AstroSolar Silver Film  Eclipse Viewers, γυαλιά παρατήρησης ήλιου Zoom

BAADER PLANETARIUM

AstroSolar Silver Film Eclipse Viewers, γυαλιά παρατήρησης ήλιου

# BA-2459288

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Η έκλειψη ηλίου είναι ένα εντυπωσιακό φαινόμενο, που δεν συμβαίνει συχνά σε έναν τόπο. Προσφέρεται ως εξαιρετική ευκαιρία για εκπαιδευτικές εκδηλώσεις και σχολικά projects.

Ωστόσο, όλοι γνωρίζουμε ότι χρειάζεται προσοχή με την ηλιακή ακτινοβολία. Απολαύστε αυτό το σπάνιο φαινόμενο με ασφάλεια. Προμηθευτείτε τώρα τα ειδικά γυαλιά με φίλτρα  προστασίας Baader AstroSolarTM Silver Film .
Εξαντλημένο
4,00 €

Όλες οι παραγγελίες που δεχόμαστε μέχρι τις 16:00 και αφορούν προϊόντα που βρίσκονται στην αποθήκη μας, διεκπεραιώνονται την ίδια μέρα

Άρτια εκπαιδευμένο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό, είναι στη διάθεσή σας ανά πάσα στιγμή, για να λύσει τις απορίες και τους προβληματισμούς σας σχετικά με τον εξοπλισμό σας.

Σε περίπτωση που δεν μείνετε ικανοποιημένος/η από το προϊόν που παραλάβατε, μπορείτε να το επιστρέψετε εντός 14 ημερών από την ημερομηνία παραλαβής του.

Εμπειρία που εμπιστεύεστε . Το Πλανητάριο ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής ειδών αστρονομίας στα Βαλκάνια

Περιγραφή

ΓΥΑΛΙΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ

Η έκλειψη ηλίου είναι ένα εντυπωσιακό φαινόμενο, που δεν συμβαίνει συχνά σε έναν τόπο. Προσφέρεται ως εξαιρετική ευκαιρία για εκπαιδευτικές εκδηλώσεις και σχολικά projects.
Ωστόσο, όλοι γνωρίζουμε ότι χρειάζεται προσοχή με την ηλιακή ακτινοβολία. Απολαύστε αυτό το σπάνιο φαινόμενο με ασφάλεια. Προμηθευτείτε τώρα τα ειδικά γυαλιά με φίλτρα  προστασίας Baader AstroSolarTM Silver Film . 

 

Γενικά

Τα γυαλιά ασφαλούς παρατήρησης των εκλείψεων AstroSolarTM Silver Film, κατασκευάζονται στη Γερμανία από την περίφημη εταιρία BAADER,  την εταιρία που εμπιστεύονται οι διασημότεροι κατασκευαστές τηλεσκοπίων CELESTRON, ASTROPHΥSICS  κ.α. Είναι προϊόν κατοχυρωμένο στο Γερμανικό  Γραφείο Ευρεσιτεχνιών και πωλείται μόνο από την κατασκευάστρια εταιρία και τους νόμιμους εκπροσώπους της. Συγκαταλέγονται στα οπτικά προϊόντα υψηλής ποιότητας.

Κίνδυνοι από την έκθεση των ματιών στον ήλιο


Η παρατεταμένη άμεση παρατήρηση του ήλιου έχει ως αποτέλεσμα να εστιάζονται πάνω στον αμφιβληστροειδή όχι μόνο το ορατό φως αλλά και οι επικίνδυνες αόρατες υπεριώδεις και υπέρυθρες ακτίνες, με πιθανό αποτέλεσμα μια μη αντιστρέψιμη ζημιά στα μάτια.
- Η ενημέρωση για τους κινδύνους της αυτοσχέδιας προστασίας των ματιών είναι ανεπαρκής, με αποτέλεσμα πολλοί, ακόμη και σήμερα, να χρησιμοποιούν καπνισμένα γυαλιά, εμφανισμένα αρνητικά από φωτογραφικές μηχανές, CD, μη αποτελεσματικά μεταλλικά ελάσματα κ.α. Μετά από την ηλιακή έκλειψη της 7ης Μαρτίου 1970 καταγράφηκαν, μόνο στις Η.Π.Α., 145 περιπτώσεις ολικής ή σχεδόν ολικής τύφλωσης, εξαιτίας της ανεπαρκούς προστασίας κατά τη διάρκεια της άμεσης παρατήρησης του ήλιου. Οι περιπτώσεις που δεν αναφέρθηκαν επίσημα πιθανόν να ήταν πολύ περισσότερες. Ακόμη και η μικρότερη ζημιά στον αμφιβληστροειδή μπορεί να είναι πολύ επώδυνη αργότερα.
- Για τους ανωτέρω λόγους, αυτοί που εμπλέκονται στη διανομή των γυαλιών έκλειψης ηλίου συνεισφέρουν σημαντικά στην ασφάλεια των ματιών του πληθυσμού. Αυτό επαυξάνει την αξία των γυαλιών έκλειψης AstroSolarTM Silver Film .               

Γιατί είναι ασφαλή τα γυαλιά έκλειψης AstroSolarTM Silver Film :

Το φίλτρο Baader AstroSolarTM Silver Film  είναι φίλτρο ανάκλασης με τις ακόλουθες ιδιότητες:
α) Το βασικό υλικό είναι ειδικό φύλλο με πάχος 12 micron, με αντοχή στο σχίσιμο και εξαίρετα οπτικά χαρακτηριστικά. Προέρχεται από μεμβράνες υψηλής πυκνότητας και αντοχής, οι οποίες είναι προϊόν ερευνών στους τομείς της Διαστημικής και της Πυρηνικής Φυσικής.
β) Έχει διπλή επίστρωση αλουμινίου, η οποία συνεισφέρει στην οπτική ομοιομορφία των επιστρώσεων του φίλτρου.
γ) Η πυκνότητα της επίστρωσης αλουμινίου υπόκειται σε συνεχή έλεγχο κατά τη διάρκεια της κατασκευής, με οπτικο-ηλεκτρονικά μέσα.
δ) Η μεταλλική επίστρωση ανακλά το 99,999% του προσπίπτοντος φωτός ενώ επιτρέπει τη διέλευση μόνο στο 0,001% αυτού, κάνοντάς το ισοδύναμο με το γυαλί της ηλεκτροκόλλησης με οπτικό βάθος 14. Σύμφωνα με τις τρέχουσες ιατρικές γνώσεις, το φιλτράρισμα αυτής της τάξης αποκλείει με σιγουριά οποιαδήποτε πιθανή θερμική βλάβη στον αμφιβληστροειδή (θερμοθρόμβωση).

ε) Αυτό το φίλτρο έχει χρησιμοποιηθεί για περισσότερα από 20 χρόνια με αξιοσημείωτη επιτυχία σε αστρονομικά τηλεσκόπια ως ηλιακό φίλτρο που τοποθετείται στον αντικειμενικό φακό. Τα τηλεσκόπια έχουν φωτοσυλλεκτική ικανότητα που φτάνει ή και ξεπερνά τις 500 φορές επί αυτή του γυμνού οφθαλμού, ωστόσο το φίλτρο αυτό εξακολουθεί να αποδεικνύει την απόλυτη ασφάλειά του. Σε αυτό το διάστημα, καμιά περίπτωση βλάβης ματιών δεν έχει αναφερθεί ανάμεσα σε 19 εκατομμύρια παρατηρητές εκλείψεων και 50.000 χρήστες τηλεσκοπίων που ήταν εξοπλισμένα με το φίλτρο ηλίου AstroSolar, oπτικής πυκνότητας ~ 5,0.

Πρόσθετες πληροφορίες ασφάλειας:

- Σε κάθε ζευγάρι γυαλιών έκλειψης αναγράφονται οδηγίες στα ελληνικά και προειδοποιήσεις για τον τρόπο χρήσης.
- Κάθε ζευγάρι γυαλιών είναι συσκευασμένο στο πλαστικό προστατευτικό του κάλυμμα για την ασφαλή μεταφορά του.


Σύγκριση με προϊόντα ανταγωνιστών:

- Το σύμβολο CE σε ανταγωνιστικά προϊόντα δεν σημαίνει και πολλά, καθώς συχνά χρησιμοποιείται κατά την κρίση του πωλητή τους και όχι κατόπιν δοκιμασίας και ελέγχου από τρίτους.
- Ο σκελετός από χαρτόνι που έχουν αυτά τα γυαλιά έχει μεγαλύτερη επιφάνεια από ανταγωνιστικά μοντέλα κι έτσι προσφέρει καλύτερη σκίαση στα μάτια.
- Σε αντίθεση με προϊόντα ξένων ανταγωνιστών οι οποίοι χρησιμοποιούν δύο  στρώσεις μονοεπιστρωμένου φύλλου, η κατασκευή του φίλτρου AstroSolarTM Silver Film αποτρέπει τις ενοχλητικές, εσωτερικές ανακλάσεις, οι οποίες ελαττώνουν την ευκρίνεια και γενικά υποβαθμίζουν την εικόνα.
- Χάρη στην υψηλή ποιότητα του φίλτρου BAADER AstroSolarTM Silver Film, τα γυαλιά μπορούν να χρησιμοποιηθούν όχι μόνο στο σπάνιο φαινόμενο της ηλιακής έκλειψης αλλά και στην παρατήρηση άλλων ηλιακών φαινομένων, όπως οι κηλίδες. Έτσι τα γυαλιά αυτά δεν είναι για μία μόνο χρήση. Σε αντίθεση με άλλα, χαμηλής ποιότητας γυαλιά,  τα AstroSolarTM Silver Film BAADER μπορούν κάλλιστα να φυλαχτούν και για μελλοντική χρήση.

Πιστοποιητικά τύπου CE, υπ’ αριθμόν:
67619-PTB-99
0001-PZA-05
από τον οργανισμό πιστοποίησης DIN CERTCO (εξουσιοδοτημένος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αρ. πρωτοκόλλου 0196)Τα φίλτρα AstroSolar BAADER έρχονται και σε διαστάσεις 20x29 cm, 50x100 cm και φωτογραφικό φιλμ 50x100 cm

ΣΗΜ. Προσφέρονται ειδικές τιμές για μαζικές παραγγελίες από σχολεία, συλλόγους,δήμους, κ.ά

Χαρακτηριστικά Προϊόντος

Καθ.Βάρος (γρ.) 5

Επιπλέον Πληροφορίες

Σxετικά Προϊόντα

Αξιολογήσεις

Γράψτε τη δική σας αξιολόγηση

Μόνο εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να υποβάλλουν αξιολόγηση. Παρακαλούμε, Συνδεθείτε ή Εγγραφείτε

Φόρμα Αιτήματος Τιμής

Με την αποστολή του αιτήματος τιμής δηλώνετε ότι συμφωνείτε πως το ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ Θεσσαλονίκης μπορεί να συλλέξει τα στοιχεία σας μέσω αυτής της φόρμας.