Γενικά
Η αυτοματοποιημένη στήριξη CGEM DX της Celestron είναι εργονομικά σχεδιασμένη και φιλική στη χρήση, ενώ έχει ελκυστική και τολμηρή εμφάνιση.

Με μέγιστο ωφέλιμο φορτίο 23 kg είναι ικανή να υποστηρίξει τους οπτικούς σωλήνες Celestron SCT μέχρι 14″ με προσαρτημένο ένα πλήρες σύστημα από αξεσουάρ απεικόνισης, ενώ ουσιαστικά είναι κατάλληλη και για οποιονδήποτε άλλου κατασκευαστή οπτικό σωλήνα και εξάρτημα, αντίστοιχου μέγιστου βάρους. Η προσαρμογή του οπτικού σωλήνα γίνεται με ράβδο dovetail 3″ για μεγαλύτερη σταθερότητα και λιγότερους κραδασμούς, σημαντικό στην αστροφωτογράφηση αλλά και στην οπτική παρατήρηση.  

Η απόδοση, τα τεχνικά χαρακτηριστικά, καθώς και η τιμή της Celestron CGEM DX την τοποθετούν ακριβώς μεταξύ των στηρίξεων Celestron CGEM και CGE, συνδυάζοντας τη φορητότητα της πρώτης, με την ακρίβεια της δεύτερης.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η κεφαλή της Celestron CGEM DX περιέχει μοτέρ ακριβείας και στους δύο άξονες, για αυτοματοποιημένη χρήση.

Τα ανασχεδιασμένα ηλεκτρονικά της CGEM DX τροφοδοτούν τα μοτέρ με συνεχώς ρυθμιζόμενο ρεύμα, δίνοντάς τους την δυνατότητα να μετακινούν το τηλεσκόπιο ακόμα και όταν δεν είναι τελείως ζυγισμένο. Έτσι μπορεί και σηκώνει μεγάλα φορτία χωρίς να χάνει σε ομαλότητα λειτουργίας.

Τα ανοξείδωτα ατσάλινα γρανάζια και οι ορειχάλκινοι ατέρμονες  των 90mm εξασφαλίζουν υψηλές επιδόσεις και διαχρονική αξιοπιστία.

Η μικρού μήκους οδόντωση στα γρανάζια καθώς και η χρήση ηλεκτρονικών κωδικοποιητών χαμηλής τάσης στα μοτέρ εξασφαλίζουν ομαλή κίνηση και παρακολούθηση καθώς και αθόρυβη λειτουργία.

Ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό της CGEM DX, που θα ικανοποιήσει του αστροφωτογράφους, είναι η Μόνιμη Διόρθωση του Περιοδικού Σφάλματος (PPEC), που δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να ελαχιστοποιήσει σταδιακά τα περιοδικά σφάλματα των γραναζιών, καθώς η στήριξη διατηρεί τις εγγραφές του περιοδικού σφάλματος.

Τα μοτέρ καθώς και όλα τα ηλεκτρονικά της κεφαλής βρίσκονται στο εσωτερικό, έτσι ώστε να προστατεύονται από την υγρασία και τη σκόνη.

Η στήριξη λειτουργεί με ρεύμα 12 Volt DC/ 3.5 amp. Η μέγιστη κατανάλωση γίνεται μόνο σε σπάνιες περιπτώσεις, για παράδειγμα όταν η στήριξη κινείται με τη μέγιστη ταχύτητα. Η συνήθης χρήση, με ένα καλά ζυγισμένο φορτίο απαιτεί περίπου το μισό ρεύμα (0.75 amp). Στον εξοπλισμό περιλαμβάνεται καλώδιο τροφοδοσίας με αντάπτορα για τον αναπτήρα του αυτοκινήτου.
Προτείνεται η τροφοδοσία μέσω του Power Tank της Celestron, με το οποίο θα μπορείτε να τροφοδοτείτε τη στήριξη καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος να ξεμείνετε από ενέργεια.

Η διόπτρα πολικής ευθυγράμμισης καθώς και οι κοχλίες ρύθμισης αζιμουθίου/ύψους θα σας βοηθήσουν να κάνετε γρήγορα μια αρκετά καλή πολική ευθυγράμμιση για οπτική παρατήρηση. Για πιο απαιτητικές εφαρμογές, όπως η αστροφωτογράφηση, προτείνεται η χρήση μιας προαιρετικής πολικής διόπτρας για ευθυγράμμιση ακριβείας. 

Η στήριξη έχει υποδοχή για ράβδο τοποθέτησης 3″, δημιουργώντας έτσι μια σταθερή πλατφόρμα για τον οπτικό σωλήνα, με λιγότερους κραδασμούς σε σχέση με στενότερες ράβδους, πολύ σημαντικό για την αστροφωτογράφηση, αλλά και για την οπτική παρατήρηση.

Η CGEM DX έχει μια μοναδική διαδικασία πολικής ευθυγράμμισης, το All-Star. Αυτό επιτρέπει στον χρήστη να επιλέξει οποιοδήποτε φωτεινό αστέρι, την ώρα που το λογισμικό υπολογίζει και βοηθάει την πολική ευθυγράμμιση.

Μαζί με τη Celestron CGEM™ παρέχεται αντίβαρο βάρους 10 kg. Το αντίβαρο κλειδώνει με ένα μόνο ατσάλινο παξιμάδι πάνω στη ράβδο, διευκολύνοντας έτσι  τη διαδικασία του ζυγίσματος.

Τα μοτέρ της στήριξης δουλεύουν σε 9 ταχύτητες: 0.5Χ και 1.0Χ για οδήγηση, καθώς και 4Χ, 8Χ, 16Χ και 64Χ για κεντράρισμα, και τέλος 0.5ο/sec 2ο/sec και 4ο/sec για σκόπευση. Τα μοτέρ έχουν δυνατότητες λειτουργίας για αστρική, σεληνιακή και ηλιακή παρακολούθηση, τόσο για το βόρειο όσο και για το νότιο ημισφαίριο.


ΑΥΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ

•    40.000 αντικείμενα, 100 και πλέον αντικείμενα οριζόμενα από τον χρήστη και εκτενείς πληροφορίες για περισσότερα από 200 αντικείμενα
•    Δοκιμασμένη τεχνολογία ψηφιακού ελέγχου NexStar
•    Σύστημα GoTo με ακρίβεια 1,5 arcminutes
•    Στο λογισμικό περιλαμβάνονται οι λειτουργίες: Βαθμονόμηση Πυξίδας, Διαδικασία Πολικής Ευθυγράμμισης, Επιλογή με Οριακά Φίλτρα στη Βάση Δεδομένων, Κατάσταση Νάρκης, Αυτόματη Στροφή στον Βορρά και Οριζοντίωση, Γρήγορη Ευθυγράμμιση και όρια περιστροφής διαμορφώσιμα από το χρήστη
•    Δυνατότητα αναβάθμισης (flash) του λογισμικού του χειριστηρίου και των μοτέρ μέσω ενημερώσεων από το internet
•    Λίστες (διαμορφώσιμες με κριτήρια) των πιο φημισμένων αντικειμένων του βαθέως ουρανού, με όνομα και αριθμό καταλόγου. Οι πιο όμορφοι διπλοί, τριπλοί και τετραπλοί αστέρες, μεταβλητοί αστέρες, ηλιακά συστήματα, αστερισμοί κ.λπ.
•    Δυνατότητα προγραμματισμού μόνιμων διορθώσεων του περιοδικού σφάλματος (PEC) – για την αντιμετώπιση σφαλμάτων της περιοδικής παρακολούθησης, τα οποία είναι εγγενή σε όλους του μηχανισμούς κίνησης με ατέρμονα άξονα και γρανάζια
•    Θύρα αυτόματης οδήγησης (autoguider), θύρα PC και βοηθητικές θύρες για αστροφωτογράφηση μακράς έκθεσης
•    Χειριστήριο με οθόνη LCD, δύο γραμμών, 16 χαρακτήρων, με πλήκτρα φωτιζόμενα από LED, για εύκολη χρήση των λειτουργιών GoTo
•    Θύρα επικοινωνίας RS-232 στο χειριστήριο, για έλεγχο του τηλεσκοπίου μέσω προσωπικού ηλεκτρονικού υπολογιστή
•    Περιλαμβάνει το λογισμικό ελέγχου NexRemote, για προχωρημένο έλεγχο του τηλεσκοπίου σας μέσω υπολογιστή
•    Συμβατότητα με GPS, με το προαιρετικό αξεσουάρ SkySync GPS

Επιπλέον Πληροφορίες

Χαρτοκιβώτιο 1 660 x 460 x 260 mm (2.722 Kg )

Προαιρετικά Αξεσουάρ

Σxετικά Προϊόντα

Αξιολογήσεις

Γράψτε τη δική σας αξιολόγηση

Μόνο εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να υποβάλλουν αξιολόγηση. Παρακαλούμε, Συνδεθείτε ή Εγγραφείτε

Φόρμα Αιτήματος Τιμής

Με την αποστολή του αιτήματος τιμής δηλώνετε ότι συμφωνείτε πως το ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ Θεσσαλονίκης μπορεί να συλλέξει τα στοιχεία σας μέσω αυτής της φόρμας.