ATK-420 CCD CAMERA, (Μονόχρωμη) Zoom

ATIK

ATK-420 CCD CAMERA, (Μονόχρωμη)

# PE-ATK0092

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Η Atik 420 είναι η πρώτη CCD κάμερα στην κατηγορία της που προσφέρει υψηλής απόδοσης ρυθμιζόμενη ψύξη, χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και στενό σώμα, όλα σε ένα.
Προσωρινά Εξαντλημένο

Όλες οι παραγγελίες που δεχόμαστε μέχρι τις 15:00 και αφορούν προϊόντα που βρίσκονται στην αποθήκη μας, διεκπεραιώνονται την ίδια μέρα

Άρτια εκπαιδευμένο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό, είναι στη διάθεσή σας ανά πάσα στιγμή, για να λύσει τις απορίες και τους προβληματισμούς σας σχετικά με τον εξοπλισμό σας.

Σε περίπτωση που δεν μείνετε ικανοποιημένος/η από το προϊόν που παραλάβατε, μπορείτε να το επιστρέψετε εντός 14 ημερών από την ημερομηνία παραλαβής του.

Εμπειρία που εμπιστεύεστε . Το Πλανητάριο ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής ειδών αστρονομίας στα Βαλκάνια

Περιγραφή


ATK- 420 CCD CAMERA, Μονόχρωμη


Η Atik 420 είναι η πρώτη CCD κάμερα στην κατηγορία της που προσφέρει υψηλής απόδοσης ρυθμιζόμενη ψύξη, χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και στενό σώμα, όλα σε ένα. Ταιριάζει ιδιαίτερα καλά με τα 6 και 8 ιντσών συστήματα HyperStar, όπου το στενό σώμα και η χαμηλή έκλυση θερμότητας κάνουν τη διαφορά, ή με μικρού εστιακού μήκους διοπτρικά, παρέχοντας ένα πολύ γρήγορο, υψηλής ευκρίνειας, ευρύ οπτικό πεδίο.

Η σειρά CCD καμερών Atik 4-Series είναι μια εξέλιξη των 3-Series και διαθέτει στενότερο σώμα. Αυτό είναι ιδιαίτερα καλό όταν η κάμερα πρόκειται να τοποθετηθεί είτε μπροστά από το τηλεσκόπιο σε συστήματα HyperStar ή Fastar, που δίνουν μια πολύ γρήγορη, υψηλής ευκρίνειας, ευρέως πεδίου θέα, είτε σε ειδικά σχεδιασμένα συστήματα που χρειάζονται μια κάμερα CCD με στενό σώμα.

Η Atik 420 χρησιμοποιεί τον αισθητήρα Sony ICX274 CCD ο οποίος δίνει μια ευχάριστη εικόνα τύπου widescreen, 1620x1220 pixels. Είναι ο ίδιος αισθητήρας που χρησιμοποιείται για καλή απόδοση στη δημοφιλή Atik 320E. Οι κάμερες διαθέτουν επιλογή τιμής ψύξης, που κάνει τη λήψη σωστών dark frames εύκολη υπόθεση, και λειτουργούν με τάση 12V, ώστε να είναι εύκολη η τροφοδοσία τους στην ύπαιθρο.
Η Atik 420 είναι τέλειο ταίρι για μικρές εστιακές αποστάσεις. Συστήματα HyperStar / Fastar και μικρά διοπτρικά με μειωτές εστιακής απόστασης είναι όργανα για τα οποία θα επέλεγε κάποιος αυτή την CCD κάμερα.

Έχοντας το στενότερο σώμα στην κατηγορία της, η Atik 420 είναι και από τις ελαφρύτερες κάμερες. Αλλά μη νομίζετε ότι έγινε κάποιος συμβιβασμός στις επιδόσεις ψύξης ή στη σταθερότητα.
Η μονάδα ψύξης έχει σχεδιαστεί για χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, επομένως η αστροφωτογράφηση με τροφοδοσία από μπαταρία διαρκεί περισσότερο. Επίσης, η θύρα του αποξηραντικού είναι πλέον εύκολα προσβάσιμη από έξω.

Η Atik 420 έρχεται με το περίφημο πρόγραμμα λήψης Capture της Atik, το οποίο αποτελεί ένα απλό και ευνόητο αλλά με πολλές δυνατότητες μέσο για λήψη εικόνων. Στα “Εργαλεία” (Tools) περιλαμβάνονται μια ένδειξη υποβοήθησης της εστίασης, δυνατότητα σειριακής λήψης, έλεγχος της οδηγητικής κάμερας και συνεργασία με τους τροχούς φίλτρων της Atik. Το Capture έχει ως στόχο να εξαλείψει το άγχος από την αστροφωτογράφηση και να κάνει τον χρόνο σας στο τηλεσκόπιο πιο ευχάριστο. Αν χρειάζεστε συμβατότητα με άλλα λογισμικά υπάρχουν plugins για το Maxim DL, Astroart και CCDSoft, καθώς και ένας πλήρης οδηγός ASCOM. Επίσης περιλαμβάνεται το Dawn, ένα νέο λογισμικό επεξεργασίας εικόνας της Atik.

Όπως οι CCD κάμερες της Atik, έχει σχεδιαστεί από το μηδέν έτσι ώστε να έχει πολλές δυνατότητες αλλά να είναι εύκολο στην χρήση. Μία από αυτές τις δυνατότητες είναι η αναπαράσταση μιας ακολουθίας βημάτων επεξεργασίας εικόνας με τη μορφή εικονιδιακής ροής εργασιών, που μπορεί να δημιουργηθεί με μερικά κλικ του ποντικιού και, στη συνέχεια, να εκτελεστεί πολύ εύκολα, να δώσει γρήγορα αποτελέσματα και να επαναληφθεί κατά βούληση.

Χαρακτηριστικά Προϊόντος

Καθ.Βάρος (γρ.) 400

Επιπλέον Πληροφορίες

Αισθητήρας: CCD - Sony ICX-274
Οριζόντια ανάλυση: 1620 pixels
Κάθετη ανάλυση: 1220 pixels
Μέγεθος pixel: 4.4 µm x 4.4 µm
ADC: 16 bit
Readout Noise: 4e- typical value
Interface: Mini-USB 2.0 High Speed
Power: 12V DC 1A
Μέγιστη έκθεση: Unlimited
Ελάχιστη έκθεση: 1/1000 s
Ψύξη: Θερμοηλεκτρική με επιλογή θερμοκρασίας ψύξης, με μέγιστο ΔT=-30°C
Βάρος: περίπου 400 gr
Διαστάσεις: 60x121 mm

Απαιτήσεις συστήματος: Pentium III PC με 128MB RAM, XP/Vista/Win7, CD-ROM και θύρα USB 2.0.

Περιλαμβάνονται:
  • Το σώμα της κάμερας με τον προσαρμογέα 1.25'
  • 3-μέτρα καλώδιο USB
  • 1,8 μέτρα καλώδιο τροφοδοσίας (φις αναπτήρα αυτοκινήτου)
  • CD-ROM με τους οδηγούς, λογισμικό και εγχειρίδιο χρήσης (PDF)
  • Οδηγός γρήγορης εκκίνησης (τυπωμένο)
  • Το ευρέως αναγνωρισμένο λογισμικό Capture, για τον έλεγχο της κάμερας και τη λήψη δεδομένων
  • Plug-ins για να μπορεί να γίνει χρήση με Astroart και Maxim DL
Προαιρετικά ένας μετασχηματιστής 110-230 V

Προαιρετικά Αξεσουάρ

Αξιολογήσεις

Γράψτε τη δική σας αξιολόγηση

Μόνο εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να υποβάλλουν αξιολόγηση. Παρακαλούμε, Συνδεθείτε ή Εγγραφείτε

Φόρμα Αιτήματος Τιμής

Με την αποστολή του αιτήματος τιμής δηλώνετε ότι συμφωνείτε πως το ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ Θεσσαλονίκης μπορεί να συλλέξει τα στοιχεία σας μέσω αυτής της φόρμας.