ATIK 460EX CCD CAMERA, (Μονόχρωμη) Zoom

ATIK

ATIK 460EX CCD CAMERA, (Μονόχρωμη)

# PE-ATK0100

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Η Atik 460EX χρησιμοποιεί τον πιο σύγχρονο αισθητήρα CCD της Sony, τον ICX694, ο οποίος έχει διπλάσιο πεδίο από τον καταξιωμένο ICX285 (ATIK16HR, ATIK314L+).
Διαθέσιμο

Όλες οι παραγγελίες που δεχόμαστε μέχρι τις 16:00 και αφορούν προϊόντα που βρίσκονται στην αποθήκη μας, διεκπεραιώνονται την ίδια μέρα

Άρτια εκπαιδευμένο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό, είναι στη διάθεσή σας ανά πάσα στιγμή, για να λύσει τις απορίες και τους προβληματισμούς σας σχετικά με τον εξοπλισμό σας.

Σε περίπτωση που δεν μείνετε ικανοποιημένος/η από το προϊόν που παραλάβατε, μπορείτε να το επιστρέψετε εντός 14 ημερών από την ημερομηνία παραλαβής του.

Εμπειρία που εμπιστεύεστε . Το Πλανητάριο ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής ειδών αστρονομίας στα Βαλκάνια

Περιγραφή

ATIK 460EX CCD CAMERA, (Μονόχρωμη)


Η Atik 460EX χρησιμοποιεί τον πιο σύγχρονο αισθητήρα CCD της Sony, τον ICX694, ο οποίος έχει διπλάσιο πεδίο από τον καταξιωμένο ICX285 (ATIK16HR, ATIK314L+). Χάρη στην τελευταία τεχνολογία EXhad της Sony που ενσωματώνει, η κάμερα έχει εξαιρετικά μεγάλο Quantum Efficiency, πολύ χαμηλό θόρυβο και πολύ καλή διαχείριση της θερμοκρασίας. Λόγω της εξαιρετικά μεγάλης ευαισθησίας της, είναι ιδανική για αστροφωτογράφηση και ταιριάζει πολύ καλά στα τηλεσκόπια που κατά βάση χρησιμοποιούν οι ερασιτέχνες αστρονόμοι. Η κάμερα αυτή μπορεί να υποστηρίξει φίλτρα διαμέτρου 1.25″ για οπτικά συστήματα μέχρι f/2, οπότε δε χρειάζεται να επενδύσετε σε πιο ακριβά  φίλτρα 2″.
 
Η σειρά CCD καμερών Atik 4-Series είναι μια εξέλιξη των 3-Series και διαθέτει στενότερο σώμα. Αυτό είναι ιδιαίτερα καλό όταν η κάμερα πρόκειται να τοποθετηθεί είτε μπροστά από το τηλεσκόπιο, σε ένα σύστημα HyperStar ή Fastar που δίνουν μια πολύ γρήγορη, υψηλής ευκρίνειας, ευρέως πεδίου θέα, είτε σε ειδικά σχεδιασμένα συστήματα που χρειάζονται μια κάμερα CCD με στενό σώμα.

Είναι ένας αισθητήρας τελευταίας γενιάς της Sony, αποτέλεσμα συνεχούς εξέλιξης, με μειωμένο θερμικό και ηλεκτρονικό θόρυβο, μεγαλύτερο αριθμό pixels και εξαιρετική ευαισθησία. Λόγω, ακριβώς, της εξαιρετικής ευαισθησίας της, είναι μία από τις καλύτερες κάμερες για αστροφωτογράφηση, καθώς ξεπερνάει ακόμα και τις κάμερες με τον καταξιωμένο αισθητήρα ICX285.

H κάμερα διαθέτει επιλογή τιμής ψύξης, που κάνει τη λήψη σωστών dark frames εύκολη υπόθεση, και λειτουργεί με τάση 12V, ώστε να είναι εύκολη η τροφοδοσία της στο ύπαιθρο.

Το εξαιρετικά μεγάλο QE που έχει την καθιστά ιδανική για φωτογράφηση με φίλτρα narrowband (όπως τα Ha, OIII, SII), που γίνεται με απαιτητική τεχνική.

Η Atik 460EX είναι ιδανική για μικρές εστιακές αποστάσεις. Συστήματα HyperStar / Fastar και μικρά διοπτρικά με μειωτές εστιακής απόστασης είναι όργανα για τα οποία θα επέλεγε κανείς αυτή τη CCD κάμερα, η οποία είναι εξειδικευμένη στην αστροφωτογραφία.

CAPTURE
Η Atik 460EX συνοδεύεται από το περίφημο πρόγραμμα λήψης Artemis της Atik, το οποίο αποτελεί ένα απλό και ευνόητο αλλά με πολλές δυνατότητες μέσο για λήψη εικόνων. Στα “Εργαλεία” (Tools) περιλαμβάνονται μια ένδειξη υποβοήθησης της εστίασης, δυνατότητα σειριακής λήψης, έλεγχος της οδηγητικής κάμερας και συνεργασία με τους τροχούς φίλτρων της Atik. Το Artemis έχει ως στόχο να εξαλείψει το άγχος της αστροφωτογράφηση και να κάνει τον χρόνο σας στο τηλεσκόπιο πιο ευχάριστο. Αν χρειάζεστε συμβατότητα με άλλα λογισμικά υπάρχουν plug-ins για τα Maxim DL, Astroart και CCDSoft, καθώς και ένας πλήρης οδηγός ASCOM.

DAWN
Επίσης, περιλαμβάνεται το Dawn, ένα νέο λογισμικό επεξεργασίας εικόνας της Atik.
Όπως οι CCD κάμερες της Atik, έχει σχεδιαστεί από το μηδέν, έτσι ώστε να έχει πολλές δυνατότητες αλλά και να είναι εύκολο στη χρήση. Μία από αυτές τις δυνατότητες είναι η αναπαράσταση μιας ακολουθίας βημάτων επεξεργασίας εικόνας με τη μορφή εικονιδιακής ροής εργασιών, που μπορεί να δημιουργηθεί με μερικά κλικ του ποντικιού και, στη συνέχεια, να εκτελεστεί πολύ εύκολα, να δώσει γρήγορα αποτελέσματα και να επαναληφθεί κατά βούληση.

Χαρακτηριστικά Προϊόντος

Καθ.Βάρος (γρ.) 400

Επιπλέον Πληροφορίες

Αισθητήρας: CCD - Sony ICX694
Οριζόντια ανάλυση: 2750 pixels
Κάθετη ανάλυση: 2200 pixels
Μέγεθος pixel: 4.54 µM x 4.54 µM
ADC: 16 bit
Readout Noise: 5e- typical value
Interface: Mini-USB 2.0 High Speed
Power: 12v DC 1A
Μέγιστη έκθεση: Απεριόριστη
Ελάχιστη έκθεση: 1/1000 s
Ψύξη: Θερμοηλεκτρικό σημείο αναφοράς με μέγιστο ΔT=-25°C
Βάρος: περίπου 400 gr
Backfocus: 13mm

Περιλαμβάνονται :

• Το σώμα της κάμερας με τον προσαρμογέα 1.25″
• Καλώδιο USB 3-μέτρων
• Καλώδιο τροφοδοσίας (φις αναπτήρα αυτοκινήτου) 1,8 μέτρων
• CD-ROM με τους οδηγούς, λογισμικό και εγχειρίδιο χρήσης (PDF)
• Οδηγός γρήγορης εκκίνησης (τυπωμένο)
• Περιλαμβάνονται το δημοφιλές λογισμικό λήψης της ATIK, το Artemis, για τον έλεγχο της κάμερας και τη λήψη δεδομένων, καθώς και plug-ins για να μπορεί να γίνει χρήση με Astroart και Maxim DL.

Απαιτήσεις συστήματος: Pentium III PC με 128MB RAM, XP/Vista/Win7, CD-ROM και θύρα USB 2.0.

Προαιρετικά Αξεσουάρ

Αξιολογήσεις

Γράψτε τη δική σας αξιολόγηση

Μόνο εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να υποβάλλουν αξιολόγηση. Παρακαλούμε, Συνδεθείτε ή Εγγραφείτε

Νέα Προϊόντα

Φόρμα Αιτήματος Τιμής

Με την αποστολή του αιτήματος τιμής δηλώνετε ότι συμφωνείτε πως το ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ Θεσσαλονίκης μπορεί να συλλέξει τα στοιχεία σας μέσω αυτής της φόρμας.