Αλταζιμουθιακή Στήριξη για Ηλιακή Παρατήρηση Skywatcher Solarquest AZ Zoom

SKYWATCHER

Αλταζιμουθιακή Στήριξη για Ηλιακή Παρατήρηση Skywatcher Solarquest AZ

# SKSOLARQUEST

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Η έξυπνη και καινοτόμα στήριξη Skywatcher SolarQuest™ είναι εξαιρετικά φιλική προς τον χρήστη και κάνει την παρατήρηση του Ήλιου με ένα ηλιακό τηλεσκόπιο ιδιαίτερα εύκολη, καθώς ο εντοπισμός και η παρακολούθηση του Ήλιου γίνονται αυτόματα.
Διαθέσιμο
449,00 €

Όλες οι παραγγελίες που δεχόμαστε μέχρι τις 15:00 και αφορούν προϊόντα που βρίσκονται στην αποθήκη μας, διεκπεραιώνονται την ίδια μέρα

Άρτια εκπαιδευμένο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό, είναι στη διάθεσή σας ανά πάσα στιγμή, για να λύσει τις απορίες και τους προβληματισμούς σας σχετικά με τον εξοπλισμό σας.

Σε περίπτωση που δεν μείνετε ικανοποιημένος/η από το προϊόν που παραλάβατε, μπορείτε να το επιστρέψετε εντός 14 ημερών από την ημερομηνία παραλαβής του.

Εμπειρία που εμπιστεύεστε . Το Πλανητάριο ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής ειδών αστρονομίας στα Βαλκάνια

Περιγραφή

Αλταζιμουθιακή Στήριξη για Ηλιακή Παρατήρηση Skywatcher Solarquest AZ 

Η Αλταζιμουθιακή στήριξη GoTO για ηλιακή παρατήρηση – πιο απλή δεν γίνεται!

Η έξυπνη και καινοτόμα στήριξη Skywatcher SolarQuest™ είναι εξαιρετικά φιλική προς τον χρήστη και κάνει την παρατήρηση του Ήλιου με ένα ηλιακό τηλεσκόπιο ιδιαίτερα εύκολη, καθώς ο εντοπισμός και η παρακολούθηση του Ήλιου γίνονται αυτόματα.

Απλά στήστε τον τρίποδα φροντίζοντας η οριζοντίωση να είναι αρκετά καλή και στρέψτε το ηλιακό τηλεσκόπιο λίγο πιο αριστερά από τον Ήλιο. Η επαναστατική τεχνολογία ηλιακής παρακολούθησης HelioFind™  της Skywatcher θα αναλάβει τα υπόλοιπα! Με το πάτημα ενός κουμπιού το τηλεσκόπιο θα οριζοντιωθεί και η στήριξη θα υπολογίσει το αζιμούθιο και το ύψος του Ήλιου με τη βοήθεια των δεδομένων του GPS και με βάση την τοποθεσία και τον τοπικό χρόνο. Κατόπιν το τηλεσκόπιο στρέφεται στο υπολογισμένο ύψος και η στήριξη αρχίζει να αναζητά τον Ήλιο κατά τη φορά του ρολογιού. Ο ηλιακός αισθητήρας (φωτοδίοδος) εντοπίζει τον Ήλιο και εξασφαλίζει την παραμονή του στο οπτικό πεδίο του προσοφθαλμίου (παρακολούθηση).

Η Solarquest μεταφέρεται εύκολα και έχει αθόρυβη λειτουργία. Λειτουργεί με μπαταρίες. Είναι, όμως, δυνατή και η σύνδεσή της με πηγή ρεύματος – DC 12V, θετικός ακροδέκτης.

Η στήριξη Solarquest προσφέρει μεγάλη βοήθεια στην παρατήρηση ηλιακών κηλίδων, ηλιακών εκλείψεων, λεπτομερειών στην επιφάνεια του Ήλιου και ηλιακών διαβάσεων των εσωτερικών πλανητών!

Κατάλληλη για εκπαιδευτικά ιδρύματα, αρχάριους και προχωρημένους ερασιτέχνες αστρονόμους.

Δέχεται τηλεσκόπια με τυπικά Dovetail Bars (Vixen-type) 45mm.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η στήριξη SolarQuest™ έχει σχεδιαστεί για χρήση με ηλιακά τηλεσκόπια μόνο. Μη στρέψετε οποιοδήποτε άλλο οπτικό όργανο προς τον Ήλιο. Η άμεση παρατήρηση του Ήλιου χωρίς ειδικό ηλιακό φίλτρο με συγκεκριμένες προδιαγραφές ασφάλειας μπορεί να προκαλέσει άμεση και μη αντιστρεπτή βλάβη στην όρασή σας (μέχρι και τύφλωση!). Ενδέχεται, επίσης να προκαλέσει ζημιά στο τηλεσκόπιο και πυρκαγιά.

Τεχνικά χαρακτηριστικά:

Τύπος στήριξης

Αλταζιμουθιακή

Σειρά

Solarquest

Μέγιστο ωφέλιμο φορτίο  

4 kg

Βάση για τηλεσκόπιο

Τύπου Vixen

Τύπος μοτέρ

Σερβομοτέρ

GPS

Ναι

Σύστημα GoTo

Ναι

Σπείρωμα για κάμερα

Ναι

Δίσκος για παρελκόμενα

Ναι

Περιλαμβάνεται μπαταρία

Όχι

Υλικό τρίποδα

Αλουμίνιο

Τύπος μπαταρίας που απαιτείται

Mignon (AA, LR6)

 

Χαρακτηριστικά Προϊόντος

Καθ.Βάρος (γρ.) 4050

Επιπλέον Πληροφορίες

Σxετικά Προϊόντα

Αξιολογήσεις

Γράψτε τη δική σας αξιολόγηση

Μόνο εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να υποβάλλουν αξιολόγηση. Παρακαλούμε, Συνδεθείτε ή Εγγραφείτε

Νέα Προϊόντα

Φόρμα Αιτήματος Τιμής

Με την αποστολή του αιτήματος τιμής δηλώνετε ότι συμφωνείτε πως το ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ Θεσσαλονίκης μπορεί να συλλέξει τα στοιχεία σας μέσω αυτής της φόρμας.