ΔΙΟΡΘΩΤΗΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ (ADC) T2 1.25" Zoom

ZWO

ΔΙΟΡΘΩΤΗΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ (ADC) T2 1.25"

# ZWO-ADC
Ο διορθωτής αυτός εκμηδενίζει τη διασπορά του φωτός που παρατηρείται όταν οι πλανήτες βρίσκονται χαμηλά στον ορίζοντα. Βελτιώνει αισθητά την οξύτητα και την ευκρίνεια τόσο στην παρατήρηση όσο και στην φωτογράφιση των πλανητών.
Άμεσα διαθέσιμο
179,00 €

Όλες οι παραγγελίες που δεχόμαστε μέχρι τις 15:00 και αφορούν προϊόντα που βρίσκονται στην αποθήκη μας, διεκπεραιώνονται την ίδια μέρα

Άρτια εκπαιδευμένο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό, είναι στη διάθεσή σας ανά πάσα στιγμή, για να λύσει τις απορίες και τους προβληματισμούς σας σχετικά με τον εξοπλισμό σας.

Σε περίπτωση που δεν μείνετε ικανοποιημένος/η από το προϊόν που παραλάβατε, μπορείτε να το επιστρέψετε εντός 14 ημερών από την ημερομηνία παραλαβής του.

Εμπειρία που εμπιστεύεστε . Το Πλανητάριο ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής ειδών αστρονομίας στα Βαλκάνια

Περιγραφή

ΔΙΟΡΘΩΤΗΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ (ADC) T2 1.25"

Ο πρώτος ADC φτιαγμένος απο ερασιτέχνες αστρονόμους γιά ερασιτέχνες αστρονόμους!

Τα πρίσματα είναι η «καρδιά» του ADC

Υλικό κατασκευής: H-K9L (Schott BK7)
Επιφανειακή ακρίβεια: λ/[email protected]
Γωνία παρέκκλισης: 2°


Επιστρώσεις φιλικές στο UV


Γιατί να χρησιμοποιήσετε έναν ADC?

Το φώς απο τα ουράνια αντικείμενα που διέρχεται απο την ατμόσφαιρα της Γής υπο γωνία θα πάσχει απο διάθλαση. Το φαινόμενο αυτό αυξάνεται δραματικά όσο χαμηλώνει το ύψος του παρατηρούμενου στόχου απο τον ορίζοντα. Η διάθλαση αυτή κάνει το αντικείμενο να “φαίνεται” σε ελαφρά διαφορετική θέση απο την πραγματικότητα (π.χ. ο Ήλιος κατα την δύση φαίνεται να κερδίζει ύψος μέχρι και 0.5°, αριθμός μεγαλύτερος απο μια ηλιακή διάμετρο). Ο βαθμός της διάθλασης αυτής εξαρτάται απο το μήκος κύματος του φωτός.

Η αύξηση στο παρατηρούμενο ύψος μεταβάλλεται ανάλογα με το ύψος του αντικειμένου και είναι διαφορετική ανάλογα με το χρώμα που παρατηρούμε. Εν ολίγοις, η ατμοσφαιρική διασπορά, διαχέει το φώς απο ένα φωτεινό σημείο σε ένα κάθετο φάσμα χρωμάτων όπου το μήκος του αυξάνεται ανάλογα με το παρατηρούμενο ύψος του αντικειμένου. Ένας ορθά ρυθμισμένος διορθωτής ADC, τοποθετημένος μεταξύ της κάμερας / προσοφθαλμίου και του φακού barlow, θα μειώσει δραματικά αυτή την διασπορά και θα αυξήσει την ανάλυση και την ευκρίνεια στα παρατηρούμενα είδωλα. Αυτό επιτυγχάνεται με την εφαρμογή αντίθετης διασποράς και με την επανασύγκλιση των χρωμάτων στην εστία.Μερικές δοκιμαστικές εικόνες που δείχνουν την διαφορά ΜΕ και ΧΩΡΙΣ χρήση ADC


Jupiter from Emil with ASI174MM and ZWO ADC.Επιπλέον Πληροφορίες

Προαιρετικά Αξεσουάρ

Σxετικά Προϊόντα

Αξιολογήσεις

Πολύ καλοReview by ΛΑΚΗΣ
Βαθμολογία
Πολύ καλο (Αναρτήθηκε στις 15/09/2016)

Γράψτε τη δική σας αξιολόγηση

Μόνο εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να υποβάλλουν αξιολόγηση. Παρακαλούμε, Συνδεθείτε ή Εγγραφείτε

Φόρμα Αιτήματος Τιμής

Με την αποστολή του αιτήματος τιμής δηλώνετε ότι συμφωνείτε πως το ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ Θεσσαλονίκης μπορεί να συλλέξει τα στοιχεία σας μέσω αυτής της φόρμας.