ATIK 4000 CCD Camera (Μονόχρωμη) Zoom

ATIK

ATIK 4000 CCD Camera (Μονόχρωμη)

# PE-ATK0043

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Αποτυπώστε το μεγαλείο του ουρανού με αυτήν την CCD
Προσωρινά Εξαντλημένο (Αναμένεται)

Όλες οι παραγγελίες που δεχόμαστε μέχρι τις 15:00 και αφορούν προϊόντα που βρίσκονται στην αποθήκη μας, διεκπεραιώνονται την ίδια μέρα

Άρτια εκπαιδευμένο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό, είναι στη διάθεσή σας ανά πάσα στιγμή, για να λύσει τις απορίες και τους προβληματισμούς σας σχετικά με τον εξοπλισμό σας.

Σε περίπτωση που δεν μείνετε ικανοποιημένος/η από το προϊόν που παραλάβατε, μπορείτε να το επιστρέψετε εντός 14 ημερών από την ημερομηνία παραλαβής του.

Εμπειρία που εμπιστεύεστε . Το Πλανητάριο ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής ειδών αστρονομίας στα Βαλκάνια

Περιγραφή


AΤΚ-4000 CCD CAMERA (Μονόχρωμη)


Η Atik 4000 είναι εξοπλισμένη με τον αισθητήρα Kodak ΚΑΙ 04022,  4 εκατομμυρίων pixel, με μέγεθος 15mm x 15mm και αποτελεί ιδανική εισαγωγή στις απολαύσεις της φωτογράφησης μεγάλου φορμά. Ο αισθητήρας είναι πολύ μεγαλύτερος από τους τυπικούς αισθητήρες της Sony που προορίζονται για αστρονομική χρήση. Τα στάνταρ φίλτρα 1.25” χρησιμοποιούνται στο μέγιστο με αυτήν την κάμερα και προσφέρουν σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων σε σύγκριση με κάμερες που απαιτούν φίλτρα 2”. Η εικόνα που λαμβάνεται μπορεί εύκολα να τυπωθεί σε χαρτί Α4 ή Α3, ενώ κατά την προβολή της σε οθόνη υπολογιστή είναι δυνατόν να μεγεθυνθεί για να φανεί περισσότερη λεπτομέρεια. 

 Η Atik 4000 χρησιμοποιεί τον αισθητήρα στάνταρ διαβάθμισης Kodak KAI 04022 και διατίθεται σε δύο εκδόσεις, μονόχρωμη και έγχρωμη

Ο αισθητήρας ΚΑΙ 04022 που χρησιμοποιεί η κάμερα είναι ένα υψηλής τεχνολογίας 16bit CCD chip που συνδυάζει το μεγάλο μέγεθος με τις εξαιρετικές επιδόσεις. Ο ηλεκτρονικός θόρυβος ανάγνωσης (readout noise) είναι μόλις 11 e- (RMS), ενώ το ρεύμα σκότους με τη βοήθεια της ψύξης της κάμερας, δεν ξεπερνά τα 0.01 ηλεκτρόνια/sec (στους -20 C). Το μικρό μέγεθος των pixel (7.4x7.4 μm) επιτρέπει τη χρήση της κάμερας με μια ευρεία γκάμα εστιακών αποστάσεων (κάνοντας χρήση της κάμερας και σε bin mode). Επιπλέον, η κβαντική απόδοση  (ευαισθησία) της κάμερας φτάνει το 55%, ενώ είναι γραμμική για ένα αρκετά μεγάλο εύρος εντάσεων. Τα χαρακτηριστικά αυτά την καθιστούν εκτός των άλλων, κατάλληλη και για τυπικές επιστημονικές εφαρμογές (τουλάχιστο στην ασπρόμαυρη έκδοση), όπως είναι η φωτομετρία ή η αστρομετρία.  

Ενώ οι υπόλοιπες κάμερες της Atik χρησιμοποιούν αισθητήρες της Sony, αυτά τα μοντέλα διαθέτουν τους αισθητήρες KODAK μεγαλύτερου φορμά, οι οποίοι έχουν κερδίσει μεγάλη αναγνώριση στην αστροφωτογραφία και προσφέρουν χαρακτηριστικά που δε διατίθενται στους αντίστοιχους αισθητήρες άλλων εταιρειών. Για να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο τα chips της KODAK χρειάζεστε μία περίπλοκη κάμερα. Αυτό είναι ιδιαίτερα αληθές όσον αφορά στην ψύξη. Τα τσιπάκια της KODAK απαιτούν τη χρήση dark frames για τη ρύθμιση των εικόνων, τα οποία θα πρέπει να ληφθούν στην ίδια θερμοκρασία με αυτή στην οποία θα ληφθούν οι εικόνες. Για να επιτευχθεί αυτό, οι κάμερες παρέχουν πλήρη έλεγχο θερμοκρασίας για το σημείο αναφοράς. Η ψύξη πραγματοποιείται από ένα στοιχείο Peltier δύο φάσεων και έναν ανεμιστήρα, ο οποίος οδηγεί τον αέρα στις εσωτερικές ψήκτρες ώστε να μειωθεί η θερμοκρασία. Με την παραπάνω διαδικασία επιτυγχάνεται μείωση της θερμοκρασίας κατά 38 βαθμούς, επαρκή για την πλειονότητα των εφαρμογών για τις οποίες προορίζεται η κάμερα.
Για πιο απαιτητική χρήση, παρέχεται η δυνατότητα άντλησης νερού μέσω του εσωτερικού μηχανισμού ανταλλαγής θερμότητας της κάμερας. Όταν χρησιμοποιείται αυτός ο μηχανισμός υδρόψυξης, η ψύξη εξαρτάται από τη θερμοκρασία του νερού και στην περίπτωση του νερού βρύσης η μείωση της θερμοκρασίας φτάνει τους 45 βαθμούς.  Με τέτοιες δυνατότητες ψύξης ο θερμικός θόρυβος και τα hot pixels μειώνονται, αλλά είναι σημαντικό να αποφευχθεί η υγρασία στον αισθητήρα ή στο μπροστινό μέρος της κάμερας. Γι’ αυτό το λόγο, μία αφυγραντική ουσία υψηλής αποτελεσματικότητας χρησιμοποιείται για να στεγνώσει τον αέρα γύρω από τη CCD για να αποφευχθούν αυτού του είδους τα εξιδρώματα. Για να εκμηδενιστεί η υγρασία στο μπροστινό μέρος της κάμερας υπάρχει μηχανισμός θέρμανσης ο οποίος θερμαίνει ομαλά το παράθυρο. Η ισχύς αυτού του θερμαντήρα ελέγχεται από λογισμικό ώστε να προσαρμόζεται στις εκάστοτε συνθήκες περιβάλλοντος. 

Οι κάμερες της Atik  διαθέτουν επίσης  και άλλα υπερσύγχρονα τεχνολογικά χαρακτηριστικά τα οποία προσφέρουν στο χρήστη έναν απλό και ξεκάθαρο τρόπο λήψης φωτογραφιών. Οι κάμερες είναι πλήρως συμβατές με το ιδιαίτερα επιτυχημένο υπάρχον λογισμικό Capture, όπως επίσης και με τα Astro Art, Maxim DL και CCD Soft με τη βοήθεια των παρεχώμενων plugins.

Χαρακτηριστικά Προϊόντος

Καθ.Βάρος (γρ.) 990

Επιπλέον Πληροφορίες

Περιλαμβάνονται:
  • Σώμα της κάμερας
  • Καλώδιο USB, μήκους 3m 
  • Καλώδιο τροφοδοσίας της κάμερας από την υποδοχή του αναπτήρα του αυτοκινήτου, μήκους 1,8m 
  • Θήκη Pelican υψηλής ποιότητας
  • CD-ROM με προγράμματα οδήγησης και manual (Αγγλικά)
  • Γρήγορος οδηγός χρήσης (έντυπο)

Προαιρετικά Αξεσουάρ

Αξιολογήσεις

Γράψτε τη δική σας αξιολόγηση

Μόνο εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να υποβάλλουν αξιολόγηση. Παρακαλούμε, Συνδεθείτε ή Εγγραφείτε

Νέα Προϊόντα

Φόρμα Αιτήματος Τιμής

Με την αποστολή του αιτήματος τιμής δηλώνετε ότι συμφωνείτε πως το ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ Θεσσαλονίκης μπορεί να συλλέξει τα στοιχεία σας μέσω αυτής της φόρμας.