ATIK  11000 Class 2,  CCD Camera (Έγχρωμη) Zoom

ATIK

ATIK 11000 Class 2, CCD Camera (Έγχρωμη)

# PE-ATK0049

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Πρόκειται για την κορυφαία κάμερα που προσφέρει η Atik. Είναι η κάμερα για το χρήστη που δε συμβιβάζεται και θέλει να δημιουργήσει εικόνες εκπληκτικά υψηλής ανάλυσης
Προσωρινά Εξαντλημένο (Αναμένεται)

Όλες οι παραγγελίες που δεχόμαστε μέχρι τις 15:00 και αφορούν προϊόντα που βρίσκονται στην αποθήκη μας, διεκπεραιώνονται την ίδια μέρα

Άρτια εκπαιδευμένο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό, είναι στη διάθεσή σας ανά πάσα στιγμή, για να λύσει τις απορίες και τους προβληματισμούς σας σχετικά με τον εξοπλισμό σας.

Σε περίπτωση που δεν μείνετε ικανοποιημένος/η από το προϊόν που παραλάβατε, μπορείτε να το επιστρέψετε εντός 14 ημερών από την ημερομηνία παραλαβής του.

Εμπειρία που εμπιστεύεστε . Το Πλανητάριο ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής ειδών αστρονομίας στα Βαλκάνια

Περιγραφή


AΤΚ-11000 CLASS 2 ,CCD CAMERA (Έγχρωμη)


Πρόκειται για την κορυφαία κάμερα που προσφέρει η Atik.

Είναι το αποτέλεσμα μακροχρόνιου σχεδιασμού και ανάπτυξης και διαθέτει έναν τεράστιο αισθητήρα, φορμά 35mm. Είναι η κάμερα για το χρήστη που δε συμβιβάζεται και θέλει να δημιουργήσει εικόνες εκπληκτικά υψηλής ανάλυσης. Τα οφέλη της κάμερας πολλαπλασιάζονται από ένα τηλεσκόπιο με μεγάλο επίπεδο πεδίο, φίλτρα 2” ή unmounted  και έναν ισχυρό υπολογιστή για την επεξεργασία των εικόνων μεγέθους 22MB η καθεμία. Τα αποτελέσματα μπορούν να τυπωθούν εύκολα σε χαρτί Α3 ή άλλου μεγέθους ή να τα απολαύσετε στην οθόνη του υπολογιστή.  Ο αισθητήρας  ΚΑΙ 11002 που χρησιμοποιεί η κάμερα είναι ένας από τους μεγαλύτερους και τεχνολογικά αρτιότερους αισθητήρες που κατασκευάζει η KODAK. Ο ηλεκτρονικός θόρυβος ανάγνωσης (read out noise), παρά το τεράστιο μέγεθος του chip είναι μόλις 13 e- (RMS), ενώ το ρεύμα σκότους με τη βοήθεια της ψύξης της κάμερας δεν ξεπερνά τα 0.03 ηλεκτρόνια/sec (στους -20 C). Το μικρό μέγεθος των pixel (9x9 μm) επιτρέπει τη χρήση της κάμερας με μια ευρεία γκάμα εστιακών αποστάσεων (κάνοντας χρήση της κάμερας και σε bin mode). Επιπλέον, η κβαντική απόδοση (ευαισθησία) της κάμερας φτάνει το 50%, ενώ είναι γραμμική για ένα αρκετά μεγάλο εύρος εντάσεων. Τα χαρακτηριστικά αυτά την καθιστούν εκτός των άλλων, κατάλληλη και για τυπικές επιστημονικές εφαρμογές (τουλάχιστο στην ασπρόμαυρη έκδοση), όπως είναι η φωτομετρία ή η αστρομετρία.

Ενώ οι υπόλοιπες κάμερες της Atik χρησιμοποιούν αισθητήρες της Sony, αυτά τα μοντέλα διαθέτουν τους αισθητήρες KODAK μεγαλύτερου φορμά, οι οποίοι έχουν κερδίσει μεγάλη αναγνώριση στην αστροφωτογραφία και προσφέρουν χαρακτηριστικά που δε διατίθενται στους αντίστοιχους αισθητήρες άλλων εταιρειών. Για να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο τα chips της KODAK χρειάζεστε μία περίπλοκη κάμερα. Αυτό είναι ιδιαίτερα αληθές όσον αφορά στην ψύξη. Τα τσιπάκια της KODAK απαιτούν τη χρήση dark frames για τη ρύθμιση των εικόνων, τα οποία θα πρέπει να ληφθούν στην ίδια θερμοκρασία με αυτή στην οποία θα ληφθούν οι εικόνες. Για να επιτευχθεί αυτό, οι κάμερες παρέχουν πλήρη έλεγχο θερμοκρασίας για το σημείο αναφοράς. Η ψύξη πραγματοποιείται από ένα στοιχείο Peltier δύο φάσεων και έναν ανεμιστήρα, ο οποίος οδηγεί τον αέρα στις εσωτερικές ψήκτρες ώστε να μειωθεί η θερμοκρασία. Με την παραπάνω διαδικασία επιτυγχάνεται μείωση της θερμοκρασίας κατά 38 βαθμούς, επαρκή για την πλειονότητα των εφαρμογών για τις οποίες προορίζεται η κάμερα.

Για πιο απαιτητική χρήση, παρέχεται η δυνατότητα άντλησης νερού μέσω του εσωτερικού μηχανισμού ανταλλαγής θερμότητας της κάμερας. Όταν χρησιμοποιείται αυτός ο μηχανισμός υδρόψυξης, η ψύξη εξαρτάται από τη θερμοκρασία του νερού και στην περίπτωση του νερού βρύσης η μείωση της θερμοκρασίας φτάνει τους 45 βαθμούς.  Με τέτοιες δυνατότητες ψύξης ο θερμικός θόρυβος και τα hot pixels μειώνονται, αλλά είναι σημαντικό να αποφευχθεί η υγρασία στον αισθητήρα ή στο μπροστινό μέρος της κάμερας. Γι’ αυτό το λόγο, μία αφυγραντική ουσία υψηλής αποτελεσματικότητας χρησιμοποιείται για να στεγνώσει τον αέρα γύρω από τη CCD για να αποφευχθούν αυτού του είδους τα εξιδρώματα. Για να εκμηδενιστεί η υγρασία στο μπροστινό μέρος της κάμερας υπάρχει μηχανισμός θέρμανσης ο οποίος θερμαίνει ομαλά το παράθυρο. Η ισχύς αυτού του θερμαντήρα ελέγχεται από λογισμικό ώστε να προσαρμόζεται στις εκάστοτε συνθήκες περιβάλλοντος.

Οι κάμερες της Atik  διαθέτουν επίσης  και άλλα υπερσύγχρονα τεχνολογικά χαρακτηριστικά τα οποία προσφέρουν στο χρήστη έναν απλό και ξεκάθαρο τρόπο λήψης φωτογραφιών. Οι κάμερες είναι πλήρως συμβατές με το ιδιαίτερα επιτυχημένο υπάρχον λογισμικό Capture, όπως επίσης και με τα Astro Art, Maxim DL και CCD Soft με τη βοήθεια των παρεχώμενων plugins.

Χαρακτηριστικά Προϊόντος

Καθ.Βάρος (γρ.) 990

Επιπλέον Πληροφορίες

Περιλαμβάνονται:
  • Σώμα της κάμερας
  • Καλώδιο USB, μήκους 3m
  • Καλώδιο τροφοδοσίας της κάμερας από την υποδοχή του αναπτήρα του αυτοκινήτου, μήκους 1,8m
  • Θήκη Pelican υψηλής ποιότητας
  • CD-ROM με προγράμματα οδήγησης και manual (Αγγλικά)
  • Γρήγορος οδηγός χρήσης (έντυπο)

Προαιρετικά Αξεσουάρ

Αξιολογήσεις

Γράψτε τη δική σας αξιολόγηση

Μόνο εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να υποβάλλουν αξιολόγηση. Παρακαλούμε, Συνδεθείτε ή Εγγραφείτε

Νέα Προϊόντα

Φόρμα Αιτήματος Τιμής

Με την αποστολή του αιτήματος τιμής δηλώνετε ότι συμφωνείτε πως το ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ Θεσσαλονίκης μπορεί να συλλέξει τα στοιχεία σας μέσω αυτής της φόρμας.