Το 1981 ιδρύεται από τον Δημήτρη  Τσάμπουρα η επιχείρηση που λειτουργεί αρχικά ως ομώνυμος εκδοτικός και  εμπορικός οίκος. Το 1992 αγοράζουμε το πρώτο μας κινητό πλανητάριο STARLAB και ξεκινάμε το υπέροχο ταξίδι  στο χώρο της Αστρονομίας. Το 1995 εισάγουμε τα πρώτα τηλεσκόπια KONUS και παίρνουμε το θάρρος να προσανατολίσουμε σταδιακά την επιχείρηση προς την ερασιτεχνική αστρονομία. Έτσι, το 1999 η εταιρία μετονομάζεται σε ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ Θεσσαλονίκης. Τον Δεκέμβριο του 2002 μεταφράζουμε στα ελληνικά το περίφημο βιβλίο NightWatch, τον απόλυτο οδηγό του αρχάριου ερασιτέχνη αστρονόμου και σημαντικό θεμέλιο της ανάπτυξης της ερασιτεχνικής αστρονομίας στη χώρα μας. Έκτοτε η υποστήριξη που παρέχουμε στους έλληνες ερασιτέχνες αστρονόμους, συνεχίζεται με τις μεταφράσεις στα ελληνικά των πλέον γνωστών παγκοσμίως τίτλων όπως:
 
The Monthly Sky Guide (Οδηγός Παρατήρησης του Ουρανού ανά Μήνα), The Universe and Beyond (Το Σύμπαν και Πέρα από Αυτό), Astrophotography (Αστροφωτογραφία), Visions of the Cosmos (Ματιές στο Σύμπαν), Moon Observer’s Guide (Σελήνη, Οδηγός για την Παρατήρηση και τη Φωτογράφηση), The Backyard Astronomer's Guide.
 
Οι μεταφράσεις στα ελληνικά ξένων  τίτλων αλλά και οι εκδόσεις ελληνικών  τίτλων όπως: Παρατηρησιακή Αστρονομία, Αστρονομικό Επιπεδόσφαιρο, Έκλειψη για Όλους, Ουρανογραφία, Το Εγγύς Διαστημικό Περιβάλλον της Γης, Εισαγωγή στην Ραδιοαστρονομία, Αρχή και Τέλος - η Ιστορία του Σύμπαντος, Ιστορία και Εξέλιξη των Ιδεών στη Φυσική κ.ά, επιλέγονται πάντα με γνώμονα την έγκυρη πληροφόρηση και τη βοήθεια που μπορούν να παράσχουν στον Έλληνα ερασιτέχνη αστρονόμο και όχι μόνον. Για το λόγο αυτό κάποιες από τις εκδόσεις μας έχουν εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας και αποτελούν πανεπιστημιακά συγγράμματα.

Παράλληλα, η εταιρία μας δραστηριοποιείται  στον χώρο του παιδικού βιβλίου και έχει εκδώσει τους τίτλους: Ο Γιος της Αστερόσκονης, Μια Γιορτή στη Γειτονιά του Ήλιου, Ο Δορυφόρος μας: η Σελήνη, Πλανήτες και Δορυφόροι, Τα Αστέρια.

Τον Ιανουάριο του 2007 η επιχείρηση επεκτείνεται ανοίγοντας το πρώτο της υποκατάστημα στην Αθήνα. Από τον Νοέμβριο του 2008 το κοινωφελές ίδρυμα "ΝΟΗΣΙΣ", Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας (Θεσσαλονίκη) εμπιστεύεται τη διαχείριση του καταστήματος αναμνηστικών και έξυπνων δώρων του κέντρου στην επιχείρησή μας. Τον Ιανουάριο του 2012 εγκαινιάζεται το υποκατάστημα της εταιρίας μας στη Λευκωσία, με το όνομα «Πλανητάριο Βενέρα». Τον Οκτώβριο του 2012 ανοίγει το νέο μας κατάστημα στην ανατολική Θεσσαλονίκη (Αντ. Τρίτση 15-17).
 
Το ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ Θεσσαλονίκης είναι  σήμερα η μεγαλύτερη εταιρία εισαγωγής  και διανομής αστρονομικού εξοπλισμού στα Βαλκάνια, χάρις και στην εμπιστοσύνη  που μας έχουν δείξει οι πελάτες  και οι συνεργάτες μας όλα αυτά τα χρόνια. Εκτός από τα μέλη της  ελληνικής αστρονομικής κοινότητας που καθημερινά εκδηλώνουν την εμπιστοσύνη τους προς την εταιρία μας,  στο πελατολόγιο της εταιρίας συγκαταλέγονται:  εργαστήρια Αστρονομίας και τμήματα Φυσικής  ελληνικών πανεπιστημίων, οι γνωστές αλυσίδες ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ, PUBLIC, ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ, ΙΑΝΟΣ καθώς και τα gift shops του Ευγενιδείου Πλανηταρίου Αθηνών. Παράλληλα, οι πιο καταξιωμένοι κατασκευαστές αστρονομικών ειδών και παρεμφερών οπτικών οργάνων  στον κόσμο εμπιστεύονται την εταιρία μας. Έτσι, οίκοι όπως: Celestron USA, Synta (SkyWatcher) TAIWAN, Vixen JAPAN, TeleVue USA, Zeiss GERMANY, Baader Planetarium GERMANY, Konus ITALIA, Learning Technologies Inc. USA, Kowa JAPAN, RCA Cosmos FRANCE, Sky Publishing USA κ.ά., έχoυν συνάψει συμφωνίες επίσημης ή και αποκλειστικής αντιπροσώπευσης μαζί μας.

 

Κεντρικά γραφεία Θεσσαλονίκης: Υποδοχή παραγγελιών, άποψη από το Show Room

  

 

Κατάστημα αναμνηστικών, έξυπνων δώρων και εξοπλισμού ειδών αστρονομίας, εντός του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών & Μουσείου Τεχνολογίας «ΝΟΗΣΙΣ», στο 6ο χλμ της οδού Θεσσαλονίκης-Θέρμης. 

 

 

Υποκατάστημα Αθηνών: Show Room

 

 Το κατάστημά μας στην Λευκωσία που λειτουργεί με την επωνυμία ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΒΕΝΕΡΑ

 

 

Συμμετοχή σε εμπορικές εκθέσεις (Δ.Ε.Θ., Photovision κ.α.)

 

Το κινητό Πλανητάριο Starlab περιοδεύει !
Προβολές αστρονομικού περιεχομένου με τα κινητά πλανητάρια Starlab σε Ελλάδα και Κύπρο !